13 Eylül 2012 Perşembe

TTK ERİYOR, VEKİLLER UYUYOR !


TTK,  E R İ Y O R VEKİLLER UYUYOR!
KURUM HIZLA KÜÇÜLÜYOR
YILBAŞINDAN BU YANA 720 KİŞİ EMEKLİ OLDU

 
Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) nda emekliliğini isteyenlerin sayısı hızla artıyor. 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana Kurumda 720 kişi emekli oldu. Bu sayının yılbaşına kadar 1000 e yükselmesi tahmin edilirken TTK daki sayının hızla erimesi de gerek yöneticileri ve gerekse çalışanları endişelendiriyor.
 Geçtiğimiz Ağustos ayında 165 maden işçisi emekliliğe ayrılırken Eylül ayında ise kurumda toplam 83 kişi emekliliğe ayrıldı.
14 Eylül itibari ile Amasra’da 4, Armutçuk’da 4, Kozlu’da 8, Karadon- Gelikte 33 ve Üzülmez de 34 kişi olmak üzere toplam 83 kişi emekliliğe ayrıldı. Bu sayının yılbaşına kadar 1000 kişiyi geçeceği ifade ediliyor.
Kurum yetkilileri ve GMİS kanadı, Kurumdan ayrılanların yerine yeni işçi alımı için girişimlerini sürdürürlerken, Kurumdaki işçi sayısının hızla erimesi gerek Kurum yöneticilerini ve gerekse çalışanları endişeye sevk ediyor.
TTK yöneticilerinin iyi niyet kuralları çerçevesinde işçi alımını isterlerken Sendika kanadı( GMİS)  de kurum yöneticilerinin bu isteklerine destek veriyor.
Sendika yöneticileri Emeklilik sayısının artma nedeninin “ Kıdem Tazminatları’nın vergilendirilmesi, Kıdem tazminatlarının İki eşit parçaya bölünerek verilecek, ya da TTK’ ya bağlı müessesler özelleşecek  “ şeklinde basına yansıyan haberlerin büyük etken olduğuna dikkat çekerek “ Söylentiler çalışanları rahatsız etti. Kimse hak ettiği kazanımların tırpanlanmasını istemez. Bu yüzden emekliliğini hak edenler bu söylentiler üzerine emekliliğe ayrılıyor. Emekliliğe ayrılanların yerine işçi alımına gidilmediği sürece, yer altında bekleyen Milli kaynağımız olan kömürü Milli ekonomiye kazandıramayız. Bu yüzden Türkiye Taşkömürleri Kurumu( TTK) na acilen işçi alınmalıdır” derken, kurumda çalışan ve henüz emekliliğe dolmayan işçiler ise kaygılarını şu şekilde dile getiriyorlar “ Çalıştığımız kurum günden güne küçülüyor. İşçi açığı nedeniyle verimimiz de hızla düşüyor. Yetkililer Kurumun gelir-Gider hesabını yaparlarken işçi açığını göz ardı ediyorlar. Eskiden 5 işçinin yaptığı işi artık bu durumda 1 işçi yapmaya çalışacak, bu da üretimin büyük oranda düşmesine sebep oluyor. Emekliliğimize daha çok var. Ekmek kapımızın kapanmasını istemiyoruz. Yeni işçilerin alınmasını ve TTK nın devam etmesini istiyoruz. Bizim istemememiz önemli değil. Zonguldak’ı seven, Zonguldak’ta yaşayan herkesin istemesi lazım. TTK Eriyor, Milletvekillerimiz uyuyor “ şeklinde tepkilerini dile getirerek, bir an önce işçi alımı yoluna gidilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz