22 Ekim 2014 Çarşamba

ÖĞRENCİLERE 112 NİN ÇALIŞMALARI ANLATILDI


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı 112 de görevli personeller tarafından Kozlu İlçesi Cumhuriyet İlkokulunda eğitim gören 197 öğrenciye 112 acil servis ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme eğitimi verildi.
           Okul bahçesinde düzenlenen eğitimde İl Ambulans Servisinde görevli Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) personelleri tarafından öğrencilere 112 nedir, görevleri, nasıl aranmalıdır, 112 neden meşgul etmemeliyiz, 112 acil servis çalışanları mesleki ve sağlık bilgileri verildikten sonra ambulans içinde bulunan tüm teknik ve tıbbi donanımlar öğrencilere tek tek ambulans içine bindirilerek gösterildi ve anlatıldıktan sonra temsili tatbikat yaptırıldı.
        İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise yapılan eğitimle ilgili olarak yapmış olduğu kısa açıklamada ise şu sözlere yer verdi. “ Öğrencilerimize verilen bu bilgilendirme,tanıtım eğitiminin gelecek nesillerde sağlık camiası ile ilgili farkındalık oluşması ve halk ile sağlık camiasının iletişimin sağlıklı olarak yürümesine yardımcı olacaktır. Yeni nesiller sağlık konusunda daha bilinçli yetişmesi için bu tarz eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde belirli aralıklarla devam ettireceğiz “ dedi.
       Kozlu İlçesi Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Bahattin Kabakçı ise, Okul öğretmenlerimiz ve okul aile birliği başkanımız ve üyeleriyle birlikte 112 acil servisinin özellikleri ve çalışanlarının görevlerini öğrencilerimize göstermek, öğretmek ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenmiştir. Bize bu konuda yardımcı olan İl Sağlık Müdürlüğüne ve özellikle çalışmamıza birebir katkıda bulunan İl Sağlık Müdür Yardımcı Dr. Recep Genç ve ekibine okul yönetimi ve aile birliği yönetim kurulu olarak teşekkür etmek istiyorum dedi.
            


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz