30 Kasım 2013 Cumartesi

Başkan Çimenoğlu’na “Yılın Belediye Başkanı” ödülü


 Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.
Siyaset, bürokrasi, sivil toplum örgütleri, çalışma hayatı ve medya dünyasına yönelik haberleriyle Türkiye’de gündem oluşturan Mebus Haber Dergisi, kuruluşunun 10. yılında, üstün hizmetleriyle öne çıkan siyasetçi, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve medya mensuplarını ödüllendirdi. Ankara Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine, milletvekilleri, bakan yardımcıları, ödül alan belediye başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve medya mensupları katıldı. Törende, hizmetlerinden dolayı Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na da ödül verildi. Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın da “Yılın Milletvekili” olarak ödüllendirildiği törende, Başkan Çimenoğlu’nun ödülünü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez takdim etti. Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısında bulunmasından dolayı törene katılamayan Milletvekili Candan’ın ödülü Danışmanı İbrahim Cöbek’e verildi.
 Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Mebus Haber Dergisi okurları ve takipçileri tarafından yapılan oylamada “Yılın Belediye Başkanı” seçildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti. Göreve geldiğinden bu yana önemli çalışmalar yaptıklarını ve yapılması hayal gibi görünen; derin deniz deşarj arıtma sistemi, yeni belediye dükkanları, terminal gibi projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çimenoğlu, “Mevcut imkanlarımız ölçüsünde, ilçemiz için çok önemli hizmetler yapıyoruz. Aldığımız bu ödül de, halkımızın bunu takdiridir. “ dedi.
Törende ayrıca, Mebus Haber Dergisi’nin 10.  kuruluş yıldönümü anısına, davetlilerin katılımıyla pasta kesildi

29 Kasım 2013 Cuma

BAŞBAKAN ALİ BEKTAŞIN ELİNİ HAVAYA KALDIRDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin çeşitli İllerdeki Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Başbakan Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak Ali Bektaş’ı gösterdi. 2009 yerel seçimlerinde DSP’den aday olarak seçilen Ali Bektaş, 2010 yılında AK Parti’ye geçti. Bektaş’ın rozetini 2012 yılında Başbakan Erdoğan tarafından düzenlenen tören ile takılmıştı.
Başbakan Erdoğan, “Zonguldak’ta eğitimde devasa adımlar attık. Karaelmas Üniversitesini merhum Bülent Ecevit adı olarak değiştirdik. Bülent Ecevit Üniversitesi haline getirdik tüm bunların yanında sağlıkta, emniyette, ulaşımda büyük adımlar attık. Zonguldak’ta atıyoruz atacağız ve bir diğer önemli olay toplu Konut İdaresi olarak orada attığımız adımlar var, çalışmalar devam ediyor. DSİ olarak atılan adımlar var inşallah şimdi de yerel ve geneli bütünleştirmek suretiyle atacağımız adaylar var belediye başkan adayımız Ali Bektaş’dır” dedi.

Gazeteci Sezgin, tedavi altında

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Üyesi, Halkın Sesi Gazetesi yazarı usta kalem M. Çetin Sezgin tedavi altında.
Kontrol amaçlı gittiği hastanede kan değerlerinin düşük olduğu görülen Çetin Sezgin, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi ve KGD Başkanı Osman Sav ile KGD Mali Sekreteri Mustafa Emen, gazeteci Sezgin'i ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulundular,meslektaşımız Sezgin'e “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

28 Kasım 2013 Perşembe

MADEN OCAĞINDA YAŞAMINI YİTİREN Ali Gümüştaş’Göz Yaşları içinde defnedildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde meydana gelen iş kazasında, Ali Gümüştaş şehit oldu. 26 Kasım 2013 tarihinde saat 01.00 sıralarında -300 kodunda çalışan yeraltı nakliyat işçisi Ali Gümüştaş (40) nakliyat kazasında hayatını kaybetti.Ali Gümüştaş için 27 Kasım 2013 tarihinde TTK Amasra Müessesesi’nde bir tören düzenlendi.Amasra Müessesi İşletme baca ağzında düzenlenen cenaze törenine: Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, TTK Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay ve müessese yöneticileri, GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci ve GMİS’e bağlı şubelerin yöneticileri ile maden işçileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Gümüştaş’ın cenazesi Bartın Kurucaşile’ye bağlı Yeniköy’de toprağa verildi. 13 yıllık işçi olan Gümüştaş, evli ve 4 çocuk babasıydı.
Cenaze töreni sonrasında GMİS Amasra Şube Baştemsilciliğinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret ederek başsağlığı diledi.

AYŞE MERT’DEN EL SANATLARI ATÖLYESİ VE SERGİ AÇILIŞINA DAVET…

Gazetecilik mesleğine nokta koyup el sanatları üzerine uğraş veren Karaelmas Gazeteciler Derneği eski Başkanlarından Ayşe Mert, hobi olarak başladığı el işlerini sergiye dönüştürüyor.30 Kasım Cumartesi günü Saat 14.00’de Şemsi Denizer Sokak Karaelmas Apartmanı 6. Katta (GMİS Yanı) El Sanatları Atölyesi ve Sergi açılışını gerçekleştirecek olan Ayşe Mert, “Hayallerimi rengarenk boyadım ve sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek herkesi açılışına davet etti. 

MADEN OCAKLARINDA ÇİNLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRILMA İSTEĞİNE GMİSTEN TEPKİ“TTK işçi almak istediğinde on binlerce bölge insanı sıraya giriyor”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Zonguldak’ta özel şirketlerin maden ocaklarında Çinli işçi çalıştırılmak istemesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle;
“Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Sayın Salih Demir, bazı gazetelere verdiği bir demeçte, maden ocaklarında Çinli işçi çalıştırmak istediklerini ifade etmiştir. Çinli işçi çalıştırma gerekçesini ise, “yeraltında çalışacak işçi bulamamak, kömürü ucuza mal etmek, ucuz işçilik ve ithal kömürle rekabet edebilmek olarak” açıklamıştır.
Bu açıklamalardan da anlaşılacağı gibi amacı ve hedefi şekillendiren salt kâr mantığıdır. Amaç, kâr oranını en yüksek noktaya çıkarmaktır. Bu kapitalizmin en temel kurallarından biridir.
Dünyada yaklaşık 300 yıldır, ülkemizde yaklaşık 150 yıldır; sermayenin kârını en yüksek noktaya çıkarma, emekçilerin-işçilerin ise emeğinin karşılığını alabilme mücadelesi sürüyor.
Dünyada ve Türkiye’de artık salt kâra dayalı vahşi kapitalist anlayış kabul görmüyor. Nitekim bütün dünyada artık sosyal devlet kavramı egemen oldu. Emek ve sermaye; yönetimde ve kararların alınmasında asgari müştereklerde de olsa paydaş durumdadır. Tüm dünyada sendikalar, demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından biri haline gelmiştir.
Sosyal devlet, insanların yaşamından, barınmasından, çalışmasından, can güvenliğinden, eğitim ve sağlığından sorumludur. Hiç kimse her istediğini yapma serbestliğine sahip değildir.
Zonguldak’tan bakıldığında madencilik kültürünü küçümsemek doğru değildir. Zonguldaklı madenciler, kuyu ve anakat hazırlıkları gibi işlerini de rahatlıkla yapabilmektedir.
Bugün, Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir yanında Zonguldaklı madenciler maden ocaklarında çalışmaktadırlar. Ve halen Zonguldak’ta madenlerde çalışmaya hazır onbinlerce işsizimiz var. Nitekim, TTK işçi almak istediğinde onbirlerce bölge insanı sıraya girmektedir.  Bölge insanının dikkati ve kulağı, TTK’ya işçi alınacak haberlerindedir.
Eğer bu şartlar altında dahi, 165 yıllık kömür üretim kültürüne sahip Zonguldak’ta bazı özel şirketler yeraltında çalıştıracak işçi bulamadıklarını söylüyorlarsa öncelikle kendilerini sorgulamaları gerekmektedir.”





ZONGULDAK- ANKARA YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA 11 YARALI

Zonguldak Ankara Karayolunun 8. kilometresi Çardak mevkiinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Üzülmez müessesesi maden ocağından gece vardiyası işçilerini taşıyan Remzi Özdil idaresindeki 67 ZC 828 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Mustafa Kaya 67 VA 280 plakalı otomobil çarpıştı. Bu arada Sezai Karail yönetimindeki 74 BK 980 plakalı otomobil de kazaya karışan araçlara çarparak durabildi.
3 aracın hurdaya döndüğü olayda yaralanan otomobil sürücüsü Mustafa Kaya(36), Cafer Kaya(64) ile minibüsteki işçilerden Şaban Karakök(36), Eyüp Baloğlu(31), Orhan Salman(28), Birol Şekerci(34) ve sürücü Remzi Özdil(34) ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer otomobil sürücüsü Sezai Karail(51) ile işçilerden Siyami Baloğlu(42), Ergün İnam(28) ve Kenan Özkuğum(38) ise Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.




ANKARA YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA.. 3 ARAÇ BİRBİRİNİ GİRDİ. ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Ankara yolunda zincirleme kaza... 3 araç birbirine girdi... Biri TTK işçi servisi... Çok sayıda ambulans olay yerinde...
Kaza Zonguldak- Ankara yolunun 7.kilometresinde meydana geldi...
İlk belirlemelere göre 4'ü ağır olmak üzere 20 yaralı olduğu belirtiliyor
TTK İşçisi Kenan Özkuğum’un kazada ayağının kırıldığı öğrenildi.
Haber Detayları ilerleyen saatlerde sitemizde olacak

27 Kasım 2013 Çarşamba

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN “FARKINDALIK” TOPLANTISI…

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Zonguldak’ta “Farkındalık” toplantısı gerçekleştiriyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı’nca ”Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar” konusunda 28 Kasım Perşembe günü Saat 13.30’da farkındalık toplantısı yapılacak.
Söz konusu toplantıya işyeri sahibi, işyeri yetkilisi veya vekili ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden yetkili kişiler ile birlikte katılımların olabileceği belirtildi.
Hotel Emirgan’da Saat 13.30’da İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tanıtım filmi ile başlayacak olan programda Protokol konuşmalarının ardından, İş Başmüfettişi Gonca Şahin tarafından  “İş Teftişinde Yeni Yaklaşımlar ve Çalışma Koşullarının iyileştirilmesi”, İş Başmüfettişi  İ. Selçuk Çevirme tarafından ise” İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı ve uygulamaları” konularında sunum yapılacak. Program Soru-Cevap bölümünün ardından sona erecek.

Yapılan anketlerde ilk 4 aday arasında ismi çıkan Arı’dan teşekkür açıklaması

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı, CHP Genel Merkezince yapılan anketler sonucu ilk 4 aday adayı içinde olması nedeniyle bir teşekkür mesajı yayınladı.Arı Mesajında 8 Aralık’ta üyeler arasında yapılacak ön seçimde destek istedi.
İşte Arı’nın yayınladığı mesaj;
Değerli Zonguldaklılar
Bildiğiniz üzere 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim nedeniyle Zonguldak Belediye Başkan Aday adayı oldum. 27 Ağustos’ta yaptığım başvurudan bugüne kadar beni yalnız bırakmayan, destek veren tüm dostlarıma, arkadaşlarıma, gazeteci meslektaşlarıma ve tüm Zonguldaklı hemşerilerime teşekkür ediyorum.
Katılımcı, demokrat, özgürlükçü bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek ve kentimizin bütün insanlarını Türkiye’nin en güzel ve sevgi dolu kentinde yaşatmayı başarma adına CHP Genel Merkezimizce yapılan Anketlerde bana önemli bir destek vererek ilk turda kalmama yardımcı oldunuz. Teşekkür ediyorum.
Henüz işin başındayız, ilk basamağı hepimizin gönüllü, istekli ve fedakârca çalışma sonucunda iyi duygularla geçtik.
Şimdi sıra 8 Aralık’ta partimizin üyeler arasında yapacağı ön seçimden sizlerin adayı olarak çıkmak. Türkiye’nin en güzel ve sevgi dolu kentinde yaşatmayı, kaybolmaya yüz tutmuş kent kimliğini yeniden yaratmak için gelin bu adımı birlikte atalım.

26 Kasım 2013 Salı

TTK’cı, SSK’cı, BELEDİYE’ci GAZETECİLER…!

AHMET ÖZTÜRK
Gazetecilerin olmazsa olmazı “ Hür kalem, Hür düşün, hür fikir ve objektif gazetecilik “  gibi daha birçok şeyler sıralayabiliriz.  Yukarıda dizelerde olduğu gibi günümüzde maalesef kalemi ‘HÜR’ olmadığı gibi tarafsız da değil…Yandaşlık, koldaşlık, cambazlık ne ararsanız var…
Bunların altında yatan en önemli etken ekonomi bozukluğu. 
Şartları gereği Ekonomisi iyi olmayan gazeteler, ya güm diye gider, ya da ‘Yandaş, koldaş, ‘ misali zıplarlar.
Böyle bir durumu “Asla ben böyle bir sınıfa girmiyorum.”  Diyebilecek Gazeteci bulmakta mümkün değildir. Mutlaka sırtını bir yerlere dayamak zorundadır.

Gelelim köşemizin başlığına…
 Adam geçmişte TTK da çalışmış, SSK da çalışmış, Belediye de, ya da başka kurumlarda çalışmış ama gazeteciliği de bırakmamış, Öyle ya da böyle gazeteciliğini sürdürmüş ve sonunda da çalıştıkları kurumlarından emekli olmuşlar.
Sanki emekli olduktan sonra ‘Basın-Yayın’ı bitirmişler gibi birden bire gerçek gazeteci oluvermişler. Üstüne üstlük birde “GAZETECİ-YAZAR” kimliğine bürünmüşler..
Bunun yanı sıra, Basın yayını bitirip de haber yazmasını bilmeyenleri de biliyoruz.
Geçmişini unutup,  bir zamanlar kendileri gibi şu anda bazı kurumlarda çalışan ve gazeteciliği de severek yapmaya çalışan kişileri dışlar olmuşlar.
 TTK, SSK da, Belediye gibi Kurumların gazeteciliğini sürdürenler onların gözünde “ Tu-Kaka “ gazetecileri olmuş.
Ya mübarek insanlar…
Sizler emekli olmadan önce oralarda çalışırken gazetecilik yapmıyor muydunuz?
Doğrusu bazıları inkâr etmiyorlar “ Evet yapıyorduk da,  suya sabuna dokunmuyorduk. Ya spor yazıyorduk ya da belediyenin lağım sularını yazıyorduk” diyorlar.
Hal böyle iken tabiî ki de doğal olarak “Şimdi gazeteciliği tam manası ile yapıyor musunuz? “ sorusu akla geliyor.
Cevapları
Tısssss…….
 Neden Tısss biliyor musunuz?
 Kimi arşivcilik yapıyor, Kimileri de mekân bekliyor.
Soruyorum şimdi;
Geçmişini unutup emekli olduktan sonra kendini gazeteci görenlere “ Hangi haberleri takip ediyorsunuz, hangi habere koşuyorsunuz,  Hangi haberiniz hangi gazetede manşetten çıkıyor?
Kol kola olduğunuz bazı kişilere şöyle bir bakın..
Bir çoğu değişik kurumların Basın bürosunda görev yapıyor ve çalıştıkları yerin adı Basın bürosu..
Peki, o zaman bu tür kişiler, sizlerin gözünüzde gazeteci oluyor da, TTK, SSK, Belediye, Köy Hizmetleri gibi kurumlarda çalışanlar mı gazeteci olmuyor?
 “ TTK, SSK, Belediye’de çalışan gazetecileri “ suya sabuna dokunamıyor, ya spor yazıyor, ya da eften püften şeyler yazıyor” diyorsunuz ya. “  Basın bürosunda çalışanlar sizce gazetecilik yapıyorlar mı?
 Haber peşinde koşuyorlar da biz mi görmüyoruz.”
Hadi cevap verin.
Basın bürosunda çalışan ve sizin gözünüzde gazeteci olan kişiler çalıştığı kurumun haberini servis etmenin dışında bir şey yapabiliyorlar mı?
Yapamazlar çünkü, adı üzerinde kurum Basın Bürosu görevlisi..
Ne dediniz duyamıyorum.
Duyamıyorum, çünkü sesiniz çıkmıyor çıkamazda…
 GENÇ GAZETECİLER
Genç Gazeteciler eleştiriliyor. “ Derneklere, cemiyetlere sahip çıkmıyorlar “  diye.  
Nasıl sahip çıksınlar?
Çocuklar ekmeklerinin peşinde peki sizler neyin peşindesiniz…?
Bu çocuklara asgari ücretin dışında para verebiliyor musunuz?  Ne yapacak bu genç gazeteci. Fırsatını bulduğunda, kapağı sizin veremediğiniz maaşı alabilmek için TTK’ ya, SSK’ya, Belediyeye atmaya çalışacak. (Ben çok gördüm TTK, SSK’ya girebilmek için Mülakatlara giren gazetecileri.)
Hangi Dernek, Hangi Cemiyet bunların elinden tuttu. “ Gel kardeşim insan gibi yaşa, adam gibi adam ol. Kimseye muhtaç olma, ekonomik sorunu ben çözerim” dedi.
Ya da bir genç meslektaşının işe girmesinde ön-ayak oldu.
Arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. Etrafınızda böyle giderse kurumlarından emekli olanlardan başka kimseyi bulamazsınız. (Onlar da vakitlerini geçirecek yer bulamadıkları için aranızda olacak)
Bu ayrımcılığa son verin. Bırakın SSK’cı, TTK’cı, gazeteci davasını...
Bunlar işlerini Amatörce yapıyorlar, yani sizlerin ekmeğinde gözleri yok, sırtınızda da yük de değiller.
Bilmem anlatabildim mi?

25 Kasım 2013 Pazartesi

ÖĞRENCİLERDEN SÜPRİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

        Zonguldak Merkeze bağlı Yayla Ortaokulunda eğitim gören 5-C sınıfı öğrencileri tarafından öğretmenler gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bir gün gecikmeli olarak sınıf öğretmenleri Zehra Akpınar”a sürpriz öğretmenler günü kutlaması yaptılar.
      Öğrenciler kendi aralarında topladıkları para ile aldıkları çiçek ve pastayı ders için sınıfa giren öğretmenlerine takdim ettiler. Daha sonra öğrencilerden tarafından 24 Kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun, öğretmenim sizi çok seviyorum yazılı pastayı sınıf öğretmeni Zehra Akpınar ile öğrenciler birlikte kestiler. Öğrenciler tarafından hazırlanan bu sürpriz kutlama nedeniyle sınıf öğretmenleri öğrencilerini tek tek öperek teşekkür etti

SAĞLIKÇILARA BEDEN DİLİ EĞİTİMİ VERİLDİ

 Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Araştırma Bilgi Sistemleri Sağlığı Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şubesi Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına yönelik “İletişim ve Beden Dili “ konulu eğitim verildi.


Atatürk Devlet Hastanesi Konferans salonunda güzel bir organizasyon altında düzenlenen eğitime Sağlık Müdürlüğünde çalışan personellerin yanı sıra 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Paramedik personelleri olmak üzere yaklaşık yüz elli kişi katıldı.

Sinevizyon eşliğinde düzenlenen eğitime konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Emre Karaahmetoğlu sunumunda özetle sağlık personellerine şunları anlattı. “ İnsanların günlük hayatlarında kullandıkları jest, mimik, duruş gibi hareketlerle karşı tarafa ne gibi mesajlar verdiği, hastalarla daha etkin iletişim sağlamak için hangi hareketlerden kaçınılması gerektiği, 112 ekiplerinin acil vakaya gittiklerinde vatandaşlarla karşılaşabilecekleri iletişim eksikliğine bağlı problemlerin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceği konularında geniş kapsamlı olarak bilgi aktarımında bulundu.

Öte yandan eğitime katılan personeller ise, verilen eğitimim çok faydalı ve yararlı olduklarını belirtirken, gündelik hayatta karşılaştığımız insanların hal ve hareketleriyle bizlerle sözsüz bir iletişim sağladıklarını öğrenmiş olduk dediler.





ZONGULDAK TSO İLE KOCAELİ TİCARET ODASI ARASINDA “KARDEŞ ODA” PROTOKOLÜ İMZALANDI

 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla “Kardeş Oda” protokolü imzalandı. 
 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek ve böylece Kocaeli ile Zonguldak Odaları arasındaki birliktelik ile diğer odalara doğu ve batı odaları işbirliğinde rol model olmak amacıyla  “Kardeş Oda” protokolü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda törenle imzalandı.
Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Murat Altun, Semih Barış, Tuncay Şengöz ve Yusuf Ziya Uludüz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, ZTSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Kocaeli Ticaret Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında sağlanacak işbirliğinin yanı sıra ortak faaliyetlerde bulunmak ve projeler geliştirmek amacıyla iki oda arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Ziyarette konuşan Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ziyaretlerinden dolayı Murat Özdağ ve yönetimine teşekkür ederek iki oda arasında dayanışma sağlanacağını söyledi.

DEMİR: “KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAYACAĞIZ”
Ziyarette konuşan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim Murat Özdağ arkadaşımızla yıllardan beri tanışıklığımız var. Ama aynı camiada Oda Başkanlığı yapacağımız nasip olacağını düşünmemiştim, nasip oldu. Güzel de oldu,  iyi de oldu. Zorlu bir seçim süreci sonrası seçim aldı Murat Özdağ kardeşimiz. Öncelikle seçim için tebrik ediyorum. Zonguldak'a geldiği için tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Bugün burada kardeşlik protokolü imzalayacağız” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

ÖZDAĞ: “GERÇEKTEN ALTI DOLU SONUÇ GETİRECEK BİR ÇALIŞMA OLMASINI İSTİYORUM”
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise yaptığı konuşmada, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir’e teşekkür ederek, “Öncelikle Salih Başkanıma, yönetim kuruluna ve Meclis başkanıma teşekkür ederim, bizi böyle nezaketle ağırladıkları için. Ben kendim de Zonguldak doğumlu olduğum için ve burada büyüdüğüm için buranın ayrı bir önemi var bizde. Hem Salih Başkanım bize süreç içerisindeki destekleri, ailelerinin destekleri de önemli. Tabi, buranın hem kalkınmadaki öncelikli sıralaması bizim için önemli bir şey. Bu kadar yakın bize iki saatlik mesafede olan her an ulaşabilmesi kolay olan ve bizim iş adamlarımızın da rahatlıkla yatırım yapabilme kabiliyeti olabileceği yerleri beraberce değerlendirelim istiyoruz. Çünkü bizim buradaki protokolümüzde sadece bir kardeşlik protokolü olmasından öte gerçekten ulusal ve uluslararası ziyaretleri mutlaka beraber düzenlenmesi var. KOTO’nun ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetlerini, birbirleriyle yazı, fotoğraf ve haber paylaşımı, eğitim iş geliştirme ve diğer odalarla olan teknik konuların destekleri, birimler arası personellerin kardeş odalarla beraber çalışmaları, yine en az yılda bir defa bir proje geliştirilmesi, bir tane yönetim kurulunu ortak yapılması gibi düşüncelerimiz var. Gerçekten altı dolu sonuç getirecek bir çalışma olmasını istiyorum ve bu protokolde anlaşmak için geldik. Hemen akabinde Zonguldak'ta ne tür yatırımlar yapılabilir, ne tip fırsatlar vardır, hangi sektörlerde imkanlar, yer altı yer üstü  zenginlikleri nelerdir gibi bize böyle detayları çıkartacaksınız inşallah, biz de ona göre iş adamlarımızı buraya hemen bir sonraki ziyarette ticari iş görüşmeleri birebir yapmak üzere yeniden ziyarete geleceğiz. Tekrar sizlere bizi böyle ağırladığınız için sayın başkan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Ticaret Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Kardeş Oda” anlaşması imzalanırken, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir’e meşhur Kocaeli pişmaniyesi hediye ederken, ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir ise KTO Başkanı Murat Özdağ ve KOTO yönetim kurulu üyelerine madenci heykeli hediye etti.

KARAELMAS GAZETECİLER DERNEĞİ, 10’UNCU YILINI KUTLADI

 Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), kuruluşunun 10’uncu yılı nedeniyle Dernek binasında üye toplantısı düzenledi ve 10’uncu yıl pastasını kesti.


KGD’nin 10’uncu yıl kutlamasına, KGD Yönetim Kurulu, mesleği bırakan eski başkanlardan Ayşe Mert ve dernek üyeleri katıldı. KGD’nin kuruluşunun 10’uncu yılı nedeniyle Derneği ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de gazetecilerle birlikte 10’uncu yıl pastasını kesti.

Akdemir, “Gazeteciler, zor ama çok önemli bir görevi başarıyla yerine getiriyorlar. KGD’nin 10’uncu yılını ve tüm dernek yönetim kurulu ile üyelerini kutluyorum. Başarılı çalışmalarınızı sürdüreceğinize yürekten inanıyorum. Bugüne kadar nasıl yanınızdaysak, bundan böyle de yanınızda olacağız” dedi.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı ve TGC Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav ise, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür ederek, “Derneğimiz kurulduğu günden bugüne sayısız etkinlik gerçekleştirdi. Sadece Zonguldak’a değil, Türkiye’ye mal olmuş bir kurumsal kimliğe sahip oldu. Mesleği gazetecilik olan arkadaşlarımızla, üye sayımızı her geçen gün artırarak bu yolda hep birlikte yürüdük. Bıkmadan usanmadan, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Zonguldak’ı ve gazetecileri temsil etmeye devam edeceğiz. Daha nice 10’uncu yıllar diliyorum. Gururluyuz, geçen 10 yıl içinde sayısız mesleki etkinliğe imza atan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken KGD, başta mesleğimizin, Zonguldak’ın, Bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi, getirmeye devam edecektir. Gururluyuz, çünkü sorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışının mesleğimize egemen olması için katkı vermek ve buna zemin hazırlamak için samimiyetle çalıştık. Bunun için de üyelerinin gazetecilerden olması şartı koyarak net bir tavır ortaya koyduk. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak başta üyelerimiz olmak üzere mesleki sorumluluk anlayışıyla hareket etme çabası içinde olan her meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Derneğimizin kurulmasında, yaşatılmasında, yaptığımız mesleki ve sosyal etkinliklerde desteklerini esirgemeyen meslektaşlarımıza, özveriyle derneğimize başkanlık yapan Atilla Öksüz ve Ayşe Mert başkanımızsa, kurum ve kuruluşlarımıza, mesleki sorumluluk anlayışımıza katkı veren herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ardından 10’uncu yıl pastası hep birlikte kesildi.

ÜYE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Pasta kesiminin ardından KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav başkanlığında üye toplantısı gerçekleştirildi.

KGD üyeleri, derneğin çalışmaları, hedefleri konusundaki görüş ve önerilerini anlattılar. KGD’nin 10 yıllık sürecinin de değerlendirildiği toplantıda, derneğin daha da gelişimi için yapılması gerekenler dile getirildi.

Gazeteciliğin sorunları ve çözümleri konusunda da görüş alışverişinde bulunulan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, “Üyelerimizin önerilerini ve görüşlerini ayrıntılı şekilde not ettik. Bu görüş ve önerileri bir rapor haline getireceğiz. Bu görüş ve öneriler mutlaka değerlendirilecek ve üyelerimizin yönetim kurulumuza yüklediği bir görev olarak kabul ettiğimiz bu öneriler ışığında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üye toplantılarımızı sürdürerek yeni değerlendirmelerde bulunacağız” dedi.

24 Kasım 2013 Pazar

DEVREK YÖRESİ’NE AİT 7 TÜRKÜ DAHA DERLENDİ

Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal, Devrek’in Eğerci ve Özbağı bölgesinde yaptıkları derleme çalışmaları sonucunda bilinmeyen, unutulmuş 7 türküye daha ortaya çıkardıklarını ve bu türküleri nota ve ezgi çalışmalarının da devam ettiğini, bildirdi.Gizlide kalmış ve günyüzüne çıkmamış Devrek kültürünün ve türkülerinin tek tek derlendiğini ifade eden Başkan Uzundal, derleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini ve en son olarak da, Kuzca, Aksu ve Kavuncuoğlu Köylerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda 7 bilinmeyen, unutulmuş türküyü Devrek kültürüne kazandırdıklarını, söyledi

ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÖZEL DEMİRPARK AVM’ DE SERGİ

DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 24-25 Kasım da öğretmenler gününe özel sergi açıldı.İl Milli Eğitim Merkezi ve Zonguldaklı resim öğretmenleri tarafından açılan serginin 24 Kasım Pazar günü DemirPark AVM giriş katında 11.30 da İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından açılışı yapıldı. 28 öğretmenin 28 resimle katıldığı sergide yağlı boya, akrilik boya, baskı çalışmaları, kara kalem ve sulu boya tekniğiyle yapılan resimler sergilendi

22 Kasım 2013 Cuma

TTK ÜZÜLMEZDEKİ MADENCİ EYLEMİ SONA ERDİ İŞÇİ OCAĞA GİRDİ

 

Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Asma İşletme Müdürlüğünde çalışan maden işçileri kuyu başında kapıların kapatılmasına tepki göstererek eylem yapmışlardı.
Gece vardiyasında çalışan işçiler ocaktan çıkmazken gündüz vardiyası işçileri ise ocağa girmemişti
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim kurulu üyeleri TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek ile görüşerek sorunun çözülmesini istedi.
TTK Genel Müdür yardımcısı Mustafa Şimşek Üzülmez müessese Müdürlüğü Asma İşletme Müdürlüğü kuyu başında sendikacılar ile birlikte sorunu yerinde gördü.
İşçilerin İşe geliş ve gidişlerinde kart basmak için oluşturulan platformun genişletileceğini ve diğer sorunların ise Genel Müdür geldikten sonra Pazartesi çözebileceklerini söyledi.
FGMİS Genel Teşkilatlandırma Başkanı Osman Tutkun ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp alabaş işçilere hitaben konuşma yaparak isteklerin çözüleceği sözünü aldıklarını ve eylemin hedefine ulaştığını söyledi.
 Daha sonra Gece vardiyası işten çıkış yaparken 4 vardiyası işçileri de işbaşı yaptılar

TTK ÜZÜLMEZ’ DE MADEN İŞÇİSİ EYLEMDE, GECE VARDİYASI İŞTEN ÇIKMADI, GÜNDÜZ VARDİYASI OCAĞA İNMEDİ

 
Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Asma İşletme Müdürlüğünde çalışan maden işçileri kuyubaşında kapıların kapatılmasına tepki göstererek eylem yaptı.
Gece vardiyasında çalışan işçiler ocaktan çıkmaz ken gündüz vardiyası işçileri ise ocağa girmedi.
Eylem Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde yapılıyor...
Gece 23.00  sabah 07.30  vardiyasında çalışan maden işçisi ocakları terk etmiyor. 
Sabah 07:300 - 15:00 vardiyasında çalışmak için gelen maden işçileri ise ocaklara inmiyor...
Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticilerinden Osman Tutkun ve şube yöneticilerinin çağrısı ile başladığı belirtilen eylemin gerekçesi ise mesai saatlerinde çıkış kapılarının kilitlenmesi... Geçtiğimiz günlerde bir maden işçisinin mesai saatinin bitiminde geçirdiği kalp krizi sonrası kurum ambulanslarının olay yerine gelmediği de gerekçeler arasında gösteriliyor.
Eylem devam ederken, GMİS Genel Merkez yöneticileri ise kurum yöneticileri ile görüşme halindeler.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASINI KUTLUYORUZ

Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara  22 Kasım Diş Hekimleri Günü ile 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladıklarını belirterek tüm Diş Hekimlerimizin yine çözüm bekleyen sorunları ile karşılıyoruz dedi.
Kara yapmış olduğu yazılı açıklamada şöyle dedi. “ Zor şartlar altında, yoğun tempo ile çalışan, adaletsiz performans sistemi altında ezilen, işin niteliğinin önemsenmeyip niceliğinin önemsendiği bir sistemde sağlık hizmetleri sunmaya çalışan ve bu hizmeti sunarken kamudaki ilk birkaç yılından sonra meslek hastalıkları ile mücadele eden, uzmanlık diplomaları tescillendiği, uzman olarak kuraya girdikleri halde uzman kadrosu verilmeyen, sağlıkta dönüşümün en büyük devrimi olan ağız ve diş sağlığı hizmetinin mimarları Diş Hekimlerinin gününü kutluyoruz.
 Yukarıda kısaca söz ettiğimiz sorunlarının yanında daha birçok sorunla karşı karşıya olan diş hekimleri bugünde önemsenmek ve sorunlarının çözülmesi için bir gayret beklemektedir. Türkiye de sağlık hizmetleri arasında belki de en sorunsuz olarak devam eden sürdürülebilirliğin sağlanmış ağız diş sağlığı hizmetlerini sunan hekimlerin bu kadar önemsenmemesi üzücüdür.
22-29 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması münasebetiyle diş hekimleri ile birlikte, diş protez teknisyenleri, diş klinik yardımcıları, ağız ve diş sağlığı teknisyenleri, röntgen teknisyenleri diş hastanelerinde ve ADSM' lerde devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde görev yapan tüm çalışanlarımızın da çözüme kavuşmasını istiyoruz.
Her platformda dile getirdiğimiz gibi, çalışma koşullarının ağırlığı ve artan iş yoğunluğunun getirdiği fiziki ve psikolojik yıpranma, personel istihdamını zorunlu hale getirmiş olmasına rağmen Diş hekimi, Diş Protez Teknikerliği teknisyenliği gibi ağız ve diş sağlığında hizmet veren kadrolarda yeterli istihdamın yapılmayarak çalışma standartlarının uygun olarak sağlanmaması; sorunları görmemek adına büyük bir düşüncesizliktir.Sağlık-Sen olarak, çalışanlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması ve çalışanların lehine olacak ilgili düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi temennisiyle tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarının haftasını bir kez daha kutluyoruz.

21 Kasım 2013 Perşembe

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜRKAN GÜLAY MADENCİLER İLE BULUŞTU

 MHP Zonguldak belediye Başkan adayı Gürkan Gülay Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Asma İşletme müdürlüğünde madenciler ile buluştu.
Beraberinde MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve bazı partililer ile birlikte TTK Asma İşletme Müdürlüğünde maden işçileri ve Büro çalışanlarını ziyaret etti.
Gürkan Gülay ziyareti sırasında projelerini anlattı ve madencilerden destek istedi

KGD ÜYE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRECEK

Karaelmas Gazeteciler derneği (KGD) cumartesi günü dernek binasında üye toplantısı yapacak.Dernek yönetim kurulu toplantı ile ilgili üyelerine çağrıda bulunarak“Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak geleneksel hale getirilen, gazeteci arkadaşların dernek ve meslekle ilgili düşüncelerini paylaştığı Üye toplantımızı 23 Kasım Cumartesi günü Saat 12.00’de derneğimizde gerçekleştireceğiz.
Toplantımızın akabinde 10. Kuruluş yıl dönümü pastamız üyelerimizle birlikte kesilecektir.
Etkinliğimize tüm gazeteci arkadaşları davet eder, saygılar sunarız.” denildi

Zonguldaklı işadamları dershane konusunda milletvekillerinden destek istedi


Zonguldak İş adamları Derneği(ZONİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak milletvekillerini Ankara'da ziyaret ederek, dershane konusunda destek istedi.
ZONİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Demir, Yakup Sağar ve Hamza Aydın’dan oluşan heyet, ilk olarak CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Başkent Üniversitesi’ndeki makamında ziyaret etti. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan ZONİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Demir, dershane konusunda milletin büyük kısmının görüşünün dikkate alınması doğrultusunda destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP’li milletvekili Haberal ise bu işin takipçisi olacaklarını belirtti.
Heyet daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne(TBMM) giderek AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile dershane konusunu görüştü.
Görüşmelerde Zonguldak’ta 10 bin öğrenci ile 600 personeli birinci derece ilgilendiren dershane sektörünün kapatılması halinde, bunun halk tabanında sosyolojik ve ekonomik bir travma oluşturacağı konusu ele alındı. 
Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan ZONİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Demir, “Ülkemizde aileleri ilgilendiren bir konuda Sayın Milletvekillerimizi ziyaret ederek kendilerinden destek istedik. Sayın Haberal bizi sıcak karşıladı. Kendileri bu işe sahip çıkacaklarını söyledi. Sayın Ali İhsan Köktürk de aynı görüşü paylaştı. Daha sonra Ak Parti milletvekillerini ziyaret ettik. Onlar da bu konuda yeterince bilgiye sahip olmadıklarını, konunun Meclis’e henüz gelmediğini ifade ettiler. Biz şehrimizi ve ülkemizi ilgilendiren bir konuda sorumlu iş adamları olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyoruz” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI


         Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü’ kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bir ulusun geleceğini belirleyen genç nesiller ve onların aldığı eğitimde büyük katkısı olan ve çocuklarımızın yetişmesinde en önemli etken olan, her türlü fedakârlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz” dedi.
 Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle yapmış olduğu yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet nesillerini, öğretmenlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu öğretmenlerimize vermiştir. Hiç şüphesiz öğretmenlik mesleği, toplumumuzun en saygın ve kutsal görevlerindendir. Çocuk ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç, ancak o ölçüde anlamlı bir görevi üstlenen öğretmenlerimizin, ülkemizin geleceğinin kurulmasındaki belirleyici rolü asla yadsınamaz. Öğretmen, öğrencinin gören gözü, işiten kulağı, hisseden kalbi, düşünen beyni, konuşan dili, yazan kalemidir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren öğretmenlerimizin varlığı sayesinde en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin varlığıyla, gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr, öğretmenlerdir”.
             Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

20 Kasım 2013 Çarşamba

GMİS Başkan Çimenoğlu’na madenci heykeli hediye etti

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Alaplı Belediye Başkanı Dr, Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, madenci heykeli hediye etti.
Sendika üyesi Turan Özmen ile birlikte Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret eden İsa Mutlu, madenci heykelinin aynı zamanda Zonguldak’ın simgesi olduğunu hatırlatarak, Zonguldak, ilçe ve beldelerindeki tüm belediyelerde belediye başkanlarının çalışma odalarında bu simgeyi görmeyi arzu ettiklerini bildirdi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hediye edilen madenci heykeli için de teşekkür etti. Madenciyi ve Zonguldak’ı simgeleyen bu hediyeyi, odasında gururla sergileyeceğini belirten Başkan Çimenoğlu, “Madenciler, ülkemizin ve bölgemizin gururudur. Onların, canları pahasına çok zor şartlar altında çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Hepsine, iş ve aile yaşamında huzur ve mutluluklar; sağlık ve sıhhat diliyorum. “ dedi.

DEMİRPARK AVM’ DE ŞANSLI MASA 3.HAFTA TALİHLİSİNİ DE BULDU

Zonguldak’ ta açıldığı günden beri hem hesaplı alışveriş hem de eğlence ve yaşam alanlarını aynı anda sunarak tüm bölgenin çekim merkezi haline gelen DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi ziyaretçilerine bir sürpriz daha hazırladı.DemirPark AVM tarafından haftanın bir günü önceden belirlenen Fast Food katında 14.00-16.00 saatleri arasında yapılan ‘’Şanslı Masa’’ etkinliğimizde ziyaretçilerimiz günün talihlisi olma imkanını yakalıyor. Şanslı masaya oturan 2 ziyaretçimizin hesabı DemirPark AVM tarafından ödenirken aynı anda hem şaşkınlığı hem de mutluluğu bir arada yaşıyor, unutamayacakları bir anıları oluyor.DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ nde gerçekleştirilen ‘’Şanslı Masa’’ etkinliğimizin bir sonraki talihlisi siz de olabilirsiniz

19 Kasım 2013 Salı

Zonguldaklı eğitimciler, dershanelerin kapatılmak istenmesine sert tepki gösterdi -Güneydoğu’da dershaneleri kaldırdığınız zaman bu çocukları terör örgütünün kucağına atmış olacaksınız


Dershaneler ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili kanun taslağına eğitimci belediye başkanı ve sendikacılar da tepki gösteriyor.
Dershane kapatma adımını suni ve siyasi bulan Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı 23 yıllık eğitimci Şahin Ören ile dershane işletmeciliğinden gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cihan Haber Ajansı’na konuştu. 4 bin olan dershane sayısının Türkiye gerçeklerinden doğduğunu belirten Ören, Milli Eğitimin siyasi ilişkilere dayandırılacak bir konu değil, 5 - 10 - 20 yıllık hedefleri olan bir süreç olduğunu belirtti.   
350 bin öğretmenin boşta kaldığı ülkede, dershanede görevli 100 bin öğretmeni daha katılmak istenmesinin mantıklı olmadığını savunan Ören, “Siz öğretmenlerinizi eşit derecede yetiştirebiliyor musunuz, köy okullarına varıncaya kadar fiziki şartları yapmış mısınız, bilgisayarınızı ve diğer modern eğitim araçlarını her tarafa yaymış mısınız? Şimdi 4+4 sisteminde, sendika yasasında, Anayasa çalışmalarında olduğu gibi -ben yaptım oldu, oldu da bitti maşallah- gözüyle eğitimi yönetemezsiniz. Bakın 4+4 sisteminde de bugün hala düzeltilemeyen fiziksel, öğretmen açığı, öğretmenlerin yetiştirilmesi, açılacak okulların çeşitliliği ve okul öncesi eğitim noktasında pek çok eksikler var. Hükümetin mantığı ‘kervan yolda düzülür’ şeklindedir. Bu eğitim kervanı yolda düzülmez.” dedi.  

GÜNEYDOĞU’DA DERSHANE VE TERÖR

Dershanecilikte Güneydoğu gerçeğine de değinen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, “Bu bölgede geliri düşük olan insanlar, 1000 – 1.500 lira gibi çok cüzi fiyatlara çocuklarını dershaneye gönderebiliyor. Haydi dershaneleri kapattınız. Bu sefer özel ders ve merdiven altı dediğimiz yerler gündeme gelecek. Ekonomik geliri yüksek olanlar çocuklarına özel ders verdirecek. Peki günlük 60 liraya çalışan inşaat işçisi, fındık, pamuk toplayan mevsimlik işçiler, davar peşinde giden çobanın çocuğu ne olacak? Ayrıca bu dershaneler bir STK gibi görev yapıyorlar. Orada eğitim kurumları oluşturarak gençlerin eğitilmesini, milli manevi değerler noktasında yetişmesini sağlıyorlar. Bunları kaldırdığınız zaman yüzlerce çocuğu nereye koyacaksınız? Ben nereye koyacağınızı biliyorum: Terör örgütünün kucağına atacaksınız.” şeklinde konuştu. Sürecin dershanelerin kapatılmasına kadar uzandığını savunan Ören, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün andımızı, TC’leri kaldırarak Türkiye bir takım tehlikeli mihrakların odağına atıldığı gibi dershane konusunun da bu sürecin parçası olduğunu düşünüyorum. Demokratik özerkliği de ilan ettiler. Bu bayrağın yanına bir bayrak daha ne olabilir dediler, demek ki orada Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesi de bu dershaneler kaldı. Bunların da önüne geçilmesi, bir şekilde kapatılıp oradaki sürecin tamamlanması gerekiyor diye düşünüldüğünü tahmin ediyorum ve tehlikeli buluyorum.”

Ören, kendisinin de 23 yıllık bir eğitimci olarak 2 çocuğunu dershaneye gönderdiğini hatırlattı.  

DERSHANE İŞLETMECİSİ BELEDİYE BAŞKANI

Okul müdürlüğünden emekli olduktan sonra 8 yıl dershane işletmeciliği yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise özel okula dönüşme projesinin mümkün olmadığı görüşünde. Akdemir, “Özel okula dönüştürülmesi için bir bahçe olması lazım. Bunun için 8 bin metrekarelik bir alan şartı var. Tek bina halindeki bu dershanelerin 8 bin metrekare alan oluşturması mümkün değil. Çünkü bütün dünyada dershanelerin hepsi merkezi yerdedir ve hiçbirinin bahçesi yoktur. Bu işte evvela fiziki yeterlilik sağlanamayacak. Ayrıca öğretmenleri bünyeme alacağım diyorsun, o zaman KPSS’yi kazanmış öğretmenlerin hakkına tecavüz olmayacak mı?” şeklinde konuştu.

DERSHANECİLER AK PARTİ İL BAŞKANINA TALEPLERİNİ İLETTİ

Daha sonra kentteki dershane işletmecileri ile iş adamlarından oluşan bir heyet, Ak parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ı ziyaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere dershane konusundaki rahatsızlıklarını dile getirdi. Heyette bulunan Zonguldak İşadamları Derneği(ZONİAD) Yönetim Kurulu başkanı Ömer Gülay, dershanelerin günümüz şartlarında kapatılmaması gerektiğini kaydetti.