22 Kasım 2014 Cumartesi

HARUN AKIN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (C:H:P) İl Başkanı Harun Akın 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında  öğretmenler gününü kutladı.
Akın’ın kutlama mesajı şu şekilde “
“24 Kasım 1928 ,Türkiye Cumhuriyeti  Devletini’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul etmesiyle her yıl 24 Kasımda öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlamıştır.
Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor şartlarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla,umut ve kararlılık ile yerine getiren öğretmenlerimiz aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir.Öğretmenler dünyanın her yerinde insan topluluğun en fedakar ve en değerli varlıklarıdır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri Kurtaranlar;Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir.Öğretmenden ,Eğiticiden Yoksun Bir Millet,Henüz Millet Adını Alma Kabiliyetini Kazanmamıştır”sözüyle öğretmenlere verdiği değeri bir kez daha belirtmiştir.
Geleceğe ışık tutan,emanetine sahip çıkan,her alanda yeniliği savunan,gerçekleri anlatan,birlik ve beraberliğimizin teminatı olan başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor,saygılar sunuyorum.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz