15 Nisan 2013 Pazartesi

OSMAN SAV'DAN BEÜ ÖĞRENCİLERİNE DERS

Bülent Ecevit  Üniversitesi’nde “Yarının liderleri Projesi” çerçevesinde oluşturulan Yarının Liderleri ekibine “Medya” konulu ders verildi. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav’ın verdiği derste medyanın etik kuralları ve süreç üzerinde duruldu.
YÖK Türkiye Öğrenci Konseyi Gençlik Medeniyeti Hareketi Çerçevesinde oluşturulan Yarının Liderleri Projesi’nde bölgede mesleğinde öne çıkmış kişilerle öğrenciler buluşturularak tecrübelerin paylaşımına devam ediliyor. Düzenli olarak hafta sonu yapılmaya çalışılan etkinliğe son olarak KGD Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav davet edilerek “Medya” konulu ders verildi. 
BEÜ Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş önderliğinde çalışan, Bülent Ecevit Üniversitesi proje Koordinatörü Murat Derendeli’nin organize ettiği Cumartesi günü üniversitede gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Medya’nın etik kuralları ve değerlerini anlatan KGD Başkanı Osman Sav, medyanın önemine de vurgu yaptı. Medyanın süreç içersindeki değişimini ve bakış açıları konularında da bilgi veren Sav, yöneltilen soruları da cevapladı. Sohbet ortamında geçen ders sonrası öğrencilerin havaalanının yurt içi seferlerinin iptal edilmesine tepki gösterip Zonguldak Platformu olarak sahip çıkılmasını istenmesi üzerine Sav, “Bu konu bizim gündemimizden hiç düşmedi, düşemez de. Platform üyeleriyle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Yeter ki sizler de bu konuda istekli olun. Yanlış kararlardan er geç döndürürüz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz