18 Kasım 2014 Salı

4 MAHALLEDEN 2B İSYANI “ İŞGALCİ DEĞİL HAK SAHİBİYİZ”

2 B Yasasının çıkması ve Yer sahiplerine ar yüksek rayiç değer biçilerek satılmak istenmesine Tepebaşı Mahallesi, Yeşil mahalle, İnağzı veYenimahalle sakinleri dün öğlen Madenci anıtı önünde toplanarak Vilayet binası önüne kadar yürüdüler.
Yürüyüş sırasında Sustuk Sıra bize mi geldi, Burası Zonguldak, Sarıyer değil, Biz İşgalci değil hak sahibiyiz.” Şeklinde sloganlar atıldı.
Eyleme 4 Mahalle muhtarlarının yanı sıra MHP İl başkanı Hamdi Ayan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ve Mahalle sakinleri katıldılar.

Mahalle sakinleri adına konuşma yapan Kemal Aydın “  Bizler Merkez Tepebaşı Mahallesi, yeşil mahalle, Yeni Mahalle, İnağzı Mahallelerinde yaşayan yaklaşık 20 bin seçmen ve 45 bin aşan nüfusuyla Zonguldak merkez ilçenin gece kondu mahalle sakinleriyiz.  Mahallelerimiz tarıma elverişli değil, kireç taşlarından ibaret, hiçbir zaman orman olmamıştır. Bir çok mahallelerde  500 TL gibi rakamlarla vatandaşlarımız tapularına kavuşurken bizlere reva görülen haksızlıktır, Bizler bu sıkıntı4larımıza  milletvekillerine,Milli Emlak Genel Müdürlüğüne taşıdık.Ankara dan gelen uzmanlar bulunduğumuz durumu daha kötüye taşımıştır.” Diyen Aydın konuşmasını şu şekilde sürdürdü “ Arzumuz 2014 de uygulanmaya başlanan emlak değerleri esas alınarak yapılacak bir çalışma ile belirlenecek bir bedelle 6831 sayılı 2B yasası kapsamında sahiplerine satılmasıdır”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz