30 Ocak 2014 Perşembe

BAKKALLAR TEKEL BAYİLERİ VE ESNAF ODA SEÇİMİNİ 6 OY FARKLA KAYBEDEN ERBAY AÇIKLAMA YAPTI


Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası seçimini 6 oy ile kaybeden Kantinciler Dernek başkanı Süleyman Erbay, seçimin değerlendirmesini yaparak” SSeçimin gerçek galibi biziz “ dedi. Erbay’ın açıklaması şu şekilde  Zonguldak  kamuoyunun  ve esnaf camiamızın bilgisine bu açıklamayı  yapma gereği duydum.Öncelikle 26 Ocak 2014 tarihinde yapılan Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası seçimlerine katılım sağlayarak oylarını kullanan tüm esnaflarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bundan evvelki seçimler 30-40 kişilik katılımlar ile yapılmakta idi. Bu seçimle esnafımız silkelendi biraz olsun kendine geldi.Bu sayede 258 esnafımız sandık başına gelmiş oldu.
       Yapılan oylamada 129 oya karşılık 123 oy alarak  6 oy fark ile seçimi rakamsal olarak kaybetmiş görünmekteyiz. Ancak esnafımız şunu bilsin seçimin gerçek galibi bizleriz. Seçim sonuçlarına yaptığımız itiraz da 3 yönetim kurulu üyeleri odamıza kayıtlarının geçersiz olması nedeni ile yönetimden düşürülmüştür. Bu da 3 geçersiz oy anlamına gelmektedir.
       Yine sayıları en az 15 yada 20 olan işyerini kapatmış fakat odadan kayıtları silinmemiş , Ticaret Sanayi Odası üyesi olduğu halde oy  kullanmış geçersiz sayılacak oylar vardır. Bunları da yargıya taşıyacağız. Yine seçim sürecinde karartılamayacak delillere dayalı bazı sahtecilikler cereyan etmiştir. Bu seçimde gerçek esnaf olmayanlar kendi çıkar ve menfaatleri için esnafın kaderi ile oynamıştır. Her kim karşımıza çıkarsa çıksın , hepsini yargıya taşıyacağız, hesabını soracağız, gerekir ise Sayın Başbakan’a kadar taşıyacağız. Bu da bizim esnafımıza boynumuzun borcudur. Zaten zor ayakta duran esnafın kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur.
       Zonguldak göç veren bir kent olması nedeni ile esnafımız oldukça zor durumdadır. Özellikle bakkal esnafımız kendilerine uzanacak bir el beklemektedir. Bakkal esnafımızın büyük marketler ile rekabet edecek gücü kalmamıştır. Bakkal esnafımıza bu konuda meslek odası kanalı ile güçlü bir  elin uzatılması gerekmektedir.
        Sayın Küçükali ve yanındaki ekibi bunu başaramazlar. İki adet bu amaçla kurulmuş ve batırılmış şirketleri ZONBAK , BAKO  halen daha vergi dairelerinde açık ve vergi borçlu bulunmaktadır.
       Kameraların ,basının karşısına geçip te ”Marketler Yasası neden çıkmıyor “ demekle işi geçiştiremezsiniz, bu sorumluluğu üstünüzden atamazsınız.Her oda seçimi zamanı “Toptan dağıtım merkezi kuracağız ,bunun için yer tuttuk,toptancı firmalar ile konuştuk, anlaşmalar yaptık “deyip te konuyu geçiştiremezsiniz.
       Zonguldak Bakkallar ev Tekel Bayileri Esnaf odasına  kayıtlı yaklaşık  620  üyeden en az 550 si bakkal , bayi  gibi  5596 Veteriner Hizmetleri ,Bitki sağlığı , Gıda ve Yem kanunu gereği Hijyen eğitimi alma zorunluluğu olan ve bu eğitimden haberleri dahi olmayan  üyeleri vardır.Bunların meslek odaları aracılığı ile derhal bilgilendirilip bu eğitimlerinin aldırılması gerekmektedir.Bu konu da da esnafımız kendi haline bırakılacaktır, zamanla göreceksiniz.
      Odaya bağlı üyelerin yarısından fazlası 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası gereği yanlarında işçi çalıştırdıklarından dolayı işyeri risk analizlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu konunun da meslek odası aracılığı ile acilen esnaflarımıza önce bilgilendirilmesi yapılıp sonra da bu  işlerinin çözülmesi gerekmektedir.
      Herkes şunu bilsin yönetime talip arkadaşlarım ile birlikte bu işin peşini bırakmayacağız.Bir taraftan işin yargı sürecini takip edeceğiz , bir taraftan mevcut yönetimin  arkasında gölge gibi duracağız, madem seçildiniz buyurun çalışmaya. Esnaf adına ihmal edilmiş ve yapılacak  çok iş var, hepsinin takipçisi olacağız.Esnafımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz