7 Eylül 2012 Cuma

EREĞLİ VE BEYCUMA ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR




Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucu 25 asker şehit düşerken 3 asker ise hafif yaralandı. 25 şehit asker içerisinde 2 Zonguldak'lı şehidimiz yeraldı. Kdz.Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'nde oturan Mücahit Coşkun ve Çaycuma'da ikamet eden Emrah Kartal yapılan yoklamada bulunmadıkları tespit edildi.

MÜCAHİT COŞKUN

Geçtiğimiz yıl Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesinde iş yapan Kasmet isimli firmada Maden Mühendisi olarak görev yapan ve 11 Ağustos tarihinde Alaplı'dan Samsun 15. Piyade Çavuş Talimgah Tugayında acemi birliğini ardından da Afyonkarahisar'a 2 Eylül 2012 tarihinde giden kısa dönem asker Mücahit Coşkun patlamada şehit düştü. Gülüç Bekyeri Mahallesi'nde oturan Alaplı Çatak Köylü Mücahit Coşkun'un Çatak köyündeki baba evinde köylüler üzüntülü bekleyiş içerisinde. Mücahit'in 1 yaşında Ayşe isminde kız çocuğu bulunduğu geçtiğimiz yıl maden ocağında çalıştığını belirten komşuları ise, 'Çok düzgün efendi bir insan. Bizde ne olduğunu anlayamadık geçtiğimiz günlerde dağıtım izni için geldi ardından da Pazar günü akşamı buradan yeni birliği Afyonkarahisar'a gitmek için hareket etti öğrendiğimiz kadarıyla patlama olmadan 2 saat önce eşi ile görüşmüş ve depoya malzemeye saymaya gideceğim demiş' dediler.

EMRAH KARTAL
Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada ölen 25 askerden Zonguldaklı Emrah Kartal'ın acemiliğini yeni tamamladığı, patlamadan 4 gün önce usta birliğine teslim olduğu ortaya çıktı.
Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Zonguldaklı Emrah Kartal'ın baba ocağına ateş düştü. Kartal'ın Beycuma beldesi Çukurören köyü Musunlu Mahallesi'nde ikamet eden ailesi, patlama haberini alır almaz Afyon'a hareket etti. Yolda torunu Emrah Kartal'ın şehit olduğu haberini alan dede Baki Kartal, taziyeleri kabul etmek üzere eve geri döndü. Acı haberle yıkılan Kartal, "Daha para dahi gönderememiştik" diye ağladı.
Ailenin feryat eden komşuları mahalleye Türk bayrağı astı. 112 ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekletilirken, Emrah Kartal'ın acemiliğini yeni tamamladığı, patlamadan 4 gün önce Afyonkarahisar'daki usta birliğine teslim olduğu öğrenildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz