31 Mart 2013 Pazar

8. BKİP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  Her ay farklı bir üyenin evsahipliğinde gerçekleştirilen Platform Toplantılarının 8.si Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 29 Mart 2013 tarihinde Oda Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Gürsoy ve Uzmanı Ümran Öztürk, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ve Uzmanı Şahin Baş, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Bartın TSO Genel Sekreteri Ender Yeğen, Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Çaycuma TSO Genel Sekreteri Alper Püren, Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Müdürü Kemal Kurtul, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü Uzmanı Soner Kaynar, KGF Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat Kıcıman, KGF Karabük Şube Müdürü Bülent Esatoğlu, Ereğli İş Geliştirme Merkezi Müdürü Sefer Köse, Çaycuma TSO yetkilisi Kamuran Mısırlı, Bartın OSB Bölge Müdürlüğü yetkilisi Esin Bayraklı katıldı.
 Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, açılış konuşmalarında 2013 yılında gerçekleştirdikleri ve planladıkları faaliyetleri, Filyos Endüstri Bölgesi hususunda 3 firmanın tahsis talebinde bulunduklarını ve başvuruları Sanayi Bakanlığına ilettiklerini söyledi. Zonguldak TSO Genel Sekreteri Okay, ayrıca 4 Nisan’da İş Sağlığı ve Güvenliği bilgilendirme eğitimini İŞKUR ortaklığıyla gerçekleştireceklerini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 24 Nisan’da Demirpak AVM’de çocuklara yönelik defile, bir dizi eğlence ve ödüllü resim yarışması, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürüttükleri çalışmayı ve devam eden AB projelerinin içeriklerini Platform üyelerine aktardı. Ardından BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Platformun önemini vurguladığı konuşmasına ev sahipliğinden dolayı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti. BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak Valiliğinin talimatı üzerine yeni bir uygulama olarak firma ziyaretlerine başlandığını, bölgede firmalar ve yatırımcılar ile görüşülerek devlet desteklerinden beklentilerinin, yatırım sürecinde yaşadıkları sorunların analiz edildiğini; şimdiye kadar yapılan görüşmelerden elde edilen sorun tespitleri neticesinde 2014 yılında İnsan Kaynakları odaklı bir mali destek programına çıkılabileceğini ve bu program kapsamında sertifikalı nitelikli personel ile yeni teknoloji otomasyon sistemlerini kullanabilen teknik personelin hedef alınabileceğini belirtti. Tezel, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarının ilçe analizleri ile devam ettiğini, www.bakka.gov.tr üzerinden ilan edilen anket ile de paydaşların bölge planına katkılarını beklediklerini, biten Mali Destek Programları yararlanıcılarının ziyaret edilerek proje süresince yaşadıkları, sorunların analizinin yapılabileceği bir etki değerlendirme sürecini planladıklarını; Mayıs ayı içerisinde KOSGEB ile birlikte başarılı sonuçlar elde edilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine yeniden başlanılacağını ve bu eğitimlerde iş kurma oranları ile proje mantığını kavramış insan kaynağı yetiştirilebildiğini; Haziran ayı itibariyle Teknik Destek Programı kapsamında eğitim taleplerinin alınacağını ifade etti.Toplantıda ayrıca 2013 yılı 2. KOBİ Zirvesi kapsamı hakkında platform üyelerinin görüşleri alınıp,  toplantı formatı üzerinde tartışılıp aile şirketlerinin çoğunlukta olduğu bölgede kurumsallaşma ve bu hususta farkındalık oluşturma adına yapılabilecekler görüşülüp, MÜSİAD 5. Biltronik Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması ve Yıldız Teknik Üniversitesi 3. Ar-Ge Proje Pazarı programları hakkında bilgi verildi. Toplantı Nisan ayında Çaycuma TSO ev sahipliğinde yapılacak 9. toplantının kararlaştırılması ile sona erdi.
  Batı Karadeniz İşbirliği Platformu; Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulmuş bir platformdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz