17 Ekim 2014 Cuma

ZONGULDAK SAKATLAR DERNEĞİ BAŞKANINDAN ZGC’YE ZİYARET

Zonguldak sakatlar derneği başkanı Hüseyin Şirin ZGC genel merkezini ziyaret ederek Başkan Derya Akbıyık ile görüşmelerde bulundu.
Yapılan ziyarette genel konular üzerine fikir istişaresi yapıldı.

Şirin ’’Yer sıkıntımız sürüyor’’

Şirin yaptığı konuşmada ,” ZGC ilimizin en köklü tarihi olan bir kuruluşudur. Bugün cemiyetin çalışmaları  il geneli ve ülke  çapında da değer görüyor. Yerel basının gelişimine ve büyümesine de katkılar veriyorsunuz.
Zonguldak sakatlar derneği olarak önemli çalışmaları ihtiyaçlar  çerçevesinde  sırası ile hayata  geçiriyoruz. En önemli ihtiyaçlarımızdan birisi yer sıkıntımız var.
Bu konuda Zonguldak Belediye başkanımızın bize sözü var.
Bu sözün yerine gelmesini bekliyoruz. Zonguldak merkezdeki çekeklerin bulunduğu alanın ,kordonboyu devamında ki gezi yolunun sonundan yer istemiştik.
Bu isteğimize olumlu bakılmıştı.
Bizim mevcut yerimiz tüm üyelerimiz için sıkıntılı ve eziyet olan bir yer. Zemine sıfır yer arayışlarımız devam ediyor.
Bu konuda gazeteciler cemiyetinden de destek istiyoruz.  ZGC ile bundan sonra ki süreçte her türlü birlik ve beraberliği sergileyeceğiz. Bizim amacımız ilimizin her türlü kalkınmasına ve büyümesine tabi ki vesile olmaktır. Bu konuda bir çalışmalar içinde olursanız bizlerde sizlerle beraber her türlü platformda görev almaya hazırız .dedi.

Akbıyık’’ Engellilerin Belediye meclis üyesi seçilememesi eksikliktir.’’
ZGC Başkanı Derya Akbıyık yaptığı konuşmada ,Zonguldak engelliler derneği bizimde önem verdiğimiz ,ilimizin de en önemli kuruluşlarının başında geliyor. Üyelerinize yönelik yaptığınız çalışmalar kamuoyunda da takdir ile karşılanıyor. Bugün engelliler derneğinin olduğu binaya üyelerinizin gelmesi çok zor ve meşakkatli.
Bizler engellilerimizin rahat etmesi ve huzur içinde yaşaması için elimizden geleni yapmalıyız.
Son yerel seçimlerde  Zonguldaklı  engelli  vatandaşlarımız ,Belediye meclis üyeliklerine seçilemediler. Bunun nedeni siyasi partilerin, engelli isimleri seçilemeyecek sıradan aday göstermeleridir. Bu durumu da üzüntü ile karşılıyorum. 
Siyasiler hem engellilere sahip çıkacağız diyorlar hem de gerekeni yapmıyorlar.
Yer konunuz da elimizden gelen yardım ve katkıyı vereceğiz. Belediye başkanımız Muharrem Akdemir’de  bu konuda elinden gelen yardımı  söz verdiği çerçevede yapacağına inancımız tamdır. Çünkü başkanımız seçim öncesi verdiği vaatleri de tek tek yerine getiriyor. Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur. Ayrıca Zonguldak genelinde olacak her çalışmada ve yapacağımız her  etkinlikte engelliler derneği ile bir arada ortak hareket edeceğiz”. dedi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz