2 Ekim 2014 Perşembe

Eğitim Sen’den Milli Eğitime Müdür Görevlendirilmesinde ‘Yanlışı Düzeltin’ Dilekçesi


 Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verilerek, ilk defa ve yeniden müdür görevlendirmeleriyle ilgili iş ve işlemlerde yanlışlıklar yapıldığı belirtilerek yaratılan haksızlıkların giderilmesi açısından yapılan işlemlerin düzeltilmesi gerektiği vurgulandı.
Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Murat Ülev imzalı dilekçede şöyle denildi:  “Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü WEB sayfasında 29.09.2014 tarihinde yayınlamış       olduğunuz “yönetici atamaları” başlıklı duyurunuzda “İlk defa ve yeniden müdür görevlendirmelerinde ilimizde bulunan 129 münhal kurum için münhal kurum sayısının 3 katı kadar (387) başvuru sahibi mülakata çağırılacaktır. Son iki sıranın aynı puanda olmasından dolayı 388. kişi de mülakata çağrılacaktır. Ayrıca 2011 Müdürlük Sınavı durumuna göre 37 kişi mülakata çağrılacaktır.” şeklinde belirtmenize rağmen;  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin
 “Değerlendirme ve sözlü sınav”
MADDE 19 – (1) İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlar, Ek-2’de yer alan Form üzerinden değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, boş eğitim kurumu müdürlüğü sayısının üç katı aday sözlü sınava alınır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava alınır. “ denmektedir. İlgili maddeden de anlaşılacağı gibi 2011 Müdürlük sınavı durumuna göre mülakata çağıracağınız 37 kişiyi 387 kişi içinde değerlendirmeniz ve sıralamayı bu şekilde yapmanız  gerekmektedir.
Ayrıca bilindiği gibi öğretmenlerin yönetici olarak atanabilmesi için atanmak istediği okula branşı ile ilgili  koşul bulunmaktadır. İngilizce, Rehber öğretmenlik, Din Kültürü ve Ahlak Dersi öğretmenleri dışında kalan öğretmenlerimiz için bu sınırlama nedeniyle , ilimizde belirlenmiş   129 boş okul müdürlüğü kadrosu için yapılan sıralamanın boş olan okul türleri göz     önünde bulundurularak; müdür adaylarının branşlarına göre yapılması haksızlıkları giderecektir. Örneğin açık olan 12 lise müdürlüğü için atanabilme koşullarına haiz 36 kişiyi , yine örnek olarak açık olan   25 ilkokul müdürlüğü için atanma koşullarını taşıyan 75 kişiyi  mülakata çağırmak olası mağduriyetleri ve haksızlıkları  engelleyecektir. Bunların yanı sıra ilkokul , Ortaokul,Ortaöğretim kurumları ile diğer kurumlarda branşı itibarıyla  görev yapabilecek İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Rehber öğretmenlerimizin  yalnızca bir sıralamaya  alıp, mülakat sonrasında isteklerini göz önüne alarak atanabilecekleri herhangi tür bir okulu seçmeleri ile  olası haksızlıkların önüne geçilecektir.
 Bunların yanı sıra 01.10.2014 Tarihinde yayınlamış olduğunuz müdürlük değerlendirme süreci içinde yeterli puan verilmeyen okul müdürleri ile ilgili olarak yapılan görevlendirmeler hukuksuzdur. Çünkü yönetici görevlendirme yönetmeliğinin “GEÇİCİ MADDE 1 –(2)nci fıkrasında  Bu maddenin birinci fıkrasına göre yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder.” denmektedir.

Yukarıda sayılan nedenlerle yapılan işlemlerin düzeltilmesi ve yaratılan haksızlıkların        giderilmesi açısından önemlidir.” Denildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz