31 Ocak 2014 Cuma

AK PARTİ ZONGULDAK İLÇE BAŞKANLARI BELLİ OLDU


AK Parti İlçe Belediye Başkanları 

belirlendi !! işte o isimler :

Kilimli : Seçkin ÖZDEMİR, Kozlu : 


Ertan Şahin, Ereğli : 

Hüseyin Uysal, Alaplı : Nevzat 

Çimenoğlu, Çaycuma : Mithat 

Gülşen, Devrek : Mustafa Semerci, Gökçebey : Vedat 

Öztürk 

KARAELMAS MAHALLESİ’NDE ÇOCUK OYUN PARKI TAMAMLANMAK ÜZERE


             Zonguldak Belediyesi tarafından Çocuk Oyun Alanı ve Park yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Karaelmas İlköğretim Okulu yanında yapılan çocuk oyun alanı ve park yapım çalışmaların da ekipler sona yaklaştı.
            Bugüne kadar şehrin muhtelif yerlerinde yapılan ve onarımları da aynı hızla devam eden çocuk oyun alanları, vatandaşların ihtiyaçlarına göre dizayn ediliyor. Zonguldak Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi tarafından yürütülen çalışmalar, mahalle sakinleri tarafından da büyük beğeni topluyor. Özellikle çocukların büyük oranda vakitlerini geçirdikleri yeni yapılan ve onarılan parkların, çocuklar için daha sağlıklı ortam ve oyun alanları oluşturulması amaçlanıyor.

            Aynı zamanda, Karaelmas Mahallesi’nde devam eden çocuk oyun alanı ve park yapım çalışmasının kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunulması hedefleniyor. 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN NEFRET DİLİNE TEPKİ







Zonguldak Emirgan Hotel’de ortak basın toplantısında bir araya gelen Zonguldak merkez ve ilçelerdeki dernek yöneticileri, hakaret sözlerini kullanan siyasilere sağduyu çağrısı yaptı.  
22 dernek adına konuşan Zonguldak İş Adamları Derneği(ZONİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Sağar, “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun ardından yaşanan süreçte hükümet tarafından telaffuz edilen ‘Paralel Devlet, Örgüt, İn, Haşhaşi ve Virüs’ gibi sözler, vicdanları yaralamaktadır. Daha 5 - 6 ay öncesine kadar ‘gönül erleri’ olarak kamuoyu önünde övülen hizmet hareketinin, tarihin en kanlı örgütlerinden ‘Haşhaşiler’e benzetilecek kadar çelişkiye düşülmesi; manidar olduğu kadar ülkenin demokratikleşmesi ve farklı grupların barış içinde yaşaması beklentilerine de büyük darbe vurmaktadır.” dedi.

160 ÜLKEDE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRAN FEDÂKAR ÖĞRETMENLER BUNU HAK ETMİYOR

Siyasileri daha yapıcı bir dil kullanmaya davet eden Sağar, “Bizler Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan sivil toplum kuruluşları olarak; toplumun kamplaştırılmasını, daha düne kadar siyasilerin övmek için bir biriyle yarıştığı hizmet hareketinin haksız yere suçlanmasını, delil olmadan karalama kampanyası yapılmasını ve insanlığa eğitim yoluyla hizmet etmekten başka gayesi olmayan camianın ‘öcü’ ilan edilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Ülkemizi ve insanımızı Türk okulları aracılığıyla dünyanın dört bir köşesinde gururla duyuran, bayrağımızı 160 ülkede dalgalandıran bu isimsiz kahramanların, ağza alınmayacak hakaretleri hak etmediğini düşünüyoruz. Bu süreçte herkesi daha yapıcı bir dil kullanmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz.” diye konuştu.
Geçmiş dönemlerde toplumun bir kesiminin 'mürteci, habis, ur, kan emici, vampir, yarasa, örümcek kafalılar, sıkma başlar, yobazlar, gericiler, yeşil sermaye' gibi ithamlarla yok edilmeye çalışılmasının henüz hafızalarda tazeliğini koruduğunu dile getiren Sağar, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla kaleme alındığı apaçık ortada olan yalan haberlerin bir bir tekzip edildiğini kaydetti.  
DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE DEVLET ELİYLE BİR BANKA BATIRILMAK İSTENMEZ
17 Aralık süreciyle birlikte bir takım haksızlıklara şahit olunduğunu hatırlatan ZONİAD Başkan Vekili Sağar, şunları söyledi: “Bu süreçte sadece bunlarla yetinilmemekte, camiaya yakın olduğu düşünülen işadamlarına ait iş yerleri keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Ayrıca kamu kurumlarının, bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekmeye zorlanarak bankanın devlet eliyle zor durumda bırakılmak istendiği açıkça görülmektedir. Bütün dünyada batan bankalar devlet eliyle kurtarılırken, ülkemizin en büyük ilk 10 bankası arasında gösterilen Bank Asya’nın devlet eliyle batırılması gayretleri kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar, hizmet hareketine nispet edilerek fişlenmekte ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutulmaktadır. Farklı dünya görüşüne sahip insanlar da hizmet hareketine mensup olduğu iddiasıyla fişlenip sürgün edilmektedir.” 
‘ALA’NIN SÖZLERİ İBRET VESİKASIDIR’
Sağar, “Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğimizin bulunmadığı ülkelerde dahi ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren, yurt dışındaki okulların da yıpratılma çabalarına ibretle şahit olunmaktadır. Devletimizin büyükelçilerine; -daha geçen haziran ayındaki Türkçe Olimpiyatları’nda kürsüye çıkarak kahraman ilan ettikleri öğretmenlerimizi ve Türk okullarını-, örgüt üyesi olarak kötülemesi görevi verilmektedir. Daha önceki hitaplarında ‘Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’, ‘Muhterem büyüğümüz, dua ve emirlerinizi bekliyoruz’ diyenler; gün geldi ismini zikredemez oldular. ‘Okyanus Ötesi’ diye ismini anmaya başladılar. Sonra da terör örgütü lideri diye yaftalamaya başladılar. Bütün bu gel-gitleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ayrıca en son Erzurum’daki AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sarf ettiği, “Sen kimsin, kimsin sen?” v.b. sözleri ‘dün dündür, bugün bugündür’ mantığının açığa vurması bakımından ibret vesikası niteliği taşımaktadır.” şeklinde konuştu.       
Sivil toplum kuruluşları, ülkeyi yöneten siyasilere şu çağrıda bulundu: “Hayatlarını almaya değil vermeye adamış ve dünyevi hiçbir beklentisi olmayan insanları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden ve kardeşlik hukukumuzu zedeleyen söz ve davranışlardan vazgeçilmelidir. Özellikle şimdiye kadar hizmet hareketi için her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan sayın başbakanın bir an önce bu tutumunu yeniden gözden geçirip sağduyuyla hareket etmesini beklemekteyiz.”

30 Ocak 2014 Perşembe

MADEN NEZARETÇİLERİ’NDEN GENEL MÜDÜR İNAN’A ZİYARET

Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci ile yönetim kurulu üyeleri, 30 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan’ı ziyaret etti.Maden Nezaretçileri Derneği yönetimi, ziyarette maden nezaretçilerinin sorunları ile çözümleri hakkında önerilerini Genel Müdür Burhan İnan’a ileterek görüş alışverişinde bulundu.Dernek Başkanı Şekerci, tüm üyelerine de dağıttıkları bir hediyeyi TTK Genel Müdürü Burhan İnan’a sundu.

O SES TÜRKİYE YARIŞMASI BİRİNCİSİ ZONGULDAKLI HASAN DOĞRU’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

 
               ‘O Ses Türkiye’ yarışması birincisi Zonguldaklı Hasan Doğru, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Belediye Kültür Merkezi (BMK) Müdürü Abdullah Bakır ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret eden Hasan Doğru, yarışmadan sonra çalışmalarına yoğun bir şekilde başladığını ifade etti.
                 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Hasanı sonuna kadar desteklediklerini belirterek;  “Final akşamı eşim ile birlikte oradaydık ve çok heyecanlı bir final oldu. Ailenle de tanıştık ve onların sevincine ortak olduk. Hasan’ın kazanmasına gerçekten çok sevindik. İnşallah bundan sonra yolun açık olur, başarılı çalışmaların ile bizleri daha da mutlu edersin.” dedi. Programlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Hasan Doğru, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ve tüm Zonguldak halkına teşekkür etti.

TSO RESTAURANT VE CAFE HİZMETE GİRDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Restaurant ve Cafe tekrar hizmete girdi. Zonguldak TSO tarafımızdan işletilmek üzere hizmete giren TSO Restaurant ve Cafe’de zengin menüler bulunuyor. Sabah kahvaltısı, öğlen yemekleri ve akşam her çeşit et yemeği çıkartan Restaurant’da hizmet kalitesinden de taviz verilmeyeceği vurgulandı. Otopark sıkıntısının yaşanmadığı ve deniz manzarasıyla Zonguldak’ın en nadir yerlerinden birinde olan TSO Restaurant ve Cafe’den isteyen herkesin yararlanabileceği belirtildi. Toplu etkinlikler için de faydalanabilecek mekan için Zonguldak TSO ile irtibata geçilmesi yeterli olacak.Bir süredir kapalı olan TSO Restaurant ve Cafe’yi üyelerin de talebi doğrultusunda tekrar açtıklarını belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, “Zonguldak TSO tarafından işletilecek olan Restaurant ve Cafe’den isteyen herkes faydalanabilecek. Zengin sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam menüleriyle hizmet verecek Restaurant ve Cafe’miz kaliteden de taviz vermeden bütçeye uygun şekilde hizmet verecek” dedi. 

MUHARREM AKDEMİR GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 
Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, seçim gezileri kapsamında vatandaşlarla biraraya gelmeye devam ediyor.Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, dün akşam RüzgarlıMeşe Mahallesi Anıl Sitesi toplantı salonunda Eşi Nurten Akdemir CHP Kadın Kolları ve partililerin de katılımı ile mahalle sakinleriyle buluştu, sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren ve çalışmalarını anlatan Zonguldak Belediye Başkanı, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir; "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sıkıntılarınızı dinleyip, çözüme kavuşturma noktasında çalışıyoruz.Birlik ve beraberlik içerisinde sizlerinde desteği ile daha güzel bir Zonguldak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

BAKKALLAR TEKEL BAYİLERİ VE ESNAF ODA SEÇİMİNİ 6 OY FARKLA KAYBEDEN ERBAY AÇIKLAMA YAPTI


Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası seçimini 6 oy ile kaybeden Kantinciler Dernek başkanı Süleyman Erbay, seçimin değerlendirmesini yaparak” SSeçimin gerçek galibi biziz “ dedi. Erbay’ın açıklaması şu şekilde  Zonguldak  kamuoyunun  ve esnaf camiamızın bilgisine bu açıklamayı  yapma gereği duydum.Öncelikle 26 Ocak 2014 tarihinde yapılan Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası seçimlerine katılım sağlayarak oylarını kullanan tüm esnaflarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bundan evvelki seçimler 30-40 kişilik katılımlar ile yapılmakta idi. Bu seçimle esnafımız silkelendi biraz olsun kendine geldi.Bu sayede 258 esnafımız sandık başına gelmiş oldu.
       Yapılan oylamada 129 oya karşılık 123 oy alarak  6 oy fark ile seçimi rakamsal olarak kaybetmiş görünmekteyiz. Ancak esnafımız şunu bilsin seçimin gerçek galibi bizleriz. Seçim sonuçlarına yaptığımız itiraz da 3 yönetim kurulu üyeleri odamıza kayıtlarının geçersiz olması nedeni ile yönetimden düşürülmüştür. Bu da 3 geçersiz oy anlamına gelmektedir.
       Yine sayıları en az 15 yada 20 olan işyerini kapatmış fakat odadan kayıtları silinmemiş , Ticaret Sanayi Odası üyesi olduğu halde oy  kullanmış geçersiz sayılacak oylar vardır. Bunları da yargıya taşıyacağız. Yine seçim sürecinde karartılamayacak delillere dayalı bazı sahtecilikler cereyan etmiştir. Bu seçimde gerçek esnaf olmayanlar kendi çıkar ve menfaatleri için esnafın kaderi ile oynamıştır. Her kim karşımıza çıkarsa çıksın , hepsini yargıya taşıyacağız, hesabını soracağız, gerekir ise Sayın Başbakan’a kadar taşıyacağız. Bu da bizim esnafımıza boynumuzun borcudur. Zaten zor ayakta duran esnafın kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur.
       Zonguldak göç veren bir kent olması nedeni ile esnafımız oldukça zor durumdadır. Özellikle bakkal esnafımız kendilerine uzanacak bir el beklemektedir. Bakkal esnafımızın büyük marketler ile rekabet edecek gücü kalmamıştır. Bakkal esnafımıza bu konuda meslek odası kanalı ile güçlü bir  elin uzatılması gerekmektedir.
        Sayın Küçükali ve yanındaki ekibi bunu başaramazlar. İki adet bu amaçla kurulmuş ve batırılmış şirketleri ZONBAK , BAKO  halen daha vergi dairelerinde açık ve vergi borçlu bulunmaktadır.
       Kameraların ,basının karşısına geçip te ”Marketler Yasası neden çıkmıyor “ demekle işi geçiştiremezsiniz, bu sorumluluğu üstünüzden atamazsınız.Her oda seçimi zamanı “Toptan dağıtım merkezi kuracağız ,bunun için yer tuttuk,toptancı firmalar ile konuştuk, anlaşmalar yaptık “deyip te konuyu geçiştiremezsiniz.
       Zonguldak Bakkallar ev Tekel Bayileri Esnaf odasına  kayıtlı yaklaşık  620  üyeden en az 550 si bakkal , bayi  gibi  5596 Veteriner Hizmetleri ,Bitki sağlığı , Gıda ve Yem kanunu gereği Hijyen eğitimi alma zorunluluğu olan ve bu eğitimden haberleri dahi olmayan  üyeleri vardır.Bunların meslek odaları aracılığı ile derhal bilgilendirilip bu eğitimlerinin aldırılması gerekmektedir.Bu konu da da esnafımız kendi haline bırakılacaktır, zamanla göreceksiniz.
      Odaya bağlı üyelerin yarısından fazlası 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası gereği yanlarında işçi çalıştırdıklarından dolayı işyeri risk analizlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu konunun da meslek odası aracılığı ile acilen esnaflarımıza önce bilgilendirilmesi yapılıp sonra da bu  işlerinin çözülmesi gerekmektedir.
      Herkes şunu bilsin yönetime talip arkadaşlarım ile birlikte bu işin peşini bırakmayacağız.Bir taraftan işin yargı sürecini takip edeceğiz , bir taraftan mevcut yönetimin  arkasında gölge gibi duracağız, madem seçildiniz buyurun çalışmaya. Esnaf adına ihmal edilmiş ve yapılacak  çok iş var, hepsinin takipçisi olacağız.Esnafımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.”

28 Ocak 2014 Salı

MUHARREM AKDEMİR EV GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR



Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Ev ziyaretlerine devam ediyor.Dün akşam Baştarla mahallesinde Osman Toklu'nun evini ziyaret ettiler.İl Başkanı Halil Furat,Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin,İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak,İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Kurtman mahalle sakinleri ile bir araya geldiler. Mahallenin sorunlarını dinleyen Muharrem Akdemir ve eşi gördüğü ilgiden çok memnun kaldı

26 Ocak 2014 Pazar

ŞÜKÜR KÜÇÜKALİ GÜVEN TAZELEDİ. EKİBİNİ YENİLEDİ

ZONGULDAK BAKKALLAR VE TEKEL BAYİLERİ ESNAF ODASI SEÇİMİ YAPILDI
ŞÜKÜR KÜÇÜKALİ YENİDEN BAŞKAN

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası kongresi TTK Memurlar lokalinde yapıldı. İki listenin çekiştiği kongrede divan başkanlığını Esnaf Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Coşkun yaptığı konuşmasında, mahalle bakkalları ile büyüdüklerini, mahalle bakkallarının önemli olduğunu ifade ederek” Mahalle bakkalları adeta danışma merkezi gibidir. Postacısı onlara gelir, Polis memurları onlara gelir. Hatta kız almak isteyenler mahalle bakkallarından bilgi alır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi
Kongrede aday olan Süleyman Erbay da yaptığı konuşmasında yapacakları faaliyetleri mevcut başkan varken yapamadıklarını söyledi.
Mevcut başkan Şükür Küçükali de yaptığı konuşmasında Süleyman Erbay’a yanıt vererek” Ben padişahmıyım ki görevimi sana devredeyim. Bu kongre olmadan başkanlığı sana devredeyim. O zaman genel kurullara ne gerek var. O hale benim başkan vekilim. Bir yanlış varsa ve yapıldı ise neden bizi uyarmadı, alınan kararlara şerh koymadı.” Dedi
Küçükali, Bundan sonraki hedeflerinin Marketler yasası ‘ ( Parakende ve satış yasası) nın çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını ve takipçisi olacaklarını söyledi.
Daha sonra yapılan seçim sonrasında Şükür Küçükali 129 oy alırken Erbay 123 oyda kaldı. Bu sonuca göre Başkan Şükür Küçükali seçil
Mevcut Başkan Şükür Küçükalinin Listesi şu şekilde oluştu
Başkan Şükür Küçükali, Yönetim kurulu asil , Berk Pak,Kadir Habiboğlu,Erdal Gülay,Aydın Arıcı,Hasan Çakır ve Levent Yaman, Denetleme Kurulu asil üyeliği, Celal Bilici,İlknur Akdemir, Enis Çelik seçildiler.




25 Ocak 2014 Cumartesi

ZONGULDAK’TA BÜYÜK İHTİYACI OLAN OTİZİM DERNEĞİ KURULDU


Zonguldak’ta Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB-DER) resmi kuruluşunu 17 Ocak 2014 günü tamamladı.9 Şubat 2014 Pazar günü ilk genel kurulunu gerçekleştirecek olan KOB-DER İlk Genel kurulda Geçici yönetim kurulunun yerine asil yönetim kurulu üyelerini seçecek ve yapılacak genel kurulda alınan kararlar paylaşılacak
Geçici yönetim kurulu adına açıklama yapan H.Arzu Gökçe derneğin amacını ve oluşumunu kısaca şu şekilde anlattı. “ Nazmiye Civan isimli kurucu üyemizin göstermiş olduğu duyarlılık sonucu İstanbul ilinde bulunan OMAD ve ODD derneklerinde üye olan 8 yaşında otizmli bir kız annesi olan Hanife Arzu Gökçe ile görüşerek ilimizde Otizmli çocuk sayısının fazlalığı konusunda bilgilendirmesi sonucu, kendi gibi otizmli bir kız annesi olan kurucu üyelerimizden olan Nurten Kefeli ile irtibata geçtik. Sorunları dinledik. İlk sorguladığımız İstanbul ilinde aynı tanılı,aynı düzeydeki çocukla,ilimizde eğitimlerine devam eden çocuğun özbakım becerilerini bile tamamlayamadığı gördük .İstanbul’daki kız çocuk ilkokul 2.sınıfa normal çocukların içinde tam gün devam ederken,ilimizdeki çocuğumuz alt sınıfta öfke nöbetleriyle,temel iletişim becerileriyle boğuşmaktadır.Bu sorunlar anlatılınca kendi Ankara da yıllarca özel eğitim kurum yöneticiliği yapmış Dilek Kaya , Züleyha Arıman’ı Canan Köksal  ve  otizmli bir çocuk babası olan Salim ile  Tan ile 7 kişilik kurucu üye listemizi oluşturduk.


Genel kurulda Alınacak kararlar arasına alabilmek için yaptığımız ön çalışmalar sonucu;İlimizde çocuk psikiyatr randevudaki sorunlar,hastanelerimizde çocuk nörolojinin olması,Alt sınıf öğretmenlerinin alan öğretmenleri olmayışı, 4 tane Rehabilitasyon kurumundan bu güne kadar hiçe yakın hiç KAYNAŞTIRMA öğrencisinin çıkmadığı,tanımlama ve eğitim konularındaki yetersizlikleri görmüş bulunuyoruz.İlk olarak İstanbul ilinden derneğimiz aracılığıyla uzman özel eğitimcimiz çocukları tek tek değerlendirmeye tutarak bireysel programları özel eğitimcilerine teslim edilip takibi yapılacaktır,Özel eğitimciler Çetin Özbey hocamızdan eğitimler alarak sertifika alacaktır, 2 Nisan 2014 günü Otizm Farkındalık yürüyüşü yapılacak, Tüm Özel çocuklarımızın Müzik,Bilgisayar,yüzme konularındaki destekler özel eğitimci hocalarımızda iş birliğiyle planlamayayım,ayrıca dernek kurucularımızın telefonlarına özel çocuk aileri istedikleri zaman ulaşabilsinler diye ailerle paylaşalıcak,ailerle eğitim ve destek dernek üyelerimiz ve uzmanlar tarafından yapılacaktır,Zonguldak ilinde yaşayan Bende Otizmi Öğrenmek istiyorum diyen tüm gönüllü dostlarımıza kapımız açıktır,özel çocuk alilerinin üyelikleri dernek tarafından karşılanacaktır..Otizm yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan kendini Atipik,Yaygın Gelişimsel Bozukluk,Rett sendromu,Asberger,Yüksek Fonksiyonlu diye kendi içinde ayıran ömür boyu süren içe kapanım iletişim bozukluğu olarak gösteren ömür boyu süren bir engel çeşididir.Tek farkı alınan doğru eğitimlerle kendileri bağımsız Yaşar duruma getirebilmek çabamız olacaktır.” dedi

24 Ocak 2014 Cuma

Zonguldak Fatih Koleji’nde anasınıfı öğrencileri, büyüklerine ‘şiir’ ziyafeti sundu

Fatih Koleji Anasınıfı 6. Yaş Grubu ‘Renkli Kelebekler’ Sınıfı öğrencileri, dönem sonunu şiir gecesiyle noktaladı. Öğrenciler, ‘Anneciğim’, ‘Babacığım’, ‘Vatan ve Bayrak’, ‘Ah Bu Büyükler’ ve diğer konularda şiir seslendirdi. Bir birinden duygulu şiirleri sahneye çıkarak başarıyla okuyan küçükler,  büyüklerinden tam not aldı. Öğrencilerin program öncesinde ‘şiir nedir, kime söylenir, şair kimdir’ gibi sorulara verdiği cevaplar da velileri hem güldürdü hem düşündürdü.
Programın sonunda öğrencilere “Şiir Dinletisi Başarı Belgesi” takdim edildi.
Öğrencilerin şiir konusunda oldukça başarılı olduğunu belirten Fatih Koleji Müdür Yardımcısı Salih Sanlı, “Küçük yaşta olmalarına rağmen okudukları şiirlerle büyük mesajlar verdiler. Bu yaşlarda sahneye çıkıp büyüklerine bir şeyler anlatmak, onların akademik hayatı için dönüm noktası olacaktır. Gösterdikleri medeni cesaretten dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca onları programa hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyorum. Etkinliğimize iştirak eden siz değerli velilerimize de teşekkür ediyorum. Yapacağımız etkinliklerle bizi izlemeye devam edin” dedi.   


BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR ARAŞTIRMACI GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’YU ANDI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Ocak 1993 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Araştırmacı yazar Uğur Mumcu, demokrasi ve adalet için mücadele eden aydınlarımızdan birisiydi. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış, barış, demokrasi, adalet, özgürlükler, emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin, yara almaması için suikast sonucu yaşamını yitirmiştir. Mumcu, ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’  diyordu. Bu ülkenin önemli değerlerini aydınlarını asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Uğur Mumcu olmak üzere bu uğurda yaşamını yitiren tüm aydınlarımızı saygıyla anıyorum

CHP ELVANPAZARCIK BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NAZAN PULAT’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET


                   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elvanpazarcık Belde Belediye Başkan Adayı Nazan Pulat ve meclis üyeleri, Belediye Başkanı Zonguldak Muharrem Akdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e görevinde ve adaylık sürecinde başarılar dileyen Elvanpazarcık Belde Belediye Başkan Adayı Nazan Pulat, “Bizim Elvanpazarcık’ta, bayan seçmenimiz çok fazla. Gerçekten de onlardan büyük destek görüyorum. Başaracağıma da inanıyorum. 5 yıldır beldemizde meclis üyeliği yapıyorum. Sizlerin katkısı çok fazla. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımda, bir gün de sizinle çalışmak istiyorum. Çünkü siz, Elvanpazarcık’ta öğretmenlik yaptınız. Oradaki belde halkı, sizi sürekli soruyorlar. 4 yıldır Elvanpazarcık’ta festival havasında şenlik yapıyoruz. Hepsine katıldınız. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
                  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “İnşallah seçmenlerimiz aklıselim davranır ve başarıya ulaşılır. Bir hedef var, ve bu hedefe ulaşılabilmek adına halkımıza kendimizi anlatacağız. Sıkıntıların çözülmesi anlamında gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah zamanımız elverdiği sürece, belde halkımızla bir araya gelebiliriz. Ben orada 44 yıl önce çalıştım. İlk görev yerimdi. 44 yıl sonra aynı şekilde anılıyorsam, benim için çok büyük mutluluktur. Sizlere de çalışmalarınız da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


23 Ocak 2014 Perşembe

ZONGULDAK PLATFORMU, MİTHATPAŞA TÜNELİ İŞÇİLERİYLE MANGALDA BULUŞUYOR

 


Düzenlediği imza kampanyasıyla 40 bin imza toplayıp gündeme getirdiği Mithatpaşa Tüneli’nin yapılmasına vesile olan Zonguldak Platformu, tünelde çalışan işçiler ve gazetecilerle mangalda bir araya geliyor.Zonguldak Platformu, tünelin açılışından önce ziyaret ettiği işçilere verdiği söz olan mangal partisini gerçekleştiriyor. 25 Ocak Cumartesi günü Saat 12.00’de Mithatpaşa Tüneli’nin ağzında gerçekleştirilecek olan mangalda tünel işçileriyle kampanyaya başından beri büyük destek verip kamuoyu oluşmasını sağlayan gazeteciler ve Zonguldak Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri bir araya gelecek.Hazırlıklar için Zonguldaklılar Derneği’nde bir araya gelen Zonguldak Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, önümüzdeki aylarda yapacakları çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulundular. Zonguldak Platformu yaptığı açıklamada, Ağustos 2013’deki temel atma öncesi çalışmaları incelerken işçilerle yapılan sohbette çift vardiya çalışmaya başladıklarında mangal yapacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatarak, bu sözü bu hafta sonu gerçekleştirecekleri belirtildi. Zonguldak Platformu üyeleriyle tünelde çalışan işçiler ve gündem oluşmasına katkı veren gazetecilerin davet edildiği mangalla işçilere moral verilmesi ve tünelin kent için ne derece önemli olduğunun vurgulanması amaçlandığı ifade edildi. 

ZONGULDAK BELEDİYESİ İLE BELEDİYE-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN İLK GÖRÜŞMESİ YAPILDI

 
                 Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 2014 yılına ait toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmesi bugün, Belediye Encümen Salonu’nda yapıldı. Toplu İş sözleşmesi görüşmesine; Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye İş-Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Muhasebe Müdürü Mevlüt Dağkıran ve Belediye İş Sendikasında görevli üyeler katıldı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, her zaman işçilerinin yanında olduklarını belirterek; “Toplu sözleşme görüşmelerimize başlıyoruz. Bizler işçi arkadaşlarımızın her zaman yanlarındayız. Emekçi bir kentin insanlarıyız. Emeğin ne olduğunu biliyoruz. Her çalışan bir emek sarfediyor. Bu emekleri iyi değerlendirmek lazım. Hem çalışan hem de işveren açısından bu konu çok önemlidir. İşçilerimizin haklarını korumada iki taraf için en uygun ne ise o yönde adım atılacaktır.” şeklinde konuştu.
               Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ise; “Biz Belediye İş Sendikası olarak, örgütlü bir sendikayız. 24 tane belediye bize bağlı. Bunların biri de Zonguldak Belediyesi. Bu sözleşme bizim için çok önemli. Arkadaşlarımızın haklarını korumamız lazım. Tabi kurumu da düşünmek zorundayız. Zonguldak’ın en büyük sendikasıyız. İnşallah bu görüşmelerimiz olumlu sonuçlanır.” şeklinde konuştu.

Başkan Çimenoğlu, karatecileri kutladı

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Okullar Arası İl Karate Birinciliği müsabakalarında 13 madalya kazanan Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü karate takımını antrenman yaptıkları salonda ziyaret ederek kutladı.
Eşi Dilek Çimenoğlu ile birlikte Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü karate takımının antrenmanını bir süre izleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, başarılı hareketler yapan karatecilerin ileride, Türkiye şampiyonalarında  daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını bildirdi. Kulüp Başkanı ve karate takımı çalıştırıcısı Hüseyin Uğuz’u da tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Boş zamanlarında spora da zaman ayıran pırıl pırıl bir gençlik yetiştiriyorsunuz. Bu kardeşlerimizin içinden ileride çok başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum ve bütün çocuklarımıza ve gençlerimize de spor yapmalarını tavsiye ediyorum. “ dedi.
Karatecilerle bir süre de sohbet eden Başkan Çimenoğlu, “Sporu bırakmayın. Spordaki başarılarınız okulunuzdaki başarılara da yansıyacaktır. “ dedi.
Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Uğuz da, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimendğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “ Sayın Belediye Başkanımız Kulübümüzün faaliyetlerine büyük destek veriyor. Biz kendisine bu desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz. Aktif Gençlik Spor Kulübü olarak, Kulübümüzü Belediyemize bağlı bir spor kulübü gibi hissediyoruz. “ dedi.

22 Ocak 2014 Çarşamba

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET


 Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, yönetim, teknik heyet ve futbolcular, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, her zaman Zonguldak Kömürpor’a destek olduklarını belirterek, aynı hassasiyeti tüm Zonguldak halkının da göstermesi gerektiğini ifade etti. Herkesin Zonguldak Kömürspor’un yanında olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Zonguldak Kömürpor, ilimizin olmazsa olmazıdır. İnşallah bu sene yüzümüzün akıyla bu işi başaracağız. Bazen her konuda sıkıntılar olabiliyor. Önemli olan bu sıkıntıları aşabilmektedir. Sizlerde bu sıkıntıların üstesinden geleceğinize inanıyorum. Zonguldak halkı desteğini sms yoluyla da göstermeli diye düşünüyorum. Bu konuda katkıda bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Her zaman sizlerin yanındayız.” şeklinde konuştu.
 Kulüp Başkanı Süleyman Caner ise, “İlk yarı bitti, ikinci yarıya başladık. İkinci yarının ilk maçında çok güzel bir sonuç aldık. Mücadelemiz devam ediyor. Amacımız bal liginden çıkmak, bu takımı üçüncü lige çıkarmak. Desteğini bizden esirgemeyen Zonguldak Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.




MADEN İŞÇİSİNDEN TAŞERON TEPKİSİ; “TAŞERON DEMEK; KAN, GÖZYAŞI, ÖLÜM DEMEKTİR”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nin yeraltında tamir-tarama işlerinin taşeron firmalara ihale edilmek istenmesine maden işçileri tepki gösterdi.
22 Ocak 2014 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesi önünde toplanan 500’ü aşkın maden işçisi sloganlar atarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi’ne kadar yürüdü.
Yürüyüş boyunca, “Susma, haykır, taşerona hayır”, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Madenci, sendika omuz omuza”, “Taşeron istemiyoruz” sloganları attı.
Yürüyüşe, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube yöneticileri de katıldı.
MUTLU; TTK’DA TAŞERON ÇALIŞTIRILMASINA KARŞIYIZ
GMİS Armutçuk Şubesi önünde maden işçilerine hitap eden Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, “Burada toplanmamızın sebebi Armutçuk Müessesesi’nde tamir ve tarama işlerinin taşerona verilmesi için 17 Şubat’ta yapılacak ihaleye tepki göstermektir. Taşerona hayır demek için buradayız. TTK’da taşeron çalıştırılmasına karşıyız. Ocaklarımıza taşeron sokmamak için eylemlerimiz artarak devam edecektir. Kurum yöneticilerini, ocaklara taşeron sokmak için değil işçi açıklarının giderilmesi için mücadele etmeye çağırıyoruz.
Son dönemlerinde en onurlu direnişi gösteren Yatağan maden işçilerine buradan selam olsun. Yüreğimiz onlarla beraber” dedi.
ULUDAĞ; TAŞERON DEMEK; KAN, GÖZYAŞI, ÖLÜM DEMEKTİR”
GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, “Taşeron uygulamasına yönelik tüm uyarılarımıza rağmen 17 Mayıs 2010’da Karadon’da 30 arkadaşımızı, 7 Ocak 2013’de Kozlu’da 8 arkadaşımızı taşeron şirketlerin çalıştığı sahalarda kaybettik.  Ve göz göre göre gelen bu kazaları, iş cinayeti olarak tanımladık. Bugün hala bu uygulamayı sürdürmeye kalkmak anlaşılabilir bir durum değildir. İşçi açıklarının giderilememesi nedeniyle kurum yetkilileri taşerona iş vermek için yeni ihalelere hazırlanıyor.
İşçi açıklarını gidermeyerek yanlış yapan bakanlık, bu kez başka bir yanlışa yöneliyor.
Taşeron demek, kan, gözyaşı, ölüm demektir” dedi.
3  BİN 200 İŞÇİ AÇIĞI VAR, İŞÇİ AÇIKLARI GİDERİLMELİ.
Uludağ şöyle konuştu;  “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2013 yılında tarihinin en düşük üretimini gerçekleştirdi. Çünkü tarihinin en düşük işçi sayısıyla çalışmaktadır.
TTK Genel Müdürlüğü yaklaşık 2 yıldır işçi açıklarının giderilmesini istiyor.
Son olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 3 bin 200 işçi talebinde bulundu.
Yeni arkadaşların 2 bininin üretimde, 1.200’ünün yan sanatlarda çalıştırılması planlanıyor.
Ancak, Bakanlıkça henüz bu talebe yanıt verilmedi.
Kurum Yöneticileri; zararın geri çekilebilmesi ve TTK’nın Türkiye ekonomisine katkı verebilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyor.
Biz, Genel Maden işçileri Sendikası olarak 2 yıldır her fırsatta bu talebi dile getiriyoruz.
Başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere ilgili bakanlıkları bilgilendiriyoruz.
Dosyalar sunuyoruz.
Başlangıçta yaklaşık 2 bin kişi olan işçi talebi, emekliliklerin devam etmesiyle son olarak 3.200 e yükseldi.
Ne yazık ki, bugüne kadar siyasi irade işçi alınması yönünde bir karar vermedi.
TTK’nın bu işçi sayısı ve devam eden emekliliklerle; bırakınız üretimi artırmayı, ocakları açık tutabilmesi ve iş güvenliği önlemlerini alabilmesi bile zorlaştı.
Siz büyük fedakârlıklar yaparak yeri geldiğinde 2-3 kişinin yapması gereken işi tek başınıza yaparak bu kurumu ayakta tutuyorsunuz.

TAŞERON UYGULAMASININ FACİALARA YOL AÇTIĞINI YAŞAYARAK ÖĞRENDİK

KONUK YAZAR" YA DİKTATÖRLÜK YA DEMOKRASİ "

"YA DİKTATÖRLÜK YA DEMOKRASİ"

Nevzat Özyürek


Bu seçimlerde bin türlü hesabın mevzilenişin ve dümenin dönecegi kırılgan bir dönemdeyiz, her kesimin tilkileri ve çakalları var. AKP iktidarı ıktidardan gitmemek için her yolu deniyor. Demokrasinin kuralıdır. seçimle gelir seçimle gidersin. sizler demokrasıyı bir amaç olarak düşünmüştünüz demokrasi bizim için bir araçtır diyen sizlersiniz. gideceginiz yere geldiniz bu araçtan ineceksiniz bu halk size demokrasının bir araç olmadığının size öğretecek. hukuksuzluk ve yolsuzluklar nereye kadar? yoksulluğun, adaletsizligin, esitsizligin, hukusuzluğun geçerli olduğu bir toplumda demokrasi ve özgürlüğün gelecegini beklersiniz. sanırsınızki demokrasi ben geldim diye kapınızı çalacak intikam, kin, nefret duygularını topluma şırıngalayan AKP hükümeti ülkemizin başbakanı Recep Tayyip Erdogan kendi siyasal hesaplarını yoksul yada emekçi kesimleri birbirleri ile vuruşturarak ayrımcılık yaparak din sarmalı içinde olanlar dini duyguları yüreğinizin kıvrımlarında ise bunların işi dahada kolaylaşıyor halkıımızı din, iman ekseninde adaletsizligin gelir dagılımındaki büyüme ile ince çizginin ne anlama geldigini görmeliler kör bir inanç ayrışma ile kendini gösteriyorken olan yine yoksullara emekçilere oluyor oysa bizim acılarımız ortak yaşamlarımız aynı. Ezilen, sömürülen, aşağılanan HALK'tır. Ülkemizi yönetenler düşmanlık ateşini toplum içine körüklemişlerdir.Ülkemizn başbakanı Tayyip Erdogan konuştukça evet efendimciler yandaşlar her zaman oldugu gibi saldırıya geçiyorlar. "HAYAT İNSAN SEVGİSİ İLE YAŞANIR" binlerce yıllık bir tarihin izlerini taşıyan coğrafyamızda barış içinde demokrasiyi ve özgürlükleri yaşam biçimine dönüştürmek o denli zor degil. Ülkemizde itiraz hakkının tanınmadığı görsel ve yazılı medyanın toptan baskı altına alınarak yandaştırılmıştır. iktidarın meşşuriyetini yetirdiği bir düzen. YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİ toplumun savurgan tektipleştirici bireyci yıkıcı toplum modeline karşı çıkılmasını savunmaktadır.Çevrecilerin, işçilerin, işsizlerin, emekçilerin, çifçilerin, baş örtülü veya örtüsüz kadınların, gençlerin,kürt ve alevi yurttaşlarımızın, azınlık mensubu yurttaşların sorunlarına sahip çıkmakta taleplerini ortaklaştırarak bu alanlarda verilecek mücadelenin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünmektedir. Gezi parkı direnişini oteriter dayatmacı tek tipçi farklılılkları ve farklı yaşam tarzlarını yok sayan bir anlayışa bir tepki olarak okuyorsak demokratik meşşuriyeti olması halinde kitlesel destege sahip olabileceği ve kalıcı bir başarıya ulaşabilecegini düşünelim. Politik mücadele hattının doğrulugu daha ıyı anlaşılmaktadır. en umarsız durumlarda bile bir çıkış yolu bulunduğunu çaresizlige teslim olmadıgını görelim. Bugünde bir umut var Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ülkemizde bu umudun taşıyıcılarından birisidir gelin bu umudu hakların demokrasi partisi birleşenleri olarak birlikte büyütelim... AKP güven duyulan bir siyasi oluşum degil insanları kandırma üzerine siyaset yapan bir parti bu tuzaklardan kurtulmanın yolu yalnız ve yalnız ilkelerdir. Önümüzde iki yol var YA diktatörlük YA demokrasi..


TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Zonguldak Şubesi’nin 11-12 Ocak 2014 tarihlerinde yapılan 43. Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Kurul delegeleri belirlenmişti..Yönetim kuruluna seçilen üyelerin en yaşlı üyesi sıfatıyla Pirali Koç başkanlığında yapılan ilk toplantı  ile göreve başladı.. Yapılan ilk toplantıda görev dağılımı şu şekilde belirledi..
Başkan                                 : Erdoğan KAYMAKÇI
Başkan Yardımcısı                : Hüsnü MEYDAN
Yazman                                                : Hasan KARAÜZÜM       
Sayman                                               : Kebire KEL
Üye                                       : Pirali KOÇ
Üye                                       : Sabri ÇATMA
Üye                                       : Hanefi ORUÇ

Zonguldak’ta 30 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı grizu davası yine ertelendi

17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen grizu faciasıyla ilgili dava ileri bir tarihe ertelendi. Bugüne kadar 5 bilirkişi raporu hazırlanan grizu davasında 6. bilirkişi raporu hazırlanması talebi kabul görmedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon Müessesesi maden ocağında 30 işçinin öldüğü, 11 madencinin ise yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili 28 sanığın yargılanmasına devam edildi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 4’ü ile grizuda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları katıldı. Mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, iş güvenliği konusunda gerekli koruyucu önlemleri almamaları dolayısıyla işveren konumundaki TTK ve alt işveren Yapı-Tek firmasının ortak sorumluluğu ve kusuru bulunduğunu söyledi. Daha önceki 5 bilirkişi raporunda sanıklarla ilgili kusur paylaşımlarının yapılmadığını ileri süren Cumhuriyet savcısı, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.
Mağdur ailelerin avukatları, yargılama boyunca 5 bilirkişi hazırlanan grizu davasında 6. bilirkişi raporu talebine karşı çıktı. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, dosyanın incelemeye alınması için mahkemeyi 12 Şubat'a erteledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “YALNIZ DEĞİLSİNİZ” PROJESİNİ BAŞLATTI

         Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “ Yalnız Değilsiniz “ projesi kapsamında il genelinde Kamu, Özel ve Üniversite Diyaliz merkezlerinde tedavi gören 557 hastaya evinde ulaşılıp anket yapılacak.
         İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi. “ Sağlık sistemi içerisinde Diyaliz hastaları önemli bir yer tutmaktadır. Diyaliz tedavisi uzun soluklu ve düzenli takibi gerektiren bir tedavi yöntemidir. Bu kapsamda başlattığımız  “Yalnız Değilsiniz” projesi ile ilimiz ve ilçelerinde tedavi gören 557 diyaliz hastamıza ulaşıp evlerinde misafir olarak yüz yüze anket yapmayı planladık.
       Başlattığımız bu projede ilimizde Kamu Hastanelerindeki Diyaliz Merkezleri, Özel Diyaliz Merkezleri ve Üniversitemiz Hastanesi Bünyesindeki Diyaliz Merkezinde verilen Diyaliz hizmetlerinin kalitesini artırmak, diyaliz hastalarının karşılaştığı sorunları tespit etmek, tespit edilen sorunların çözümüne yönelik iyileştirici önlemleri almak, diyaliz hastalarının diyetlerine uyumunu artırmak, diyaliz hizmeti veren kamu, özel ve üniversite diyaliz merkezlerimiz arasında standardı yakalamak, diyaliz tedavisi gören hastalarımızda hastalıkları ve tedavileri ile ilgili eğitim düzeylerini ve farkındalıklarını artırmak ve en önemlisi diyaliz hastalarındaki sahipsizlik duygusunu ortadan kaldırmak başlıca hedeflerimizdendir.
      İlimiz genelinde insanlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için önümüzdeki günlerde başka projelerimizi de başlatacağız…

21 Ocak 2014 Salı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, KGD’yi ziyaret etti

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Ziyarette, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, İl yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. MHP heyetini, KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ta basın; yaygın, geniş ve çok aktiftir. Talip olduğumuz görevde de inanıyorum ki eksiğini, hatasını çekinmeden yazabilecek basın mensubu arkadaşlarımız var. Bize; ‘Gençsin, yürü başkan arkandayız’ diyen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Gördüğünüz gibi yerleri dar, yer sıkıntıları var. Zonguldak Belediyesi, artık basının arkasında olacak bir kurum haline dönüşecek. Onların mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, gazetecilerin toplumun entelektüel kesimini temsil ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Yerel basın, bizim için önemli, şu anda korkusuzca sesimizi duyurabildiğimiz tek kanat burası. Kamu hizmeti yapıyorsunuz, çok önemli bir hizmet. Gazetecilerin dertleri çok, bir süre önce Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladınız. Ama hiç kimse ‘çalışamayanlar neden çalışmıyor?’ diye sormuyor. Gazeteciler, toplumun entelektüel kesimini temsil ederler. Ya da entelektüelliğin yaşaması için önemli bir unsur. Aynı zamanda gelişmenin, başkaldırmanın, direnmenin mihenk taşıdır. Kaleminin namusu çok önemlidir. Bizim anlayışımıza göre, gazeteci fiyatı olmayan insandır. Maalesef son yıllarda gazetecilik sıfatını taşıyanların, o kalemin namusunu hala taşıyan insanları rahatsız edici bir boyuta ulaştığı bir vaka. Türkiye açısından bir şanssızlık şu; ulusal basın açısından söylüyorum; gazeteciliğin yandaşı vesairesi olmaması gerekir. Gazetecinin bir tek kulvarı olmalı, ‘hukukla bezenmiş doğruluk kulvarı olmalı’ diye düşünüyorum. Böyle olduğunda hükümetler zaman zaman yanlışa düştüğünde uyarı görevini yaparlar. Bu memleket ve millet için önemli bir hizmettir. Gerçekten hakkıyla gazetecilik yapabilen insanlar olabilseydi, hükümetin rüşvet gelirleri kutuların dışına taşmadan hükümeti uyarırlardı. Biz de dünyaya rezil olmaktan kurtulmuş olurduk. Anadolu basını, yerel basın henüz hükümet edenlerin tasavvutu altına girmemiş basın için hala hayat var diyoruz. İnşallah bunların varlığı da şikayetçi olduğumuz tüm bu konuların ortadan kalkmasını sağlayacak. Onun için iyi ki varsınız.”

Gazeteciliğin mesafe mesleği olduğunu ifade eden KGD Başkanı Osman Sav ise, “Umarım bu ilginiz, bu takibiniz seçim sonrası da devam eder. Basının içindeki durum genel hatlarıyla en çok bizi rahatsız ediyor. Hem meslek örgütü olarak, hem de bu işi gerçekten yapmak isteyen, emek veren arkadaşları rahatsız ediyor. ‘Basın mensubu’ dendiği zaman resmi gazete veya başka bir gazete aranmazdı. ‘Gazeteci’ denildiği zaman ‘Bu doğrudur’ denirdi, neredeyse kanun hükmü gibi bir şeydi. Vatandaş o gözle bakardı. Ama son zamanlarda birçok meslek, bu dönüşümleri, bu yozlaşmaları yaşıyor. Hatta itibarsızlaşmayı yaşıyor. Bugünlerde de bizim meslek bunu yaşıyor. Bunlardan en çok biz rahatsızız. Gazeteci yandaş olmamalı, gazetecinin partisi, adamı olmaması lazım. Gazetecilik mesafe mesleğidir. Haber kaçırmayacak kadar yakın, o duyguları da karıştırmayacak kadar uzak olması lazım. Maalesef biz onun ezikliğini zaman zaman yaşıyoruz. İnşallah yerel basın babında yaşanmaz, itibarımız daha da kötüleşmez. Vatandaşın gördüğü şeyi bizim görmezden gelme lüksümüz yok. Ama bunda sadece gazeteci arkadaşların değil siyasetçilerin de suçu var. Aleyhte yazıldığı zaman yandaş oluyor. Size yazıldığı zaman ise yandaş olmuyor. Genel hatlarıyla biz mesafeli ve objektif gazetecilik istememiz lazım. İşte biz bunu istemediğimiz için maalesef bu haldeyiz. Bizim durumumuz düzelirse Türkiye’nin durumu daha da düzelir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR HASAN DOĞRU’YU TEBRİK ETTİ

 
 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “O Ses Türkiye” yarışmasında Zonguldak’ı başarı ile temsil eden ve birinci olan Hasan Doğru’ya destek olmak için dün gece İstanbul Arı Stüdyolarındaydı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e eşi Nurten Akdemir eşlik etti. Acun Ilıca’nın hazırlayıp sunduğu “O Ses Türkiye” yarışması, dün geceki finaline seyirci olarak katılan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Hasan Doğru’nun birinci olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Hasan Doğru’nun annesi ve babası ile de kuliste bir araya gelen Başkan Akdemir, ailenin heyecanına ortak oldu. Finalin ardından tebrikleri kabul eden Zonguldaklı Hasan Doğru Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in finale gelerek destek olmasından dolayı kendisine teşekkür etti.


20 Ocak 2014 Pazartesi

ÇAYDEĞERMENİLİLER, İLÇE OLMAK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI


   AKP iktidarının, kent sınırını Büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren 'bütün şehir' uygulaması kapsamında Zonguldak’ın da yer almasıyla Çaydeğirmeni belde halkı da harekete geçerek ilçe olmak üzere imza kampanyası başlattı. Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak’ın bütünşehir olması halinde belediyelerinin kapatılacağını bu nedenle de Çaydeğirmeni beldesinin ilçe yapılmasını istediklerini, bildirdi.Çaydeğirmeni’nin ilçe olması yönünde hiçbir eksikliği olmadığını belirten Başkan Satılmış Gebeş, “Zonguldak’ın bütün şehir olması halinde belediyemiz kapatılacak. Kapanmaması ve belde halkımıza hizmetlerimizin devam etmesi için de ilçe olmak istiyoruz. Bu amaçla da imza kampanyası başlattık.” diye konuştu.Çaydeğirmeni’nin ilçe yapılması yönünde halkın desteğini almak için belediyeden şu anonslar yapılıyor: “Çok değerli Çaydeğirmeni sevdalıları, 18 Ocak 2014 Cumartesi günü başlattığımız imza kampanyası beldemizin çeşitli mahallelerine kurduğumuz imza stantlarıyla devam ediyor. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ediyoruz.”

19 Ocak 2014 Pazar

ELİF YAŞAR KARAPINAR BİRİNCİ OLDU

Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından, Türk Halk Müziği Solist ve Solo Çalgı Yarışması düzenlendi. Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, "Gençlerimizin kültürümüz olan değerlerini tekrardan anımsaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bir Türk Halk Müziği yarışması düzenledik. Yarışmadan çok Türk Halk Müziği şöleni diyoruz biz buna. Burada dereceye girenleri Türkiye Gençlik Merkezleri arası Türkiye Yarışmalarına götüreceğiz" dedi.
DEVREK KÜLTÜRÜNÜ VE TÜRKÜLERİNİ ARAŞTIRMA KURULU SOLİSTİ KARAPINAR, BİRİNCİ OLDU
    Yarışmaya katılan, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Solisti Elif Yaşar Karapınar da söylediği, “Bülbülüm Altın Kafeste” türküyle yarışmanın birincisi oldu. Karapınar’ın başarısını kutlayan Kurul Başkanı Mustafa Uzundal, “Devrek türkülerinin okunması ve tanıtımında büyük emeği olan Elif Yaşar Karapınar kardeşimizi halkımız ve kurulumuz adına kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”dedi.Uzundal şunları söyledi; “İçimizden bir değer olan Elif kardeşimiz Devrek’i Zonguldak’ta en iyi şekilde temsil ederek bizleri onurlandırmıştır. Finalde de gerek Devrek gerekse Zonguldak’ımızı en iyi şekilde temsil edeceğinden asla şüphemiz yoktur. Kurul olarak Elif Yaşar Karapınar kardeşimize en iyi desteği vermeye hazırız.”
DEVREK’İ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM
   Kurul solisti Elif Yaşar Karapınar, yarışmada Zonguldak ve Devrek’i en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek; “Amacım Türkiye genelinde birinci olarak Devrek’imizi ve Zonguldak’ımızı en iyi şekilde temsil etmektir. Bu amaçla çalışmalarımızı, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu olarak aralıksız sürdürüyoruz. Başta bizi çalıştıran öğretmenlerimiz Feridun Kırımlı ve Jülide Özdemir’e, Kurul Başkanımız Mustafa Uzundal, üye arkadaşlarım İsmet Akdemir, Nihat Ahlat, M. Naci Kocabıyık, İbrahim Tığ, Burak Demirci, Gökhan Ünsal, Şaban Süyer’e de bana ve kültürümüze olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.