7 Nisan 2012 Cumartesi

ÇAYCUMADA ÇÖKEN KÖPRÜ ALTINDA KAYIP OLANLAR İÇİN MEZARLAR KAZILDI


Kayıp Yakınları, Gözyaşları İçinde Mezarları Kazdı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen minibüste bulunan 10 kişiden hala haber yok.

Haber: Kayıp Yakınları, Gözyaşları İçinde Mezarları KazdıZonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen minibüste bulunan 10 kişiden hala haber yok. Bu kişilerden yedisi için Yolgeçen Köyü Başören Mahallesi'nde mezar hazırlandı. Kayıp olanların evlerinde ise yas var.

Çaycuma'da dün saat 15.30 sularında çöken köprüden düşen minibüse hala ulaşılamadı. Minibüste bulunan 10 kişi ile birlikte köprü üzerinde yaya olarak bulunan 5 kişi de de kayıp. Dünden beri süren arama çalışmalarından ise henüz bir sonuç alınamadı.

Çaycuma ilçesini üzüntüye boğan olayda minibüste bulunanların köyü Yolgeçen'de sessizlik hakim. Olayın üzerinden 25 saat geçmesine rağmen yakınlarından haber alamayan köylüler, mezarlıklarda mezarları hazırladı. 7 mezarın kazıldığı Başören Mahallesi'ndeki hüzünlü evlerden birisi de maden emeklisi 4 çocuk ve 7 torun sahibi Alim Başören'e (73) ait. Alim Başören'in kızı Azize Dirlik (44), "Babam Çaycuma'ya alış verişe gitmiş. En son 10 gün önce görmüştüm. Bana gelmişti. Bir gece kaldı. Ondan sonra da görüşemedik." dedi.

Alim Başören'in İstanbul'da yaşayan bir diğer kızı Sehide Yıldırım da babasını 5 ay önce gördüğünü söylediği anda gözyaşlarına boğuldu.

ANNESİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Irmak sularına gömülen minibüste anne ile oğlu da aynı kaderi paylaştı. Başören Mahallesi'nde oturan Serdar Saraç (33) Zonguldak'ta yoğun bakımdan çıkan annesi Kadın Saraç'ı (65) alıp köyüne getirecekti. Pazara uğradılar. Kızı Elif (13) babasını aradığında babası "Arabadayız geliyoruz" dedi. Bir daha da haber alamadılar. Köydeki evinde babası ve babaannesinden gelecek haberleri bekleyen küçük Elif, "Babam ve babaannemden gelecek haberi bekliyoruz. En son arabadayken babamla telefonla konuştum. Ondan sonrada kayıp oldukları haberi geldi." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz