19 Ocak 2014 Pazar

ELİF YAŞAR KARAPINAR BİRİNCİ OLDU

Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından, Türk Halk Müziği Solist ve Solo Çalgı Yarışması düzenlendi. Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, "Gençlerimizin kültürümüz olan değerlerini tekrardan anımsaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bir Türk Halk Müziği yarışması düzenledik. Yarışmadan çok Türk Halk Müziği şöleni diyoruz biz buna. Burada dereceye girenleri Türkiye Gençlik Merkezleri arası Türkiye Yarışmalarına götüreceğiz" dedi.
DEVREK KÜLTÜRÜNÜ VE TÜRKÜLERİNİ ARAŞTIRMA KURULU SOLİSTİ KARAPINAR, BİRİNCİ OLDU
    Yarışmaya katılan, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Solisti Elif Yaşar Karapınar da söylediği, “Bülbülüm Altın Kafeste” türküyle yarışmanın birincisi oldu. Karapınar’ın başarısını kutlayan Kurul Başkanı Mustafa Uzundal, “Devrek türkülerinin okunması ve tanıtımında büyük emeği olan Elif Yaşar Karapınar kardeşimizi halkımız ve kurulumuz adına kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”dedi.Uzundal şunları söyledi; “İçimizden bir değer olan Elif kardeşimiz Devrek’i Zonguldak’ta en iyi şekilde temsil ederek bizleri onurlandırmıştır. Finalde de gerek Devrek gerekse Zonguldak’ımızı en iyi şekilde temsil edeceğinden asla şüphemiz yoktur. Kurul olarak Elif Yaşar Karapınar kardeşimize en iyi desteği vermeye hazırız.”
DEVREK’İ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM
   Kurul solisti Elif Yaşar Karapınar, yarışmada Zonguldak ve Devrek’i en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek; “Amacım Türkiye genelinde birinci olarak Devrek’imizi ve Zonguldak’ımızı en iyi şekilde temsil etmektir. Bu amaçla çalışmalarımızı, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu olarak aralıksız sürdürüyoruz. Başta bizi çalıştıran öğretmenlerimiz Feridun Kırımlı ve Jülide Özdemir’e, Kurul Başkanımız Mustafa Uzundal, üye arkadaşlarım İsmet Akdemir, Nihat Ahlat, M. Naci Kocabıyık, İbrahim Tığ, Burak Demirci, Gökhan Ünsal, Şaban Süyer’e de bana ve kültürümüze olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz