9 Aralık 2014 Salı

ZGC’DEN DR. NEVZAT KAVAKLIYA ZİYARET


 Zonguldak gazeteciler cemiyeti başkanı Derya Akbıyık ve başkan vekili Dr. Hasan Özgür Özen, Enerji tabii kaynaklar bakanlığı müsteşar yardımcısı  ve TTK yönetim kurulu üyesi Dr. Nevzat Kavaklıyı makamında ziyaret etti.
  Yapılan ziyarette, Zonguldak üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. ZGC ‘nin genel yapısı anlatılarak bilgilendirmede bulunuldu.
Akbıyık’’ Hemşerimizin üst düzey görevi bizleri mutlu ediyor’’ 
Yapılan görüşmede ZGC başkanı Derya Akbıyık, Zonguldaklı bir hemşerimizin  ülkemizin en önemli bakanlıklarından birisinde görev alması bu bakanlığın, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir konumda olması bizler içinde önem arz ediyor.
Bugün bölgemiz yer altı zenginlikleri ile bilinmekte ve tanınmaktadır.
Bölgemizi ve ilimizi en iyi bilen ve tanıyan bir isimsiniz. İlimizde yer altı madenciliğin ve üretimlerinin büyük sorunları vardır.
İstihdam konusunda  uzun yıllardır sıkıntılarımız yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Zonguldak’ın ve ülkemizin en büyük kurumu olan TTK ‘nın sıkıntıları ve sorunları yaşadığımız coğrafyada ağır şekilde hissedilmektedir. Bunların aşılması bizler içinde önemlidir. dedi.
ZGC Başkanı Akbıyık, cemiyetin faaliyetlerinden de kısaca bahsederek ,1949 yılında kurulan gazeteciler cemiyetin ,bugün  bir kurucu üstat  üyemiz aramızda ve gazetecilik faaliyetlerine devam etmektedir. Cemiyetin kendi çabası ile yaptığı binası  ve sosyal tesisleri ,bugün ülke genelinde gazeteciler örgütü olarak ilk beşte yer almaktayız. İli temsil eden cemiyetin, ilçe gazeteci dernekleri ile de güç birliği sürmektedir.
    Toplam il geneli 200 üyesi ,bunun 65’i  başkanlık sarı basın kartlıdır .Sürekli basın kartlı üye sayımız 10 .İl geneli 40 yerel gazete, radyo ve televizyonlar cemiyetimizin çatısı altındadır .dedi.
Akbıyık ,il geneli ,  cemiyet ile ilgili çeşitli sorun , sıkıntı ve yapacakları hedefler hakkında da  müsteşar yardımcısına  bazı konuları aktardı.
 Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı müsteşar yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı ,yaptığı konuşmada şunları söyledi.
Kavaklı ’’TTK önemli bir kurumdur’’
Bugün Zonguldak gazeteciler cemiyetinin iki önemli ismini burada ağırlamak ve görmek bizleri mutlu etmiştir.
Zonguldak önemli bir ilimizdir. Biz ilimizi ve bölgemizi seviyoruz. Bölgemiz kalkınsın ,gelişsin ve büyüsün. Bizlerde bu duruma katkı verebilirsek seviniriz. Zonguldak ‘ın çeşitli sorunları ve sıkıntıları vardır.
TTK ‘da bizim için önemli bir kurumdur. Kurumun bazı sıkıntıları olabilir. Tabi ki çözüm yolları vardır. Bunlar elbirliği ile başarılmalı. Burada herkes üstüne düşen sorumluluğu da yerine getirmeli. Ülkemizin yeraltı zenginlikleri önemlidir. Bu anlamda Zonguldak’ta önemlidir.
ZGC olarak yaptığınız çalışmaların önemli olduğunu duydum. Güzel eserler meydana getiriyorsunuz. Tesisleriniz ve üyelerinize yaptığınız hizmetler ,yaptığınız görev açsından bir değerdir.
Zonguldak yerel basını her geçen gün güçleniyor. Kalitesini yükseltiyor. Bugün sarı basın kartlı gazeteci sayısının arttığını  görmek bile mutluluk verici.
Yerel basın önemlidir. İlinin gelişmesine ve büyümesine katkı verir. Zonguldak’ın ve bölgenin yerel basını ne kadar güçlü olursa ,ilimiz ve bölgemizde o kadar güçlü  olur dedi.
Ziyaret sonrası ZGC Başkanı Derya Akbıyık ,müsteşar yardımcısına Zonguldak il kültür müdürlüğünün ,Zonguldak kitabının hediye etti.
ZGC başkan vekili Dr. Hasan Özgür Özen de kendi kitabı olan ve ilk defa farklı bir formatta hazırlanan, Kuran’da geçen kelimelerin yer aldığı ayetlerin bir arada okunabildiği Kuran meali “Kurani Mucize Kelimeler”  kitabını takdim etti.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, müsteşar yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı’ yı Zonguldak’a davet etti. 
Yapılan ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Dr .Nevzat Kavaklının öz geçmişi

31/12 /1963 Yenice doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olan Nevzat Kavaklı, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990-1993 tarihleri arasında Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli illerde petrol, maden ve su sondaj faaliyetlerinde görev aldı. Kavaklı, 2007-2010 yılları arasında Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği’nde de bulundu. 2008 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nde müşavir olarak görev alan Nevzat Kavaklı, 28 Ağustos 2012 itibariyle Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz