22 Ekim 2014 Çarşamba

KÖMÜR İŞLETMELERİ RAPORU MÜSİAD GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK’A SUNULDU

             MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak Özel Sektör Yer Altı İşletmelerinin yetkilileriyle görüşerek en temel sorunları ve belirtilen çözüm önerilerini içeren raporu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a teslim etti.
   MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Zonguldak’ta Torba Yasası ile birlikte üretimin durdurulup işçilerin çıkartılması sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Zonguldak ekonomisinin etkilenmesi üzerine Özel Sektör Yer Altı İşletmelerinin yetkililerle görüşüp rapor hazırlamıştı. 
      Kömür işletmecileriyle yapılan görüşmelerde sorunun 3 ana maddede değerlendirilip aşılabileceği ortaya çıkmıştı. Hazırlanan raporda, “Rödevans yönetimi yerine ruhsatlandırma, SSK ve KDV’de iyileştirme ve TTK’nın kömürü alması” konuları ele alınarak ayrıntılar detaylı şekilde açıklandı.
     MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, hazırlanan raporu yetkili Bakanlarla görüşüp destek vermesi için MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a teslim ederek süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Salih Yılmaz, konuyla ilgili sorunların Enerji Bakanı Taner Yıldız’a iletildiğini, düzenleme yapılacağına dair sözler verildiğini belirtti. Konunun Zonguldak ekonomisi açısından büyük önem taşıması nedeniyle MÜSİAD Genel Merkezi aracılığıyla da gerekli girişimlerde bulunulmasını istediklerini ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, “Tüm bunların değerlendirmesinde Türkiye‘de ve dünyada emsali olmayan Rödovans işletmeciliğinin tekrar gözden geçirilerek konu ile ilgili yapılacak yeni yasal düzenlemelerden sonra işçiyi ve işvereni aynı anda memnun edebilecek ortak bir çözüm noktasına ulaşılabileceği görüş ve kanaatindeyiz” dedi. 
     MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da konunun önemini MÜSİAD Zonguldak Şubesinin hazırladığı rapor sayesinde bir kez daha anladığını belirterek, gerekli girişimlerde bulunulacağını söyledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz