8 Eylül 2014 Pazartesi

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


              Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 91’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu ve Atatürkçü ve sosyal demokrat bir siyasi görüşün desteklendiğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de en uzun iktidarda yer almış bir parti olduğunu ifade etti.
           Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP’nin 91’inci kuruluş yıldönümü mesajında şu görüşlerine yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilenParti Tüzüğü’ ile kurulmuştur. CHP’nin kurucusu, önderi ve ilk genel Başkanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaşlığın öncüsü, laik cumhuriyetin güvencesi olup, özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan, sosyal demokrasinin, “insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, sürdürülebilir ve dengeli kalkınma, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi” değerlerine dayanan, kadın erkek eşitliğine inanan ve bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen; devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden çağdaş demokratik bir siyasal partidir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk İlke ve Devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır.
           Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu Önder Atatürk’ün “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” ve İnönü’nün “Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” ilkelerinden doğmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümü kutlar, aydınlanma ilkesi ile topluma yol göstermeyi hedefleyen CHP’nin 91’inci kuruluş yıldönümü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz