23 Ekim 2014 Perşembe

EĞİTİM-SEN “ IŞİD CANİLERİNİN TÜRKMENLERE YÖNELİK SALDIRISINI KINIYORUZ “

Eğitim-sen Şube Sekreteri İsmet Akyol yaptığı yazılı basın açıklamasında İŞİD’iin Türkmenlere karşı yaptıkları saldırıları xşiddetle kınadı.Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi “Katil IŞİD çeteleri saldırılarına devam ediyor. İnsanlıktan nasibini almamış cani sürüsü IŞİD, bu defa Irak`ın Diyale iline bağlı olan ve yoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla ve ağır silahlarla saldırdı. Saldırılarda 2`si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.
IŞİD çetelerine "yabancı savaşçılar" gibi isimler uyduranlar, yaşanan katliamlar karşısında tepkisiz kalarak siyasi hesap peşine düşenler ve provakatif eylemlerin tuzağına düşerek insani, siyasi bakış açısını yitirip körleşenler artık bir gerçeği çok iyi bilmelidir. IŞİD`in saldırıları ve katliamları  Kürt, Türkmen, Alevi, Şii, Ezidi, Hıristiyan kısaca dini inanç, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları nedeniyle yüz binlerce insanın bir arada eşitçe yaşamasını hedefine koymaktadır. 
Daha önce de belirttiğimiz gibi, bugün IŞİD çetelerinin halkların geleceğini tehdit eden katliamlarına karşı çıkmak, içeride ve dışarıda hangi amaçla gündeme getirilirse getirilsin her türlü ırkçı, mezhepçi ve ayrımcı yaklaşımlar karşısında somut tutum almakla mümkündür. Bu tutumu almakta tereddüt etmeyenler olarak, "Bir savaşta sadece insanlar ölmez insanlık da ölür. Sessizlik saf tutmaktır. Bizim safımız insanlıktır. Savaşı durduralım" diye sokağa çıkarken dili, dini, etnik kimliği ne olursa olsun insanların gözyaşlarının ve çocukların gözündeki korkunun aynı olduğunu çok iyi biliyoruz!Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki IŞİD canilerinin Karatepe`deki bu saldırısını kınıyoruz! IŞİD saldırıları ve katliamları son bulana kadar insanlığın ortak değerlerini yüksek sesle dile getirmeye, emperyalistlerin savaş politikalarına karşı "Savaşa Hayır!" demeye ve halkların barış içinde ve özgürce kendi geleceklerini inşa edebileceği bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz. “


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz