10 Nisan 2012 Salı

MEHMET HABERAL'IN ANNESİ DEFNEDİLDİ

Annesi Medine Haberal'ın vefatı nedeniyle iki gün izin verilen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Zonguldak'taki cenaze töreninde acısını paylaşanlara teşekkür etti.  

Yaklaşık bir yıldan bu yana kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altında tutulan Medine Haberal (94) yaşama veda ettikten sonra Zonguldak'ta toprağa verildi. Ünlü cerrah ve 12 Haziran 2012 Milletvekili Genel seçimlerinde Zonguldak'tan CHP milletvekili seçilen, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın annesi olan Medine Haberal'ın cenazesine binlerce Zonguldaklı katıldı.

Silivri Cezaevinden annesinin cenazesine katılmak üzere iki gün izin verilen Mehmet Haberal, rahatsızlığı nedeniyle ambulans ve cezaevi jandarmasının güvenliği ile Zonguldak'a geldi. Zonguldak'taki babaevinde sabaha karşı da olsa binlerce Zonguldaklı tarafından karşılanan Mehmet Haberal, annesinin cenazesinin kılınacağı Acılık Camisi'nde de büyük ilgi ile karşılandı.

CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan deniz Baykal, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, CHP Grup Başkan vekilleri, CHP milletvekilleri, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın da katıldığı cenaze töreninde taziyeleri kabul eden Mehmet Haberal'a uzaktan da olsa meslektaşları, öğretim üyeleri, Zonguldaklı hemşehrileri ile selamlaşarak özlem giderdi.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla Asri
Mezarlığa götürülen Medine Haberal'ın cenazesi burada gözyaşları ile toprağa verildi.

Cenazede basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal'ın acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek
şöyle konuştu:

Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Annesini hayattayken görmek isterdi, elini öpmek isterdi, hayır duasını almak isterdi. Bu konuda söz verilmişti, verilen sözler yerine getirilmedi. Bu saatten sonra, verilen sözlerin hiçbir anlam ifade etmediğini artık hepimiz biliyoruz. Bir insanın acısını paylaşmak, bu koşullarda olmamalı. Bir insanın annesiyle vedalaşmasına imkan verilmeliydi, ama yapılmadı. Bu ülkede adalet dediğimiz kavramın olmadığını, vicdan dediğimiz kavramın artık sustuğunu görüyoruz. Bu büyük bir acı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz