16 Temmuz 2014 Çarşamba

“ ZONGULDAK’TA EKMELEDDİN İHSANOĞLU İÇİN BÜYÜK UZLAŞMA

Cumhuriyet halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Milliyetçi Haraket partisi İl Başkanı Hamdi Ayan,Demokratik Sol Parti  İl Başkanı Nedim ünal, Demokrat Parti il başkanı Hamza Kara,Bağımsız Türkiye Partisi İl başkanı Cüneyt Mermer, ve Doğruyol İl başkanı Yakup Abdioğlu , Maden Mühendisleri Odasında ortak basın açıklaması ile 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çatı Aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar.

Açılış konuşmasını yapan CHP İl başkanı Halil Furat, Ülkenin huzurunu, istikrarını, bütünlüğünü, kardeşliğini, vatanını milletini seven insanların bir arada olması gerektiği düşüncesi ile yola çıktıklarını ifade ederek 6 siyasi partinin bir araya geldiği büyük uzlaşma modeli ortaya koyduklarını açıkladı.

Daha sonra ortak basın açıklamasını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan yaptı.
Ayan açıklamasında şu görüşlere yer verdi” Farklı siyasi görüşlerin üzerinde uzlaştığı ve artık halkın Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın İhsanoğlunun devletimizin en yüce makamına seçilmesi için siz Zonguldak halkına çağrımız vardır. Bizler 6 siyasi partinin il başkanları olarak gerek ilimiz Zonguldak’ta, gerek ülkemizde 12 yıllık AKP iktidarının tahribatını çok ağır olduğunu ve bu tahribatın sonuçlarını yine halkımızın çektiğini görmekteyiz ve ülkemizin geleceği için endişe duymaktayız.
Tahrip edilen demokrasi kültürümüzün yeniden yoluna girmesi için son çare Cumhurbaşkanlığı seçimleri olup, bu anlamda kullanacağımız her oy çok önemlidir. Bu seçim geleceğimizin, çocuklarımızın geleceği, vatanımızın geleceğinin oylanacağı bir seçim olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ya bu gidişe dur diyeceğiz. Veya ülkemizin bölünmesine halkımızın ayrıştırılmasına evet diyeceğiz
Devletin Başında kavga ve küfür kültürü egemen olsun istemiyorsan, Yurtaşını hor gören bir cumhurbaşkanı istemiyorsan, Toplumun her kesimini kucaklayan, benden olan olmayan bir cumhurbaşkanı istemiyorsan, Dış politikası iflas etmiş, itibarı sıfır olan mezhepçiliği körükleyen bir dış politika ve komşuları ile kavga eden bir Türkiye istemiyorsan, Ülkende yolsuzluk ve rüşvetin alıp başını gitmesini yapanın ve çalanın yanına kar kaldığı bir yönetim istemiyorsan Sayın Ekmelettin İhsanoğluna Oy ver, Oy verdir.
Demokrasi için yapılan bu büyük uzlaşmanın Zonguldak’takileri siyasi partileri oylan biz il başkanları Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlunu, koşulsuz ve sonuna kadar destekliyoruz” dedi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz