30 Nisan 2012 Pazartesi

ZONGULDAK'TA SAHTE RAKI İMALATINA GÖZ ALTI

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek konteynerde sahte içki imal eden şahısları gözaltına aldı. A.Z. isimli şahsın il dışından temin ettiği saf alkolden ikametinde karışım yaparak sahte rakı imal ettiği, ayrıca F.Z. isimli şahsın da kiraladığı konteynerde sahte rakı imal ettikleri söz konusu içkileri piyasaya sattıkları bilgilerine ulaşıldı. Cumhuriyet savcısından alınan arama kararının ardından iki adrese operasyon yapıldı.
Operasyonda, içime ve satışa hazır sahte rakı ile rakı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Ekipler, T.K. isimli şahsında A.Z.'nin ikametinden aldığı ve sahte olarak imal edilen 1 içkiye el koydu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile A.Z., F.S. ve T.K. hakkında sahte içki imal etmek ve piyasaya sürmek suçundan adli işlem başlatıldı.
Emniyet tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen malzemeler tek tek sıralandı. Operasyonda, 47 adet 100'lük boş şişe, 70'lik 20 boş şişe, 1 adet 50'lik boş şişe, 1 adet 50'lik dolu şişe, 1 kavanoz içinde içki, 1 kavanoz içinde bir miktarı dolu içki, 1 adet 2,5 litre plastik boş etil alkol şişesi, kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 2 boş şarjör, 1 etil alkol ölçmede kullanılan derece, 1 adet etil alkol ölçmede kullanılan 500 mililitrelik cam mezür, 1 adet etil alkol ölçmede kullanılan 100
mililitrelik cam mezür, 1 adet 250 santimetrelik şişe içerisinde bir miktarı kullanılmış anason yağı, 1 adet boş plastik anason aroması şişesi, 1 adet üzerinde derece bulunan ve rakı yapımında kullanılan aparattı tencere, 1 adet içerisi saf alkol ile dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet saf alkol ile dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan yarısı dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet rakı yapımında kullanılan damıtma cihazı, 1 termometre, 1 adet alkol yapımında
kullanılan huni, 1 adet alkol test ölçüm cihazı, 2 adet beher (mezür), 4 paket maya, 1 kutu, 3 adet boş anason aroma kutusu, 1 adet organik sıvı gübre, 1 adet alkol yapımında kullanılan düdüklü tencere ve düzeneği, 3 kutu birer litrelik beyaz renkli kırmızı kapaklı anason aroması, 1 adet 5 litrelik bidon içerisinde renk koku itibarı ile rakıya benzetilen içecek, 1 süzgeç, 1 adet etil alkol bidonu, 1 adet 50 santimetrelik boş şişe, 1 adet boş kahverengi renkli şişe ele geçirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz