30 Nisan 2013 Salı

“AVANTAJLARIMIZI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

ZTSO Başkanı Salih Demir, Gıda, Hayvancılık ve Tarım Sektöründe hedef belirledi:
   “AVANTAJLARIMIZI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
          
 Zonguldak için gıda, hayvancılık ve tarımın en az madencilik kadar önemli olduğunu ifade eden Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, “Gıda, hayvancılık ve tarım sektöründeki avantajlarımızı yatırıma dönüştürmeliyiz” dedi. 
              Sektörün teşvik edilmesi gerektiğini belirten Başkan Demir, “Bu konuda meslek komitemize özellikle çok büyük sorumluluk düşüyor. Ekibimiz içinde Gıda grubunu temsil eden arkadaşlarımız da bu bilinçle aday olup, sektörü başarılı şekilde temsil etmeye kararlılar” dedi.
Zonguldak’ın gıda, hayvancılık ve tarım sektöründe gelişmeye müsait olduğunu ifade eden Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, mevcut avantajların yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Alaplı’daki üreticinin bile organik ürün üreterek ürününü Ankara'da lüks pazarda istediği ücrete pazarlayabildiğine değinen Demir “Bu sektör gerek üretim gerekse pazarlama yönünden teşvik edilmeli. Avantajlarımızı yatırıma dönüştürmeliyiz. Bu konuda meslek komitemize özellikle çok büyük sorumluluk düşüyor. Bizim grubumuzdaki arkadaşlar da bu bilinçle hareket ediyor” dedi.

             HEDEF; GIDA, HAYVANCILIK VE TARIM SEKTÖRÜNÜN KALBİNİ BATI KARADENİZDE ATTIRMAK

            Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, oda olarak ilkelerinin, “Gıda sektörünün kalbini Batı Karadeniz’de attırmak” olduğunu belirterek, bu ilkeyle, yetkili makamlarca uygun görülen alanlarda sanayi siteleri, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri kurmak ve üyelere sunmak amacında olduklarını vurguladı.
            Başkan Demir, ayrıca en önemli amaçlarından birinin de gıdada hizmet kalitesini Dünya standartlarının üzerine çıkarmak ve kent ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunarak meslek grubunda öncü hale gelmek olduğunu belirtti.
         Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak gıda sektörüne önem verdiklerini ifade eden ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, bu gruptan üyelere hizmete aday olan Lütfiye Zilan Cenk, Levent Sürmen ve Turan Cesur ile birlikte çalışarak Batı Karadeniz Bölgesini gıdanın merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti.   

 MESLEKİ GELİŞMEYİ SAĞLAYACAK ETKİNLİKLER…
Gıda sektöründe şehri çok daha ileriye taşıyacak projeler hazırladıklarını ifade eden Başkan Salih Demir, “Bu konuda misyon ve vizyonumuz; Üyeler arasında iş birliğinin gelişmesi için çalışma yaparak, meslek ahlakını, disiplini, dayanışmayı korumak ve geliştirmek, üyelere yol gösterecek girişimlerde bulunarak bu konularda gerekli alt yapıyı kurmaktır. Ayrıca amacımız; Meslek faaliyetlerine ait konularda resmi makamlarla Araştırma ve Geliştirme(Ar-Ge),  yenilikçilik, girişimcilik ve destek adı altında bir panel düzenleyip hibe ve desteklerin tanıtılmasında kurum ve kuruluşlardan bilgi almak için konferans düzenleyerek, bakan, milletvekili, üniversite, KOSGEB ve İş-kur gibi kurumlardan yardım alınmasını sağlamaktır” dedi.

“GIDANIN KALBİ KARADENİZ’DE ATACAK”
Bütün girişimlerinin sonunda hedeflerinin; gıdanın kalbinin Batı Karadeniz’de atmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan M. Salih Demir,  “Amacımız; ’Gıda sektörünün kalbi Batı Karadeniz’de atacaktır’ ilkesiyle, yetkili makamlarca uygun görülen alanlarda sanayi siteleri, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri kurmak ve üyelerine sunmaktır.  Hizmet kalitesini Dünya standartlarının üzerine çıkarmak ve kent ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunarak meslek gurubunda öncü olmaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz