1 Nisan 2014 Salı

ZONGULDAK PROJE EKİBİ İSPANYA’DAKİ TOPLANTIYA KATILDI

 Zonguldak Proje ekibi, “CHIBROFAM: Mesleki Eğitim Alanındaki Parçalanmış Aile Çocuklarının Farkındalığını Artırma“ adlı projenin İspanya’daki toplantısına katıldı.
Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve AB Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından hibe desteği verilen,  “CHIBROFAM: Mesleki Eğitim Alanındaki Parçalanmış Aile Çocuklarının Farkındalığını Artırma“ adlı projenin beşinci çalışma toplantısı İspanya’nın San Viator School Okulu Koordinatörlüğünde İspanya Sopuerta Bölgesinde gerçekleştirildi.  Toplantıya Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Consilium Development and Training Ltd. (İngiltere) ve The 2ndVocational Schools Laboratory Center of Volos (Yunanistan) temsilciler katıldı.
İspanya’daki San Viator Mesleki Eğitim Lisesinde gerçekleştirilen proje çalışma etkinliklerine, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Okul Müdürü Burhan Koyu, Bilişim Teknolojileri Ders Öğretmeni ve Proje koordinatörü Ali Gökdemir, Müdür Yardımcısı Şenol Kadem, İngilizce Dersi Öğretmeni Nuray Karayavuz, Bilgisayar Öğretmeni Engin Emiroğlu ve Kimya Öğretmeni Elvan Sulu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Abay,  Genel Sekreter Renda Okay, Ticaret Sanayi Odası Proje irtibat sorumlusu Erdem Koltuk, Kdz. Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden Kurum Müdür Vekili Nejdet Kocaman ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Güner Yiğit katıldı.
24 -29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. çalışma toplantısında Proje sonunda, proje ürünü olarak hazırlanması planlanan “Proje Dergisi, Proje Broşürü ve Projeyi tanıtan CD” konusunda yapılan örnek çalışmalar incelendi ve son haline getirildi. Daha projenin “Final Raporu” yazımında tüm ortakların yapacakları çalışmalara ait görevler dağıtıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, “Proje kapsamında İspanya’nın Bilbao Bölgesinde parçalanmış aile çocuklarının, kimsesiz çocuklarının yaşadıkları sığınma evleri ve çocuk bakım evleri ziyaret edilmiş, yapıları ve çalışma sistemleri incelenmiş ve konu ile ilgili olarak bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bu sayede Türkiye ve diğer ortak ülkeler kendi ülkeleriyle bir karşılaştırma yapmaları ve iyi uygulamaları edinme fırsatı yakalamışlardır. Projenin kapanış toplantısı Haziran ayında Zonguldak’ta yapılacaktır” dedi.
Proje Koordinatörü Ali Gökdemir, Haziran ayında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek altıncı ve son çalışma toplantısında her ortak kuruluş tarafından sunulacak araştırmalar, tüm proje ortaklarının dağıtımını yapacağı dergi, broşür ve CD ile ilgili ve projenin web sayfasında yer alacak etkinlikler ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunmuştur.
Konu ile ilgili Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Koyu, çalışma ziyaretinin çok faydalı geçtiğini, bu tür etkinliklerin herkes için bir fırsat olduğunu ve altıncı çalışma toplantısının yeniden Türkiye’de yapılacağını, bu şekilde son bulacağını ifade etti.
Kdz. Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Müdür Vekili Nejdet Kocaman ise, projenin beşinci toplantısının İspanya’da, güzel bir biçimde gerçekleştirilmesinden mutlu olduğunu ve kurum olarak parçalanmış aile çocukları için çeşitli kamu ve kuruluşlarıyla iletişim kurarak, deneyimli bir sosyal uzman aracılığıyla projenin yaygınlaştırılması adına çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını ifade etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz