13 Kasım 2014 Perşembe

TTK, MTA VE HATTAT A.Ş. ÇALIŞANLARI İÇİN TİS HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR




Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan arkadaşlarımızı ilgilendiren 26. Dönem, Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışanları ilgilendiren 16. Dönem ve Hattat Enerji ve Maden A.Ş.’de çalışanları ilgilendiren 2. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) için hazırlıklar sürüyor.
1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak olan TTK, MTA ve Hattat A.Ş. Toplu İş sözleşme görüşmeleri Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile TTK ve MTA için Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ), Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. için ise şirket yöneticileri arasında yapılacak.
GMİS Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu, Genel Başkan Eyüp Alabaş başkanlığında 12 Kasım 2014 tarihinde GMİS Genel Merkezinde toplandı.
Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Sendikamıza bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra ve Merkez Servisleri Şubelerinin Başkan ve yöneticileri ile Sendika uzmanları katıldı.
TTK, MTA ve Hattat A.Ş.’de çalışanların görüş ve önerilerini almak üzere ayrı ayrı hazırlanan TİS Anket Formlarının dağıtımı da tamamlandı.
Bu kurum ve kuruluşlarda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleriyle ilgili görüş ve önerileri GMİS uzmanları tarafından raporlanacak ve TİS komisyonunda ayrıntılı değerlendirmeleri yapılacak. Bu değerlendirmeler dikkate alınarak toplu iş sözleşmelerinin taslakları hazırlanacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz