11 Kasım 2014 Salı

Şehzadeler Şehri Manisa’dan Karaelmas Diyarı Zonguldak’a selam var…

Şehzadeler Şehri Manisa’dan Karaelmas Diyarı Zonguldak’a selam var…

SEBAHATTİN KAYHAN “  EFSANE ZONGULDAK GERİ DÖNÜYOR “

Eski Kömür spor’lu Sebahattin Kayhan Manisa’da Zonguldak’ın Sesi, gözü kulağı… Oğlu Tarkan Kayhan ise Manisa spor kulübünün basın sözcülüğünü yapıyor ama Gönüllerinde Zonguldak ve Zonguldak spor sevgisi taşıyorlar.

ROPORTAJ: Ahmet ÖZTÜRK

Sabahattin Kayhan Zonguldak’ta doğup, Zonguldak’ta büyümüş ve gençlik yıllarının büyük bir bölümü futbol ile geçmiş. Futbol hayatına Kömür spor da başlayıp daha sonra Zonguldak spor da devam etmiş. Zonguldak spor’un ilk yıllarında Zonguldak spor’da top koştururken 1965 yılında Galatasaraylı Naim hocanın ısrarı ile Manisa spor’a transfer olmuş. 3 Sezon Manisa sporda 1 sezon İzmir spor’da futbol oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladıktan sonra Manisa’ da kalarak iş hayatına atılmış.
Şu anda Manisa nın isminden de anlaşılacağı üzere en büyük parkı olan Ulu Parkı çalıştırıyor.
Parkta cafe, Restaurant, bay, bayan oyun yerleri, erkekler için özel nargile içim bölümleri, havuzundan tutunda ne ararsanız bu parkta mevcut. Park iki bin kapasiteli, Yazın bu parkta 50 kişi çalışıyor.
Ayrıca Sebahattin Kayhan , MASTERLER Kulübü Derneği Başkanlığı, Türkiye Masterler Klübü Kurucu üyeliğini yapıyor.

Kendi ağzından Sebahattin Kayhan’ı tanıyalım:

“ Ben Zonguldak doğumluyum, Aslen Zonguldaklıyım.17-18 yaşlarında futbolcu kimliğimiz oldu. Zonguldakspor karması ve Zonguldak Kömür spor’da oynadım.1965 Yılında Galatasaraylı Naim Hocanının ısrarı ile Manisapor’a transfer oldum.1 Sezon İzmirspor’da oynadım ve daha sonra futbol hayatını noktalayarak Ticaret hayatına atıldım.

A.ÖZTÜRK. : Zonguldakspor’u takip etme fırsatınız oluyor mu?,
S.KAYHAN: Elbette. Futbol hayatına başladığım ve doğup büyüdüğüm şehri unutmam mümkün değil. Şu anda Zonguldakspor çok iyi gidiyor. Ziraat Türkiye Kupası maçı için Zonguldak Manisa ya geldi. İlk işim Zonguldak spor’un kaldığı otelde Zonguldak kafilesini ziyaret etmek oldu.
Kulüp Başkanı Canla başla çalışıyor. Zonguldakspor’u çalıştıran hocası çok iyi. Seyircisi ise muhteşem 12 Saatlik yolu kat ederek Manisa ya geldiler. Muhteşem seyircisi var. Arkasında bu seyirci olduktan sonra Zonguldakspor’un sırtı yere gelmez.

A.ÖZTÜRK: Eski Zonguldak spor ile bu günkü Zonguldak kömür spor’un bir kıyaslamasını yaparmısınız ?

S.KAYHAN: Kömürspor adı ile mücadele verirken Zonguldak adını alan Zonguldak spor’un o yıllarda ekonomik sıkıntısı yoktu. Futbolcuları o günkü E.K.İ. bu gün adı ile TTK dan maaş alıyordu. Mesela ben 24 yaşında Zonguldak sporda iken 981 lira maaş alıyordum. Bir mühendisin maaşı ise 930 lira idi.
Bizim top koşturduğumuz yıllar ve daha sonraki yıllar Zonguldak halkı ile esnafı ile bir bütünlük içinde kenetlenmiş ve önce 3. lig, ardından ikinci lig ve daha sonra 1.lig.
Zonguldakspor birinci ligde iken iyi futbolcular yetiştirdi, milli takıma ve dünya karmasına futbolcu verdi. Böyle bir efsane takımın yeri bu lig değil, şimdiki adı ile Süper lig olmalı ve Zonguldak’a ve bu seyirciye süper lig yakışır.

A.ÖZTÜRK: Bunun için ne önerirsiniz?
S.KAYHAN: Ben şehirden uzak bir insanım. şunu söylemek istiyorum. Zonguldakspor, Dünya karmasına ve Milli takıma futbolcu vermiş bir takım. Bu takımı layık olduğu yere getirmek için; önce şehrin insanları, şehri yöneten Vali’si, Belediye Başkanları, Kurum ve kuruluşların yanı sıra Şehrin milletvekilleri kenetlenmeli ve bu takıma sahip çıkmalıdır.”

A.ÖZTÜRK: Zonguldaklılara önereceğiniz bir şeyler var mı ?

S.KAYHAN : Ben Masterler  Derneği başkanlığını aynı zamanda Türkiye Masterler Kulubü kurucu üyesiyim.
Zonguldak’ta futbol oynamış ve futbolu bırakmasına rağmen hala futbola doymamış insanlarımızı4n var olduğunu biliyoruz. Bunun için de Türkiye Masterler Ligi kurulacak. Zonguldak’ın da böyle bir ligde yerini almasını arzu ediyorum. Zonguldak’ta futbolucu bırakan 37 yaş üstü birçok futbolcularımız var. Bu ligi kurduktan sonra Bölgesel turnuvalar yapacağız. Tüzük çalışmalarını yapıyoruz. Eğer Masterler Liginde yer almak isteyen Zonguldaklı futbol severler biz ile temasa geçer ise kulüp kurmalarında yardımcı oluruz.
Karadeniz Bölgesini içine alan Mesela, Zonguldak, Bolu, Bartın,Karabük,.Kastamonu vs. gibi şehirlerde kurulacak master kulubü ile Masterler ligine katılabilirler. Masterler liginde futbol oynamak için 37 yaş üstü olması gerekir” dedi.

A.ÖZTÜRK: Son olarak Zonguldak’a iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
S.KAYHAN: Şehzadeler Şehri Manisa’dan, Karaelmas Diyarı Zonguldak’a selam olsun, Selam olsun Yüzü kara, alnı ak madencilere, selam olsun, Altı kara üstü Zonguldak’a selam olsun, Geleceğin takımı Efsane Zonguldak Kömürspor’a…

Sebahattin Kayhan’ 1963-1964 Yılları arasındaki Kömürspor’un kadrosunu şu şekilde açıkladı

 KÖMÜRSPORSPOR : Elktirik Mühendisi Caf caf Ünal, Erol, Dündar( Kocakarı)  Saim, Cahit, Kör Nail, Yenal Coşkun Kınay,( Durmuş) Sebahattin Kayhan, Ali Rıza






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz