15 Eylül 2013 Pazar

BÖLGE HABER, 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLADI


Bölge Haber 20.Kuruluş yıldönümünü kutladı.     Dayanışma gecesine   AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Yüksel Kocaman, Başbakanlık Başmüfettişi Tarık Lüleç, Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Tezcan, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Kara, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı  Satılmış Gebeş, AKP Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebecik, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekayi Bükrü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devrek Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir, CHP Zonguldak İl Yönetim Kurul Üyesi Şazi Sivişoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Sarıçam, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Devrek İl Genel Meclisi Üyeleri; Vacit Durdubaş, Nazmi Öksüz, Şahin Aldıbaş, Bekir Kayaaltı, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı A.Osman Çekirdekçi, Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şube Başkanı Mustafa Taşçı, Devrek Gökçebeyliler Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Cin, İşçi Partisi Devrek İlçe Başkanı Buhattin Durak, İşadamları; Necdet Başoğlu, Celal Ulupınar, M. Zeki Hacıkulaoğlu, Sadık Ayanoğlu, Ahmet Akdemir, CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayları; Şeref Aydınlı, Zonguldak Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ, MHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Ünal Köksal, DP Devrek Belediye Başkan Adayı Vedat Atasoy, AKP Gökçebey Belediye Başkan Aday Adayı Vedat Öztürk halkımız, okurlarımız ve sevenlerimiz katıldı.
    Gecenin açılış konuşmasını Gazetenin  İmtiyaz Sahibi İbrahim Tığ yaptı.
DİMDİK AYAKTAYIZ
    İbrahim Tığ konuşmasında, Bölge Haber’in, 22 Ağustos 1994 yılında Devrek Haber adıyla yayın hayatına başladığını, 1998 yılı başında ise  gazetenin adının Bölge Haber olarak değiştirildiğini, söyledi.
    Tığ şöyle konuştu; “2006 yılında günlük olarak yayınlarını sürdürmeye başlayan Bölge Haber aralıksız olarak 19 yılı geride bırakmanın ve 20.yayın yılına başlamanın onurunu ve gururunu siz saygıdeğer halkımız ve okurlarımızla birlikte yaşıyoruz. Atatürkçü, laik, ulusalcı, cumhuriyetçi, halkçı bir yayın politikası izleyen Bölge Haber bu süreçte birçok olumsuzluklarla da karşılaştı. Dimdik ayaktayız. Yandaş, Candaş olmadık. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin bu il ve ilçenin insanlarını kucaklamayı, onların sorun, tasa, sevinçlerini sorunlarına çözüm önerileri getirmenin mutluluğunu ve devamını ise bir köprü vazifesi kurarak ilgili birimlere aktarmayla yaşattık. Bölge Haber kendi tesislerinde basılıyor. 7 çalışanı ve  güçlü kadrosuyla her gün masalarınızda, internet sitesiyle karşınızda ve aylık şehir edebiyat dergisiyle de sizlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Atatürk’ün “Basın hiçbir sebeple tahakküm ve nüfusa tabi tutulamaz” ilkesi ile siz halkımızdan, okurlarımızdan, sevenlerimizden aldığımız güç,destek ve katkıyla yolumuza devam ediyoruz. Şu ana kadar ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmadığınız için bu anlamlı gecemize katılarak desteklerinizi esirgemediğiniz için hepinize ayrı ayrı sonsuz teşekkür ve selamlarımı sunuyorum.”
ULUPINAR: İBRAHİM TIĞ, BENİM ÇOCUKLUK ARKADAŞIM
    Daha sonra kürsüye gelen AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar konuşmasına, Gazetenin  sahibi İbrahim Tığ’ın kendisinin çocukluk, okul arkadaşı olduğunu belirterek başladı.
    Ulupınar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Devrek bir avuç yer. Köşe başında karşılaşırsınız. Yüz yüze bakarız, karşı karşıya geliriz. Alışveriş yaparız, dostluklar, arkadaşlıklar kurarız. İyi gününde, kötü gününde, özel gününde birbirini yalnız bırakmamaya gayret gösterir. Bizler de İbrahim kardeşimizin bu önemli gününde onunla beraber olarak inşallah onun mutluluğunu heyecanını artırırız. Artırma gayreti içerisindeyiz. Öncelikle ona ve çalışanlarına teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. 20 yıl bir ilçede yerel gazetecilik yapmak kolay değil. Çok ciddi sorunlarla karşılaştığı dönemleri yakınen biliyorum. Belediye başkanlığım döneminde de birlikte çalışmalar yaptık. Rahmetli Rüştü Onur’un kitabının yazılmasında da ikimizin emeği çok fazladır. Nur içinde yatsın. Bizler siyasetçiler olarak yaptığımız çalışmaları onların aracılığıyla, basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz. Halkımıza duyuruyoruz. Halkımızın taleplerini, sorunlarını da yine yerel basın aracılığıyla öğreniyoruz. Elbette ki yerel basın da objektif olacak, tarafsız olacak benim kalemim tükenmez, yaz yaz bitmez demeyecek. Doğruları yazmak, dürüst olmak ve çok ciddi bir şekilde halkımızın sorunlarını aktarma konusunda ciddi bir sorumlulukları ve vebal var. O bakımdan biz onlara mecburuz, onlar bize mecbur. Siyasetçilerle yerel basın, ulusal basın da aslında öyle beraber çalışmak zorunda.  Seçimler geliyor, iki yılda dört tane seçim.  Eğer anayasa ile ilgili bir referandum da olursa. Elbette ki onların işleri çok yoğun olacak. Elbette ki bizler onlarla beraber çalışacağız. Ben İbrahim kardeşimize başarılar diliyorum. Şanslıyız Devrek’te 60 yıllık gazete var, Bartın’da 80 yıllık gazete var. Zonguldak’ta çok sayıda gazete var. Bunların sayısının artması memleketin kalkınmasına katkıdır. Sorunların hızlı çözülmesine katkıdır. Haklı eleştiriler bizlere de yol gösterir. Elbette ki hakaret olmayacak, haksızlık, saldırı, sataşma, iftira, itham olmayacak. Biz de o eleştirilerden kendimize bir yol tayin edeceğiz. Biz de yaptığımız çalışmaları İbrahim kardeşimiz ve onun meslektaşları aracılığıyla halkımıza duyuracağız. Devrek’in çok az sayıda gazetesinden bir tanesi. Gönül isterdi ki bütün masalar dolsun. Kendisine başarılar diliyorum. Bu vesile ile bu akşamın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin ve ilçemizin kalkınmasına bu tür organizasyonların vesile olmasını İbrahim kardeşime ve çalışanlarına bir kez daha başarılar diliyorum.”
KÖKTÜRK: HER ZAMAN GÖNLÜMÜZ, GÜCÜMÜZ YANLARINDA OLACAKTIR
    CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de konuşmasına, “Bölge Haberin 20.yılını bir kez daha kutluyorum. Sadece gazete çıkarmakla kalmayıp bölgemize yönelik büyük değerlerimizle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan ve büyük değerlerimizi ülkemiz ve ülkemiz dışına tanıtan sevgili kardeşim İbrahim Tığ’ın gazetesinin 20. Kuruluş yıldönümü  nedeni ile böylesine güzel bir mekanda Masalevi’nde birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.”diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu nedenle öncelikle Sevgili İbrahim’i Devrek Bölge Haber Gazetesi’nde yazılarıyla bizleri bilgilendiren dönem dönem bizleri düşündüren değerli ağabeylerimi değerli gazeteci arkadaşlarımı ve Devrek Bölge Haber Gazetesi’nin değerli çalışanlarını, basın emekçilerini hem böylesi bir akşamda bizleri bir araya getirdikleri için hem de gerçekten son derece zor fakat önemli bir görevi yerine getirdikleri için yürekten kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Pek çok gazetecimizin, pek çok yazarımızın düşüncelerinden ötürü yazılarından ötürü yargılandıkları, tutuklandıkları, gazete patronlarına yapılan baskılar nedeniyle işten çıkarıldıkları bir süreçte bir yere yaslanmadan bir yere dayanmadan, yandaş olmadan onuru ile ayakta durabilmek gerçekten çok kolay bir iş değil. Ama kardeşimiz bunu 20 yıldan beri büyük bir özveri ile gerçekleştiriyor, başarıyor. Yazdığı yazılarla, haberlerle hem bölgemiz hakkında hem ülkemizin içinden geçtiği süreç hakkında bizleri ve seçmenlerimizi bilgilendiriyor, bu nedenle yaptığı bu onurlu görev için kendisini bir kez daha kutlamayı görev sayıyorum. İnşallah Devrek Bölge Haber Gazetesi gibi gazetelerimiz yaşayacaktır. Daha nice 20 yıllarını birlikte kutlama onuruna hep beraber ulaşacağız. Çünkü bir ülkede demokrasinin varlığı sadece kuvvetler ayrılığı ilkesinin varlığı ile gerçekleşmiyor. Aynı zamanda gerçek bilgiyi ulaştıracak bir diğer organa ihtiyaç var, o da basın. Ben böylesine bir süreçte İbrahimlerin öneminin çok daha iyi algılanması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah İbrahimler ayakta kalır. İnşallah Bölge Haber Gazeteleri ayakta kalır. Biz her zaman yanlarında olacağız. Her zaman gönlümüz ve gücümüz yanlarında olacak.”
İLK KEZ 8 YENİ DEVREK TÜRKÜSÜ SESLENDİRİLDİ
   Gecede, hiç bilinmeyen ve Gazetenin  Sahibi İbrahim Tığ tarafından derlenen Devrek yöresine ait 8 yeni türküyü de, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu üyeleri; Feridun Kırımlı, Ozan Kırımlı, İsmet Akdemir, Ayhan Alaz, Nihat Ahlat tarafından seslendirildi.

   Devrek yöresinin bu bilinmeyen türküleri konuklardan büyük beğeni topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz