31 Ağustos 2012 Cuma

METAN GAZINDAN 3 MADENCİ ZEHİRLENDİ 1 MADENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Zonguldak'ta, özel bir maden ocağında metan gazından dört madenci zehirlendi. Madencilerden biri kaldırıldığı hastane hayatını kaybederken diğer 3 işçi hastanede tedavi altına alındı.
İddiaya göre, Dilaver Mahallesi Demirler Madencilik sahasında Şenol Demiro'ya ait maden ocağında çalışan 4 işçiden biri tuvaletini yapmak için diğerlerinden ayrıldı. Aradan geçen uzun süreye rağmen arkadaşlarının geri gelmemesinden şüphelenen 3 kişi de arkadaşlarını aramaya başladı. Ocakta artan metan gazı oranı nedeniyle zehirlenen işçiler diğer işçilerin olayı fark etmesi üzerine yer üstüne çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 Acil ambulansındaki sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan işçilere oksijen verildi. Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen işçilerden Hasan Yavan(25) olay yerinde hayatını kaybetti.
Sertan Hot (27), Ramazan Katırcıoğlu ve Abdullah Düzmen (27) de hastanede müşahade altına alındı.

30 Ağustos 2012 Perşembe

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle CHP İl Başkanı Halil FURAT’ Basın Açıklaması yaptı


Dünyada ve özellikle bölgemizde Emperyalist güçlerin böl, parçala ve paylaş savaşları aralıksız devam etmektedir. ABD; Irak, Afganistan, mısır, Libya işgaline bir yenisini daha, Suriye’yi eklemek istiyor. ABD destekli İsrail, Ortadoğu bölgesi halklarına kan kusturmaya devam ediyor. Maalesef buna AKP iktidarı da çanak tutuyor, çevremizde bütün komşu devletlerle sorun yok dediler, gelinen noktada sorunumuz olmayan hiçbir komşu ve Müslüman ülke kalmadı.
Ülkesinde ve komşularıyla barışık olmayan yeni bir Türkiye, AKP zihniyeti tarafından yaratıldı. Artık bu oyunlara, bu paylaşım savaşlarına insanlığın dur demesi lazım. İnsanlığı kurtaracak tek seçeneğin BARIŞ olduğu bilinmelidir. Ve her birey BARIŞ için bir şeyler yapmalıdır. Kendini bu ülkenin sözde sahibi gibi görenler, özünde ise bazı karanlık güçlerin taşeronluğunu yapan derin güçler ülkemizden hiç eksik olmadı. Ülkeyi diledikleri şekilde dizayn etmeye çalışan bu güçler, şoven duyguları körükleyerek mezhepsel ve etnik ayrımcılığı körükleyerek kardeş kavgasının derinleşmesine neden olmaktadırlar. Yapılan, kardeşi kardeşe kırdırma eylemleri ile ülkenin kamplara ayrılmasını hedeflemektedirler. Maalesef ülkemiz siyasetinde de, sertlik ve kutuplaşmaya sürekli zemin hazırlayan bir tarz hâkimdir. AKP zihniyetinın, yandaşlarını iktidarın nimetlerinden sınırsızca ve fütursuzca faydalandırma çabaları, yandaş olmayanları ezme ve dışlama gayretleri insanları ötekileştirmektedir. Ülkenin barışının bozulmasının en büyük nedenlerinden biri de adalete güvenin ortadan kalkmasıdır. Suçlarını bilmeden Silivri zindanlarında tutuklu bulunan milletvekili, bilim adamı, gazeteci, subay ve astsubay ve birçok aydın yıllardır ülkede barışın önündeki en büyük engellerden biridir. Oysa büyük önderin “Yurtta Barış, Dünyada Barış” Sözünü şiar edinerek hareket etmemiz halinde birçok meselenin üstesinde geleceğimiz açıktır. Ülkemizin sorunlarını inkâr etmeden, başımızı kuma gömmeden cesaretle sorunlarımızı tartışmalı ve çözüm aramalıyız. Farklılıklarımızı anlamaya çalışarak, bizim gibi olmayanları hasım görmeyerek, bu ülkenin hepimize yeteceğinin bilincinde olmalıyız. Ülkemize ve halkımıza inanmalıyız. İç barışını tam olarak sağlamış ve pekiştirmiş bir Türkiye’nin, bölge barışına ve dolayısıyla Dünya barışına daha fazla katkı sağlayacağı açıktır. Bu duygularla tüm Zonguldak ve Türk halkının 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyor, yapılacak etkinliklerle insanlığın barışa bir adım daha yaklaşmasını diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, olarak Barış yolunda atılacak tüm çabaları destekliyoruz.
                           

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ZONGULDAK'TA KUTLANDI

Haber: Geçit Töreni Coşkusuz Kaldı30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Fevzi Paşa Caddesinde geçiş tören düzenlendi.
Tören öncesinde alandan geçen vatandaşlar emniyet mensupları tarafından tek tek aranarak tedbir alındığı ve ayrıca, halkın her zamanki gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilgi göstermediği gözlendi.
Tören, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es'in askeri araç üzerinde vatandaşı ve protokolü selamlamasıyla başladı. Tören esnasında yol trafiğe kapatılırken, acil hasta taşıyan ambulanslara tören sırasında yol verildiği gözlendi. Törene gelen vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte ellerinde bayraklar töreni izledi.
Törene, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Chp Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Baro Başkanı Kerem Ertem, daire müdürleri, şube başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından Jandarma Üsteğmen Yener Önder günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Önder, "Türk ulusunun milli bir devletin temelini attığı ve yüzyıllarca yaşadığı Türk vatanına kastedenleri 30 Ağustos 1922 tarihinde bozguna uğrattığı gündür" dedi. Daha sonra Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Buse Nur Arslan ise günün anlam ve önemini belirten şiiri okudu. Ardından Anadolu Folklor Vakfı tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Törende son olarak geçit töreni yapılırken, Muharip Gaziler Derneği, TTK işçileri, Askerler, jandarma araçları, itfaiye araçları geçerken vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıl kutlamaları bugün (yarın ) ilimizde etkinliklerle kutlanacak. Kent merkezinde Belediye, TTK ve Orman Bölge Müdürlüğünce TAK'lar kurulmuş olup resmi daireler, Askeri birlikler, kara ve deniz araçları, cadde ve meydanlar bayraklarla donatıldı. Zafer Bayramı kutlamalar( 30/08/2012)ı bugün saat 7.00'da başlayıp 24.00'da son bulacak. Tören esnasında herhangi olabilecek aksi bir durum için İl Sağlık Müdürlüğünce ambulans içinde bir doktor ve hemşire bulundurulacak. Emniyet Müdürlüğünce Zafer Bayramı süresince gerekli trafik ve güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi. Atatürk Anıtı'ndaki ve Şehitler Parkı önündeki tören icrası Tören Bölük Komutanı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen bir öğretmen tarafından müştereken yürütülecek.-Saat 9.00'da Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri konulacak. -9.15-9.40 saatleri arasında Valilik makamında Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından protokol sırasına göre tebrikleri kabul edilecek.9.45'de Vali tören alanına katılarak Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından tören aracıyla Askeri Birlik, törene katılan teşekküller ve halkı bayramını kutlayacaklar.
Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir personel günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir öğrenci şiir okuyacak.Belediye Başkanlığınca belirlenecek ekip halk oyunları gösterisi yapılacak.10.30'da ise Tören Bölük Komutanının vereceği komutla törene katılan teşekküller sıra geçişi gerçekleştirilecekler.Orduevi'nde saat 19.30'da başlayıp 21.30'da sona erecek olan resepsiyon ve havai fişek gösterisiyle kutlamalar sona erecek.

ZONGULDAKSPOR KULÜBÜNÜN TARİHİ KİTAP OLARAK SATIŞA ÇIKARTILDI



Zonguldak futbol tarihinde önemli yeri olan Zonguldak spor kulübünün tarihi kitap olarak satışa çıkarıldı.
Gazeteci-araştırmacı M. Çetin Sezgin’in yazdığı kitap İsmet Paşa Parkı yanında bulunan Tahir Karauğuz basın büfesinde dünden itibaren satılmaya başlandı.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ile birlikte kitapları teslim eden M. Çetin Sezgin, “Kitap, geçmişi, anıları, Zonguldakspor’u anlatıyor. Bu aynı zamanda Zonguldak’ta yer alan birçok kulübün içinde bir kulüp tarihinin anlatıldığı tek kitap oldu. Şehrimizin ortak tutkularından olan Zonguldakspor’un tarihi sporseverlere güzel bir anı olur düşüncesindeyim” dedi.
  Basın İlan Kurumu öncülüğünde Karaelmas Gazeteciler Derneği, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Çaycuma Gazeteciler Derneği, Ereğli Gazeteciler Derneği ve Alaplı Gazeteciler Derneği’nin desteğiyle oluşturulan yerel gazete satış noktasında yöre yazarlarının kitaplarına da yer verileceğini söyleyen KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, “Amacımız yerel gazete, derginin yanı sıra yazarlarımızın da kitaplarının satılabildiği merkezi bir nokta oluşturmaktır. Oluşturulan büfemizde bunu sağlamış durumdayız. Daha geniş kesimlere ulaşmak istiyoruz. Yöremizde kitap yazan yazarlarımız bizlere eserlerini ulaştırmaları durumunda büfemizde satışını yapabiliriz” dedi.
  Kitap, 10 TL’den satışa çıkartıldı. 

28 Ağustos 2012 Salı

ZONGULDAK'TA 5 MADEN İŞÇİSİ ZEHİRLENDİ



Zonguldak'ta, beş maden işçisi ocakta çalıştığı sırada gazdan zehirlendi.
Zonguldak'ın Kilimli beldesindeki Türkiye Taşkömürü (TTK) Gelik Müessese Müdürlüğü'nde çalışan 5 işçi, ocakta gazdan zehirlendi. Maden işçileri O.Ç., M.T., M.M., S.D ve A.Ö ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Maden işçilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi

SEVİLEN MÜDÜRE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünde 27 yıldan bu tarafa Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne tayini çıkan Dr. Birsen Turan”a sağlık çalışanları tarafından veda yemeği düzenledi.
Memurlar lokalinde güzel bir organizasyon altında düzenlenen yemeğe İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Orhan Şahin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kızılcık, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Çıtlak,eski İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, Şube Müdürlerinin yanı sıra yaklaşık yüz sağlık çalışanı katıldılar. Başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Dr Birsen Turan”a sağlık camiasına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Orhan Şahin ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verdiler.
Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Dr. Birsen Turan konuşmasında özetle şunları söyledi. “ Benim adıma düzenlenen veda yemeğinde bana verilen plaket benim için çok anlamlı ve bu yüzden bu plaketi İzmir de yeni iş yerime koyacağım ve ayrıca çok duygulandım. Çalıştığım insanlar güzelse ortam güzel olur, ben hep güzel insanlarla çalıştım ve şuan burada olmaktan çok mutluyum. Mesleğimi dolu dolu yaşadım Zonguldak”a tayin olduğumda Karadeniz den çok korkmuştum. Ama buranın sıcak insanları bu korkumu yenmemi sağladı. Sizler vardınız çevremde, sizlerle çalışmaktan çok mutlu oldum. Bir arada çok şey yaşadık, çok şey paylaştıkacısıyla tatlısıyla sizi hep düşüneceğim ve unutmayacağım hepinize çok teşekkür ederim ve sizleri seviyorum “ dedi.

BAŞKAN AKDEMİR 30AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin eşsiz destanlarından biri olduğunu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli halkası olan bu büyük zaferin 90’ıncı yıldönümünü büyük bir coşku içerisinde kutladığını sözlerine ekledi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayımladığı mesajında şu görüşlerine yer verdi:
                 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonuna kadar göstermiştir. 30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.
                   Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir. Onurla, kıvançla 90’ıncı yıl dönümünü kutladığımız bu büyük ve gurur dolu zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk Ulusu’nun kendisine olan güveni ve inancıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, zaferimizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, halkımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum

BARTINLILAR DERNEK BAŞKANI BUGÜN AMELİYAT OLUYOR



Zonguldak’ta kurulu bulunan  Bartınlılar derneği Başkanı Bugün ameliyat oluyor..
Safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle Atatürk Devlet Hasta hanesine  Başvuran Bartınlılar Dernek başkanı Ahmet Ardıç’a safra kesesi rahatsızlığı teşhisi konuldu.
Atatürk Devlet Hastahanesi Genel Cerrahlarından Mustafa Pekuysal  Ardıç’ı Safra kesesinden bugün ameliyat yapacak.
Bartınlılar dernek Başkanı Ahmet Ardıç'a ÖZTÜRK HABER67  olarak acil şifalar diliyoruz.

26 Ağustos 2012 Pazar

İNCİR AĞACINDAN DÜŞEN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kdz. Ereğli'de, ağaçtan düşen bir kişi yaşamını yitirdi.
Bahçesindeki incir ağacını budamak için ağaca çıkan 49 yaşındaki Erol Bayrak, dengesini kaybetti. Ağaçtan park halindeki bir kamyonetin kasasına düşen Bayrak, başından ağır yaralandı.  Çevredekilerin sağlık ekipleri istemesi üzerine yola çıkan ambulansın kaza yapması üzerine ikinci bir ambulans istendi. Başından ağır yaralanan Erol Bayrak, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Bayrak, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.Bayrak'ın cesedi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderildiği belirtildi.
Bayrak'ın üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

24 Ağustos 2012 Cuma

BU SEZON 27 KİŞİYİ BOĞULMAKTAN KURTARDILAR

  Zonguldak Belediyesine ait mavi bayraklı olmaya aday Kapuz plajı  dinlenme tesislerinde görev yapan üç profesyonel Cankurtaran ekip 15 Haziran 2012 tarihinden  bu tarafa denize serinlemek için girip boğulma tehlikesi yaşayan 27 vatandaşı kurtararak hayata döndürdüler.
          Deniz sezonun başlamasıyla bırlıkte sabahın erken saatleri ile akşamın geç  saatlerine 'kadar görevlerini eksiksiz sürdürüp plajda vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için  ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Kapuz Plajı Dinlenme Tesisleri Amiri ve aynı zamanda 28 yıldan bu tarafa Cankurtaranlık görevi  yapan Hayri Topçuoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi. "  sezon başından bu tarafa plajımızda özellikle hafta sonlarında 3-5 bin kişi vatandaşımız biranda denize giriyor.Görevimiz zor olsada heran ekibimizle birlikte tetikte bekliyoruz. Halkımızın emniyeti ve güvenliği için her türlü tedbirimizi aldık ve plajımızın iki ayrı bölgesinde gözetleme kuleleri  ile sürekli gözetim yapıyoruz. Bu sezon plajımıza gelerek boğulma tehlikesi yaşayıp denizin altından 27 vatandaşımızı kurtardık. Bu sayı geçmiş yıllarda 40 ile 50 arası değişiyordu. Cankurtaran ekibimizin yanı sıra  profesyonel balık adamımız bulunmakla birlikte Belediyemiz bünyesinde görev yapan deneyımli sağlıkçımızda büyük bir özveri ile görev yapmaktadır.  Özellikle Ramazan ayı içersinde iftardan sonra denize giren vatandaşlarımız için gece saat 12.00' ye kadar nöbetçi Cankurtaran ekibimiz halkımıza hizmet etmiştir " dedi.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

HALK OTOBÜSLERİ DÖKÜLÜYOR

 
Zonguldak Belediyesinin özelleştirerek ihale ile firmalara verdiği Toplu taşımacılık yapan Belediye Halk otobüsleri dökülmeye başladı.
Özellikle lüks semtlere çalışan halk otobüslerinin arızalanması durumunda kenar mahallelere taşımacılık yapan Otobüsler arıza yapan semtlere kaydırılıyor.
Üzülmez- Kemar baca mahallesine çalışan belediye otobüsü bu semtten alınarak yerine hurda bir araba verildiğini ayrıca aynı otobüsün akşamın ilerleyen saatinde Hem Rat ve Hem de Üzülmez-Kemer bacaya çalıştırıldığını ve iki semttin yolcuların sıkış sıkış gidildiği   kaydeden mahalle sakinleri. Hurda Arabasının dışında yazan yazılan konforlu, klimalı güvenli, kameralı yazılar  ile  iç konforun bir birine uymadığını  kaydederek tepkilerini şu şekilde dile getiriyorlar” Üzülmez-kemer baca’ya çalışan Halk otobüsümüz her nedendir bilinmez bu güzergahtan alındı ve yerine hurda bir araç verildi. Hem hurda araç verildi hem de bazı servisler diğer güzergah ile birleştirilerek iki semtin yolcuları bir anda taşınıyor.Hurda arabasının dışında Konforlu ,güvenilir, klimalı, kameralı “ diye yazıyor ,içinde ise ne kamera, ne klima nede konfor var, koltukların kimisi sökülmüş kimisi de yerinden oynuyor Bunların denetimini kimler yapıyor merak ediyoruz” şeklinde konuşuyorlar.

20 Ağustos 2012 Pazartesi

KASTAMONULULAR TATLI YİYİP TATLI KONUŞTULAR


Kastamonu ili yardımlaşma Derneği ve Kastamonu ili yardımlaşma Sandığı Bayramın ikinci günü bayramlaşma töreni düzenledi. Dernek binasında düzenlenen bayramlaşma törenine Kastamonulu vatandaşlar katıldı. Dernek başkanı Bahattin Şenol ve Yardımlaşma sandığı Başkanı Ali İhsan Özdemir bayramlaşma törenine katılanlar ile tek tek ilgilenerek Baklava ikram ettiler.
Dernek Başkanı Bahattin Şenol ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Ali İhsan Özdemir Dini bayramların örf ve adetlerin sürdüre geldiği bir etken olduğunu ve geleneklerin sürdürülmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu iade ederek şunları söylediler “ Bayramlar birlik ve beraberliğin sağlandığı güzel günlerimizden birisidir. Bu birlik ve beraberlik içinde hemşerilerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Dediler

17 Ağustos 2012 Cuma

HALK SAĞLIĞINDAN BAYRAM UYARISI


Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur ,Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşları uyararak bilgilendirmede bulundu.
Külekçi Uğur, “ Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatımızın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme en önemli faktörlerden biridir. Ancak, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler, günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, Bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler. Kimi kişiler hala kendilerini oruç tutuyor zannederken, kimi kişiler ise “ oruç bitti şimdi yeme zamanı “ diyerek aşırı miktarda besin tüketirler. Bayram sonrası aşırı yemek yeme ile bazı problemler kaçınılmaz olur. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yolaçacaktır. Vatandaşlarımızın bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
Ayrıca şeker ve şekerli ürünleri satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığından izinli olmasına, son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir. Bayramn süresince ve Bayramdan sonra da sıvı alımı artırılmalı, günde 1,5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir. Her gün düzenli yapılan fiziksel aktivite, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilemekte, oruç tutma nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasına imkan sağlamaktadır. Bu nedenle, “ yaşam stili aktiviteleri “ olarak adlandırılan yürüyüş, bahçe işi ile uğraşma, araba yıkama, bisiklete binme, merdiven kullanma gibi aktivitelerle aktif bir yaşama başlamaya karar verilerek düzenli aktivite yaşamın bir parçası haline getirilmelidir “ dedi.
Ayrıca Halkımızın Mübarek Ramazan Bayramını kutluyor sağlıklı günler diliyorum.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

ZONGULDAK BELEDİYESİ PERSONELİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Personeli’ne iftar yemeği verdi. Belediye Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı. Dualarla başlayan iftar yemeğinde konuşan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz, “Daha önceki Ramazan ayında personelle yapılan iftar yemeğinde, her seferinde toplu sözleşmenin yapılıp yapılmayacağı konusu üzerine beklentilerini paylaşıyorlardı. Bundan sonra daha nasıl iyi toplu sözleşme yaparız konusu üzerine duruyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendileri bizlere destek verdi. Güzel bir sözleşme imzaladık. Umarım bundan sonraki sözleşmelerimiz de daha güzel ve iyi olur.” Şeklinde konuştu. Ardından Belediye İş-Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ise, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür ederek, Ramazan ayının kardeşliğin pekiştirdiği kırgınlıkların son bulduğu bir ay olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, tüm belediye personeline katılımlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Çok değerli beraber çalışmaktan büyük onur duyduğum değerli arkadaşlarım. Mübarek Kadir Geceniz yürekten kutluyorum. Ramazan Müslümanlar için bereket ayıdır. Her evde ve komşuda pişen aş mutlaka birileriyle paylaşılır. Bu güzel günlerde hep birlikte oluyoruz. İnşallah bu güzel duygular hiç eksilmez. Davetimize katıldığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Önümüz bayram. İnşallah bu bayram da her bayram gibi çocuğunuz çocuğunuzla, çok daha mutlu bir bayram olsun diliyorum. Birlikte çalışmanın heyecanını ve zevkini yaşadığım 17 ay içerisinde sizlerden çok büyük destek gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

14 Ağustos 2012 Salı

TTK'NIN İÇİ BOŞALIYOR

AĞOSTOS AYINDA 165 İŞÇİ EMEKLİ OLDU
ALABAŞ”  DERHAL İŞÇİ AÇIĞI GİDERİLMELİ"






Türkiye Taşkömürleri Kurumunda işçi sayısı azalmaya devam ediyor. Çalışanların Kıdem tazminatlarının Fon’a aktarılacağı şeklinde yasa düzenlemesi öncesi Türkiye Taş Kömürleri Kurumu ( TTK) da olduğu gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarında emekliliğini dolduranlar beklemeden  emeklilik işlemlerine baş vuruyorlar.
Türkiye Taşkömürleri kurumunda da da Ağustos ayı itibari ile Karadon – Gelik’ten 42 ,
Kozlu’dan 7, Armutçuk ‘tan 11, Merkezden 4, Amasra’dan 12, Üzülmezden 79 ve MTA şubesinden 12 olmak üzere toplam 165 işçi emekliliğe ayrıldı.
Ocak ayı başından 2012 ayı sonuna kadar Türkiye Taşkömürleri Kurumundan emekli olan ve olacakların yaklaşık toplam sayısı 3 bini geçeceği ve Kurumda işçi sayısının 7 binleri düşeceği ifade edilirken işçi açığı nedeniyle üretimde de düşme endişesi yaşanıyor.

EYÜP ALABAŞ


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ta Türkiye Taşkömürleri Kurumundan emeklilik nedeniyle işçi açığının hızlı bir şekilde büyümesinden  endişe duyduklarını, İşçi alımlarının bir an önce hızlandırılması ve tecrübeli işçilerin yanında yeni alınacak  işçilerin mutlaka eğitilmesi gerektiğine işaret ederek şunları söyledi “  Bilindiğiniz Gibi 2 Yıldır işçi açığının giderilmesi için TTK Genel Müdürlüğü gerekli girişimlerde bulundu. Son olarak’ta  Genel Müdür ve Biz Anakarada TTK ya işçi alımı konusunda görüşmelerde bulunduk.Bilindiği gibi Kurumdan her geçen gün işçi emekli oluyor ve Yeni işçi alınsa bile bu işçilerin işyerlerine intibakları en az altı ay sürer. Onun için derhal kuruma işçi alınmalı ve tecrübeli işçilerimizin yanında yeni işçilerimiz yetiştirilmelidir.




13 Ağustos 2012 Pazartesi

KARAELMAS MAHALLESİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİNDEN ANLAMLI YARDIM

50 ÇOCUK  GİYDİRİLDİ

 
 





Bundan yaklaşık 3 sene önce kurulan “ Karaelmas Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği”  kuruluşundan sonra çalışmalarına hız verdi. Öncelikle Mahalleye “ Karaelmas Hizmet evi” ni açtılar.Çalışma faaliyetleri hakkında bilgi veren
Dernek Başkan Yardımcısı Dursun Öztürk şunları söyledi “ Derneğimiz kısa bir süre içinde kurulmasına rağmen derneğe mahalleli  ilgi göstererek üye sayısını artırdık. Mahalle muhtarımızın da destekleri ile çalışmalarımız daha da yoğunlaştı. 30 kişiye Ramazan kumanyası dağıttık,Ayrıca Mahallemizde toplu olarak iftar tertip ettik.
Bunun ile kalmayıp mahallemizde yardıma muhtaç aileleri tesit ederek onların çocuklarının bayramda yüzlerinin gülmesi ve bayrama mutlu girmeleri için  Zonguldak’ta ünlü bir mağazadan 50 çocuğu giyindirdik.
Bunları yaparken derneğimize büyük maddi katkı sağlayan mahallemizin yetiştirdiği ve Antalya’da iş adamı sayın Renezoğlu Şirketler gurubu adına Muhittin Renezoğluna derneğimiz, muhtarlığımız ve mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum.” Diyerek bundan sonraki sosyal çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

12 Ağustos 2012 Pazar

ZONGLDAK EREĞLİDE GEMİ BATTI

Güllük Limanından yüklemiş olduğu 2 bin 900 ton Mermer tozu yükü ile Rusya'nın Rostov On Don Limanına hareket eden Moldova Bayraklı M/V Yukka nehir gemisi Kdz.Ereğli açığında bugün saat 11.05'de battı. Geminin seyir halinde iken Amasra açıklarında geminin makine dairesinde yangın çıktığı ve yangının yapılan müdahale ile söndürüldüğü ve yükün tahliyesi için Marin Tug 1 adlı römorkörle Kdz.Ereğli'ye getirildiği ancak bugün saat 11.05'de geminin ambarlarının su alması sebebiyle battığı öğrenildi. Gemide can kaybı ise yaşanmadı. Olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.