24 Kasım 2014 Pazartesi

TAŞERON İŞÇİLERİNDEN KARAYOLLARI ÖNÜNDE KADRO EYLEMİ

GMİS’TEN YOL-İŞ ÜYELERİNİN EYLEMİNE DESTEK
Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçileri, kadro talepleri için Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğü önünde 24 Kasım 2014 tarihinde eylem yaptı.
Genel Maden İşçileri Sendikası da (GMİS), Yol-İş Sendikası’na üye taşeron işçilerinin eylemine destek verdi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile MTA Bölge temsilcileri, Yol-İş Sendikası üyelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü önündeki eylemine katılarak destek verdiler.
Yol-İş Sendikası üyesi işçiler, sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Grup üyeleri, "Ant içtik kadromuzu alacağız", "Taşeron sistemi öldürüyor" yazılı dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da destek verdiği eylemde işçilerin kadro talepleri dile getirildi. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Türk-İş’e bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.
Eylemde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Yol-iş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar birer konuşma yaptılar.
Atalay ve Ağar, Hükümeti sert sözlerle eleştirerek mahkeme kararlarının uygulanmasını istediler.
Bilindiği gibi Yargıtay, yıllardır taşeron işçi olarak çalışan Karayolları çalışanlarını asıl işverenin işçisi olarak kabul etmiş ve tüm haklarının verilmesi yönünde karar almıştı.
3 yıldır mahkeme kararlarının uygulanmasını bekleyen işçiler, bu mahkeme kararlarının uygulanmamasını sloganlarla protesto ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz