19 Kasım 2014 Çarşamba

Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak katılımcılarından Alabaş’a ziyaret


Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak katılımcıları 19Kasım2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret ettiler.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’la makamında görüşen Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak Geçici Yürütme Kurulu üyeleri; “Bizler; Türkiye’de AKP İktidarının emeğe, insana ve doğaya karşı yürüttüğü saldırı politikalarına karşı güçlü bir muhalefet hareketini örgütlemek amacıyla bir araya geldik.
Değişik siyasi parti, dernek, aydın, yazar, akademisyen ve dergi çevrelerinin bir araya gelmesiyle ve 2013 Haziran ayında açığa çıkan halk direnişini daha ileriye taşımayı ve emek hareketiyle buluşturmayı hedefliyoruz.
Bu hedef doğrultusunda Birleşik Haziran Hareketi’nin Zonguldak ayağını oluşturduk ve bu sürece Zonguldak’tan da daha güçlü katkılar yapabilmek amacıyla değişik parti, dernek, sendika ve basın kuruluşlarına ziyaretle yapıyoruz.
Genel Maden İşçileri Sendikası’nı da, maden işçilerini temsil eden bir sendika olarak yanımızda görmek istiyor ve önümüzdeki süreçte verilecek değişik eylemlerde birlikte hareket edebilmeyi amaçlıyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda, 22Kasım2014 Cumartesi günü saat 13.00’da CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ve Dr. İsmail Hakkı Tombul’un katılımıyla gerçekleştireceğimiz ve Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak Yürütme Kurulu ve Türkiye Meclisi’ne temsilciler seçeceğimiz foruma Genel Maden İşçileri Sendikası’nı da davet ediyor ve üyelerinizle birlikte katılımınızı bekliyoruz” dediler.
Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerine, ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş; Türkiye genelinde oluşturulan Birleşik Haziran Hareketi konusundaki gelişmeleri takip ettiğini belirtti.
Alabaş; “Türkiye’de sendikal hareket ve işçi sınıfı hareketi çok zor bir süreçten geçiyor.
Bu zorlu süreçte muhalif güçlerin bir araya gelmesi ve Haziran ruhunun daha da güçlendirilerek toplumsallaştırılma hedefini önemli buluyorum. Zonguldak’ta oluşacak bir mücadele birliğine ihtiyaç var. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bizler de, emek hareketinin güçlendirilmesi ve toplumsal dinamikleri tüm yönleriyle kapsayan bir muhalefet hareketinin oluşması için elimizden gelen dayanışmayı gösteririz” dedi.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz