16 Aralık 2014 Salı

TMMOB İl Koordinasyon Kurulundan Tepki "MESLEK ÖRGÜTLERİMİZİN ETKİSİZLEŞTERİLMESİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK”


Birhan Akman “ MESLEK ÖRGÜTLERİMİZİN ETKİSİZLEŞTERİLMESİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK”


TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Madenci anıtı önünde toplanarak TMMOB ve Odalarının ve meslek örgütlerinin etkisizleştirilmesine karşı tepki gösterdi.
TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamayı Birhan Akman yaptı.
Akman yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi “ AKP İktidarı, yeni bir torba yasa tasarısı ile Kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri kaldırma hazırlığında.
TMMOB ve Odalarımızın ülkemizin kentsel ve doğal değerlerinin talanına ve meslek örgütlerimizin etkisizleştirilmesine karşı mücadelemiz büyüyerek sürecektir.
AKP İktidarı, son yıllardaki Kanun Hükmünde Kararname düzenlemeleriyle, İmar Yasası ve Yapı denetimi yasasında yaptığı sayısız değişiklikle, Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki yasa ve onun devamı niteliğindeki düzenlemeler ve yönetmelik değişiklikleri ile bir yandan ülkenin tüm doğal tarihi, kültürel varlıklarıyla yapılı ve doğal çevreyi kural tanımaksızın imar rantına açarken diğer yandan yapı üretim ve denetim sürecindeki mühendislik mimarlık projeleri arasındaki bilimsel- teknik bağları koparmakta, meslek uygulamalarını kuralsızlaştırmakta, Meslektaşlarımızın Anayasa, uluslar arası sözleşmeler ve TMMOB yönetmelikleriyle güvence altına alınan haklarını piyasa keyfiyetine tabi kılmaktadır. Bilimsel-teknik denetimin olmadığı, eleştirinin yapılmadığı ortamda, depremde daha fazla hazar gören yapılar, çevresel problemleriyle boğuşan bir toplumsal tablo oluşturacaktır”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz