16 Aralık 2014 Salı

600 YILLIIK SAKIZ AĞAÇLARI KURUMAYA YÜZ TUTTU

600 Yıllık Geçmişe Sahip Sakız Ağaçları İlgisizlikten Çürüyor


 600 Yıllık Geçmişe Sahip Sakız Ağaçları İlgisizlikten Çürüyor


Karabük Valiliği İl Kültür Müdürlüğü tarafından 2863 sayılı yasa uyarınca 600 yıl geçmişi olan 4 adet Sakız ağacı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma Kurulu tarafından Koruma altına alınan Karabük 100. yıl mahallesindeki Sakız ağaçları ilgisizlikten kurumaya başladı.
Tarihi değere sahip ve Koruma altına alınan 4 adet sakız ağaçları altına kendini bilmez kişiler tarafından inşaat artıkları ve molozlar nedeniyle kurumaya başladı.
Vatandaşlar tarihi Sakız ağaçlarının diplerinin temizlenerek gerekli bakımın yapılmasını isteyerek tepkilerini şu şekilde dile getiriyorlar “ bilindiği gibi sakız ağacı sadece Karabük ve yöresine ait bir ağaç türüdür ve değeri çok fazladır. Bu nedenle Ankara Kültür ve Tabiat  varlıkları Koruma Kurulu tarafından korumaya alınmış ancak kendini bilmez kişiler tarafından ağaçların dilberine inşaat artıkları ve molozlarını atmaları nedeniyle ağaçlara kurumaya yüz tuttu. Yetkililerin bir an önce 600 yıllık geçmişe sahip bu ağaçları bakım altına almalarını istiyoruz”  diyerek ilgi bekliyorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz