6 Nisan 2013 Cumartesi

Maden Şehitler'inden GMİS'e Ziyaret


Türkiye’nin ilk, Maden Şehitleri Aileleri’nin kurduğu dernek olan Bursa Mustafakemalpaşa Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Nihat Hanay, dernek yöneticileri ve maden şehitlerinin aileleri, 6 Nisan 2013 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü. Ziyarete 7 Ocak 2013 tarihinde Kozlu’da meydana gelen faciada şehit olan 8 madencinin aileleri de katıldı.
Maden şehitleri ailelerinin ve özellikle çocuklarının geleceği için dayanışma ve yardımlaşma derneğini kurduklarını anlatan Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay, Zonguldak’taki maden şehitleri aileleri ile Bursa maden şehitleri ailelerini bir araya getirdiklerini belirterek, “Zonguldak’ta da maden şehitleri ailelerinin dernekleşmesi ve ülkemizdeki tüm maden şehitlerinin ailelerinin dayanışma içinde olması için çaba gösteriyoruz” dedi.
Hanay, “2009 yılında Mustafakemalpaşa’da yaşanan grizu faciasında 19 madenciyi kaybettik. Maden şehitlerinin aileleri olarak bir araya gelip mücadele başlattık. Maden şehitleri ailelerinin ve özellikle çocuklarının geleceği için bu derneği kurduk. Aynı acı 7 Ocak 2013 tarihinde Kozlu’da yaşandı. Bugün maden şehitlerimizin ailelerini bir araya getirerek tanışmalarını, acılarını paylaşmalarını sağlamak için Zonguldak’tayız.
Biz dernek olarak Bursa’da siyasetçilerimizden, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayamayan işletmelere eksiklerini tamamlamaları için süre verilmesini değil, eksikler giderilene kadar işletmenin kapatılmasını talep ettik. Olumlu yaklaştılar. Eksiklerin giderilmesi için süre ve para cezalarının verilmesine rağmen çalışma sürdüğü için o eksikliklerden kaynaklanan kazalar meydana geliyor. Para insan hayatından daha önemli değil.
Biz, ülkemizdeki tüm maden şehitlerinin ailelerinin dayanışma içinde olmasını istiyoruz. Bu nedenle Zonguldak’taki maden şehitleri ailelerinin dernekleşmesini istiyoruz. Böylece tüm maden şehitleri olarak dayanışma içinde olacağız.
Genel Maden İşçileri Sendikası’nda olmaktan onur duyduk. Sayın Genel Başkana gösterdikleri ilgi ve duyarlılık için teşekkür ediyoruz” dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden şehitleri ailelerinin acılarını en iyi anlayan insanlardan biri olduğunu belirterek, “Çünkü ben de babamı TTK’da 1995 yılında bir iş kazasında kaybettim. Ben de bir maden şehidinin evladıyım. Bugün Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın genel başkanıyım. Sizlerin acısının, her maden kazasında nasıl tazelendiğini en iyi bilenlerdenim. Çünkü aynı acıları ben de tekrar tekrar yaşıyorum. Bunu ancak bu acıları yaşayanlar bilir. Acılarınızı paylaşıyorum, maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere başsağlığı ve sabır diliyorum.
Madencilik dünyanın en zor mesleği. Bizler ocaklarda çalışırken birbirimize can emanet ederiz. Yeraltındaki bu dayanışma yerüstünde de sürer. Madenciliğin kültüründe bu var. Maden şehitleri ailelerinin de bu dayanışmayı, yardımlaşmayı sürdürmesi için dernekleşmeleri nedeniyle Dernek Başkanımızı, yönetimini ve sizleri kutluyorum. Sizler için üzerimize düşen görev ne ise yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz