9 Nisan 2013 Salı

OSMAN TUTKUN BÖLGESİNİ AYDINLATTI

            Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun Türkiye Taşkömürü (TTK) Üzülmez Müessesinde çalışan maden işçisini bilgilendirdi.
            9 Nisan 2013 günü sabah 08-16 vardiyasına gelen ve 24- 08 vardiyasında ocaktan çıkan işçilere konuşan Tutkun, 25. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, TTK’ya işçi alımı, Üzülmez Müessesinde yaşanan sorunlar hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.
            GMİS Üzülmez Şube Yöneticilerinin de hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında, 1 Mayıs 2013 günü Üzülmez işçisinden eşleri ve çocukları ile birlikte etkin katılım isteyen Tutkun yaptı konuşmada şunları söyledi:
            “Sevgili arkadaşlarım.
Öncelikle sizleri sendikam, genel başkanım başta olmak üzere tüm yöneticilerimiz adına saygıyla selamlıyorum.
25. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız 3 oturumda 37 madde görüşüldü ve geçti. Önümüzdeki görüşmelerde de kalan idari maddeler ve ücretle ilgili maddeleri görüşeceğiz.
2006, 2009 döneminde işe giren ve KPS ile işe giren arkadaşlarımızı özellikle ücret konusundaki farklılığın giderilmesi en başta gelen meselemiz. İnşallah bu ücret farklılığını birlikte mücadelemizle gidereceğiz. İlk kez GMİS Yönetim Kurulu olarak toplu sözleşme görüşmelerine TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu dışında girmeyi kararlaştırdık. Ve yine birlikte geçmişte olduğu gibi örnek bir Toplu Sözleşme İmzalayacağız. Önümüzdeki süreçte TİS görüşmelerinin her aşamasında sizleri bilgilendireceğiz.
Sevgili arkadaşlarım;
Yerel bir gazetenin 1 Nisan 2013 tarihli sayısında Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Üzülmez Müessesesi’nin 2014 yılı ilk çeyreğinde redövanslı saha olarak kiralanacağı böylece özelleştirileceği iddiaları gündeme getirilmiştir. Kaynağı belirtilmeyen haberde TTK’nın küçültüleceği, bu kapsamda Amasra ve Armutçuk Müesseseleri’nin de özelleştirileceği yönünde ifadeler kullanılmıştır.
Bu iddiaların hangi kaynaktan öğrenildiğine ilişkin hiçbir ifadenin yer almadığı haber doğruları yansıtmamaktadır.
Bir kurumu-kuruluşu özelleştirmenin yasal prosedürü bellidir. Dedikodu ile bir kurumun-kuruluşun özelleştirileceğini iddia etmek ancak kötü niyetle açıklanabilir.
TTK’nın her hangi bir müessesesinin özelleştirilmesiyle ilgili bir konu gündemde değildir ve Hükümet programında da bulunmamaktadır.
Hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, böyle bir girişimin gündeme gelmesi durumunda bile sadece Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri değil, Zonguldak ve bölge halkı büyük bir tepki gösterecek ve böyle bir girişime de asla izin vermeyecektir.
Tüm bu gerçekler ortadayken, “İpimizi çekmişler” başlığı altında yayınlanan haber, maden işçisinin huzurunu, moral ve motivasyonunu bozma ve onların temsilcisi Genel Maden İşçileri Sendikası’nın kurumsal kimliğini yıpratma amaçlıdır. Ancak bu amacına da ulaşamayacaktır.
25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği bu günlerde böyle bir haberin ortaya atılması, ilgili gazetenin çoğaltılarak başta Üzülmez Müessesesi olmak üzere işyerlerinde dağıtılması haberdeki amacı da açıkça ortaya koymaktadır.
İşçi arkadaşlarımıza ve kamuoyuna, toplu iş sözleşmesi dönemlerinde yalan-yanlış haberlerle, söylentilerle birlik ve beraberliğimizi, çalışanların moral ve motivasyonunu bozmak isteyenler olabileceği yönündeki hatırlatmalarımızı sıklıkla yapıyor, uyarılarda bulunuyoruz.
Hiçbir gücün, maden işçilerinin birlik ve beraberliğini bozmaya yetmeyeceği tüm kesimlerce bilinmelidir.
Maden işçisi arkadaşlarımız ve kamuoyu, sadece dedikoduya dayalı ve kötü niyetli bu tür haberlere itibar etmemelidir.
Önümüzde 1 Mayıs İşçi Bayramı var. O gün tüm arkadaşlarımızı eşleri ve çocukları ile birlikte alanda görmek istiyoruz.
Ben işe giden arkadaşlarımıza kazasız belasız çalışmalar, işten çıkan arkadaşlara da iyi istirahatler diliyorum”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz