23 Temmuz 2014 Çarşamba

HARUN AKIN “ UZLAŞMA DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR “

22 NCİ Dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın Partililere ve gazetecilere iftar yemeği verdi.Alaborina restauranta da düzenlenen iftar yemeğine 22.Dönem CHP Balıkesir milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Kilimli ilçe başkanı Filiz Kandemir, partililer, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan CHP 22. Dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu ve Çatı aday konusunda siyasi partilerin bir araya gelmesini Türk Siyasetinde devrim olduğunu söyledi.
Harun Akın “ Biliyoruz ki 10 Ağustos’ta ülkemiz, Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidecek. Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçti. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yaşıyoruz. Bunun değerlendirmesini yapmak için yerel seçim sonuçlarını önümüze koyarak devam etmek istiyorum.
29 Mart yerel seçimlerinde,17 Aralık sürecine rağmen AKP % 45 oy aldı. Bunun yanına Güneydoğu oylarını da koyarsak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ciddi bir blok oy ile karşı karşıyayız AKP ve HDP karşısında olan partilerin yeni stratejiye ihtiyacı Var.Bunun için de çatı aday formülü ortaya konuldu.
Biz CHP olarak, seçmenimize ve tabanımıza, işte bu bizim adayımız diyeceğimiz partimize ait bir aday çıkarabilir miydik? Elbette çıkartabilirdik.
Ben Kemal Kılıçdaroğlun’u tebrik ediyorum. Ülkemizde günümüz siyasetinin gereklilikleri ve seçmenin özellik ve talepleri göz önünde bulundurularak doğru bir değerlendirme yapılmış ve çatı adayı belirlenmiştir.” Diyen Harun Akın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde diğer partilerin çatı aday konusunda uzlaşmaların Türk siyasetinde devrim niteliğinde olduğuna dikkat çekerek
Sözlerine şöyle devam etti “  Çatı aday konusunda uzlaşma içinde olan CHP, MHP, DSP, BTP, DP, BBP, LDP, TSİP, DHP yi genel başkanlarından üyelerine kadar yürekten kutluyorum. Bu uzlaşmaları Türk siyasetinde bir devrim niteliğindedir. İnşallah 10 Ağustos’ta halkımızın büyük uzlaşıya gerekli desteği sağlayacaktır.” diye konuştu
Harun Akın Çatı Aday’ın AKP’nin kimyasını bozduğunu ileri sürerek sözlerini şöyle noktaladı “ Çatı aday çalışmaları AKP’ nin kimyasını bozmuştur. Sayın recep tayip Erdoğan seçim çalışmalarının başlangıcı için, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda başlangıç il niteliği taşıyan Samsun ve Erzurum’u seçmiş ve kendisi planlanan tüm çalışmalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmıştır. Ülkemizi çatışma ve kutuplaşmaya iten siyaset anlayışı büyük bir yara almıştır.”






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz