30 Ağustos 2013 Cuma

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR “1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI


               Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü” kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, din, dil ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan kişi hak ve özgürlüklerinin sağlanması noktasında bireyler arası huzur ve mutluluğa ulaşmasında barışın bir araç olduğunu ifade etti.  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi. “Dünya barışında en önemli adımlardan birisi olan Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve demokrasiyi kurmayı başarmış devletlerin temel yasası olmuştur. 
            Dünyadaki değişimin yakın izleyicisi olan Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinin öncülüğünde, kıtalararası konumuyla dünya barışının sağlanmasında ve korunmasında önemli devletlerden biridir. Atatürk'ün izinde onun ilkesine sahip çıkarak özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı dünyada tüm insanların barış ve dostluk içinde yaşamlarını sürdürmesi en büyük temennimizdir. Ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün savaş ve terör örgütlerini kınıyor, herkesi barışa davet ediyorum. Çünkü insanların, huzur,  güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamaktan geçmektedir.
             Bu duygu ve düşüncelerle, başta ülkemiz olmak üzere, insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede ve dünyada yaşamak özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunar,   “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarım"



BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR YAYLA MAHALLE’SİNDE DEVAM EDEN ASFALT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilk önce Liman Caddesi’nde devam eden içme suyu ana şebekesi hattı yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ardından Yayla Mahallesi Behçet Kemal Çağlar Sokak ve İhsan Soyak Sokak’ta devam eden sıcak asfalt çalışmalarını İnşaat Mühendisleri Ogan Göktürk ve Bora Başaran ile birlikte inceledi ve çalışmalar konusunda teknik bilgi aldı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Özellikle Ordu evi rampası çok önemliydi. Aynı şekilde TTK Genel Müdürlüğü’müzün bulunduğu İhsan Soyak Sokak’ta çalışmalar için çok önemliydi. Bu çalışmalarımızı biran önce bitirip trafiğe açmak istiyoruz. Doğalgaz, yağmur suyu hattı ve içme suyu hatlarının yeniden yapılması birlikte işimiz uzadı. İnşallah ayın 1’ine kadar bütün çalışmamızı bitirmiş olacağız. Asfalt çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte de merkez trafiğimizi de çok iyi bir şekilde rahatlanmış olacak ve bu çalışmalarımızı Zonguldak halkımız için güzel bir şekilde bitirmemizin huzurunu yaşamış olacağız.” şeklinde konuştu.  

29 Ağustos 2013 Perşembe

KIZILAY DEVREK’TE KAN TOPLUYOR



    Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi, “İyilik Hepimizin Kanında Var, Haydi Hayat Kurtarmaya” kan bağış kampanyasını Devrek’te sürdürüyor.
    Devrek Cumhuriyet Alanı’na kurulan Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’nin konforlu tırını ziyaret eden vatandaşlar kan bağışında bulunuyorlar.
    Öteyandan Kızılay’a düzenli olarak 10 kan bağışında bulunanlara bronz, 25 kan bağışında bulunanlara gümüş ve 35 kan bağışta bulunanlara altın plaket verilmesi uygulaması da devam ediyor. Bu amaçla Devrek’te düzenli olarak 10 kan bağışında bulunan 16 vatandaşa da bronz plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
    ÖRNEK VATANDAŞ ŞERAFETTİN GÖNÜLLÜ
    Devrek’te, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2008 yılında örnek vatandaş seçilen 50 yaşındaki esnaf Şerafettin Gönüllü de, düzenli olarak 10 kez kan bağışında bulunması nedeniyle Kızılay Kan Merkezi yetkililerinden bronz madalyasını aldı.
    KAN VERMEYE ÇAĞIRDI
    Örnek vatandaş ve esnaf Şerafettin Gönüllü, kan bağışının önemli olduğunu ve halkı kan bağışında bulunmaya davet ederek, "Herhangi bir kaza veya ameliyatlarda acil kan ihtiyacını karşılamak için elimizde sürekli kan stoku olması lazım. Bunu da Türkiye'de Kızılay yapıyor. Sağlık Bakanlığının ve özel hastanelerin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Sağlıklı ve herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişi, 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Unutmamak lazım, sadece başkalarının değil bizim de kan ihtiyacımız olabilir. Bu amaçla değerli halkımızın Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum. Hem sağlıklı olmak için hem de hayat kurtarmak için.”diye konuştu.


DEVREK İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU, GÖZLEM İZLEME VE İNCELEMELERDE BULUNDU


    Devrek Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu, Gözlem, İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyeleri, Devrek Devlet Hastanesi, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Devrek İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek çeşitli inceleme ve izlemelerde bulundu.  Devrek İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Nuray Kurt, İbrahim Tığ ve Yusuf Civ’den oluşan Devrek İlçe İnsan Hakları Kurulu, Gözlem, İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyeleri, Devrek Devlet Hastanesi, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözlem, inceleme ve izleme çalışmaları yaptı.Komisyon Üyeleri,  Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki nezarethanelerin insan haklarına uygun, personelin insan haklarına saygılı, vatandaşlara hukuki haklarının hatırlatılması ve yine bu kurumlarda devlet-millet bütünleşmesinin yaşandığını gözlemlerken, Devrek Devlet Hastanesi’nde de hasta odaları, idari birimler, mutfak ve lavaboların insan sağlığına uygun olduğu, hijyenik ve şeffaf bir ortamda hastalara hizmet verildiğini, personelin hasta vatandaşlara karşı tutum ve tavırlarının iyi olduğunu da raporlarına ekledi. Komisyon Üyeleri, ayrıca Devrek’e yeni atanan İlçe Emniyet Müdürü Ali Özcan’ı da ziyaret ederek “hoş geldiniz, görevinizde başarılar diliyoruz” mesajını ilettiler.
KAYMAKAM AKBAY:
    Devrek’teki kamu kurumlarında insan hakları ihlallerinin yaşanmadığının gözlemlenmesinin çok olumlu olduğunu kaydeden Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, ”İlçe İnsan Hakları Kurulu üyelerimiz her ay düzenli olarak ilçemizdeki kamu kurum kuruluşları, toplum yararlı kuruluşlarda gözlem, inceleme ve izleme çalışmalarında bulunuyorlar. Söz konusu kurumlarda yapılan inceleme gözleme ve izleme çalışmalarında insan haklarına dayalı çalışmaları takdir etmemek mümkün değildir. Bu vesile ile her üç kurum çalışanları tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ROTARY KLUBÜ BAŞKANI VE ÜYELERİNDEN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Bahar Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Yeni yönetim kurulu olarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Bahar Aydın: “2013-2014 Zonguldak Rotary Klubü’nün başkanı olarak, bir yıllık süre içerisinde göreve başladım. Devir teslim töreninde de sizinle bir arada olduk. Bizleri yalnız bırakmadınız, bizleri desteklediniz çok mutlu olduk.  Yönetim kurulu olarak bir kez daha sizlere teşekkür ediyoruz. Henüz görevin çok başındayız.  Proje çalışmalarımız olacak. Toplum hizmetlerimiz özellikle gençlik adına ve beraberinde anne ve çocuk sağlığı adına çalışmalarımız yer alacak. Projemiz 5,6,7 Temmuz’da Türk Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenerek desteklemiş olduk. Sıcak ve yoğun geçen günlere rağmen, Zonguldak halkımızı bilinçlendirmek adına ve kan bağışı sürekli ihtiyaç olduğu için bu biliçci yerleştirmek adına bu çalışmayı uygulamak istedik. Başarılı olmaya çalıştık. İkinci projemiz olarak Filyos İlköğretim Okulu’nda,  lavabolarında su tesisatında sıkıntı varmış. Bize bilgi verdiler. Toplantılarımıza devam ediyoruz. Gündeme getirip, yardımcı olmaya çalışacağız. Ardından diğer projelerimiz yavaş yavaş ilerleyecek. Sizin de desteğinize ihtiyacımız var. Çalışmalarımızın verimli ve nitelikli olmasına özen göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.
         Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “Rotary Kulübünün güzel bir çalışması her yıl yeni bir başkan ve yeni bir heyecan olmasıdır. Yeni bir heyecan yaratılması da mükemmel. Özellikle gençler, anneler ve okullar için yapmış olduğunuz bu çalışmalar gerçekten çok önemli. Çalışmalarınızı çok önemsiyorum. Özellikle okulların sıkıntıları ve eksiklikleri gidermede katkılarınız oluyor. Bizde belediye olarak üzerimize düşen hangi görev varsa, her zaman arkanızdayız. İnşallah bizler de sizlere destek olmaya çalışacağız. Yeni görevinizi kutluyorum.” Şeklinde konuştu. 

CHP İL BAŞKANI FURAT ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

CHP Zonguldak il başkanı Halil Furat 30 Ağustos Zafger Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
“30 Ağustos Zaferi ile Türk Milleti, egemenliğini ve bağımsızlığını verdiği istiklal mücadelesi ile bütün dünyaya haykırmış ve sonucunda şanlı tarihimize yeni bir sayfa açmış, Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı bir tarih yazılmıştır”
 30 Ağustos Zafer Bayramının 91’inci yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. 
   "30 Ağustos 1922 Zaferi, yalnızca ulusal tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birisidir. Çünkü, bu zafer tüm mazlum uluslara, hatta tüm insanlığa, özgürlük ve kurtuluşa; başı dik, onuruyla yönelişin örneğidir. 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutlarken özellikle belirtiyoruz ki, zaferimizin temelinde ulusumuzun kendisine olan güveni ve inancı vardır.  Vatanın bağımsızlığından ve bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçmeyen Türk milletinin yetiştirdiği büyük asker Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hayata veda etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor ve dualarla yad ediyoruz.”’’

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI

              Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milleti’nin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ispatlamasıyla ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Yapmış olduğu yazılı açıklamasında Türkiye Cumhuriyet’inin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, açıklamasında şunları söyledi: “Türk tarihi büyük zaferlerle doludur. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı milletimize ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk Milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.
              Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir.
              Bu düşüncelerle bu mutlu günde tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum. 

ZONGULDAK BELEDİYESİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ HATTI YENİLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR


           Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından, Yayla Liman Caddesi ve Çarşı Karakolu Adliye Binası arasında eksik kalan içme suyu ana şebekesi hattı yenileme çalışmasını tüm hızıyla sürdürüyor.
          Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksel Sevimli çalışmalar ile ilgili yaptığı değerlendirme de; “Belediyemiz olarak üç büyük çalışmayı da bir arada yürütüyoruz. Söz konusu mevkide devam eden doğalgaz çalışması ile birlikte içme suyu hattı yenileme çalışmasını yaparak, ardından asfalt çalışması yapılmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar ile birlikte Gazipaşa Caddesi ve Liman Caddesi ile birlikte içme suyu şebekesi yenileme çalışması, doğalgaz çalışması ve asfalt çalışması da tamamlanmış olacağız

28 Ağustos 2013 Çarşamba

AKDEMİR DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI. ADAY SAYISI 5 E ÇIKTI


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bugün aday adaylığını açıkladı. Zonguldak Belediyesi’nden yürüyerek partiye gelen Başkan Akdemir’e; CHP’li bazı Belediye Meclis üyeleri ve bazı mahalle muhtarları da eşlik etti. Akdemir, dün CHP’den Zonguldak Belediyesi Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bahattin Arı ile yolda karşılaştı. Akdemir ve Arı, birbirlerine başarılar dilediler.Yürüyüş sırasında vatandaşlara tokalaşan ve selamlaşan Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda yoğun bir partili tarafından karşılandı.
ADAY ADAYI SAYISI 5’E ÇIKTI


CHP’den Zonguldak Belediyesi başkan aday adaylığını için şu ana kadar 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, eski KEDAŞ Genel Müdürü Kenan Köktürk, Doktor Güngör Topaloğlu, CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Gazeteci Bahattin Arı başvuruda bulunmuştu. Akdemir ile birlikte aday adayı başvuru sayısı 5’e çıktı.

20 GÜNDÜR KAYIP OLAN ÇOCUKLARINI ARIYORLAR

  Devrek’in İsmetpaşa Mahallesi Hışıroğlu mevkide oturan Kilerci ailesi 29 Temmuz’dan beri bu yana kayıp olan çocukları Ümit Kilerci’yi (17) arıyor.
Polise başvuran Kilerci ailesi, çaresizlik içerisinde beklediklerini, çocuklarından haber alanların, gören veya duyanların kendilerine ulaşmalarını istedi.
 Antalya’ya çalışmaya gittiğini belirten baba İsmail Kilerci, “Oğlum Ramazanın ikinci günü Antalya’ya çalışmaya gitmişti. Anyalya Üç Kapılarda bir dekorasyoncu da çalıyordu. Akşam 6’da işten çıkıyor. Patronuna diyor ki yarın işe gelmeyeceğim.
Patronu da neden gelemeyeceğini sormuş. Ümit’te Antalya Site’den arkadaşının geleceğini söylemiş. O günden beri Ümit’ten haber alamıyoruz. En son oğlum Ümit ile 28 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da aradı görüştük. Ondan sonra oğlumdan haber alamadık. Ama yok sanki yer yarıldı da içine girdi.  Yetkili yerlere haber verdim. Her tarafta arıyorlar. Fakat 20 gündür hala bir haber alamadım. Ufacık bir iz bile yok. Hayatından endişe ediyoruz. Ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çocuğumun ölü mü sağ mı bilmiyorum. Ne olur herkes bu konuda bana yardımcı olsun. Gören bilen varsa emniyet güçlerimize bildirsinler” diye konuştu.

KGD’den Vali Kaban ‘hoş geldiniz’ ziyaret


Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verirken, Vali Ali Kaban, Zonguldak’ın çok sıcak bir şehir olduğunu söyledi.
KGD’nin, mesleği sadece gazetecilik olan ve faal olarak çalışanlardan oluşan bir dernek olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, “Kurulduğu yıldan beri de hem mesleki anlamda, hem de sosyal anlamda birçok faaliyetlerde bulunduk. Mesleki anlamda özellikle gazeteci arkadaşların eğitimi çok farklı faaliyetlerin içerisinde olduk. Bu faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizi de sürdürüyoruz. Çaycuma’da, resim sergisi düzenleyerek elde edilen gelirle okulun yapılmasına destekte bulunduk. Zonguldak Platformu’nun da kurucu derneğiyiz. Kısacası derneğimiz faal çalışan gazetecilerden oluşuyor ve aynı zamanda Zonguldak’a katkı vermiş oluyor” dedi. 

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Kaban ise, “Zonguldak’ta hoş seda bırakabilecek işler yapabilirsek, bizler için ne mutlu. Bunları da hep birlikte yapacağız. Her şey ortak çaba ile oluyor. Bu noktada benim bulunduğum makama nasıl bir görev düşüyorsa, yapmaya bakacağım. Yardım edenlere teşekkür edeceğiz. Etmeyenlerin de canı sağ olsun. Bana ‘Zonguldak’ı nasıl buldunuz?’ diye soruyorlar. Zonguldak’ı sıcak buldum. Havadan dolayı değil, genel olarak sıcak bir ortam hissi veriyor. İnşallah bu sıcaklığa biz de sıcaklıkla karşılık vermeye çalışacağız” diye konuştu.

27 Ağustos 2013 Salı

BAHADDİN ARI MUHTEŞEM TÖREN İLE ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Bahattin Arı, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek başvuru dosyasını Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin’e teslim etti. Bülent Ecevit Caddesi’nde bulunan Susma Gazetesi’nin önünden partiye kalabalık bir gurupla yürüyen Arı’ya eşi Sevim Arı, kardeşleri, bazı belediye meclisi üyeleri ve yakın dostları destek verdi.Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri İdris Şahin, Orhan Yücel, Sinan Kalender, İzzet Bildirici, Mahmut Gülenç, Turgut Aydın ve Hüsnü Meydan de partiye gelerek Bahaddin Arı’nın açıklamasında yanında bulundular…
 “HEMŞERİLERİMİZİN HİZMET BEKLENTİLERİNE YETERİNCE
YANIT ÜRETEMEMİŞ DURUMDAYIZ”
“Türkiye de yeni bir devri müjdeleyen, Gezi direnişi Ruhuyla, mücadelelerine ivme kazandırmış olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Gençlik ve Kadın Kollarında çalışma yürüten değerli kardeşlerim, arkadaşlarım, yoldaşlarım, Aramızda şu an fiilen olan ya da olamayan, bu ülkenin bağımsızlık, demokrasi ve kalkınması, laik demokratik çoğulcu sosyal bir hukuk devleti için mücadelede yaşamlarını yitiren ya da hala cezaevlerinde tutsak bulunan bütün aydınları, düşün insanlarını ve yurtseverleri özellikle değerli Cumhuriyet Halk Parti'li dostlarımızı yol arkadaşlarımızı da buradan saygı ve sevgiyle anmak istiyorum. Zonguldak'ın emekçi, mazlum ve yarınlarına artık her anlamda umutla ve cesaretle bakmak, çevreci, çağdaş, katılımcı, özgürlükçü şeffaf, ama mutlaka güvenli, gençlere ve kadınlara yakışan bir kent yaratmak için, artık bir şeyler yapmak gerekir diyen, kaderini bu kente bağlamış bütün Zonguldaklı kardeşlerim, değerli Basın mensupları meslektaşlarım, öncelikle burada bulunduğunuz için hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hepinizin de bildiği gibi dört yılı aşkın bir süredir, Partimizin Zonguldak Belediye Meclis üyeliği ve komisyon başkanlıklarımı sürdürmekteyim. Bu süreçte, kentimizin sorunlarına ve bu sorunların akılcı, bilimsel çözüm konularına dair ciddi anlamda rakamsal ve proje odaklı çalışmaları yakinen inceleme olanağına kavuştuğumu takdir edersiniz. Belediye çalışmalarında Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak neredeyiz? Hangi konularda başarılı ve hangi konularda henüz doğrudan ‘bizden kaynaklı’ olsun ya da olmasın, hemşerilerimizin hizmet beklentilerine yeterince yanıt üretememiş durumdayız, bu sorunları daha iyi nasıl çözümler üreterek, ortaya çıkan güncel krizleri aşabiliriz? Kentimizi yakın, orta ve uzun vadede bekleyen sorunlar neler olabilir? Bizler bu sorunları çözme konusunda hangi bilimsel disiplinlerden uzmanların yardımlarına başvurmalıyız? Bu ve benzeri bir takım meseleleri inceleme ve üzerine araştırma yapma şansına da bu dört yılda kavuştuğumu vurgulamak istiyorum.”
“KRİZ HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ ZAMANDA
YAKALAYARAK GERÇEKLERLE KARŞI KARŞIYA BIRAKABİLİR”
Kentin geleceğine dair değerlendirmelerinin hep olduğunu ifade eden Arı, şöyle konuştu; “Türkiye genelinde en ciddi sorunumuz olan "ben her konuyu bilirim" yaklaşımını bir tarafa bırakırsak, Gezi direnişi bu türden, özellikle Başbakan'ın şahsında dışa vuran meseleyi artık tarihe havale etmiş olduğundan, dolayısıyla, genelde siyasete ilgi duyan arkadaşların da, belediye yönetimi ile başka alanları genelleyerek düşünmekten kurtulmaları gerektiğinin mutlaka altını çizmek istiyorum. Yerel yönetimler alanının gerek iktisat yaklaşımları gerekse, insan kaynaklarına yaklaşımı, diğer ekonomik ve kamusal alanlardan farklar içermektedir. Bunun gündelik yaşama yansıması ise eğer bu konu üzerine ciddi bir merak ve çalışma yapmıyor iseniz, Kriz sizi hiç beklemediğiniz zamanda yakalayarak mutlaka, gerçeklerle karşı karşıya bırakacak demektir. Bu beklenmeyen bir yağmur olabilir, bu beklenmeyen köprü çökmesi olabilir, bir kriz olabilir bu örnekler kolaylıkla artırılabilir. Belediye alanında çalışacak ve bu alanda kendini geliştirmek, yetiştirmek ve gelecekte bu alanda kendini ifade etmek isteyen bütün genç partili arkadaşlarıma naçizane tavsiyem, bir dönem ister gönüllük esasıyla ister somut Belediye meclis görevlerine talip olarak, mutlaka bu alana girmeleri ve bu süreci içinden öğrenmeleridir! Geçtiğimiz bu dört yılda gerek değerli partili arkadaşlarım ve değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla, gerekse kentin hemen hemen her kademesinde, çalışanı, emeklisi, işsizi, esnafı, iş kadını, iş adamı ve aklınıza gelecek her alandaki yurttaşımızla ve karar alıcı kademelerde görev yapan kişi ve gruplarla bir araya gelişlerimiz ve yoğun fikir alış verişlerimiz, kentimizin geleceğine dair değerlendirmelerimiz hep ola geldi. Bunları sizlerle de fazlasıyla gerçekleştirdik. Bu süreçte yerel ve genel düzeyde gerek Cumhuriyet Halk Partisi içerisinden, gerekse dışında olup, bugüne değin farklı gerekçelerle de olsa başka siyasal partilerden yana tercihlerde bulunmuş çok sayıda dostumuz ve kardeşimizle de bir süredir özellikle yaklaşan yerel seçimler nedeniyle, yararlı olduğuna inandığım
CİDDİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNDUK.”“BUGÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA YEREL
SEÇİMLERİN ÇOK DAHA CİDDİ BİR AĞIRLIĞI OLDU”
Arı, kendisi gibi düşünen dostları ve partililerle hem fikir olduklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Uzunca bir süredir bu değerli çevrelerin, Belediye Başkan adaylığı konusunda bana adım atmam gerektiği konusunda oldukça samimi ve değerli telkinlerde bulunduklarını belirtmeliyim. Bu yaklaşımlarından dolayı buradan hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Bütün bunların beni cesaretlendiren çok samimi, içten ve sevgi dolu olduğuna en küçük kuşku duymamama rağmen, bu sorumluluğu üstlenmek ve bunun için adaylık sürecimi başlatmak dolayısıyla yerel seçim startını vermek konusunda ailece de sohbetler etmedik değil...Ama bu konuda, bugünümüz şartlarında yerel seçimlerin, yerel seçim olmaktan çok daha ciddi bir ağırlığı olduğunu, Türkiye'yi, Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlere hazırlayacak çok kritik bir seçim olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bu konuda Ankara'daki değerlendirmeler ve bu sürecin ülkemizi taşıyabileceği her türden olası kriz senaryolarının da haberlerini almıyor değiliz. Dolayısıyla bir süre bu konuda emin olmamakla birlikte ama eğer bu sorumluluğu birilerinin taşıması gerekirse asla görevden de kaçmayacağımızı bazı arkadaşlara ikili temaslarımızda zaten iletmiştik. Fakat geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bu olağanüstü süreçler bizleri ve bu konularda sorumluluk verilmesini beklemeksizin, durumdan sağlıklı vazife çıkararak harekete geçmemizi de zorunlu kılmıştır. Gezi Süreciyle başlayan bu büyük ve derin değişim dalgası, bundan böyle Türkiye'nin kaderini değiştirecek ve etkileyecek çok ciddi siyasal gelişmelerin de başlangıcıdır. Haziran ayı boyunca Türkiye'yi kuşatan ve ülkemizde birey, toplum ve devletin 21’inci yüzyılda sahip olması gereken temel değerleri belirleyen bu devrimci süreç, AKP'nin alenen boyun eğdiremediği herkese karşı açtığı bu savaş, gazetecilerden iş çevrelerine, devrimcilerden kadın ve gençlere, yurtseverlerden, sıradan vatandaşa, alevisinden sünnisine, yönelik inanılmaz saldırgan tutumu ve buna karşın kadınların ve gençlerin inanılmaz saygı uyandıran mücadelesi ve direnişlerini gördükten sonra, artık siyasi görevlere karşı bizlerin çekimser olmak gibi bir lüksümüzün olmadığı konusunda ben benim gibi düşünen bütün dostlarımız ve partili arkadaşlarımızla hem fikir olduk!”
“BU İŞLERİ BİLENLER, BU GÖRÜŞÜMÜ
VE DURUŞUMU MUTLAKA TAKDİR EDERLER”
Başkanlık yolunda kendisine herkese teşekkür eden Arı, konuşmasına şöyle devam etti; “Zonguldak'ın Çevreci, Demokrat, Katılımcı, Özgürlükçü ve Şeffaf manada ciddi bir yenilenmeye, her şeyden önce de, Sevgiye, Birliğe ve Kardeşliğe ihtiyacı var! Ben işte bunun için adayım. Partim Cumhuriyet Halk Partisi ve Zonguldaklı bütün hemşerilerimin beni ve benim şahsımda "GEZİ RUHUNU" seçeceklerine kesinlikle inanıyorum. Çünkü bu emek şehriyle kaderini birleştirmiş, dinamik, dürüst, yenilenmeye açık ve uzun yıllar boyu siyaset, ticaret ve gazetecilik yaşamında ilkeli, tutarlı bir çizgide bulunan bir insan olarak ve halkın, yurttaşların ve onurun her zaman yanındaydım. Bunu gayet iyi başardığıma ve hala devam etmekte olan dört yıllık Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeliğim ve komisyon başkanlıklarımdaki performansımla da bunu açık ve seçik ortaya koyduğuma inandığım, ciddi bir yerde duruyorum. Bu işleri bilenler, bu görüşümü ve duruşumu mutlaka takdir ederler... Bu duruş, maalesef bu ülkede bugün her baba yiğidin harcı olmaktan, uzun yıllardır çıkmış bulunuyor. Biz kez daha altını kalınca çizmek istiyorum. Çevreci, katılımcı, demokrat ve özgürlükçü bir belediyecilik anlayışını mutlaka hayata geçirmek ve kentimizin bütün insanlarını Türkiye'nin en güzel ve sevgi dolu kentinde yaşatmayı başarmalıyız. Ben işte bunun için adayım. Genel Seçimlerde AKP'ye hak ettiği dersini vermek ve bu Emek Kentini, CHP iktidarına daha güçlü hazırlamak için Ben Bahaddin Arı Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklayarak Yerel Seçim startını başlatıyorum. Eğer kentimiz için bu girişim hayırlara vesile olacaksa murada ersin. Bu süreçte beni, Cumhuriyet Halk Parti'li yol arkadaşlarım, meclis üyesi dostlarım, Zonguldaklı hemşerilerimizin asla yalnız bırakmayacağına gönülden inanıyorum. Kıymetli meslektaşlarıma, teşekkür ediyor herkese bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”


Kömürspor yönetiminden KGD’ye ziyaret

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10’uncu Grup takımlarından Zonguldak Kömürspor’un Süleyman Caner başkanlığındaki yeni yönetimi, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ile yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Av. Süleyman Caner, Asbaşkan Gökhan Demir, Genel Kaptan Hakan Hürfikir, Genel Sekreter Osman Tutkun, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Bezir, Şükrü Öztürk ve Basın Sözcüsü Akay Turhan yer aldı.
Başkan Süleyman Caner, kulübü profesyonel lige taşımak için yola çıktıklarına belirterek, “Zonguldakspor’a değer kazandırmak için her türlü girişimlerde bulunuyoruz. Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne de bizim için çok değerli. Çünkü biz biliyoruz ki, Dernek geçmişte Zonguldakspor’a katkıda bulunmak için elinden geleni yapmıştır ve yapacaktır. Osman Başkan ve yönetiminden yeni sezonda fikirlerini bekliyoruz, desteklerini bekliyoruz.
Bizim için gazetecilerin fikirleri önemli destek olmaları önemli. Biz yönetim olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz elbet beraber olmadıktan sonra medya destek olmadıktan sonra motive sağlanamaz. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Amacımız bu sezon kulübü 3’üncü Lige taşımak. Zonguldak halkı da bize inansın” dedi.
Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki illerin birlik olması gerektiği ve bu yönde bir çalışma yapacaklarına değinen Başkan Caner, “Bartın, Karabük, Zonguldak’ın birlikte olması gerek. Spor Toto Süper Lig’de yer alan Kardemir Karabükspor’dan da randevu alacağız, yöneticilerle görüşme yapacağız. Aynı şekilde bölgemizdeki diğer takımlarla da…” diye konuştu.
Şu ana kadar yaptıkları ziyaretlerde destek olanları da açıklayan Başkan Caner, “Zonguldak Belediye Başkanlığı, Genel Maden İşçileri Sendikası, TTT Genel Müdürlüğü bize somut destek veren kurumlar. Özel olarak şahısları saymadık. Herkesten destek istiyoruz,  Zonguldakspor bizim malımız değil, ben dahil kimse babasının evinden getirdiği bir şey değil. Biz burada zamanımızı harcıyorsak eğer Zonguldakspor bir yerlere gelsin, Zonguldak halkının çıtası yükselsin diye mücadele ediyoruz. Zonguldak Platformu olarak Mithatpaşa Tüneli’nin temellerinin atılmasına katkı sağladı. Aynısını Zonguldaspor için yapalım. Bu tarihi bir fırsattır, bu fırsatı kaçırırsak işimiz zorlaşır” dedi.
Başkan Caner, kişi ve kurumlardan destek sözü aldıklarını tüm Zonguldak’ın da destek olmasını isteyerek, “Yeni atanan Valimiz Ali Kaban’ı ziyaret ederek destek sözü almak istiyoruz”  diye konuştu.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise, Zonguldakspor’a katkı sağlayacak her projeye katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, “Yeni yönetime hayırlı olsun, ateşten gömlek giyindiniz. Başladığınız ilk günden beri yoğun bir tempoda çalışıyor yönetim kurulu gördüğümüz kadarıyla. Zonguldakspor, Zonguldak için olmazsa olmaz. Herkes Zonguldakspor’un bir yerlere gelmesi için iyi niyetli şekilde güzel temennilerde bulunuyor ama taşın altına elini sokan nadir bulunur. Yönetim iyi bir şekilde çalışıyor, herkesin destek olması gerek. Herkes destek oluyor elinden geldiğince ancak bunun lafta kalmaması gerek. Önceki yönetimlerde çok destek sözü aldılar ancak fiiliyata dönüşmedi, gerek maddi gerekse manevi olarak. Zonguldakspor umarım layık olduğu yerlere ulaşır. Dernek olarak Zonguldakspor’a yaptığımız çok somut işler var. 2005 yılında Zonguldakspor’a katkı toplantısı düzenlemiştik. Hatta ilk kez Zonguldak’tan 5 Milletvekilinden 4’ü Zonguldakspor için bir araya gelmişti. Değil Zonguldakspor maçında hiçbir toplantıda bir araya gelmemişlerdi, sadece Polat Türkmen rahatsızlığı nedeniyle gelememişti. Toptan, o zaman destek sözü veren isimler arasındaydı. Ancak o zaman İsmail Recai Şanlı’nın işleri nedeniyle görevden ayrılmasıyla projemiz yarım kalmıştı. Zonguldakspor bu kentin ortak paydasıdır. Kent olarak ortak paydada buluşamıyoruz genelde ama Zonguldakspor konusunda buluşmamız gerek. Bulunduğu yer Zonguldakspor’a yakışmıyor, inşallah yeni yönetimin öncülüğünde o havayı yakarız ve layık olduğu yere ulaşır” dedi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

BAHADDİN ARI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPIYOR

Gazeteci Meslektaşımız, Belediye Meclis üyesi Bahaddin Arı Salı günü ( bugün ) adaylık başvurusunu yapıyor.
Adaylık başvurusunu yapacak olan Arı, programını şu şekilde açıkladı
Zonguldak Belediye Başkan Aday adayı olmak için 27 Ağustos Salı Günü Saat:16.00’da, CHP Merkez İlçe Başkanlığına “Zonguldak'ın Çevreci, Demokrat, Katılımcı, Özgürlükçü ve Şeffaf manada ciddi bir yenilenmeye, her şeyden önce de, Sevgiye, Birliğe ve Kardeşliğe ihtiyacı var!” Diyerek adaylık yürüyüşüne katılmaya karar verdiğimi belirtmek istiyorum.
Bu nedenle aşağıdaki programla seçim startını başlatıyorum:

Program:

Saat:15.30 Susma Gazetesi önünden(Kan merkezi karşısı) hareket
Saat: 16.00’da CHP İl Binasında Basın açıklaması ve adaylığın açıklanması, sonrasında İsmet İnönü Parkı’ da “Nasıl Bir Belediye? Nasıl Bir Belediye Başkanı istiyorsunuz” konulu  “Park Formda” yapılacaktır. Tüm basın mesubu ve tüm Zonguldaklılar davetlidir

TSO GENEL SEKRETERLERİ ANTALYA YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI İÇİN BİRARAYA GELDİ

Antalya’da 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Yöresel Ürünler Fuarının hazırlıklarını görüşmek için Zonguldak ve ilçe Genel Sekreterleri biraraya geldi.Fuar organizasyonunu planlamak amacıyla Devrek TSO’da bir araya gelen Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban, Karadeniz Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Çaycuma TSO Genel Sekreteri Alper Püren ve Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan etkinlik üzerinde görüş alışverişinde bulundular.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarının 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade eden Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, “Odalarımız ile yöresel ürünlerimizi tanıtmak amacı ile Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarına her yıl katılıyoruz. Bu yılda katılacağız Yöremizi en güzel şekilde tanıtmanın planlarını yapıyoruz. Zonguldak Madenci Heykeli, Devrek Bastonu ve Yöresel Yemekleri, Çaycuma Plakisi, Ereğli Çileği, Elpek Bezi, Alaplı’nın Fındığı ile katılacağımız fuarda Zonguldak Bölgemizi tanıtacağımıza inancımız tamdır. Devrek TSO’ya ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantı, organizasyonla ilgili detayların konuşulmasının ardından sona erdi.

DENİZİN ALTINDAN 36 KİŞİYİ KURTARDILAR



Deniz sezonun başlamasıyla birlikte  Zonguldak Belediyesine ait Kapuz Plajı Dinlenme Tesislerine gelerek serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi yaşayan  36 vatandaşı Belediyeye ait Cankurtaran ekipleri tarafından kurtarılarak hayata döndürdüler.Kapuz Plajının Zonguldak'ın değil Karadenizin en güzel ve en nezih Plajlarından birisi olduğunu belirten Belediye Plaj Tesis Amiri ve aynı zamanda 29 yıllık deneyimli Cankurtaran Hayri Topçuoğlu yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi.  "   Bu sezon yaklaşık üç  aydan ben ve ekip arkaşlarımızla birlikte hemen hemen her yaş gurubunda boğulma tehlikesi yaşayan 36 vatandaşımızı kurtararak tekrar hayata döndürmemiz bizleri  son derece mutlu etmiştir. Plajımızın iki ayrı köşesinde gözetleme kulelerimiz var, burada arkadaşlarımız gün boyunca sürekli ve dikkatli bir şekilde denize giren vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içersinde denize girebilmeleri için gözetleme yapıyorlar. Bu hizmetlerimizin dışında aşırı sıcaklar nedeniyle sağlık sorunları yaşayan vatandaşlarımıza da sağlık memurumuz tarafından müdahalenin de yapıldığını vurgulayan Topçuoğlu, .  "  Plajımızı daha cazip hale getirmek için  müzik eğlence etkinliği, yüzme yarışları, voleybol turnuvası ve halat çekme gibi etkinlikler düzenlenerek halkımıza daha iyi ve kaiteli hizmet sunmak için elimizden gelen her türlü imkanı seferber etmekteyiz " dedi.

YAZ BOYUNCA ÇALIŞAN BASKETBOLCULAR SON HAFTAYA GİRDİ

Zonguldak Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak açılan ve bu yıl çok büyük bir ilgi gören Yaz Spor Okulu Basketbol  branşında eğitim gören öğrenciler bu hafta yapacakları son antremanla sezonu bitirecekler.
          Basketbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda Yaz Spor Okulu Antrenörlerinden Adnan Yakut yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi. "  29 Haziran 2013 tarihinde başlayan Yaz Spor Okulu Basketbol çalışmalarımızı bu hafta yapacağımız son antremanlarımızın ardından tamamlamış olacağız. Bu sezon Basketbola öğrencilerimiz büyük bir ilği gösterdi. İki yüze yakın sporcumuzu üç gruba ayırarak benimle beraber Basketbol Antrenörlerimizden Hüseyin Özkan  ve İsmail Öner arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı büyük özveri ve disiplin içersinde sürdürdük. Yaklaşık iki aylık çalışmalarımızda yetenekli ve elit sporcuları  kulüplerde oynamaları için yönlendirdik. Bu yıl çocuklarımızın basketbola katılımları bizleri son derece memnun etmiştir. Buradaki bizim asıl amacımız çocuklarımıza sadece basketbolu öğretmek değil, farklı yaşlardaki insanları biraraya getirerek kaynaştırmak. Burada saygıyı, sevgiyi, beslenme, kitap okuma gibi alışkanlıkları kazandırmak için uğraştık ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum " dedi. 

24 Ağustos 2013 Cumartesi

AKDEMİR, ATATÜRK'ÜN ZONGULDAK'A GELİŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,
Cumhuriyet'imizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 26
Ağustos 1931 yılında Zonguldak'a gelişinin 82'inci yıldönümü
kutladığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı
Muharrem Akdemir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a ayak
basmasının tüm Zonguldak halkını gururlandırmasını, Cumhuriyetin
ilanından sonra Zonguldak'ı Türkiye'nin ilk vilayeti olarak ilan
etmekle ile de Ulu Önder'in ilimize tarihi bir onur kazandırdığını
ifade etmiştir.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gazi Mustafa Kemal
Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 82'inci yıldönümünü büyük bir
mutluluk ve gurur ile kutladıklarını belirterek yaptığı açıklamada
şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal
Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 82'inci yıldönümünü bir kez daha
coşku, mutluluk ve gururla kutluyoruz. Atatürk, Milli Mücadele
yıllarında ve sonrasında, yurt gezilerine çok önem vermiş, bu
gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın
görüşlerini almış, kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiş,
inkılâplarını da bu görüşlerle güçlendirmiştir. Milli Mücadelede
başarıya ulaşmanın, zaferden sonra ileri, modern bir Türkiye
yaratmanın fikri yapısı üzerinde, Atatürk'ün yurt gezilerinin etkisi
şüphesiz büyük olmuştur.
Bu nedenle, 26 Ağustos 1931 Çarşamba günü Ertuğrul Yatıyla Zonguldak'a
gelen ve halkın coşkun sevgi gösterileri ile karşılanan Ulu Önder
Mustafa Kemal Atatürk, maden ocaklarının işleyişini ve çalışmalarını
yerinde incelemek üzere Üzülmez bölgesini ziyaret etmiştir. Maden
ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması,
çalışma koşullarını iyileştirilerek denetim altına alınması, ilk işçi
haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan
yeniliğin ardından, yabancıların da havzadan çekilmek zorunda
kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir. Bu nedenle
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişi her bakımdan
büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet'imizin
kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin

82'inci yıldönümünü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım"

23 Ağustos 2013 Cuma

BAHADDİN ARI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Susma Gazetesinin sahibi, CHP Belediye meclis üyesi Bahaddin Arı ‘da Zonguldak belediye seçimleri için aday adaylığı kervanına katıldı. Arı yaptığı yazılı açıklamasında Aday adaylığı için Salı günü CHP Merkez ilçe başkanlığına müracaat edeceğini belirtti.
Arı aday adaylığı için şu görüşlere yer verdi “ Bilindiği gibi yerel seçimlerin 30 Mart 2014 olarak belirlenmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de yerel seçimde farklı görevlere aday, aday adayı olma sürecide başlamış bulunmaktadır.
Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday adayı başvurusu kararına da bağlı kalarak Zonguldak Belediye Başkan Aday adayı olmak için 27 Ağustos Salı Günü Saat:16.00’da, CHP Merkez İlçe Başkanlığına “Zonguldak'ın Çevreci, Demokrat, Katılımcı, Özgürlükçü ve Şeffaf manada ciddi bir yenilenmeye, her şeyden önce de, Sevgiye, Birliğe ve Kardeşliğe ihtiyacı var!” Diyerek adaylık yürüyüşüne katılmaya karar verdiğimi belirtmek istiyorum.
Bu günümde tüm dostlarımı, arkadaşlarımı, tüm Zonguldak halkını yanımda görme isteğimi iletiyor. Saygılar sunuyorum.


ZONGULDAK TSO’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRDİ



Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı.
Öğretim görevlileri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, Doç. Dr. Semahat Özdemir, uzman Kısmet Ceyhan, Dr. Feray Gecer Sargın, Gülüzar Öz ve Umut Erdem öncülüğüne 21-28 Ağustos tarihlerinde araştırma yapmak üzere Zonguldak’a gelen 30 kişilik grup Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında şehrin durumunu anlatan tanıtım filmi seyredilmesinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir ve Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir’in Danışman Mehmet Zekai Aktan tarafından detaylı bilgiler verilip sorular yanıtlandı.
21 – 28 Ağustos 2013 tarihlerinde Zonguldak'ta alan araştırması yapmak üzere öğrencilerle birlikte geldiklerini belirten İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, “Bu araştırmanın amacı öğrencilere çalışmalarında kendilerine yardımcı olacak verileri toplamak, Zonguldak'ın ekonomik ve mekânsal gelişimini anlamak ve kurum görüşleri almak” dedi.
Zonguldak’ın ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir, Filyos Vadisi Projesi ve ÇATES’in önemine vurgu yaptı. Kömür ve demir çeliğin dışında üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması çabalarının olduğuna dikkat çeken Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcinin bilgilendirilmesi ve şehrin gelişimi konusunda çaba sarf edildiğini vurguladı.

Mehmet Zekai Aktan ise kömür üretimi ve dünyadaki önem konusunda bilgilendirme yaparken yöneltilen sorular yanıtlandı.

ATATÜRK'ÜN ZONGULDAK'A GELİŞİNİN 82.YIL DÖNÜMÜ

CHP İl Başkanı Halil Furat yazılı açıklama yaparak , Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 82. yıl dönümünü kutladı.Furat’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde”Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 yılında ilk kez Ertuğrul yatı ile Zonguldak'ı ziyaret etmiştir. Gazi ve arkadaşları bugün maden mühendisleri odası Zonguldak şubesi lokali yanındaki iskeleden ayak basmışlardır.  Cumhuriyetin ilanından sonra Zonguldak'ı Türkiye'nin ilk vilayeti olarak ilan etmekte ve bize tarihi bir onur kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize ziyareti ilimizin yeniden yapılanmasında büyük rol oynamıştır. Bu ziyaretin ardından havzanın mevcut yapısında büyük değişikliler ve gelişmeler olmuştur. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin arttırılması ,çalışma koşullarını denetim altına alınması ve ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaştırılarak yürürlüğe girmesi gibi bir dizi yeniliklerinin ardından yabancılarında havzadan çekilerek maden ocaklarını millileştirmiştir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  "Zonguldak'ın derin toprakları altında,bütün Türkiyeyi ihya edecek bir servet yatıyor,ve bu ziyaretten ve aldığım bilgiden çok memnun oldum "sözüyle şehrimize verdiği önemi ve aldığı kararlarla göstermiştir.Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz. “  

TTK Üzülmez Müessesinde 4. Ocak Kurban kesti


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesi 4. Ocak Kartiyesi’nde açılan yeni taşkömürü üretim panosunda kazasız belasız çalışma için kurban kesim töreni düzenlendi.
23 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen törene TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Enerji Birsen Zonguldak Şube Başkan Yrd. İlyas Kayalı, GMİS Üzülmez Şube Yönetimi, TTK Üzülmez Müessesi yöneticileri ve maden işçileri katıldı.
Kurban törenin düzenlenmesi le ilgili hocanın okuduğu dua ile kurban kesiminden sonra maden işçilerine baklava dağıtıldı.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ GÜRKUT ACAR BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, beraberinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Zonguldak’a gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yapılan çalışmalardan dolayı tebrik ederek, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sizi ziyaret etmekten ve ayrıca Ali İhsan Köktürk kardeşim ile birlikte olmaktan çok mutluyum. Biz belediyelerimiz ile her zaman iftihar ettik. Sizinle de iftihar ediyoruz. Türkiye’de gerçekten kentleşmenin meydana getirmiş olduğu değer artışını yeniden halka döndüren belediyelerimiz var. Sizin buradaki çalışmalarınızı da çok takdir ediyorum. Aslen Devrek kökenli Antalyalı bir milletvekiliyim. Türkiye gerçekten toplum olarak, birbiriyle kaynaşmış Türkiye’nin her köşesinden insanların birbiri ile barış içinde yaşadığı bir yer olacaktır. Bizim buradaki varlığımızda bunun son bir kanıtıdır. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin daha demokratik, daha uygar içinde yaşayan bir ülke olmasında Cumhuriyet Halk Partisi büyük katkılar sağlayacaktır. Yerel yönetimlerde halkımız bu kez, Cumhuriyet Halk Partisi’ne teveccüh edecektir. Buradan bu vesile ile bütün Zonguldaklı yurttaşlarıma ve değerli hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. Lütfen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi etrafında birleşelim. Çünkü Türkiye büyük bir felakete doğru gidiyor. Bütün dünya bunu görüyor. Dış politikada çok büyük bir açmazın içindeyiz. Yalnız kalmış bir ülkeyiz. Türkiye mezheplere, dinlere göre yönetilmek istenen deli gömleği giymiş bir duruma geldi. Bunun sonu felakettir. Türkiye de laiklik karşıtı anlayış egemen hale gelmektedir. Tüm Zonguldak’a sevgiler saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir;
“Zonguldak’ımıza gelmekle bizlere onur verdiniz. Bu birlikteliğimiz her zaman devam edecektir. Yapılması gereken çalışmalar hep birlikte yapıldığında çok daha güçlü bir ortam oluşuyor. Sesimizi daha iyi aktarabiliyoruz. Bu anlamda özellikle belediyemizi ziyaretinizi çok önemsiyor halkım adına teşekkür ediyorum.” dedi.
           CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise; “Sayın Gürkut Acar’la Zonguldak’ta birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Zonguldak’ın sorunlarını takip eden ve bizimle paylaşan bize katkı vermeyi gönülden arzu eden bir milletvekilimiz kendisi. Ankara’da birlikte olduğumuz ortamlarda sürekli olarak Zonguldak’ta program yapmayı, belediyemizi partimizi ve buradaki değişik kurumlarımızı ziyaret etmeyi düşünmüştük. Bugün bu olanağı bulduk. Gürkut Bey ve diğer milletvekillerimiz ile Zonguldak’ın sorunlarını çözmeye çaba göstereceğiz. Hassasiyetlerimiz ortak. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Büyük Önder’imizin kurduğu cumhuriyet maalesef bir takım politikalar ve açılım süreci adı verilen ancak belirsizlini koruyan bir süreçte tehdit altında. Büyük Önderimizin kurduğu cumhuriyetimize de sahip çıkmaya çalışacağız. Biz bugün birlikteyken bunun sözünü de veriyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç hem Zonguldak için hem de Türkiye için aydınlık günlerin başladığı yeni bir süreç olacak. Sizlerin huzurunda Belediye Başkanımıza da son zamanlardaki çalışmalarından dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Zonguldak gerçekten belediyecilik anlamında olumlu bir süreç yaşıyor. Hep beraber Zonguldak’ı daha güzel noktalara taşıyacağız.” dedi.  

KGD'' DEN İHA'YA ZİYARET











Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) yönetimi, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne tebrik ziyaretinde bulundu.
 KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, beraberinde KGD Genel Sekreteri Sinan Çetinbakış ve yönetim kurulu üyesi Çetin Sezgin ile birlikte, İHA Zonguldak Bölge Müdürlüğü’nün Gazipaşa Bulvarı üzerinde bulunan yeni ofisini ziyaret etti. Başkan Sav, İHA Zonguldak Bölge Müdürü Özcan Aydın’a yeni hizmet binalarının hayırlı olması dileğinde bulundu. İHA’nın Türkiye’nin önemli basın kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken KGD Başkanı Osman Sav, Aydın'a ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. İHA Zonguldak Bölge Müdürü Özcan Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumsal hizmet kalitesini yükseltebilmek amacıyla sürekli yenilenme ve gelişim içerisinde olduklarını söyledi. Yaklaşık 8 aydır Zonguldak'ta bulunduğunu hatırlatan Aydın, Zonguldak'ın yanı sıra Kastamonu, Bartın, Karabük illeriyle birlikte batı Karadeniz bölgesinde doğru, objektif ve hızlı habercilik adına hem kurumsal alt yapıyı güçlendirme hem de personel yapılanması konusunda çalışmaları büyük ölçüde tamamladıklarını kaydeden Aydın, İHA'dan haber kullanan yerel ve bölgesel medya kuruluşlarına özel, nitelikli ve her geçen gün artan sayıda haber servis ederek, hem medya kuruluşlarının memnuniyetini artırdıklarını hem de kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstlendiklerini sözlerine ekledi.

22 Ağustos 2013 Perşembe

ZONGULDAK PLATFORMU TEKRAR UYARDI

 
Zonguldak Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a verilen raporu hatırlatarak “Ölüm yolu” olarak tabir edilen Filyos sahil yolunun daha büyük kazalara neden olabileceğini vurguladı.

             Demiryolu seferlerinin iptalinden sonra defalarca yetkililere gidilip Zonguldak-Filyos arası tren seferlerinin devam etmesi, aksi takdirde kazaların artabileceği konusunda uyarılarda bulunulduğunu belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, özellikle demiryolu yetkilileri ile güzergahta çalışan firmanın yanlış bilgilendirme yaptığını vurguladı.
              Mithatpaşa Tüneli’nin temel atma törenine gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ve Zonguldak Milletvekillerine verilen raporda “Ölüm yolu” nun tehlikesine dikkat çeken Zonguldak Platformu, bünyesinde bulundurduğu 140 Sivil Toplum Kuruluşuyla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorunun takipçisi olacağını vurguladı. Toplanan 40 bin imzanın sadece Mithatpaşa Tüneli için değil Filyos beldesine kadarki sahil yolunun yapılması için toplanıldığına dikkat çeken Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Zonguldak sorunlarına en çok duyarlılık gösteren 140 Sivil Toplum Kuruluşumuzun oluşturduğu Zonguldak Platformu, Mithatpaşa Tüneli Projesinin hayata geçmesini üç ana sebebe bağlı olarak istedi. Bunlar; Zonguldak’ımızın trafik bakımında nefes alması, yatırımcımıza ulaşım kolaylığının sağlanması, çok sayıda kazanın olmasıyla ‘Ölüm yolu’ ismini alan Filyos sahil yolunun bu tehlikeden arınmasıdır. Bunları özellikle raporumuzda belirterek Filyos sahil yolunun bir an önce bitirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştık. Şimdi tekrar uyarıyoruz. Yakında okulların açılmasıyla öğrenci servislerinin işlemesiyle araç trafiğinin artacağı ‘Ölüm yolu’ adeta ‘Kabus’ yolu haline gelecektir. Buna bir an önce çözüm bulunması ve çok daha büyük kazaların olmaması en büyük dileğimizdir” dedi.
Yetkilileri tren seferleri kalktığında kazaların olabileceği yönünde uyarılıp öneri getirdiklerini belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Tren hattının bakımını alan firma bakım çalışmasına ilk olarak Filyos-Karabük arasında başlamasına rağmen Zonguldak-Filyos güzergahında da bakıma başladığını söyleyerek bu güzergahı yolcu seferlerine kapattırmıştır. İnsanların hayati endişesiyle yetkililerin Zonguldak Platformu tarafından uyarılmasının ardından şehrin yetkili makamlarınca Zonguldak-Filyos arasının açılması talebinin geri çevrilmesinin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra Kardemir kömürsüz kalmasın diye hattın belli saatlerde yine firma yetkilisinin inisiyatifiyle açılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Bu kazadan ders almayıp olayın vahametini anlamayıp suni önlemler almamız ölümleri durdurmayacak, aksine artıracaktır. Bu nedenle mülkü amirinden siyasi otoritesine kadar getirdiğimiz öneriyi yineliyoruz; Fillyos-Karabük arasında çalışma yapılırken Zonguldak –Filyos arasında tren seferleri yapılsın. Bu zaman içinde Filyos sahil yolu bir an önce yapılıp sağlıklı hale getirilsin. Yol yapımı bittikten sonra da Filyos-Zonguldak arasındaki demiryolunun yapımına başlanılsın” dedi.      
      Bakan Binali Yıldırım ve Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ile Ercan Candan’a ulaştırılan Zonguldak Platformu raporunda Filyos sahil yoluyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Zonguldak Platformu, kronik hale gelen ve her geçen gün artarak yaşamı güçleştiren şehir içi trafik sorununun çözümü, sürekli ölümlü kazaların olması nedeniyle “Ölüm yolu” tabiri kullanılan Filyos sahil yolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması ve bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamları için alt yapı imkânı oluşması için Mithatpaşa Tüneli’yle birlikte Filyos’a kadar olan güzergahın yapılması için imza kampanyası düzenledik. Zonguldak tarihinde görülmemiş bir destekle yaklaşık 40 bin imza toplanarak, basın, kamuoyu ve siyasetçilerimizin desteğini alarak sizlere ulaştırılmıştır. Yaklaşık 38 yıllık Mithatpaşa Projesi sizlerin ilgisiyle hayata geçmeye başlamıştır. Umarız belirtilen sürede, Filyos beldesine kadarki yol hayata geçmesiyle Zonguldak’ımız trafik bakımında nefes alacak, yatırımcımıza ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak, çok sayıda kazanın olmasıyla “Ölüm yolu” ismini alan Filyos sahil yolu böylesi kötü anılmaktan kurtulacaktır.”