30 Nisan 2012 Pazartesi

ZONGULDAK'TA SAHTE RAKI İMALATINA GÖZ ALTI

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek konteynerde sahte içki imal eden şahısları gözaltına aldı. A.Z. isimli şahsın il dışından temin ettiği saf alkolden ikametinde karışım yaparak sahte rakı imal ettiği, ayrıca F.Z. isimli şahsın da kiraladığı konteynerde sahte rakı imal ettikleri söz konusu içkileri piyasaya sattıkları bilgilerine ulaşıldı. Cumhuriyet savcısından alınan arama kararının ardından iki adrese operasyon yapıldı.
Operasyonda, içime ve satışa hazır sahte rakı ile rakı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Ekipler, T.K. isimli şahsında A.Z.'nin ikametinden aldığı ve sahte olarak imal edilen 1 içkiye el koydu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile A.Z., F.S. ve T.K. hakkında sahte içki imal etmek ve piyasaya sürmek suçundan adli işlem başlatıldı.
Emniyet tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen malzemeler tek tek sıralandı. Operasyonda, 47 adet 100'lük boş şişe, 70'lik 20 boş şişe, 1 adet 50'lik boş şişe, 1 adet 50'lik dolu şişe, 1 kavanoz içinde içki, 1 kavanoz içinde bir miktarı dolu içki, 1 adet 2,5 litre plastik boş etil alkol şişesi, kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 2 boş şarjör, 1 etil alkol ölçmede kullanılan derece, 1 adet etil alkol ölçmede kullanılan 500 mililitrelik cam mezür, 1 adet etil alkol ölçmede kullanılan 100
mililitrelik cam mezür, 1 adet 250 santimetrelik şişe içerisinde bir miktarı kullanılmış anason yağı, 1 adet boş plastik anason aroması şişesi, 1 adet üzerinde derece bulunan ve rakı yapımında kullanılan aparattı tencere, 1 adet içerisi saf alkol ile dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet saf alkol ile dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan yarısı dolu 5 litrelik plastik pet şişe, 1 adet rakı yapımında kullanılan damıtma cihazı, 1 termometre, 1 adet alkol yapımında
kullanılan huni, 1 adet alkol test ölçüm cihazı, 2 adet beher (mezür), 4 paket maya, 1 kutu, 3 adet boş anason aroma kutusu, 1 adet organik sıvı gübre, 1 adet alkol yapımında kullanılan düdüklü tencere ve düzeneği, 3 kutu birer litrelik beyaz renkli kırmızı kapaklı anason aroması, 1 adet 5 litrelik bidon içerisinde renk koku itibarı ile rakıya benzetilen içecek, 1 süzgeç, 1 adet etil alkol bidonu, 1 adet 50 santimetrelik boş şişe, 1 adet boş kahverengi renkli şişe ele geçirildi.

YIKILMAYA YÜZ TUTAN FEVKANİ KÖPRÜSÜ OTOPARK'A KAPATILDI



Zonguldak Belediyesi'nin 2005'te özel bir mühendislik firmasına hazırlattığı raporda güçlendirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirilen 56 yıllık Fevkani Köprüsü ile ilgili Zonguldak Makine Mühendisleri Odası, ikinci bir inceleme yaptırdı. Bursa Makine Mühendisleri Odası'ndan gelen uzman ekibin geçen mart ayında yaptığı inceleme sonucunda hazırlanan raporda köprünün, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği belirtildi. Zonguldak Belediyesi'ne sunulan raporda, şöyle denildi:

"Köprü döşemesi üzerinde su tecriti bulunmamakta olup yüzey suları döşeme betonuna ve alttaki çelik yapıya zarar vermiştir. Ayrıca yer yer asfalt hasarı bulunmaktadır. Dolayısıyla köprü üzerindeki mevcut asfalt tabaka tamamen kaldırılarak döşeme betonu üzerine yeniden su tecriti ve mastik asfalt yapılmalıdır. Köprüde muhtelif çelik plakalardan oluşan mevcut genleşme derzleri tamamen hasarlı olup köprüden aşağı sular akarak yapı elemanlarına zarar vermektedir. Mevcut genleşme derzleri sökülerek yerine çelik ankrajlı ve su geçirmez tipte yeni genleşme derzleri monte edilmelidir."

BELEDİYE BAŞKANI ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, altında onlarca dükkanın yanında, çevre yolu ve treni yolu bulunan, üzeri otopark olarak da kullanılan kentin en işlek noktasındaki Fevkani Köprüsü'nün güvenliği için bazı önlemler aldıklarını söyledi. Başkan Akdemir, köprünün üzerinde yaptığı açıklamada, köprünün ağır tonajla kamyon ve TIR'ların geçişine kapatıldığını, ayrıca otopark olarak kullanımına da son verildiğini kaydetti. Rapor doğrultusunda köprü üzerindeki yoğunluğu kaldırma yoluna gittiklerini anlatan Başkan Akdemir, şöyle dedi:

"Bu günden itibaren köprünün üzerindeki otoparkı kaldırdık. Ağır tonajlı araç trafiğine de kapatıyoruz köprüyü. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda özellikle dükkan sahiplerinin belediye zabıtamızın ve görevlilerin isteklerini, tebligatlarını düzgün bir şekilde yerine getirmelerini istiyorum. Onlar da bize destek olsunlar ki bu köprüyü tadilatla mı devam ettireceğiz, yoksa yerine yenisi mi yapılacak, bunu belirlememiz lazım. 'Köprüyü kaldırdım' demek çözüm değildir. Onun alternatiflerini yerine getirmek önemlidir. O nedenle şimdilik bu önlemleri aldık. Ayrıca üzerindeki asfalt yoğunluğunu da kaldıracağız. Asfalt kalınlığı burada 20- 25 santim. Yerine ince bir asfalt yapacağız. Bu asfaltı kaldırırsak baskısı hafifleyecek. Taşıyıcılara yoğunluk azalmış olacak."

Geçen 6 Nisan'da Çaycuma İlçesi girişinde bulunan Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümü çökmüş, Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 8'inin cesedi bulunmuştu. 7 kişiyi arama çalışmaları ise hala sürüyor.

29 Nisan 2012 Pazar

Bartınlılar Derneği Kongresi Yapıldı .ARDIÇ GÜVEN TAZELEDİ



Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardım Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardım Sandığı 7'nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardım Sandığı 7'nci Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula; GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Teşkilatı ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kurulda divan başkanlığına Çetin Terzioğlu seçildi. Genel Kurulu'nda açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Ardıç, sandık tüzüğünü 1997 yılında hazırladığını belirterek, derneği bugünlere taşıdıklarını kaydetti. Ardıç, "Sandık tüzüğünü 1997 yılında ben hazırladım. 125 üye ile çıktığımız bu yolda bugünlere geldik. Derneği daha güçlü hale getirdik. Yardım sandığı faaliyetleri bugüne kadar derneğimize katkı sağlamıştır. Okul, Camii, yol, su yapımında imkanlar ölçüsünde yardımlarımızı sürdürüyoruz. Derneğimiz en çok eğitim alanında faaliyet gösteriyor. 264 öğrenciye ayda 70 TL öğrenciye burs veriyoruz.2006 yılında Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) 96 kişi işe girdi. Son günlerde beni ve arkadaşlarımı eleştirerek yıpratmaya çalıştılar. Bu tarz söylemler derneğe zarar verir. Hizmet ne kadar iyi olursa ben o kadar mutlu olurum. Sizlerin karşısına hesap vermeye destek olamaya geldik. Hizmet etmeye devam etmek istiyoruz" dedi.
Ahmet Ardıç, Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardım Sandığı 7'nci Olağan Genel Kurulu'na yeniden 171 oyla başkan seçilerek güven tazeledi. 290 Oyun kullanıldığı seçimde; 171 oy Ahmet Ardıç, 110 oyda Nurettin Kapkaç aldı.
4 oy ise iptal edildi. Ahmet Ardıç'ın Yönetim Kurulu Asil listesi; Şinasi Poyraz, Erdal Kocaer, Hilmi Arslan, Yaşar Özel, Kemal Nalbant, Hüseyin Karakaş, Bilal Uğurlu ve İdris Üstünsoy'dan oluştu

BAHATTİN ARI'NIN ACI GÜNÜ

ÖLDÜRÜLEN ARI'YA SON GÖREV
 
Zonguldak Belediyesi Meclis üyesi ve Susma Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bahattin Arı'nın yeğeni Savaş Arı hayatını kaybetti.
Muğla'da otel işletmeciliği yapan Savaş Arı'nın silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Beldesi'nde otel işletmeciliği yaptığı ortağı Şener Süt (49) tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldüğü ileri sürülen Savaş Arı (37) Kdz.Ereğli Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Hatip Camisinde öğle namazının müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Savaş Arı'nın cenazesine CHP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Savaş Arı'yı öldürdüğü ileri sürülen Şener Süt ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.Bahattin Arıya Baş Sağlığı diliyoruz.

28 Nisan 2012 Cumartesi

 

Kayıp Kişinin Cesedi Filyos Çayı'nda Bulundu

Devrek ilçesindeki evinden 21 gün önce bakkala gitmek üzere ayrılarak geri dönmeyen emeklinin cesedi, Filyos Çayı'nda bulundu.



Edinilen bilgiye göre, Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesi mevkisinde, debisi düşen Filyos Çayı'nın ortasında oluşan adacıkta ceset olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi.
Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin haber verdiği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin botla kıyıya çıkarttıkları ceset, savcının incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Yapılan incelemede cesedin, 3 hafta önce hakkında kayıp başvurusu yapılan 1 çocuk babası Aydın Kalaycı'ya (61) ait olduğu belirlendi.
Yetkililer, olayın Filyos Çayı'ndaki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu kaybolan kişilerle ilgisinin olmadığını kaydetti.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Zonguldak'ta Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Eylem

"Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" üyesi öğretmenler, oturma eylemi yaptı.

"Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" üyesi öğretmenler, oturma eylemi yaptı.
Madenci Anıtı önünde toplanan platform üyesi bir grup öğretmen, öğretmen atamalarının yetersiz ve haksız olduğunu iddia ederek protestoda bulundu.
Rusça öğretmeni Mehmet Alaca, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de 350 bin civarında ataması yapılmayan öğretmen olduğunu iddia etti.
Ataması yapılmayan öğretmenler olarak mücadelelerine devam edeceklerini anlatan Alaca, geleceğe güvenle baktıkları bir yaşam istediklerini kaydetti.
Sloganlar atarak bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

27 Nisan 2012 Cuma

7 METRELİK KUYUDAN SAĞ ÇIKTI


Haber: Topunu Almak İsterken Kuyuya Düştü

Zonguldak'ta kaçan topunu almak için tel örgülerden atlayarak üzeri kontraplakla kapatılan 7 metre derinliğindeki kanalizasyon kuyusuna düşen 13 yaşındaki Muzaffer Koçaklı, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Olay, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait merkez atölyesinde meydana geldi. Aynı mahallede oturan Muzaffer Koçaklı, sokakta arkadaşlarıyla Oyun oynarken TTK sahasına kaçan topunu almak için 2 metre yükseklikteki tel örgülerden üzeri kontraplak ile kapatılmış boş kanalizasyon kuyusunun üzerine atladı. Muzaffer Koçaklı, kontraplağın kırılmasıyla 7 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Haber vermesiyle Zonguldak Belediyesi'ne ait itfaiye ile il afet ve acil durum müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri olay yerine geldi.

Ekipler, Muzaffer Koçaklı'yı kurtarmak için çalışma başlattı. Kuyuya indirilen merdivenin yetersiz kalması üzerine bir itfaiye daha olay yerine geldi. Ekipler iki merdiveni birleştirerek Muzaffer Koçaklı'ya ulaşılmaya çalıştı. Bu sırada Koçaklı'nın yakınları polise ve itfaiye ekiplerine çalışmaların yetersiz olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Ekipler yarım saat içinde Muzaffer Koçaklı'yı düştüğü kuyudan çıkardı. Burnu bile kanamadan kuyudan çıkartılan Koçaklı, ambulans ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Koçaklı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma baş

25 Nisan 2012 Çarşamba

ESNAF KEFALET KAVGASI BİTMİYOR.ARICI İLE TOROS BİRBİRİNE GİRDİ

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin mali kongresinde karşı karşıya gelen Aydın Arıcı ile eski Şoförler Odası Başkanı Alaattin Toros arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü.
Kongrede mevcut Başkan Ercan Şehri ile birlikte hareket eden Aydın Arıcı, eski Başkan Hüseyin Özdemir ile birlikte hareket eden Alaattin Toros'a saldırdı..
Yumruk darbeleri aldığı belirtilen Toros hastanede...
Aydın Arıcı kongre öncesi aday çıkacağını söylemiş ancak kongreden bir gün önce Ercan Şehri ile birlikte hareket edeceğini açıklamıştı.
Her iki isim Dedeman Otel'de düzenlenen ancak tartışmalar nedeniyle yarım kalan ve önümüzdeki pazar gününe  ertelenen kongrede sık sık tartışmalarıyla da dikkat çekmişti.
KAYNAK: Pusula-Zonguldak

23 Nisan 2012 Pazartesi

GAZETENİZ ÖNDER 21 YAŞINDA


Kdz. Ereğli’de günlük olarak yayın hayatını devam ettirmekte olan ÖNDER gazetesi 21. yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor.
ÖZTÜRK HABER 67 , İmtiyaz sahipliğini Celal Bozkuş, Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Emrah Bozkuş, Sorumlu Müdürlüğünü Mustafa Kemal Bektaş’ın yaptığı ÖNDER Gazetesinin 21. yaş gününü kutluyor ve başarılı yayın hayatlarının devamını diliyor.



FİLYOS ÇAYI CESETLERİ TEK TEK VERİYOR. 1 CESET DAHA BULUNDU


Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ndeki köprü faciasında kayıplardan 1 kişinin daha cesedi bulundu. Şimdiye kadar 8 cesedin çıkarıldığı Filyos Çayı'nda kayıp 7 kişiyi aramalar sürüyor.
Geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle birlikte alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek kaybolanları arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Saat 15.30 sıralarında helikopter ile havadan yapılan tarama sırasında, çöken köprüden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta Düzköy mevkiinde bir kadın cesedi görüldü. Çayın kenarındaki sazlık alanda tespit edilen ceset, AFAD ekiplerince botla alınarak kıyıya çıkarıldı. Cesedin, yürürken köprüden düşen 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Hayriye Güner'e ait olduğu tespit edildi. Facianın 17'nci gününde bulunan Hayriye Güner'in cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıl

22 Nisan 2012 Pazar

AMASRA'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ


Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen termik santral eylemine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Platformu üyeleri, Ankara, İstanbul, Yavola, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Kastamonu'dan gelen yerli tatilciler katıldı. Termik santrale karşı olan vatandaşlar, alkış ve ellerindeki pankartla termik santral yapmak isteyen şirketi protesto etti. Yine vatandaşlar, düdük ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü. Eylem sırasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, termik santralin yapılmaması için herkesin gereken tepkiyi vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bartın Belediye Başkanı olarak hiçbir zaman doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza şunları demeyeceğim. 'Ben korktum, ben çekindim, ben tırstım, onun içinde ben bir şey diyemedim' demeyeceğim. Buradaki vatandaşlarımızda demeyecektir. Şu an Bartın doğalgazına kavuşmak üzere iken, yılda 20 bin ton kömür yakılıyordu. Doğalgazın gelmesiyle biz çevre kirliliğinden kurtulacağız. Diğer yandan günde 40 bin ton kömür yakılacağı ifade edilen termik santrale nasıl 'evet' diyebiliriz. 'Evet' diyenlerin akıllarına şaşarım"
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise, bugün burada alınan karara isyan ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Amasra'nın balığını, doğasını, tarihini yok edecekler, ona isyan ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize bugün kü gibi bir Amasra bırakamayacağız. Belirli sermaye grubu insanlar sırf kendi gelirlerinin artması için Amasra'da termik santral kuracaklar. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet Han'ın 'Çeşmi Cihan bu mu ola' dediği Amasra 552 yıl sonra 'La la bu güzelliği bitirecek Hema'mı ola?' böyle mi olacak? Hayır, olmayacak"
Konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri sergilendi. Eyleme katılan vatandaşlar, "Termik santral istemiyoruz", "Termiksiz yaşam istiyoruz" sloganları attı.
 

OLAYLI GEÇEN ESNAF KEFALET KONGRESİ İPTAL EDİLDİ



Zonguldak Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Mali Kongresi iptal edildi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı salonda eski başkan Hüseyin Özdemir konuşmasını yaptı.
Dedeman Otel’de gerçekleştirilen mali kongrede Eski Başkan Hüseyin Özdemir kürsüye geldi. Faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider tablosunun okunmasının ardından konuşma yapan Özdemir, şöyle dedi:
“Faaliyet raporu dinlediniz bilanço dinlediniz. Gelir gider tablosu dinlediniz. Ben muhasebecilikten geldiğim için bir çok şeyi anladım. Anlaşılmayan noktaları izah edeceğim. Kooperatif bu sene kar mi etti zarar mi etti anladınız mı? Zarar etti. Geçinemiyorduk, kooperatifin vergi sigorta borcu var. Kooperatifin durumu 31 Aralık’a göre size aktarıldığı için bazı şeyler o faaliyet raporu ve bilanço da görülmüyor. Dört aylık geçen sürede de çok şeyler oldu. Ercan Şehri bu kooperatifin Alaborina’da yaptığı seçimde 6 Şubat 2012 günü spor salonunda yaptığı seçimde bu kooperatifi iki ayda açacağını bankada birikmiş borçlara kefil olacağını söyledi. Kooperatifi açamadı, borçlara da kefil olmadı. Yapamayacaksan demeyeceksin. Bunun cezasını ben de geçmişte çektim. Şimdi sen de sıkıntı duyuyorsun. Nasıl yapacağımı neler söyleyeceğimi seçim konuşmamda yapacağım. Burada aktarılan bütün bilgiler Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçelerde araştırıldığı için detayına girmek suç sayılacağından mahkemeye konu olduğu için detayına inmeyeceğim. Buraya dört ay müfettiş geldi, bir sürü eksiklik var. Ben istiyorum ki burada şu anda faaliyette bulunan esnaflar temsil edilsin.”
Gündemin dördüncü maddesi oylanmaya açıldığında salonda tansiyon yükseldi. Hüseyin Özdemir'i destekleyen üyeler mali kongrenin devam etmesini istedi. Salona polis çağrılmasının ardından güvenlik önlemleri alındı. Divan Başkanı Mehmet Azman, hükümet komiseri ve divan üyeleri ile yaptığı görüşmede mali kongrenin iptal edilmesi için tutanak tuttu. Tutanağın okunmasının ardından mali kongre iptal edildi.
Tansiyonun iyice arttığı salonda üyeler birbirleri ile tartışarak salonu terk etti. Salon çıkışında tepki gösteren Hüseyin Özdemir ise "Ben bu kooperatifi üç beş kişiye bırakmam" diye konuştu. Polis nezaretinde salonu terk eden Divan üyeleri lobi de bekledi. Gazetecilere demeç veren Divan Başkanı Mehmet Azman, "Zonguldak'a yakışmayan bir durumdu. Böyle olmaması gerekiyordu" dedi.Kongre 29 Nisan'a ertelendi

21 Nisan 2012 Cumartesi

AYAROĞLU AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

 Cumhuriyet Gazetesi Zonguldak Temsilcisi Ali Ayaroğlu’nun kızı Tuğçe Ayaroğlu, cumartesi günü yapılan nikah töreni ile dünya evine girdi.
Zonguldak Belediye Nikah Salonu’nda 21 Nisan cumartesi günü  saat 16.00’da  yapılan nikah törenine Zonguldak belediyesi eski başkanı Secattin Gonca, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk ve davetliler katıldı.  Tuğçe Ayaroğlu - Korhan Öncü çiftinin nikâh şahitliğini Hasan Basri Uğur ve CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk yaparken nikâhı Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir kıydı. Tuğçe Ayaroğlu ve Korhan Öncü çiftine ÖZTÜRK HABER 67  ömür boyu mutluluk diler.

11 Nisan 2012 Çarşamba

KÖPRÜ FACİASINDA ÇIKAN İKİNCİ CESET SERDAR SARAÇ'A AİT

 
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolan Serdar Saraç’ın  cesedine ulaşıldı.
Çaycuma ilçesinde yaşanan köprü faciasında kaybolan 14 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Beton bloğu kaldırılma çalışmalarının yapıldığı sırada, olay yerinin yaklaşık beş kilometre aşağı bölümünde Serdar Sraç isimli bir erkek cesedi bulundu. Ceset, Zodyak botlar ile karaya çıkartıldı. Ceset, savcının incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

ÇAYCUMA FACİASINDA ÇIKAN CESEDİN SERDAR SARAÇ'A AİT OLDUĞU BELİRLENDİ


Çaycuma'da köprü faciasında ikinci cesede ulaşıldı.
Filyos Çayı'nda bulunan cesedir köprüden yaya olarak geçmeye çalışan Serdar Saraç'a ait olduğu öğrenildi. 
Ayrıntılar az sonra

ÇÖKEN ÇAYCUMA KÖPRÜSÜNDE İKİNCİ CESEDE ULAŞILDI

Çaycuma'da köprü faciasında ikinci cesede ulaşıldı.
60 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirlenen ceset sudan çıkarıldıktan sonra kimlik tespiti yapılacak.
Ayrıntılar az sonra sitemizde

ÇÖKEN ÇAYCUMA KÖPRÜSÜNDE 2. CESEDE ULAŞILDI


Çaycuma'da köprü faciasında ikinci cesede ulaşıldı.
60 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirlenen ceset sudan çıkarıldıktan sonra kimlik tespiti yapılacak.
Ayrıntıları az sonra sitemizde bulabilirsiniz

SİLİVRİDEKİ YARGIÇLAR SİYASİ OTORİTENİN EMRİNDE


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın annesinin Zonguldak'taki cenaze törenine katıldıklarını, milletvekilleri ve çok sayıda Zonguldaklı'nın Haberal'ın acısını paylaştığını söyledi.
Haberal'ın isteğinin, annesini ölmeden önce son bir kez görmek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ''Bir kanun teklifi getirdiler ama çıkarmadılar. Ben merak ediyorum; bir insanın, annenin ne kadar değerli olduğunu bilmemesi mümkün değil. Sayın Başbakan'ın annesi vefat ettiğinde gözyaşlarını tutamadı. Biz de üzüldük. Peki Sayın Haberal'ın annesi anne değil mi? Neden ona izin vermiyorsunuz?'' diye konuştu.
Mehmet Haberal'ın, her şeyi kabul ettiğini, ancak neden hapiste olduğunu anlayamadığını belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin, seçilmiş bir kişi olarak Parlamento'da görevini yapmak istediğini söyledi. ''Ancak ortada ne anayasa ne de hukuk olduğunu'' savunan Kılıçdaroğlu, ''Silivri toplama kampının olduğu ülkede demokrasiden, adaletten söz edilemez. Orada yargıçların adalet dağıttığından söz edilemez. Silivri'deki yargıçlar, siyasi otoritenin emrinde olan yargıçlardır. Onlar yargıç değillerdir. Silivri toplama kampı, 21. Yüzyıl'ın Türkiye'deki Nazi kampıdır. Birileri, 'Vicdanımız sızlıyor, rahat edemiyoruz. Onların da bırakılması lazım'' diyor. Sen iktidarsın, vicdanın sızlıyorsa gereğini yaparsın. Protokol imzaladık. Neden gereğini yapmıyorsun. Bir şeyin altına atılan imza, o kişinin namusudur, ona sahip çıksınlar'' dedi.
Kılıçdaroğlu, Hükümet'in, ''AİHM'de rezil olmamak için Silivri Hapishanesi Devlet Hastanesi kurduğunu'', bunu bir komedi olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Yargı sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, sahte deliller üretilerek yargılama yapıldığını, avukatlara belgeler verilmediğini, savunma yapanların, yaptıkları savunmadan dolayı mahkum olduğunu ileri sürdü.

İnönü'nün yasakladığı kitabı sana göndereceğim
Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü'nün, Kuran-ı Kerim ve Süleyman Çelebi'nin Mevlid'ini tahrif eden kitapları yasakladığını anımsatarak, 1920-1955 arasında 14 yazara ait Mevlid-i Şerif kitaplarının piyasada satıldığını söyledi.
İnönü'nün, Lozan'a gittiğinde, kendisine tahsis edilen koltuğun diğerlerinden farklı şekilde, eski olduğunu fark etmesiyle, ''Yeni koltuk bulamadık'' cevabını alması üzerine, ''O zaman toplantıya, yeni koltuk bulduğunuzda devam ederiz'' diyerek, terk ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ise İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile bir gün sonra görüşebildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Sen İsmet İnönü'nün tırnağı olamazsın demiştim, sen İnönü'nün, tırnağı uzadığı için kesip attığı o tırnak bile olamazsın'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, iftira atmadıklarını, her şeyin belgesi bulunduğunu belirtti.
Erdoğan'a, ''İnönü'nün yasakladığı o iki kitabı başucu kitabı yapacaksan, söz veriyorum ciltletip sana göndereceğim'' diye seslenen Kılıçdaroğlu, ''Ver talimatı bakalım, Diyanet İşleri Başkanlığı bu kitapları yayınlayacak mı yayınlamayacak mı? Nasıl bir külhanbeyisin seni bir göreyim'' dedi.


2 KARDEŞ YARDIM ELLERİNİN UZATILMASINI BEKLİYOR

Alaplı Aydınyayla köyünde, doğuştan bütün organları sağ tarafta olan, akciğerleri yetersiz kalan ve tüm olumsuzlara rağmen yaşamaya çalışan Cansu (12) ve Cansel Duman (13) adlı kız kardeşler için Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın sözcüsü Recep Tufan tarafından yardım kampanyası başlatıldı.
12 yaşındaki Cansu Duman'ın yüzde 60 raporlu, 13 Yaşında Cansel Duman'ın ise yüzde 90 raporlu akciğer hastası olduğunu belirten Tufan,   Cansel Duman(13)için akciğer nakli acil gerekli nakil yapılmaması halinde doktorların ömrünün kısa olduğunu söylediğini belirtti.
Cansu ve Cansel kardeşler için özel bir televizyon kanalında yardım kampanyası başlattıklarını belirten Tufan, İki kız kardeşten Cansel için acil akciğer nakli gerekiyor, diğer kızımız Cansu içinde ileride akciğer nakli gerekli olacağından ikinci kız kardeşin hastalığı ilerlemeden bu kızımızın da tahlilleri yapılmaya başladı. Biz de bir özel bir televizyon kanalında canlı yayında yardım kampanyası başlattık. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunduk. Talebimize ilk cevap Çanakkale'de öğretmenlik yapan Halil İbrahim Bayrak isimli bir vatandaşımızdan geldi. Kendisine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuda tüm iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu kızlarımızın yaşaması için destek bekliyoruz dedi.

MEHMET HABERAL'DAN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal, ambulansla geldiği Şehitlik'te şehit askerlerin mezarlarını ziyaret etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal, ambulansla geldiği Şehitlik'te şehit askerlerin mezarlarını ziyaret etti. Burada konuşan Haberal, bir şehit yakını ile girdiği diyalogda, "Bütün hedefimiz medeniyet düzeyine çıkıp ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Ben de her zaman bunu yaptım" dedi.

Sabah saatlerinde kaldığı Pembe Köşk'ten ambulansla mezarlığa hareket eden Prof.Dr. Mehmet Haberal, geldiği Mezarlıklar Müdürlüğü'nde ilk olarak Şehitliği ziyaret etti. Burada bir şehit yakını ile konuşan Haberal, "Ben bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ülkemizin kuruluşunu, Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyorum. Bu gün ülkemiz bu aziz şehitlerimizin canı pahasına kurularak bu günlere gelmiştir" dedi.

BU ÜLKE HEPİMİZİN

Şehit yakını ile ayaküstü sohbet eden Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal, çalışarak Türkiye'nin medeniyetler seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti. Burada konuşan şehit yakını, "Hocam inşallah sizin gibi düşünen insanlar başımızdan eksik olmaz da, şehitlerimize de artık bir yerde bir şekilde son verilir" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Haberal ise "Herkes görevini yapınca inşallah düzelecek. Ülke hepimizin bunu hepimiz çok iyi bilelim. Ülkemize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Ben temenni ederim ki, bu çalışmakla olur. Hepimiz çalışarak katkı sağlayalım. Bütün hedefimiz medeniyet düzeyine çıkıp ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Ben de her zaman bunu yaptım. Her zaman hizmete talibim. İmkanlar olduğu sürece bunu yapmaya çalıştım" diye konuştu.


10 Nisan 2012 Salı

TTK HİZMET EVLERİ YÖNERGESİ UYGULAMAYA KONULUYOR.5 SENEDEN FAZLA OTURANLAR LOJMANLARDAN ÇIKARTILACAK

TTK HİZMET EVLERİ YÖNERGESİ UYGULAMAYA KONULUYOR
5 SENEDEN FAZLA OTURANLAR LOJMANLARDAN ÇIKARTILACAK
UYGULAMA 2009 SENESİ 7 NCİ AYINDAN GEÇERLİ OLACAK



Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Hizmet evleri yönergesi uygulamaya konuluyor. TTK Hizmet evleri ( Lojmanlar) de oturanlar yönergeye göre 5 sene oturabiliyordu. Ancak bu yönerge devreye sokulmamış ve lojmanlarda oturanlar kurumda çalıştığı sürece lojmanlardan yararlanabiliyordu.
TTK Genel Müdürlüğünde bugün ( 10.04.2012 ) Müessese Müdür ve idare müdürlerinin ve Genel Müdür ve müdür yardımcılarının katıldığı komisyon çalışmaları mesai saati bitimine kadar devam ettiği öğrenilirken,
Komisyon,   kurum lojmanlarında 5 sene den fazla oturanların tahliyesi talebi ile oturuma başladı. Ancak Kurum yetkilileri lojmanlarda oturanların fazla mağdur edilmemesi için 5 senelik süre başlangıç tarihinin 2009 yılının 7 nci ayından geçerli kılacakları sızan bilgiler arasında.
Lojmanlardan yararlanan görev tahsisliler bu karardan etkilenmezlerken sıra tahsisliler bu karardan etkilenecekleri ğrenildi.

MEHMET HABERAL'IN ANNESİ DEFNEDİLDİ

Annesi Medine Haberal'ın vefatı nedeniyle iki gün izin verilen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Zonguldak'taki cenaze töreninde acısını paylaşanlara teşekkür etti.  

Yaklaşık bir yıldan bu yana kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altında tutulan Medine Haberal (94) yaşama veda ettikten sonra Zonguldak'ta toprağa verildi. Ünlü cerrah ve 12 Haziran 2012 Milletvekili Genel seçimlerinde Zonguldak'tan CHP milletvekili seçilen, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın annesi olan Medine Haberal'ın cenazesine binlerce Zonguldaklı katıldı.

Silivri Cezaevinden annesinin cenazesine katılmak üzere iki gün izin verilen Mehmet Haberal, rahatsızlığı nedeniyle ambulans ve cezaevi jandarmasının güvenliği ile Zonguldak'a geldi. Zonguldak'taki babaevinde sabaha karşı da olsa binlerce Zonguldaklı tarafından karşılanan Mehmet Haberal, annesinin cenazesinin kılınacağı Acılık Camisi'nde de büyük ilgi ile karşılandı.

CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan deniz Baykal, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, CHP Grup Başkan vekilleri, CHP milletvekilleri, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın da katıldığı cenaze töreninde taziyeleri kabul eden Mehmet Haberal'a uzaktan da olsa meslektaşları, öğretim üyeleri, Zonguldaklı hemşehrileri ile selamlaşarak özlem giderdi.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla Asri
Mezarlığa götürülen Medine Haberal'ın cenazesi burada gözyaşları ile toprağa verildi.

Cenazede basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal'ın acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek
şöyle konuştu:

Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Annesini hayattayken görmek isterdi, elini öpmek isterdi, hayır duasını almak isterdi. Bu konuda söz verilmişti, verilen sözler yerine getirilmedi. Bu saatten sonra, verilen sözlerin hiçbir anlam ifade etmediğini artık hepimiz biliyoruz. Bir insanın acısını paylaşmak, bu koşullarda olmamalı. Bir insanın annesiyle vedalaşmasına imkan verilmeliydi, ama yapılmadı. Bu ülkede adalet dediğimiz kavramın olmadığını, vicdan dediğimiz kavramın artık sustuğunu görüyoruz. Bu büyük bir acı.

9 Nisan 2012 Pazartesi

15 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ÇAYCUMA KÖPRÜSÜNÜN ÇÖKME SEBEBİ HES DEĞİLMİŞ


DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 6 Nisan'da, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Filyos Çayı üzerinde bulunan köprünün yıkılması olayının sebeplerinden birinin de hidroelektrik santraller olduğuna dair basında bir takım haberler yer aldığı anımsatıldı.
Açıklamada, 13 bin 300 kilometre kare yağış havzasına sahip Filyos ırmağının yıllık ortalama akımının 3 milyar metreküp civarında bulunduğu, emniyetli yatak kapasitesi bin 70 metreküp/saniye, 500 yıllık taşkın tekerrür debisinin ise 4 bin 11 metreküp/saniye olduğu belirtildi.
Çaycuma ilçesindeki köprü yıkılması sırasında yataktan geçen suyun debisinin ise yaklaşık 750 metreküp/saniye olarak tespit edildiği kaydedilen açıklamada, Filyos Çayı'nın membasında, Köprübaşı HES ile özel sektör tarafından inşa edilen ve şu an işletmede bulunan Yanlızca HES ve Tefen HES işletmelerinin yer aldığı ifade edildi.
Açıklamada, ''Yanlızca HES ve Tefen HES işletmeleri regülatörlü tesisler olup depolamaları yoktur. Bu tesisler işletilmeleri için gerekli olan suyu iletim kanalları aracılığı ile santral ünitesine ulaştırmakta ve sonrasında aldıkları suyu aynı ırmak yatağına bırakmaktadırlar. Yani bu iki tesisin Filyos Çayı'nın normal akış debisine her hangi bir etkileri söz konusu değildir'' denildi

HABERAL'IN CENAZESİNE KILIÇDAROĞLU'DA KATILACAK


ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından CHP zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’in Ankara'da tedavi gören annesi 93 yaşındaki Medine Haberal’in cenazesi Zonguldak'a getirildi.Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal, uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Cenazeyi Mehmet Haberal’in kardeşi Osman Haberal, akrabaları ve yakınları Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokak’taki evinin önünde karşıladı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Osman Haberal zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Medine Haberal’in diğer oğlu Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal, Ankara’dan cenaze aracıyla annesinin yanında Zonguldak'a geldi. Yakınları tarafından omuzlara alınan Medine Haberal’in cenazesi eve çıkarılışı sırasında, bazı yakınları gözyaşlarına boğuldu.CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun programını iptal ederek yarın Zonguldak’a geleceğini söyledi. Mehmet Haberal’in annesi Medine Haberal'i hastayken görememesinin üzüntülerini bir kat daha arttırdığını belirten Köktürk, “Tutuklularla ve hasta yakınlarıyla ilgili yasa teklif adalet komisyonunda 11 Ocak tarihinde görüşülmesinden itibaren üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen maalesef genel kurul gündemine getirilmedi. Her hafta bu yasanın gündeme alınacağı belirtilmesine rağmen maalesef gündeme alınmadı. Haberal’in annesinin durumu biliniyordu. Bunlar ivedilik isteyen, telafisi mümkün olmayan durumlar. Artık siz isteseniz de bu yasayı çıkarsanız da yarın dahi çıkarsanız artık bu süreci geriye döndürme şansınız yok. Mehmet Haberal kendisini büyüten yetiştiren bu noktalara taşıyan annesini yeniden görebilme şansı maalesef olmayacak'dedi.
Medine Haberal’in cenazesi yarın Acılık Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

TEHLİKE DEVAM EDİYOR.KÖPRÜNÜN BİR BÖLÜMÜ DAHA ÇÖKTÜ. KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR




Çaycuma'da çöken köprünün bir ayağı daha çöktü. Çökme sırasında yeni köprü üzerinde bulunan vatandaşlar panikle kaçarken, yaralanan olmadı.
Çaycuma ilçesinde, Filyos Çayının üzerinde bulunan köprünün bir bölümü daha çökerken, yaralanan olmadı.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, böyle bir çökmeyi beklediklerini belirterek, "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Köprünün bir bölümü daha çöktü. Bunu bekliyorduk. Bu bizim çalışmalarımızı engellemez, hatta kolaylaştırır" dedi. 

8 Nisan 2012 Pazar

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVALAR KAPIDA


Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülkenin doğu kesimlerinde bugün görülecek yağışlara ilave olarak gece saatlerinden itibaren yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.
Tahminlere göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacak.
10 Nisan Salı günü de ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlar, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları ile Burdur, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde etkisini artıracak.
Yağışların hafta sonuna kadar güney, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; yarın Marmara ve Batı Karadeniz'de, 10 ve 11 Nisan günleri ise kuzey ve iç bölgelerde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇÖKEN KÖPRÜ DEHŞETİNİ ANLATTI

 
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki köprü dehşetini yaşayan Üniversite öğrencisi, olayın şokunu üzerinden atamıyor. Savaş Keser adlı öğrenci, "Tam olay yerinin yanındaydım. Gürültüye baktığımda köprü göçüyordu. Şoka girdim o anda. Karmakarışık şeyler oldu. Bir tane insanın köprünün üstünden suya düştüğünü gördüm. Yaşadığım bu olay gözümün önünden gitmiyor. Sürekli o anı yaşıyor gibi oluyorum. O anda bağırma sesleri de geliyordu." dedi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü dehşetinin üzerinden yaklaşık 48 saat geçti. Köprünün çökmesiyle sulara kapılan 15 kişiden sadece Meryem Başören (56) isimli kadının cesedine ulaşıldı. Diğer şahısları arama çalışması devam ediyor. Köprüdeki dehşet anlarını yaşayan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (zkü) Çaycuma Meslek Yüksekokulu İngilizce Çevirmenliği Bölümü öğrencisi Savaş Keser (21), Cihan Haber Ajansı (Cihan)'nın sorularını cevapladı. Keser, "Ben çarşıdan istasyon tarafına geçiyordum. Tam köprünün üstünden geçerken orta kısma geldiğimde birden şiddetli bir ses geldi. Bir baktım, köprü istasyon tarafından çarşı tarafına doğru göçtü. O anda bir yayayı köprüyle ırmağa düşerken gördüm. O an şoktaydım. Geldiğim yöne doğru koşmaya başladım. Sonra yeniden öbür istikamete koşmaya başladım. Suyun içinde giden adamı gördüm. Sonra adamı kurtardılar, ambulansla hastaneye kaldırdılar." dedi.

YAŞADIĞIM DEHŞET GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR

Bir yayayı köprüden ırmağa düşerken görünce büyük bir şok yaşayarak kaçmaya başladığını kaydeden Keser, şöyle devam etti: "Ben Allah'tan diğer köprüdeydim. Tam çöken yerin hizasındaydım. Benim bulunduğum köprü de sallandı. Korkunç şeyler yaşandı. Tam olay yerinin yanındaydım. Gürültüye baktığımda köprü göçüyordu. Şoka girdim o anda. Karmakarışık şeyler oldu. Bir tane insanın köprünün üstünden suya düştüğünü gördüm. Yaşadığım bu olay gözümün önünden gitmiyor. Sürekli o anı yaşıyor gibi oluyorum. O anda bağırma sesleri de geliyordu." Savaş Keser, bir aracın köprü çökerken son anda kurtarıldığına şahit olduğunu kaydetti.

KÖPRÜNÜN DURUMU 3 YIL ÖNCE BİLDİRİLMİŞ

Çaycuma'da 12 yıllık esnaf olan Cevat Dökmeci (48), 3 yıl önce köprünün ayaklarının yetersiz olduğu ve tehlike arz ettiğinin bilindiğini; ancak buna rağmen gerekli önlemin alınmadığını ileri sürdü.

Bu arada, cesedine ulaşılan Meryem Başören'in, Çaycuma pazarında alışveriş yaptıktan sonra Yolgeçen köyü Başören Mahallesi'ndeki evlerine dönmek üzere eşi Mehmet Başören ile aynı minibüse bindiği öğrenildi.

Çaycuma Köprüsünün Çökmesi soncu kaybolan 15 kişiden 1 kişinin cesedi bulundu.



Çaycuma'da, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında cesedi bulunan kişinin kimliği belirlendi.
Çaycuma'da, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında cesedi bulunan kişinin kimliği belirlendi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan olay yerine gönderilen helikopterin tespiti sonucu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Saltukova beldesinin Düzköy ve Çomranlı köyleri arasındaki sazlık kısımda bulunan ceset, bota alınarak kıyıya çıkarıldı. Ceset, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kayıp yakınlarının hastaneye gelerek yaptıkları teşhis sonucunda, cesedin minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören'e ait olduğu tespit edildi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kadının cesedin yakınında da motosiklet kaskı buldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, aramaların cesedin bulunduğu bölgede yoğunlaştırılacağını bildirdi

7 Nisan 2012 Cumartesi

ÇAYCUMADA ÇÖKEN KÖPRÜ ALTINDA KAYIP OLANLAR İÇİN MEZARLAR KAZILDI


Kayıp Yakınları, Gözyaşları İçinde Mezarları Kazdı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen minibüste bulunan 10 kişiden hala haber yok.

Haber: Kayıp Yakınları, Gözyaşları İçinde Mezarları KazdıZonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü ayaklarının çökmesi ile sulara gömülen minibüste bulunan 10 kişiden hala haber yok. Bu kişilerden yedisi için Yolgeçen Köyü Başören Mahallesi'nde mezar hazırlandı. Kayıp olanların evlerinde ise yas var.

Çaycuma'da dün saat 15.30 sularında çöken köprüden düşen minibüse hala ulaşılamadı. Minibüste bulunan 10 kişi ile birlikte köprü üzerinde yaya olarak bulunan 5 kişi de de kayıp. Dünden beri süren arama çalışmalarından ise henüz bir sonuç alınamadı.

Çaycuma ilçesini üzüntüye boğan olayda minibüste bulunanların köyü Yolgeçen'de sessizlik hakim. Olayın üzerinden 25 saat geçmesine rağmen yakınlarından haber alamayan köylüler, mezarlıklarda mezarları hazırladı. 7 mezarın kazıldığı Başören Mahallesi'ndeki hüzünlü evlerden birisi de maden emeklisi 4 çocuk ve 7 torun sahibi Alim Başören'e (73) ait. Alim Başören'in kızı Azize Dirlik (44), "Babam Çaycuma'ya alış verişe gitmiş. En son 10 gün önce görmüştüm. Bana gelmişti. Bir gece kaldı. Ondan sonra da görüşemedik." dedi.

Alim Başören'in İstanbul'da yaşayan bir diğer kızı Sehide Yıldırım da babasını 5 ay önce gördüğünü söylediği anda gözyaşlarına boğuldu.

ANNESİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Irmak sularına gömülen minibüste anne ile oğlu da aynı kaderi paylaştı. Başören Mahallesi'nde oturan Serdar Saraç (33) Zonguldak'ta yoğun bakımdan çıkan annesi Kadın Saraç'ı (65) alıp köyüne getirecekti. Pazara uğradılar. Kızı Elif (13) babasını aradığında babası "Arabadayız geliyoruz" dedi. Bir daha da haber alamadılar. Köydeki evinde babası ve babaannesinden gelecek haberleri bekleyen küçük Elif, "Babam ve babaannemden gelecek haberi bekliyoruz. En son arabadayken babamla telefonla konuştum. Ondan sonrada kayıp oldukları haberi geldi." dedi.

ÇAYCUMADA ÇÖKEN KÖPRÜNÜN HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ VE KAYIPLARIN RESİMLERİ



 


 
Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi girişinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü’nün yaklaşık 100 metrelik bölümü dün çöktü.
Çöken köprünün haadan çekilen görüntüsü ile  kayıp olan vatandaşların resimleri


AK PARTİ YENİ İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU



AKP Zonguldak İl Kongresi Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımı ile gerçekleştirildi. İl Başkanı Hamdi Uçar Başkanlığında oluşan yeni yönetim şu şekilde: Ömer Selim Alan, Funda Ünlü, Muammer Avcı, Hüseyin Mercimek, Mahir İnam, Engin Emine Yüksel, Zeki Tosun, Nurettin Kabuk, Ayşe Erbay, Ali Kemal Karaca, Sabaş Kayış, İsmail Öztürk, Batuhan Uludüz, Ebru Acir, Mecit Aydın, Hakan Özkan, İzzet Dursun, Hikmet Yılmaz, Ramazan Taşpınar, Mustafa Yumurtacı, Kadir Alagöz, Münevvet Öztürk, Halit Gülay, Hüseyin Çınar, İsmail Kocabacak, Orhan Karadağ, Utku Çağatay Dinler, Süleyman Caner, Osman Sayılı, Cerem Dinç, Sibel Yüksel, Celal Bilici, Ali Kocaağa, İbrahim Göktekin, Siyami Akçaalan, Mustafa Kocatürk, Züleyha Yazıcı Arıman, Abdülkerim Gün, Ramazan Duyar, Sezai Bükrü, Görkebay Yeliz Aras, Mehmet Bozkurt, Dilek Kaya, Ömer Erbay, Nurettin Semerci, Zülfikar Özcan, Ahmet Çelik, Hüseyin Alkan ve Yusuf Hüseyin Arslan.
İl Disiplin Kurulu: Sertan Açıkgöz, Şendoğan Karataş, Mustafa Demir, Adnan Bilici, Özlem Kayabaşı.
Parti içi demokrasi hakem kurulu: Süleyman Yılmaz, Özer Uçar, Yusuf Yılmaz.
Genel Merkez Üst Kurul Delegeleri: Hamdi Uçar, Metin Karaduman, Günyamin Bostancı, Özcan Özmekik, Adem Öztürk, Fevzi Tavukçu, Faruk Çaturoğlu, Havva Yılmaz, Abdullah Akbaş, İsmail Terzi.

ÇAYCUMA KÖPRÜ FACİASINDA KAYBOLAN 15 KİŞİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Çaycuma'da köprüsünün çökmesi sonucu kaybolanların isimleri belli oldu. Kriz masası tarafından yapılan açıklamaya göre, Çaycuma Yolgeçen köyünden 67 M 3004 plakalı minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş, Kemal Gülşen,Sezgin Gülşen,Aziz Gülşen,Mehmet Başören,Meryem Başören,Tahir Özkara,Kadir Saraç,Serdar Saraç,Alim Başören,Hayrine Güner,Nazife Kabuk,Veli Kaya,Necati Adakoğlu, Ali Rıza Kaya'nın kayıp olduğu açıklandı.
Kayıpların arama çalışmaları devam ediyor.








6 Nisan 2012 Cuma

ÇAYCUMA'DA KÖPRÜ ÇÖKTÜ, ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ






Çaycuma ilçe girişindeki köprünün bir bölümünde çökme meydana geldi. Araçların geçişi sırasında gerçekleşen olay sonrası 3 araç sulara kapıldı. Araç içerisinde bulunanları çıkartmak için çalışma başlatıldı.
Karayolu ile şehir merkezini birbirine bağlayan köprü heyelan nedeniyle yıkıldı. İki ayaklı köprünün 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümü sulara gömüldü. Bu sırada köprü üzerinden geçen bir otomobil ve minibüs suya düştü. Suyun şiddetli akması nedeniyle otomobil 500 metre sürüklenirken, otomobil içinde bulunan iki kişi vatandaşların yardımıyla kurtarılarak ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dereye düşen minibüs bulunamazken, yıkılan köprünün altında kalmış olabileceği, içinde bir kişi olduğu kaydedildi. Minibüsü bulma çalışmaları devam ederken, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi, ambulans ve çekici sevk edildi.
Öte yandan dere içinde suyun akışını yavaşlatmak için yapılan küçük çaplı baraj yıkılırken, su seviyesinin yükseldiği kaydedildi.

Mart ayında mutfak gideri yüzde 0,42 arttı

önceki aya göre yüzde 0,42oranında arttı.
Mutfaktaki yıllık enflasyon yüzde 10,58 seviyesinde gerçekleşti. Gıdadaki ilk 3 aylık toplam fiyat artışı ise yüzde 3,04 oldu.
Gıda harcamasında meydana gelen aylık yüzde 0,42’lik artış aile bütçesinde bir önceki aya göre 3,49 TL ek yük getirdi. Buna göre mart ayında Zonguldak’ta yaşayan 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması 825,52 TL’ye yükseldi.
Mart 2011’de mutfak harcaması yüzde 0.50 oranında artmış, mutfaktaki yıllık
enflasyon yüzde 3,01 seviyesinde gerçekleşmişti.
Mart 2012’in mutfak harcamasındaki artışta, özellikle sebze ve meyve grubundaki artışlar etkili oldu.
Mart 2012’de;  ailenin, gıdanın yanı sıra kira, yakacak, giyim, ulaşım, sağlık, eğitim, kültür ve eğlence gibi zorunlu harcamalarını da kapsayan asgari geçim düzeyi, diğer bir deyişle Yoksulluk Sınırı 9,75 TL artış ile 2.332,59 TL oldu.
Ocak 2012 itibarıyla; net 701 TL olan asgari ücret, Zonguldak’ta yaşayan 4 kişilik bir ailenin sadece 25 günlük gıda harcamasını karşılayabiliyor. Ailelerin gıda harici zorunlu giderleri olan; yakacak, barınma, giyim, ulaşım, eğitim, kültür, sağlık gibi zorunlu giderleri dikkate alındığında özellikle asgari ücretlinin verdiği yaşam mücadelesi gözler önüne serilmektedir.