2 Ekim 2014 Perşembe

KARADON MÜESSESESİ’NDE ÇALIŞAN MADENCİLER, ALABAŞ’I ZİYARET ETTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı Kilimli ve Gelik İşletme Müdürlüklerinde çalışan ve kuruma gerekli hallerde ocak işçisi olarak alınan bir grup işçi 1 Ekim 2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ziyaret etti.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci de hazır bulundu.
Kuruma gerekli hallerde ocak işçisi olarak alındıklarını ancak ocak eğitimi verilmediği için yeraltı ücreti alamadıklarını belirten işçiler sorunlarının çözümü için yürütülen çalışmalar hakkında GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’tan bilgi aldılar.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Ocak eğitimi verilmediği için yeraltı ücreti ödenmemesiyle ilgili sorun sadece Karadon Müessesesi’nde değil diğer üretim bölgelerimizde de yaşanıyor.

Bu sorunun çözümü için başta TTK Genel Müdürü olmak üzere kurum yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Bu sorunun çözülmesi için çalışma yapılıyor. Bu sorun çözülecek” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz