4 Mayıs 2012 Cuma

BEBEĞİ İLE İNTİHARA TEŞEBBÜS EDEN ANNEYE 20 YIL HAPİS İSTEMİ

Zonguldak'ta, geçen yıl 8 aylık bebeğiyle kayalıklardan atlayarak intihara teşebbüs eden ve hakkında ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan annenin yargılanmasına başlandı.
     Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan A.T. ile görgü tanıkları katıldı.
     Tanık Alaattin Ç, olay günü arkadaşıyla balık tuttuğunu ifade ederek, ''Sanık kucağında çocukla kaylıklara geldi. Benden telefonumu isteyerek eşiyle konuştu. Daha sonra kaylıkların ucuna gitti. Ayakkabılarını çıkartınca atlayacağını düşünerek engel olmak istedim, ancak çocuğuyla suya atladı. Yüzme bilmediğimden yardım istedim. Çevreden bir kişi, kadın ile çocuğu kurtardı'' dedi.
     Mahkeme heyeti, hakkında ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen A.T'nin (30) cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı hususunda rapor düzenlenmesi için Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevki ile sanığa barodan avukat atanmasını kararlaştırdı.
     A.T'nin çocuğuyla geldiği duruşma, 24 Mayıs'a ertelendi.

OLAY NASIL OLMUŞ TU

     Savcılığın iddianamesine göre, eşi A.T ile 1,5 yıldır evli olan A.T, 12 Kasım 2011'de kayınvalidesi ile tartışması üzerine oğlunu da yanına alarak Yayla Mahallesi'ndeki kayalıklara gitti. Burada eşiyle telefonla konuşan A.T. kocasına, ''Oğlunun sesini son kez duy'' diyerek telefonu kapattı.
     8 aylık bebeğiyle denize atlayan A.T, M.Ç. tarafından denizden çıkarıldı, vatandaşlarca suni teneffüs yapılarak hayata döndürüldü. Yarı baygın haldeki bebek ile A.T, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz