25 Şubat 2014 Salı

DİYALİZ DERNEĞİNDEN İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE ZİYARET

  Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kefeli ve Yönetim Kurulu üyeleri Dünya Böbrek günü etkinliği kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin”i makamında ziyaret ederek destek istediler.
           Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Ayhan Kefeli şunları kaydetti. “ 13 Mart 2014 Perşembe günü 12.00-14.00 saatleri arasında camlı köşkte Dünya Böbrek günü etkinlikleri kapsamında “ Böbreğimizi nasıl koruyalım “ adı altında bir etkinliğimiz var. Başta sizleri ve tüm Zonguldak halkını bu etkinliğimize davet ediyorum “ dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek elimizden gelen tüm desteği vereceğiz ve düzenleyeceğiniz bu önemli günde sizlerin yanında olacağız “ dedi.

18 Şubat 2014 Salı

Başkan Akdemir, KGD’yi ziyaret etti

Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Yönetim Kurulu üyeleri ve Dernek üyeleri tarafından karşılanan Başkan Akdemir, gazeteciliğin zor bir görev olduğunu belirtti.
Başkan Akdemir, gazetecilerin Zonguldak’ın gözü-kulağı olmaya çalıştığını belirterek, “Bu zor işinizi başarıyla yürüttüğünüz için sizi tebrik ediyorum. Türkiye’de basın, özellikle sizin amatörce yapmaya çalışmanız gerçekten çok zor, ama siz üstesinden geliyorsunuz. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zonguldak, küçük bir yer, hep karşı karşıya geliyoruz. İnşallah bu birliktelik, sizlerin güzel ve etik kurallar içinde yaptığınız her haber bundan böyle de devam etsin. Gazeteciliğin en güzel yanı; doğru haberi doğru şekilde halka yansıtmaktır. Özellikle köşe yazan arkadaşlarımız yazarken, ‘karşı kişiyi zedelemeden, onun maneviyatını bozmadan yaparsa daha güzel olacaktır’ diye düşünüyorum. Bu böyle mi? Böyle olduğunu söylemiyorum, ama ulusal basında da aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir kişi hakkında olmamış şeyler de yazılabiliyor. Bu da tabii pek hoş olmuyor. Biz her zaman ciddiyetten yanayız. Ciddi tavrımız her zaman eksilmeyecek. İnşallah bu sağlıklı haberleriniz sağlıklı çalışma koşulları içinde devam eder. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav da, Başkan Akdemir’e güzel düşünceleri için teşekkür ederek, “Adaylığınız bir kez daha hayırlı olsun. Seçim atmosferi daha da hızlanacak. Zonguldak, hem siyasi, hem de coğrafi olarak zor bir şehir. Yatırım icraatı yönünden zor bir şehir, siz bunun zorluğunu uzun yıllardan beri çektiniz. Zonguldak’ımız bundan sonra inşallah daha çok hizmet alır, daha çok destek alır. Bizler sizin çok desteğinizi gördük. Zonguldak adına yapılabilecek ne varsa, biz her zaman sizin yanınızdayız. Basın mensubunun gördüğünü yazması lazım, zaman zaman nahoş olaylar olabiliyor. Gönül ister ki, bunlar olmasın, sıfıra insin. Gazetecilik, bazen yanlış anlaşılıyor. İnşallah her şey düzgün bir şekilde yapılır ve Zonguldak daha çok hizmet alır” dedi.
Başkan Akdemir, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Diğer adaylar ‘Akdemir’in projesi yok’ diyorlar. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna Başkan Akdemir, “Tabii ki, belediye başkanlarının bir hedefi vardır. O hedefe ulaşması için şehrin bir projesi oluşur. Yapacağı çalışmaları bir proje halinde sunar. Tabii ki, projemiz var. Olmaz mı? Ama projelerimizi açıklamakta acele etmedik. Hemen heyecanlanıp da açıklamadık, ‘zamanı var’ dedik. Bizler de basının önüne çıkarak, halkımıza çok düzgün bir şekilde göstererek anlatacağız. Afişlerimiz yapılıyor, billboardlara asılacak konularımız var. Bunların hepsini göstereceğiz. Ben ‘helikopter pisti yapacağız’ derken, ‘Cumhuriyet Parkı’ diye adlandırdığımız eski çöp döküm alanını o mezbelelikten kurtarmak için çok önceden planladığım bir konu var. Oranın dizaynını yaptırdık, projesini çizdirdik. O projenin içinde helikopter pisti de var. Ben onu dedim. Üstesinden gelemeyeceğim afaki projeleri almadım. Alabilirdim de… Deniliyor ki, ‘İnsan hayal ettikçe yaşar’, yok öyle bir şey. Yapacağınız çalışmaları anlatacaksınız ki, insanları sizi eleştiri yağmuruna tutmasın. Caddede benim yüzüm ak gezeyim. Halkıma verdiğim sözleri yerine getireyim. Başkan seçildiğim takdirde Zonguldak’ta yapacağım ilk iş; imar ve ıslah planlarını halletmek olacak. Zonguldak’ta en hassas konu bunlardır. Halkımızın elinde ‘tapu tahsis belgesi’ denilen bir kağıt parçası var. Yazık, bunu çözmem gerekiyor. Halkımın arsası mı var, evi mi var? Çoluk-çocuğuna bırakacağı çok düzgün bir mal varlığı olsun. İnsanlar mağdur olmasın istiyoruz. Bunu ortadan kaldırmak istiyorum. Diğer çalışmalar da sırasıyla gelecek.”
Açıklanan CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi listesiyle ilgili bir soru üzerine Başkan Akdemir, “Meclis üyesi aday konusuna pek müdahil olmadım. Konunun dışındayım. İnsanların üzerinde toplum baskısı var. Toplum baskısı olduğu için birilerine taraf olmuş gibi oluyorsunuz. Ben o taraf olmayı kabul edemiyorum. İl, Merkez İlçe, Milletvekilleri ve Genel Merkezimiz var. Konusunda uzman, deneyimli, çevresinde sözü kabul edilen, sevilen arkadaşlarımız olsun istiyoruz. Bunu da yetkililer mutlaka değerlendirmiştir” dedi.

Akdemir, “Liste rahatsızlık yaratır mı?” şeklindeki soruya da, “İnşallah yaratmaz. Başımız ağrıyacak, ama CHP olarak bunun da üstesinden geliriz. Biz kavga etmeyeceğiz. Her şeye olumlu bakacağız. Olumlu bakamadığımız sürece sıkıntının boyutu büyür durur. Bu da hoş değil. Biz çok farklı bir şehirde yaşıyoruz. ‘İnsanların birbirini sevdiği ve saydığı’ diye adlandırılan bir şehirde yaşıyoruz. Bu sıkıntılar aşılacak” dedi.

17 Şubat 2014 Pazartesi

KÖLELİK DÜZENİNE SON! TAŞERONLAŞMAYA, ÖRGÜTSÜZLÜĞE, KURALSIZ ÇALIŞMAYA HAYIR! YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGİ ANKARA’DA YAPILDI

 GENEL MADEN-İŞ’TEN TAM DESTEK!
TÜRK-İŞ’in düzenlediği, “Kölelik Düzenine Son, Taşeronlaşmaya, Örgütsüzlüğe, Kuralsız Çalışmaya Hayır Yürüyüş ve Mitingi, 15 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da yapıldı. Mitinge, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 50 bin işçi katıldı.
Ankara Garı önünde toplanan işçiler, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Çeşitli sendikalardan katılımcılar, Talat Paşa Bulvarını takip ederek Sıhhiye Meydanı’na yürüdüler.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) da mitinge büyük bir grupla katıldı.
Yürüyüş boyunca “Emeğin Başkenti Şanlı Zonguldak”, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Vur vur inlesin Ankara dinlesin”, “Ankara Ankara duy sesimizi bu gelen madencinin ayak sesleri”, “Taşerona hayır”, “Santraller halkındır satılamaz”, “Madenler halkındır satılamaz”, “Zonguldak-Yatağan omuz omuza”, “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Susma haykır, taşerona hayır” sloganları atan maden işçileri, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçi alınsın üretim artsın”, “Zonguldak-Yatağan omuz omuza” yazılı dövizler taşıdılar.
Yürüyüş sırasında Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi maden işçileri ve Tes-İş Sendikası Zonguldak Şubesi’nden santral işçilerinin bulunduğu grupla karşılaşan GMİS korteji arasında karşılıklı sloganlaşmalarla gösterilen dayanışma diğer sendikalara üye işçiler tarafından da alkışlandı.
Mitinge GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’e bağlı Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez, Armutçuk ve MTA Şubelerinin başkanları ve yöneticileri ile kalabalık bir GMİS üyesi işçi katıldı.
Sıhhiye Meydanını dolduran işçiler, burada taşeronlaşma, örgütsüzlük ve kural dışı çalışma aleyhine sloganlar attılar.
Miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, mitingin açılışını yaptı. Kavlak, “Kayıt dışılığa, taşeron, 4/b, 4/c adı altında köle gibi çalıştırılmaya, düşük ücret politikalarına, asgari ücretin sefalet ücreti olmasına, özel istihdam büroları aracılığıyla işçi simsarlığına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerinde can vermeye, işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına, sendikasızlaştırmaya, sendikal nedenlerle işten atılmalara ve özelleştirmelere karşı artık yeter demek için, haykırmak için buradayız, alanlardayız. Bu ülkede emeği ile geçinenler, alınteri akıtanlar insanca bir yaşama kavuşana kadar da alanlarda olacağız” dedi. Kavlak ayrıca, Türkiye işçi sınıfının tarih yazdığını, Türkiye sendikal hareketine damgasını vurduğunu söyledi.
Kavlak’ın yaptığı açılışın ardından, dört işçi söz aldı. İlk olarak Şeker-İş Sendikası üyesi, Ankara Şeker Fabrikası geçici işçisi Salim Gündüz konuştu. Ardından Tes-İş ve Türkiye Maden-İş Sendikaları adına, Yatağan işçisi Mustafa Göçmen konuştu. Türkiye Yol-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube üyesi, taşeron işçisi Mustafa Dağtekin’in ardından, Teksif Sendikasına üye oldukları için işten atılan Teksif Sendikası  üyesi Rabia Daşdemir konuşma yaptı.
Mitingde kürsüye daha sonra TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay geldi.
Atalay konuşmasında ilk olarak taşeron işçilerin sorunlarına değinerek şunları söyledi:
“Taşeron konusu artık ülkemizde kanayan bir yara haline geldi. Bu konu ülkemizin ayıbıdır. Emek sömürüsünün en büyük aracıdır. Bakanlık, taşeronlaşmayla ilgili bazı düzenlemeler yapıyor. Bu düzenlemeler, bu sorunun ortadan kalkmasına yol açacaksa, biz buna destek vermeye hazırız. Ama koşulumuz, bir düzenlemeyi yaparken, diğer taraftan bir hak kaybı olmamasıdır. Özellikle İş Kanununun 2. maddesinin değiştirilmesini asla kabul etmeyiz. Taşeron işçisinin hastalanma hakkı yok. Cenazesini kaldırma hakkı yok. İşyerinde yemek yeme hakkı yok. Servise binme hakkı yok. Tazminat hakkı yok.
Biz taşeronlaşmanın Türkiye’nin gündeminden tamamen kalkmasını talep ediyoruz. Özellikle kamuda asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz. Kalanların da en az 5 yıllık sözleşme yapılarak güvenceye kavuşmasını, sendikalı olması halinde de toplu iş sözleşme farklarının ödenmesini talep ediyoruz.  Taşeron işçilerinin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamalıyız. Ülkemizi bu ayıptan kurtarmalıyız.
Aramızda Yatağan’dan, Yeniköy’den, Kemerköy’den gelen arkadaşlarımız var. Termik santrallerimiz ve kömür işletmelerimiz özelleştirilmek isteniyor. Biz 20 yıldır ülkeyi yönetenlere anlatmaya çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki engel olamadık. Kamu kurumları yok pahasına satıldı, birileri bundan rant elde etti. Bu kadar özelleştirme yapıldı da ne oldu? Dev gibi kuruluşlar ortadan kalktı, Seka yok oldu, Sümerbank yok oldu. Özelleştirme işsizlik demektir. Sendikasızlık demektir.
Özelleştirme nedeniyle 4-c adı verilen bir kölelik düzenine mahkum edildi. Yokluğa, yoksulluğa mahkum edildi. Biz TÜRK-İŞ olarak onların davalarının da takipçisiyiz.
Yatağan işçileri 10 Ekim 2013 günü kitlesel olarak Ankara’ya geldi. Meclis’e yürüdü. 24 Ekim 2013 günü ben Yatağan’a sizin yanınıza geldim. 29 Aralık’ta Milas’ta miting yaptınız, TÜRK-İŞ olarak oradaydık. 17 Ocak’ta Ankara’ya gelmek istediniz, engel oldular ama sizin yerinize biz buradaydık, 5 bin işçimiz Özelleştirme İdaresi önünde sizin sesiniz oldu. O gün buraya gelemediniz ama işte bugün buradasınız. Size o gün söz vermiştik, işte bugün binlerce kardeşinizle birlikte buradasınız.”
Konuşmasında örgütlenme konusuna da değinen Atalay şunları söyledi:
“Bu ülkede sendikal örgütlenme nedeniyle, özellikle son 10 yılda binlerce işçimiz işten atıldı. Sendikalarımız, insanların ekmekleriyle oynamamak için örgütlenme yapamaz hale geldi. İşverenler sendika istemiyor. Sendikayı düşman gibi gören işverenler var. Bunların arasında ne yazık ki her siyasi partiye mensup belediye de var. Biraz önce, Teksif Sendikamıza üye olduğu için işten atılan kardeşimiz konuştu. Bu yapılan haksızlıktır, zulümdür.
Bu ülkede 1980 yılında nüfusumuz 45 milyondu, 2.5 milyon sendikalı işçi vardı. Bugün nüfusumuz 75 milyon, sendikalı işçi sayısı 1 milyon.
Örgütlendiğimiz işyerlerinde yaşadığımız bir başka konu da yetkilerle ilgili. Sendikalarımız üye yapıyor. İşverenler ya da rakip sendikalar yargıya itiraz ediyor. Yargı süreci tamamlanana kadar yıllar geçiyor. Süreç bittiğinde işyerinde örgütlü işçi kalmıyor. Basın çalışanları örgütsüz, basında örgütlülük yüzde 2 düzeyinde. İstanbul’da Punto Deri’de işçiler sendikalı oldukları için işten atıldı, onların davalarının da takipçisiyiz.
Son yıllarda iş kazaları nedeniyle büyük acılar yaşıyoruz. Merdiven altı işyerlerinde, Tuzla tersanelerinde, madenlerdeki taşeron işyerlerinde, inşaat sektöründe iş cinayetleri yaşanıyor. İşçiler canları pahasına ekmek parası için çalışıyor. Bunlar ülkemiz için kara birer lekedir. Birileri, karlarına kar katmak için insanların hayatlarıyla oynuyor. Her yıl iş kazaları sonucunda binlerce işçimizi kaybediyoruz. Günde ortalama 4 işçimizi iş kazalarında yitiriyoruz. Bu rakamlar, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye için bir utançtır. Bu rakamlar, 21. yüzyıl Türkiyesi için bir utançtır. Türkiye bu utançtan kurtulmalıdır, bu gidişe artık bir dur denmelidir. Bunların önüne geçilmesi için kayıtdışılığa son verilmelidir. Sendikalaşmanın önündeki engeller ortadan kaldırılmalıdır”.
Konuşmasının son bölümünde ülke gündemine de değinen Atalay, “Ülkemiz son dönemde siyasi ve ekonomik kriz yaşıyor. Bir taraftan yolsuzluk iddiaları, diğer taraftan paralel devlet iddiaları bitmek bilmiyor. Bunlar ülkemize zarar veriyor. Bunun bedelini çalışanlar ödüyor. Biz artık bedel ödemek istemiyoruz. Ama bu alanın, sizlerin sesini duymayanlara bedel ödeteceğiz” dedi.
Atalay’ın konuşmasının ardından miting dağıldı.

ZONGULDAK TSO KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU PROJELERİ GÖRÜŞTÜ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nu ziyaret eden Gökçebey Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Sinem Başıaçık ve Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melahat Çöğendez, projeler için destek istedi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ve üyeleri ziyaret eden Gökçebey Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Sinem Başıaçık, Gökçebey Kaymakamlığı ve Sabancı Vakfı’nın hazırlayacağı Kadın Hakları, Farkındalık, Turizm, Bölge Aktivite gibi projelerine Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklerini istedi. Destek ve Hibe Programlarıyla ilgili ortak proje üretilmesiyle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melahat Çöğendez ve üyeleri ise Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte hareket etmek istediklerini belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri 3 günlük etkinlik için de destek istedi.    Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Zonguldak’ın gelişimi ve kadınlara yönelik projelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, ziyaretlerden dolayı teşekkür etti

MADEN İŞÇİSİ, TAŞERONLAŞMAYA KARŞI TTK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nin yeraltında tamir-tarama işlerinin taşeron firmalara ihale edilmek istenmesine maden işçileri TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanarak tepki gösterdi.
17 Şubat 2014 tarihinde TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanan maden işçileri, “Susma, haykır, taşerona hayır”, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Madenci, sendika omuz omuza”, “Taşeron istemiyoruz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Kozlu, Gelik, biz daha ölmedik”, “Vur vur inlesin Ankara dinlesin” sloganları attı. Madenciler, “Taşeron demek ölüm demek” yazılı pankart ile “Özelleştirmeye ve Taşeronlaşmaya hayır”, “TTK’ya işçi alınsın üretim artsın”, “Madenci feneri sönmeyecek” yazılı dövizler taşıdı.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve şube yöneticileri, Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci ve şube yöneticileri, Kozlu Şube Başkanı Şaban Kaptan ve şube yöneticileri, Merkez  Şube Başkanı Niyazi Azaklı ve şube yöneticileri, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin ve şube yöneticileri de eyleme katıldılar.
TTK Genel Müdürlüğü önünde maden işçilerine hitaben konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Türkiye’nin başına bela olan ve bizim de ağır bedeller ödediğimiz taşeron uygulamalarına karşı sesinizi yükselttiniz. Aynı şekilde 15 Şubat 2014 tarihinde Türk-İş, Ankara’da büyük bir miting yaparak taşeron belasına karşı Hükümeti ve tüm siyasi kadroları uyardı. Bizler de hep birlikte oradaydık ve bu sese güç verdik. Buradan bir kez daha yineliyoruz ki Türkiye, taşeron cenneti olmayacak. Ve bu uygulamayı sürdürmek isteyenler bunun bedelini ödeyecek” dedi.
İşçi açıklarının giderilememesi nedeniyle kurum yetkililerinin Armutçuk’ta taşerona iş verme girişimine karşı olduklarını, çözümün TTK’ya işçi almak olduğunu vurgulayan Alabaş, “Birkez daha buradan uyarıyoruz. Eğer hala devam etmek niyetindeyseler bundan sonra biz fiili olarak işyerlerinde eylem yaparak bu uygulamaya izin vermeyecek ve taşeron şirketleri ocaklarımıza sokmayacağız. Çünkü, taşeron demek, kan, gözyaşı, ölüm demektir” ifadelerini kullandı.
Alabaş şöyle konuştu;
“Genel Maden İşçileri Sendikası ve şahsım adına, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoş geldiniz diyemiyorum. Çünkü ortada çözülmesi gereken bir sorun var. Gönül isterdi ki buraya gelmenize gerek kalmadan bu sorun çözülseydi. Siz 22 Ocak 2014 tarihinde Armutçuk’ta çok güzel bir eylem yaparak bu sorunu dile getirdiniz ve en kısa zamanda çözülmesini istediniz.
TAŞERON UYGULAMASI TÜRKİYE’NİN BAŞINA BELA
Türkiye’nin başına bela olan ve bizim de ağır bedeller ödediğimiz taşeron uygulamalarına karşı sesinizi yükselttiniz.
Aynı şekilde 15 Şubat 2014 tarihinde Türk-İş, Ankara’da büyük bir miting yaparak taşeron belasına karşı Hükümeti ve tüm siyasi kadroları uyardı. Bizler de hep birlikte oradaydık ve bu sese güç verdik. Buradan bir kez daha yineliyoruz ki Türkiye, taşeron cenneti olmayacak.Ve bu uygulamayı sürdürmek isteyenler bunun bedelini ödeyecek.
BAKANLIK, İŞÇİ TALEBİNE HENÜZ YANIT VERMEDİ
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2013 yılında tarihinin en düşük üretimini gerçekleştirdi. Çünkü tarihinin en düşük işçi sayısıyla çalışmaktadır.
TTK Genel Müdürlüğü yaklaşık 2 yıldır işçi açıklarının giderilmesini istiyor.  Son olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 3 bin 200 işçi talebinde bulundu.  Yeni arkadaşların 2 bininin üretimde, 1.200’ünün yan sanatlarda çalıştırılması planlanıyor.
Ancak, Bakanlıkça henüz bu talebe yanıt verilmedi. Kurum Yöneticileri; zararın geri çekilebilmesi ve TTK’nın Türkiye ekonomisine katkı verebilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyor. Biz, Genel Maden işçileri Sendikası olarak 2 yıldır her fırsatta bu talebi dile getiriyoruz. Başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere ilgili bakanlıkları bilgilendiriyoruz.  Dosyalar sunuyoruz. Başlangıçta yaklaşık 2 bin kişi olan işçi talebi, emekliliklerin devam etmesiyle son olarak 3.200 e yükseldi. Ne yazık ki, bugüne kadar siyasi irade işçi alınması yönünde bir karar vermedi.
TTK’nın bu işçi sayısı ve devam eden emekliliklerle; bırakınız üretimi artırmayı, ocakları açık tutabilmesi ve iş güvenliği önlemlerini alabilmesi bile zorlaştı.
Siz büyük fedakârlıklar yaparak yeri geldiğinde 2-3 kişinin yapması gereken işi tek başınıza yaparak bu kurumu ayakta tutuyorsunuz.
TAŞERON ŞİRKETLERİ OCAKLARA SOKMAYACAĞIZ
İşçi açıklarının giderilememesi nedeniyle kurum yetkililerinin Armutçuk’ta taşerona iş verme girişimine kesinlikle karşıyız. Birkez daha buradan uyarıyoruz.
Eğer hala devam etmek niyetindeyseler bundan sonra biz fiili olarak işyerlerinde eylem yaparak bu uygulamaya izin vermeyecek ve taşeron şirketleri ocaklarımıza sokmayacağız.
Taşeron demek, kan, gözyaşı, ölüm demektir.
Yeraltı madenciliğinde taşeron uygulamasının facialara yol açtığını yaşayarak öğrendik.
17 Mayıs 2010’da Karadon’da 30 arkadaşımızı, 7 Ocak 2013’de Kozlu’da 8 arkadaşımızı taşeron şirketlerin çalıştığı sahalarda kaybettik.  Ve göz göre göre gelen bu kazaları, iş cinayeti olarak tanımladık.
Bugün hala bu uygulamayı sürdürmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Defalarca söyledik. Yeraltında çalışma bir bütünlük arz eder. Bir hata herkesin hayatını riske sokar. Nitekim söz konusu 2 facianın daha büyük ölümlere yol açma riski vardı.
ÇÖZÜM İŞÇİ AÇIKLARINI GİDERMEKTİR
Türkiye iş kazalarında, Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıraya yükseldi.
Armutçuk’ta taşeron uygulamasına gitmek çok büyük bir risktir ve yanlıştır.
Armutçuk’ta çalışma şartları çok daha zordur ve bilgi, tecrübe, dayanışma, yardımlaşma ister.
Biz Armutçuk’ta taşeron uygulamasına şiddetle karşı çıkıyoruz.
Sayın Genel Müdürümüzü ve kurum yetkililerini bu karardan dönmeye çağırıyoruz.
Çözüm işçi açıklarını gidermektir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkları,
siyasi iktidarı ve bölgemizdeki temsilcilerini, iktidar partisi milletvekillerini ve tüm siyasetçilerimizi buradan uyarıyoruz. Bugünden itibaren yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu siz olacaksınız.
Bundan sonraki eylemlerimiz, iktidar partisinin kapısında olacaktır.
Çünkü asıl sorumlu siyasi iktidardır ve işçi açıklarını gidermek onların görevidir”.
Maden işçileri, konuşmanın ardından TTK Genel Müdürlüğü önünde bir süre oturma eylemi yaptı.


Akdemir ve Furat, seçim gezilerine Karaelmas da devam etti

 Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir 30 Martta yapılacak olan yerel seçim seçimler öncesi mahalleri dolaşarak kendisine partisine destek istemeye devam ediyor.Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil Furat, bazı belediye meclis üyesi aday adayları ve parti teşkilatı ile birlikte Karaelmas Mahallesi son durağa gelen Muharrem Akdemir vatandaşlara hitap etti. İlk konuşmayı yapan  CHP İl Başkanı Halil Furat, 30 Martta yapılacak olan yerel seçimin önemli olduğunu, ülkenin ve Zonguldak’ın geleceği için çok önem arz ettiğini ifade eden Furat, konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle hünerlerin vardı da niçin Kozlu’da yapmadın da yapacağım diye, insanların gözlerinin içine baka baka yalan konuşuyorsun. Zonguldak’ın kaderini değiştirecek seçimleri yapacağız. 30 Mart çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Ülkenin ve Zonguldak’ın geleceği için çok önemli. Onun için yalnız belediye seçimlerini yapmıyoruz. Yalnız yapılan hizmetlere yola, suya, elektriğe, köprüye ve kanalizasyon oy vermiyoruz. 30 Martta ülkenin kaderini değiştirecek bir seçimde oy kullanacağız. Bir başka beldeden gelip Zonguldak’ta aday olan Adalet ve Kalkındırma Partisi belediye başkan adayı Ali Bektaş’ın uçuk projelerini hep beraber görüyoruz. Televizyonlara çıkıyor anlatıyor. Bunları yapması için Zonguldak’ın bütçesi değil, 2 tane daha TTK olması lazım ki, bunları yapabilelim. Belediye başkanı olduğun belde de niçin bunların bir tanesini yapmadın. Böyle hünerlerin vardı da niçin Kozlu’da yapmadın da Zonguldak’ta yapacağım diye, insanların gözlerinin içine baka baka yalan konuşuyorsun’ Çaydamar deresini pırıl pırıl akıtacağım diyor. Niçin Kozlu’daki derenin içi kapkara, akıyor?. Madem böyle bir hünerin var. Niçin Kozlu’nun deresini pırıl pırıl akıtmadın! Bütün yeşil alanları rantçılara açtın. Kozlu’nun yeşil alanlarını bitirdin de Zonguldak’taki yeşil alanları parkları bahçeleri satmaya mı geldin. Kozlu’daki halk müsaade etmiştir. Ama Zonguldak’taki insanlar buna müsaade etmezler”
Furat: “Zonguldak’ı cennet yapacağım diyor. Maden öğle marifetin vardı da Kozlu’yu yapsaydın”
“Kozlu’nun çıkışında bir AKP kavşağı ya da ak kavşak diye bir kavşak var. Burada ilçe başkanın rezidansı var. Ahmet Akçay, oraya köfteci tezgahı açabilmek için 10 sene yalvardı. Ama orayı AKP ilçe başkanı aldı. Ne hikmetse 15 katlı rezidans yaptı. Yan tarafındaki benzin istasyonun sahiplerinin hepsi AKP’li, karşısında 2 tane dev gibi bina var. Televizyona çıkmış diyor ki, ‘Kozlu’nun gelişmesi için çoluk çocuğumuzun geleceği için diyor’. Oradaki rezidans 6 katlı olsa benim çocuğuma ne faydası var. 15 kat olsa ne faydası var. Kime yalan konuşuyorsun sen!. Hangi rantları alarak oraları birilerine peşkeş çektin. 6 kat olan yerlere 15 kat ruhsat verdin. Karaelmas ’ta ve Kozlu’nun kenar mahallesinde yaşayanlara ne faydası var. Şimdi Kozlu’dan gelmişsin Zonguldak’a gökten yıldızları indireceğim diyorsun. Cennet yapacağım diyor. Maden öğle marifetin vardı. Orayı yapsaydın. Bizde görseydik. Suyu % 50 ucuzlatacağım diyor. Madem ucuzlatacaksın Kozlu’da neden ucuzlatmadın?”
“Zonguldak’taki AKP’de belediye meclis üyeliği yapacak adam yok?”
“Kendisi geldi buraya aday oldu. Arkasından 4 tane belediye meclis üyesi getirdi. Zonguldak’ta AKP’de belediye meclis üyeliği yapacak adam yok mu, Kozlu’dan mı transfer edeceğiz Zonguldak’ın belediye meclis üyesini. Bu vaatlere yalan beyanlara inanmayın. Biz pırıl pırıl bir belediye başkanı çıkardık. Gökten yıldız vaat etmiyoruz. Her tarafı günlük güneşlik cennet yapacağız demiyoruz. Eksiklikleri biliyoruz. Başkanımız 3,5 sene size hizmet edebilme fırsatını buldu. Yeni dönemde tekrar sizin desteklerini bekliyor. Destek verirseniz daha iyilerini yaparım diyor. Ama çalmadan çırpmadan fakir-fukaranın hakkına el uzatmadan yapar. Bunları görüyorsunuz. Başındakiler ne ki, alttakiler ne olsun. Başındakilerinin evinden para kasaları ve para sayma makineleri çıkıyor. Bize ilk önce namuslu erdemli Faziletli insanlar lazım. Fakir-fukaranın hakkına el uzatmayan insanlar lazım. Oda burada Muharrem Akdemir, 3,5 yıldan beri bir tane şaibesini duydunuz mu? 30 Mart onun için çok önemli, 30 Martta yeni bir dönem başlıyor. Dürüst, namuslu ve erdemli inşaları tercih edin. Bu insanlara fırsat verin ve çoluk çocuğunuzun ailenizin geleceği için şehrimizin ve ülkemizin geleceği için, biz size pırıl pırıl insan çıkardık. Karınca hızıyla yapıyor ama iradeli ve kararlı yapıyor. Yavaşta olsa bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Sizde başkanımıza sahip çıkarsanız 30 Martta belediye başkanı seçerseniz güzel hizmetlerimize dürüst şekilde devam edeceğiz” dedi.
Son olarak halka hitap eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisinin halkını, esnafını, köylüsünü, tüccarını, iş adamını koruyan, kollayan ve onun yanında olduğunu ifade eden Akdemir konuşmasına şöyle devam etti:
Akdemir: “Devlet Malzeme Ofisi göz göre göre gitti. Kedaş, PTT, Telekom, ÇATES gitmek üzere Allah muhafaza önlemini alacağız”
“Zonguldak geriye gidiyor, Zonguldak’ın sahibi olmamış. Zonguldak’ın bir zamanlar sahip çıkan vardı. Veysel Atasoy gibi rahmetle anıyorum, Ömer Barutçu gibi milletvekillerimizi çıkardı Zonguldak. Onlar buraya bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama yaptıkları da maalesef birileri tarafından hiç görülmedi ve geriye alındı. Zonguldak’ın milletvekili demek Zonguldak’ın sahibi demektir. TBMM’de 550 milletvekili var, o 550 milletvekili ülkesine, seçildiği şehire sahip çıkmak için orada. Ama maalesef, Devlet Malzeme Ofisi göz göre göre gitti. Kedaş, PTT, Telekom, ÇATES gitmek üzere Allah muhafaza önlemini alacağız. Eğer ben sizin izninizle, onayınızla bu göreve devam edersem daha yürekli, daha cesurca mücadele edeceğim. Çünkü arkamda siz varsınız. Ondan sonra Cumhuriyet Halk Partisi gibi halkını, esnafını, köylüsünü, tüccarını, iş adamını koruyan, kollayan ve onun yanında olan bir parti var”
“Ben de onun izinden, onun ilkelerinden devam ederek ilk önce bulunduğum şehre sahip çıkacağım. Ben eğitimciyim, o bilgi, o kültür bende var. O yürek bende var. Ben seyreden değil, ben bakan değil, ben işini en iyi şekilde yapmaya çalışan ve onu kontrol eden bir Belediye Başkanı olacağım. Reis olacağım, komutan olacağım. Hiç merak etmeyin Zonguldak’ın sorunlarının çözümü adına mücadelemi Allah bana sağlık verdiği sürece mutlaka yerine getireceğim. Bunu yaparken, kadro meselesi tabi, kadro ile oluyor. O kadro biz de mevcut. Bendeki yürek, iyi bir kadro, çalışkan bir kadro Zonguldak’ı güllük gülistanlık yapar. Yaşanabilir bir kent yapar. Bizim projelerimiz hazır. Diyorlar ki ‘daha elinde bir projesi yok’  Projesi olmayan başkan olur mu, olmaz. Ben yapabileceklerimi anlatıyorum. Ben lavuar alanına havaalanı yapamam, yapmayacağım. Ben bunu vaat etmiyorum. Gökteki yıldızları vaat etmek istemiyorum, ama helikopter pisti de yapacağım, projemizde var” diyerek, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden hizmet etme fırsatı verilirse çok daha farklı işlere ve projelere imza atacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı ve CHP adayı Muharrem Akdemir ve CHP İl Başkanı Halil Furat daha sonra mahalleliler ile bir süre sohbet etti.

11 Şubat 2014 Salı

KARAELMAS OTİZMLİ BİREYLER DERNEĞİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

Geçtiğimiz pazar günü 1.olağan genel kurulunu yapan Karaelmas Otizimli Bireyler derneği yönetimi kendi arasında toplanarak görev dağılımı yaptı.
Dernek başkanlığına seçilen Arzu Gökçe görev dağılımı ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

"İsmindende anlaşılacağı üzere,otizmli bireyleri gelebilecekleri en iyi eğitim düzeğiyle taçlandırmak ilk hedefimiz.Bugüne kadar ilimizdeki Rehebilitasyon kurumları bu mücadeleyi tek başlarına vermiş olup gerek imkanların yetersizliği gerekse çevresel yetersizlikler yüzünden çocuklarımızla birlikte topluma kaynaşamamışlardır.Bu,kurumların değil ilimizdeki imkanların ve farkındalığın az olmasından kaynaklanmaktadır.Eğiticilerin kendi ceplerinden ödemek süretiyle büyük illerdeki seminer ve sertika programlara katılmaları onlara bilgi,maddi yük ve zaman kaybı olarak dönmüştür.Bu noktada eğitimcilerin güncel eğitim ve öğretim modüllerine ilimizde ulaşabilmeleri için 16 MART 2014 tarihinde Çetin Özbey seminer ve ücretsiz sertifika programı için ilimizde olacak.Derneğimizin kapısı otizmle ilgili sorunlararla baş edebilmek mücadelesi içinde yer almak isteyen tüm gönüllülere açıktır.Dernek yapımızı 9 ŞUBAT 2014 GÜNÜ İLK GENEL KURUL toplantısı sonucu oluşturduk.Aldığımız kararlar sonucu dernek başkanımız H.ARZU GÖKÇE.Başkan yardımcımız DİLEK KAYA.Genel sekreter NAZMİYE CİVAN.Sayman NURTEN KEFELİ.Denetleme kurulu SALİM TAN,AYTEK ÜÇÜNÇÜ,UĞUR ALTUN getirilmiştir.Dernek basın sözcülüğü AHMET ÖZTÜRK,dernek hukuk danışmanlığı AV.DİLARA PAPİLA,Dernek sözcülüğü temsili SEMRA TAN,CEMİLE SOYLU,EVREN TÜRECİ SEZGİN tarafından,proje sorumlumuz ZÜLEYHA ARIMAN olmuştur.Derneğimiz projelerini ve hedeflerini kısa ve uzun dönem olarak konumlandıracaktır,öncelik sırasına göre acil eylem planı doğrultusunda hayata geçecektir.Çocukların sağlık,eğitim,sosyal yaşam haklarına katkı sağlamak öncelimizdir.
 Derneğimizin projeleri,EĞİTMENLERE SEMİNERLER YOLUYLA DESTEK,AİLERE YOL ARKADAŞLIĞI,EĞİTİM,SAĞLIK,ÖZEL EĞİTİMDEKİ SORUNLARI ÇÖZÜLEBİLMESİ İÇİN DESTEK,SPORTİF FALİYETLER,FARKINDALIK YARARATMAKTIR.
KOB-DER OLARAK OTİZM PLATFORMU bünyesinde yer alabilmek için gerekli müracatını tamamladık.Derneğimizin kapısı,Otizmi öğrenmek istiyorum,bende gönüllünüz ve üyeniz olmak istiyorum diyentüm otizm dostlarına açıktı

YENİDOĞAN CANLANDIRMA EĞİTİMİ BAŞLADI




      Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yenidoğan bebeklerin ölümlerini ve sakatlıklarını önlemeye yönelik “ Yenidoğan Canlandırma “ programı kapsamında bir eğitim düzenlendi.
         Emirgan otelde üç gün sürecek olan  eğitimin açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çıtlak, Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Akça, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan”ın yanı sıra İl genelinde çeşitli hastanelerde görev yapan ve eğitime katılacak olan yirmi beş doktor ve elli ebe ve hemşire ve anestezi teknisyeni  olmak üzere yetmiş beş sağlık çalışanı katıldılar.
       Eğitimin açılışında bir konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya konuşmasında şunları söyledi. “ Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmekte ve bunların yüzde 23”ü doğum sonrası asfiksiye bağlı kaybedilmektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda neonatal resisitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Doğumu izleyen dakikalar bebeğin uterus dışındaki yaşama uyum sağlamasını yardım edilmesi gereken kritik dakikalardır. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yenidoğanın, bir resüsitasyona hakkı vardır. Bu ise, doğum odasında uygun gereçlerin heran hazır olmasıyla birlikte burada çalışan sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılında başlatılmış olan Yenidoğan Canlandırma Proğramı ( NRP) kapsamında yer alan uygulayıcı ve eğitici eğitimleri Türkiye geneline yaygınlaştırılarak, 2012 yılı sonu itibariyle 1845 uygulayıcı kursunda, 37.530 sağlık personeli ( Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Anestezi Uzmanları, Pratisyen Hekimler, Ebeler, Hemşireler, Anestezi Teknisyenleri vs.) eğitilmiştir. Her doğum salonunda eğitilmiş en az bir personelin mutlaka bulunmasını amaçlandığı proğram kapsamında gerçekleştirilen uygulayıcı eğitimleri, temel resüsitasyon uygulamalarını yerleştirilebilmeleri için, bu konuda eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel yetiştirilebilmektedir “ dedi.

6 Şubat 2014 Perşembe

GMİS YÖNETİM KURULU, GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ


ALABAŞ; TTK’NIN İŞÇİ AÇIKLARI GİDERİLMELİDİR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 6 Şubat 2014 tarihinde Memurlar Derneği Lokali’nde Zonguldak’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.
Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, göreve geldikleri 2011 yılından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları kısaca anlattı ve gündemdeki konuları değerlendirdi.
Alabaş, TTK’nın durumu, işçi açıkları ve bu açıkların giderilmesi konularını, Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin özelleştirilmesi girişimlerine karşı görüşlerini, eğitim ve örgütlenme çalışmalarını, Sendikalarının 2014 yılı hedeflerini anlattı.
Zonguldak’ın merkezi bütçeye katkı sağlayan 12 il arasında 7. Sırada olduğuna dikkat çeken Alabaş, “Bu iller arasında göç veren tek il Zonguldak” dedi.
TTK’nın kurulu kapasitesinin yıllık 5 milyon ton olduğuna dikkat çeken GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK’daki işçi açıklarının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini belirtti. Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin özelleştirilmesinin hata olacağını tekrarlayan Alabaş, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ayrılmaz bir parçası olan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin kendi özel durumunu görmezden gelmek tam bir aymazlıktır” ifadelerini kullandı.
Alabaş şöyle konuştu;
“Değerli basın temsilcileri, değerli yönetim kurulu arkadaşlarım,
Genel Maden İşçileri Sendikası adına hepinize hoşgeldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Uzun zamandır Zonguldak basınımızla bir araya gelememiştik.
Her ne kadar sizlerle ayrı ayrı görmüş olsak da bizim Genel Maden İşçileri Sendikası olarak çeşitli vesilelerle basınımızı bir araya getirmek gibi bir geleneğimiz var. Bu yıl inşallah sık sık bir araya geleceğiz.
“BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK…”
Genel Maden İşçileri Sendikası olarak 2013 yılını çok yoğun bir tempoda çalışarak tamamladık. Çok şükür, yüzümüzü kızartacak, bizi utandıracak bir yanlışımız olmadı. Elbetteki herşey bizim istediğimiz gibi de olmadı. Ama yine de başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum.
Tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ve sendikamız çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Aslında göreve geldiğimiz andan itibaren yoğun bir çalışma dönemi geçirdik.
2011 yılında, TTK’da 24.dönem, MTA da 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ederken göreve geldik. Hemen bir genel seçim atmosferine girdik.
2012 yılında sendikamızın örgütsel yapısını ve kurumsal kimliğini güçlendirmek ve mücadeleye hazırlanmak için çalıştık.
24-25 Eylül 2011 tarihlerinde yönetici eğitim seminerimizi yaptık.
28 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında Temsilci Eğitim Seminerimizi yaptık.
Hema’daki örgütlenme çalışmalarını sürdürdük ama TBMM’deki yasa çalışması nedeniyle yetkimiz gecikti. Star’da ise mahkeme sürecimiz devam etti.
Bir yandan da TTK’ya işçi alımı için çalıştık.
Karadon ve Kozlu’da periyodik sağlık muayeneleri döneminde de geniş bir katılımla taban eğitim semineri yapıldı. 1 Mayısları organize ettik, mitinglere katıldık ve teorik eğitimin yanı sıra, pratik eğitim de yapmış olduk.
2013 yılında 6 Ocak günü, 4-8 Ocak Zonguldak-Ankara Büyük Yürüyüşü’nü anma etkinliğinde, tüm şube delegelerimizin katılımıyla bir eğitim çalışması yaptık.
“EMEĞE SAYGI MİTİNGİ’NDE EMEK PLATFORMU’NU ZONGULDAK’TA BİR ARAYA GETİRDİK.
7 Ocak’ta Kozlu’da taşeron şirketin çalıştığı alanda grizu patladı ve 8 arkadaşımızı kaybettik.
Bu kez sadece Zonguldak’ta değil, tüm Türkiye’de taşeron sorunu en öncelikli gündem oldu. Başkanlar kurulumuz bu sorumluluk bilinciyle, Zonguldak’ta miting kararı aldı. Ve Türkiye’ye çağrı yaptık.
27 Ocak’ta “Emeğe Saygı-Taşerona Hayır” mitingini, tüm Türkiye’den yoğun bir katılımla hayata geçirdik. Emek cephesini Zonguldak’ta topladık ve taşeron uygulamasını meşrulaştırma çalışmalarının önünü kestik. Bütün emekçilerin sözcülüğünü yaptık.
TTK ve MTA sözleşmelerinden sonra ilk özel sektör sözleşmesini de 2013 yılında Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. ile imzaladık.
Bu yılın başında da Star şirketi ile sözleşme imzaladık.
2013 yılı sonuna doğru Hema’daki 1.100 arkadaşımız için 8 haftalık eğitim semineri yaptık.
TTK’ya ve MTA’ya işçi alınması için çalışmalarımız devam etti.
Türk-İş yönetimi, siyasetçilerimiz devreye girdi. Enerji Bakanı, Vekillerimiz, Genel Müdürümüz, Türk-İş Başkanı bir araya geldik. Kurullarımız arasında görüşmeler oldu. TTK ve GMİS ortak dosya oluşturup bakanlığa sunduk.
Belirli bir noktaya geldik. Hazine ve Maliye Bakanları ile Başbakan’ın onayı noktasında 2014 yılına girdik.
2014 YILINDA ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÖRGÜTLENME VE İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİ
2014 yılının çalışma programını çıkartmak için 11-12 Ocak tarihinde Başkanlar Kurulumuzu Kızılcahamam da topladık. Öncelikle TTK’da ve MTA’da işçi açıklarının giderilmesi için çalışacağız.
2014 yılı Zonguldak bölgemizde ve Türkiye’nin dört bir yanında“örgütlenme” çalışmaları yapacağımız bir yıl olacak.
Bu hedeflerimiz; sektörümüzdeki gelişmeler, ekonomik gelişmeler, siyasi konjonktür ve sendikal alandaki gelişmelerle doğrudan bağlantılı.
TÜRKİYE SIKINTILI BİR DÖNEME GİRDİ
Türkiye sıkıntılı bir döneme girdi. Adı konulmasa da ekonomik ve siyasi bir kriz yaşanıyor. Türkiye’nin mahalli seçim sürecine girmiş olması bu krizi daha da belirsiz hale getiriyor.
Komşularımızda kargaşa, kaos ve terör sürüyor. Ülkemizde mülteci kamplarının sayısı artıyor.
Bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında enerji için insanlar katlediliyor,  devletler parçalanıyor. Ülkemiz de bu oyunların içine çekilmek isteniyor.
2013 yılının rakamları açıklandı.
100 MİLYAR DOLARLIK DIŞ TİCARET AÇIĞININ 56 MİLYAR DOLARI ENERJİ İTHALATINDAN KAYNAKLANIYOR
Yaklaşık 100 milyar dolarlık dış ticaret açığının 56 milyar dolarlık kısmı enerjiden kaynaklanıyor.
Cari açık ile enerji açığı eşitlenmiş bir durumdayken kendi kaynaklarımızı kullanmaktan başka bir seçeneğimiz yoktur.
Türkiye’nin, taşkömürü ithalatı için her yıl 4-5 milyar dolar ödeyecek lüksü yoktur.
Borç parayla, yüksek faizle alınan parayla bu politikalar sürdürülemez.
 Zonguldak havzasında 1.3 milyar ton taşkömürü rezervi var.
Yılda 5 milyon ton üretim kapasitesine sahip Türkiye Taşkömürü Kurumu, işçi açıkları nedeniyle, geçen yıl 1.4 milyon ton üretti.
Üçte bir kapasiteyle çalışan bir kurum tabii ki zarar eder.
TTK’NIN 3500 İŞÇİ AÇIĞI BULUNUYOR
Bu kurumu yönetenler yıllardır işçi talebinde bulunuyor.
Kurumun işçi talebi her geçen gün artıyor.
Son olarak yılsonunda ortak raporumuzla 3 bin 200 işçi talep edildi.
Ama o tarihten sora da emeklilikler devam etti ve şimdi sayıyı yeniden artırmak, 3 bin 500’e yükseltmek gerekiyor.
Göz göre göre kurumun zarar etmesine sebep olanların hükümet, devlet, millet adına söyleyecek haklı bir gerekçesi olamaz.
İnsanın aklına şu sorular geliyor; İthal kömür işinden kimler para kazanıyor?
Yılda 20 milyon tondan fazla kömürü hangi şirketler ithal ediyor?
Bu kömürü hangi şirketler taşıyor?
Yerli kömür kullanan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’ni kimin için özelleştireceksiniz?
ÇATES’İN ÖZEL BİR KONUMU VAR
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ayrılmaz bir parçası olan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin kendi özel durumunu görmezden gelmek tam bir aymazlıktır.
ÇATES’te öncelikli amaç, düşük kalorili kömürü ziyan etmeden ekonomiye kazandırmaktır. Yıllardır bu yapılmıştır.
Ama ÇATES hiçbir zaman zararına çalıştırılmamıştır. Dışarıdan kömür alalım, ÇATES’i daha kârlı çalıştıralım demek, yanlıştır ve kuruluş felsefesine aykırıdır.
ÇATES yaklaşık 45 yıllık ömrünü tamamlayınca, aynı anlayışla ikincisi kurulmuştur.
ÇATES’in düşük kâr marjıyla çalıştırılması, dışarıdan doğalgaz olarak enerji üretmekten, fueloil ithal ederek enerji üretmekten ve kömür ithal ederek enerji üretmekten çok daha karlıdır.
Eğer devlet, devlet ciddiyetiyle yönetilirse bu gerçekler görülecektir.
ZONGULDAK, MERKEZİ BÜTÇEYE ALDIĞINDAN FAZLASINI VERDİ
Türkiye’nin Zonguldak’a ihtiyacı var. Maliye Bakanlığı’nın, merkezi bütçe gelir ve giderlerinin iller bazında Karşılaştırmasına baktığımızda; 81 il içerisinde, devlete verdiğinden daha az alan 12 il var.  Zonguldak bu 12 il arasında yer alıyor. 2004 yılından 2013 yılına kadar veriler yayınlanmış;
Zonguldak bu yılların tamamında aldığından daha fazlasını devlete vermiş.
Zonguldak 2013 yılında, 12 il arasında 7. sırada yer alıyor.
Zonguldak 2013 yılında 1 milyar 134 milyon 472 bin TL almış, yüzde 155 fazlasıyla 1 milyar 760 milyon 223 bin TL vermiş.

İllerin merkezi yönetim bütçe gelir ve gider tablosunda zonguldak
         Merkezi Bütçeye Verilen                   Merkezi Bütçeden Alınan (TL)
2004:               728.358.000                                  317.554.000
2005:               891.908.000                                  382.466.000
2006:           1.113.212.000                                   464.301.000
2007:           1.026.856.000                                   536.856.000
2008:           1.202.289.000                                   602.167.000
2009:              723.285.000                                   686.800.000
2010:           1.066.192.000                                   837.521.000
2011:           1.524.976.000                                   871.740.000
2012:           1.426.080.000                                   976.777.000
2013:           1.760.223.000                                 1.134.472.000

Acaba Zonguldak’a yeterli yatırım yapıldı da, fazlası mı dışarıya gitti?
Hayır, öyle bir durum yok.
ZONGULDAK GÖÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR
Eğer yeterli yatırım olsaydı ve istihdam yaratılsaydı, Zonguldak göç vermezdi.
Bakınız, İçişleri Bakanlığı’nın 2007-2012 yıllarındaki nüfus istatistikleri bunu açıkça ortaya koyuyor.

Yıllar                Nüfus               Türkiye ort artış (binde)                           Zong. Artış oranı (binde)
2008                619.151                                                                                
2008-2009      619.812                      14.5                                                    1.1
2009-2010      619.703                      15.9                                                    -0.2
2010-2011      612.406                      13.5                                                    -11.8
2011-2012      606.527                      12.0                                                    -9.6
2012-2013      601.567                      13.7                                                    -8.2

Zonguldak nüfusu 2008 yılında 619 bin 151, 2013 yılında 601 bin 567.
Eğer Zonguldak’ın nüfusu, Türkiye’nin nüfus artış oranında artmış olsaydı,
2013 yılında nüfusumuz 668 bin 607 olacaktı. Yani 6 yılda yaklaşık yüzde 8 artacaktı.
Zonguldak’ta kamu yatırımları küçüldü, özel sektör gelmedi.
Zonguldak böyle bir tabloya rağmen, aldığından fazlasını veren 12 il arasında 7’nci sırada bulunuyor.
Zonguldak insanı işsiz, göç ediyor ama devlet bizden aldığını bize vermiyor.
Bu tablonun sorumlusu başta siyasi iktidar olmak üzere Zonguldak adına siyaset yapan tüm siyasi kadrolardır.
SESSİZ KALIRSAK BU TABLO SÜRÜP GİDECEK
Elbette Zonguldak halkının ve demokratik kitle örgütlerinin de bu tabloda sorumlulukları bulunmaktadır. Sesimizi çıkartmazsak bu tablo sürüp gidecektir.
Devletten aldığından daha fazlasını veren 12 il içinde Zonguldak’tan başka göç veren yok.
Evet, Zonguldak böyle bir çelişkiyi yaşıyor.
TTK’nın işçi açıkları giderilse ve üretim artırılsa, TTK’nın zararı gerileyecek;
Zonguldak ülke ekonomisine daha fazla katkı verecek. Daha az dövizimiz dışarı gidecek. Zonguldak ekonomisi canlanacak ve göç vermeyecek.
Biz bu gerçekleri, her zaman olduğu gibi ve her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. Bu seçim döneminde de anlatacağız.
Maden işçisi de bu gerçekler ışığında oyunu kullanacaktır.
Bu memlekette yazı yazan, kamuoyunu yönlendiren sizlerin de bizim kadar sorumluluğu olduğunu düşünüyor, sizin de en az bizim kadar bu işe sahip çıkacağınıza inanıyoruz”.




AKDEMİR ESNAFI GEZDİ

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için hem esnaf ziyaretlerini, hem de akşamları ev ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Çaydamar Mahallesi Şirin Sokak'taki vatandaşların evine konuk olan CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir'e, CHP İl Başkanı Halil Furat, partililer ve Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman eşlik etti. Başta parke çalışmaları olmak üzere Çaydamar Mahallesi'ne yapılan çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Sorunların çözümü noktasında her zaman en öncelikli olan mahalleden çalışmalarına başladıklarını belirten Akdemir, "Hepinize öncelikle katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biliyosunuz ki, her mahallemizde büyük küçük mutlaka sorunlar vardır. Biz göreve geldiğimizden itibaren tüm bu sorunların daha detaylı bir şekilde tespit ettik ve ve bu doğrultuda ekibimizle birlikte çalışmalarımıza başladık. Çaydamar Mahallesi yoluna büyük bir parke çalışması başlattık. Mutlaka vatandaş olarak bu süreçte sıkıntılarınız oldu. Hepsinin farkındayız. yalnız o zaman bile sizlerden sabır istemiş, çalışmaların biran önce bitirilmesi için büyük uğraş vermiştik Öyle de oldu. şimdi ise çok güzel bir parke yola kavuşmuş olduk. İşte bu çalışmalarımızın devamı Çaydamar Mahallesi olmak üzere diğer mahallelerimizde de devam edecektir. Sizlerin desteği ile birlik beraberliğimiz ile inşallah daha güzel bir Zonguldak'a kavuşacağız" şeklinde konuştu. Çaydamar Mahallesi Muhtarı Mehmet Zaman ise, doğalgaz çalışmaları ve parke çalışmaları ile Çaydamar Mahallesi'ne hizmet geldiğini, belli bir dönem sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıların azaltığını ifade etti. 

5 Şubat 2014 Çarşamba

YENİ AMBULANSLAR TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

       Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet 4X4 ve dört adet 4X2 olmak üzere beş adet yeni acil sağlık ambulansı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetlerinde (112)  kullanılması için düzenlenen törenle 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarına gönderilmiştir.
 Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konuşmasında şunları kaydetti. “ Zonguldak halkına 24 saat süreyle kesintisiz olarak sağlık hizmeti sunmak üzere Bakanlığımız politikaları doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız olarak devam etmekteyiz. Kesintisiz sağlık hizmetinde önemli bir yeri olan 112 acil sağlık hizmetlerinde faaliyet gösteren acil sağlık ambulansı filomuza yenilerini ekleyerek gücümüze güç kattık. Önümüzdeki günlerde ilimize tahsis edilen bir adet Obez ambulansı da hizmete girecektir. Geçtiğimiz yıl il genelinde yaklaşık otuzaltıbin hastaya ulaşarak 112 acil sağlık hizmeti verdik. Buradaki amacımız halkımıza sunulan sağlık hizmetinin niteliğini ve kalitesini artırmaktır. Ambulansların ilimize tahsis edilmesini sağlayan başta Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere Sayın Valimiz ve ilimiz Milletvekilleri’ne teşekkür ediyor, yeni ambulanslarımızın Zonguldak halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.




MEVLÜT KIRNAPCI KİTABINI İMZLADI

MEVLT KIRNAPÇI KİMDİR 
 Çaycuma Yeniköy doğumlu Mevlüt Kırnapçı emekli öğretmendir. Şiir, öykü, roman,çocuk masalları ve tiyatro oyunları alanında eserleri vardır.. Sanat rehberi,  Anzilha, Öğretmen Dünyası, abece, G.Kültür, İnsancıl, Kopuş, Çağdaş Türk Dili, Varlık,Eski Wesvesae, Aykırısanat,Şehir,ZOKEV Bülteni,Damar, İspinoz,Yaba Edebiyat, İle, Zonkişot, Mühür, dergilerinde şiirleri, İnsancıl dergilerinde yazıları yayınlandı. Özgen Seçkin’in hazırladığı Toplumsal şiirler 2013 Yıllığı’nda, Hamit Kalyoncu’nun hazırladığı Kömürde Açan Çiçek adlı yer aldı. Çaycuma Sanat Tiyatrosu (ÇASAT) kurucusudur. Halen ÇASAT’ın Genel Sanat Yönetiçiliğini sürdürmektedir. Dil derneği üyesi olan Kırnapçı, Çaycuma Bölgesi Sözcük ve Deyimler  Derlemesi çalışmasını hazırladı.
Mevlüt  Kınapçı’nın Eserleri: Çığlıkları Islak Çocuklar (şiir,1998)
Güleç Yüzlü Hüzün (şiir, 2004)
Sızı (şiir, 2006)
“Yandım Ela Gözüne…” İnceleme
“Gökkubbe altında insanlığın serüveni sürerken yaşadığımız bölgeye bir göz atalım istedik. Kimi kez bu bütün kimi kez de parçalı olarak Çaycuma’da yakın geçmişten günümüze insan yaşamının kimi ayrıntılarının tanıklıklar, anılar ve bizden sonraya bir içli ses olarak bırakalım istedik” diyerek kitabının içeriğini özetlemektedir.
Kitabında; Çaycuma yöresine ait bayramları, düğünleri, kız kaçırma geleneklerini,Köy yaşamı ve imece duygularını, köy gezginleri öykülerini, Çaycuma evlerini ve yöredeki değişen yaşam olgusunu kendi gözlemlerine dayanarak  keyifli bir okur ziyafeti çekte.

AK PARTİ ADAYLARINI TANITACAK

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar "30 Mart 2014 yerel seçim münasebeti ile Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantımız             8 Şubat 2014 Cumartesi Günü saat 14:00'de Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda yapılacaktır, tüm Zonguldak halkını Belediye Başkan Adaylarımızın Tanıtım toplantısına davet ediyorum" dedi.Gerçekleştirilecek olan toplantıda: Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Alaplı İlçe Belediye Başkan Adayı Nevzat ÇİMENOĞLU,Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat GÜLŞEN,Devrek Belediye Başkan Adayı Mustafa SEMERCİ,Gökçebey Belediye Başkan adayı Vedat ÖZTÜRK,Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr.Hüseyin UYSAL,Kozlu Belediye Başkan Adayı Ertan ŞAHİN,Kilimli Belediye Başkan Adayı Seçkin ÖZDEMİR.

 Belde Belediye Başkan Adaylarımız Beycuma Vural KUNDAKÇIOĞLU,Bakacakkadı Sezgin ÖZDEMİR,Çaydeğirmeni Satılmış GEBEŞ,Çatalağzı Mehmet ALİM,Elvanpazarcık Hüseyin UZUN,Gelik Burhan SEZGİN,Gülüç  İsmail YILMAZ,Gümeli Şinasi BİLGEN,Filyos Ömer ÜNAL,Karaman Yusuf ALBOĞA,Karapınar Ercan KINAÇ,Kandilli Mustafa GÜLDALI,Muslu Caner BAYDAR,Nebioğlu Ertan AYDOĞAN,Perşembe Rasim MİYANYEDİ,Ormanlı Nail ESKİ,Saltukova Adil DÜZLÜ olmak üzere toplam 25 Belediye Başkan adayımızın tanıtımı yapılacaktır.

4 Şubat 2014 Salı

AKDEMİR MAHALLE VE EV GEZİLERİNE HIZ VERDİ

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, beraberinde CHP İl Başkanı Halil Furat ve CHP Kadın Kolları üyeleri ile birlikte ev ziyaretlerine Bahçelievler Şirinevler Sitesi'nden devam etti. Vatandaşlarla bir araya gelen CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve CHP Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Terakki Mahallesi Hüseyin Ekşi Sokak ve Terakki Mahallesi Lise Sokak'ta mahalle sakinleri ile görüşen Akdemir, vatandaşlara bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları ve bundan sonraki süreçte yapmayı planladığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Hane halkının sorunlarını dinleyen ve vatandaşların yoğun ilgisinden memnun kalan CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Biz yaptığımız çalışmaları ve hizmetleri, vatandaşlarımız için yani sizler için yapıyoruz. Eğer takdiriniz devam ederse, daha yaşanabilir bir Zonguldak için sizlere hizmet etmek istiyoruz. Zonguldak'ın çok sorunları var. Alt yapı çalışmaları olmak üzere bir çok kentimiz için önemli çalışmalara imza attık. Ancak bu çalışmalarımızın Zonguldak için yeterli olmadığını düşünüyoruz.  Bu doğrultuda herkesi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmenizi temenni ediyorum" şeklinde konuştu 

3 Şubat 2014 Pazartesi

ZONGULDAK BELEDİYESPOR YILDIZ ERKEK BASKETBOL TAKIMIN’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET



Zonguldak Belediye spor Yıldız Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Özkan Oral, Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut ve sporcular Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.
                      İl birincisi olan Zonguldak Belediye spor, Yıldız Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Özkan Oral, Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut ve sporcular, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, grup yarışmalarına ve Türkiye Şampiyona’sına gidileceğini belirterek destek istediler.
                    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Belediyecilik sadece yol, su anlamına gelmez. Yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarımıza her zaman önem veriyoruz. Spora ve sporcularımıza verdiğimiz önem daha fazla. Spora gönül verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. İçinde bulunduğunuz ortam gereği, yardımlaşmayı sevgiyi saygıyı ön planda tutuyorsunuz. Bundan sonraki çalışmalarınızda da sizlere canı gönülden başarılar diler, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu

ESM 5.OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

 
KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ( ESM)  5. Genel Kurulunu yaptı.
Kongreye Belediye Başkanı Muharrem Akdemir. Tes-İş Başkanı Hasan Efendi oğlu. Belediye iş Sendikası Başkanı  Tahsin Atayan. KESK 'e bağlı tüm sendika başkanları, Maden mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk, Maden Müh odası Yönetim Kurulu Üyesi Emine Uzun, Makine Mühendisleri Oda başkanı Jeoloji Mühendisleri Temsilsi Şaban Koç ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Tek liste ile gidilen seçimde Yeni yönetim kurulu-Tahsin Kumkumoğlu 2-Emine Bulut 3-Ömer Genç 4-Vacit Esen. 5-Erol Elbir.6-Alper Gülşen. 7-Tahir Erçatan 
Denetim Kurulu:Kemal Çakmak-Ercan Acar-Havva Bultan
Disiplin Kurulu: Sebehat Mangaltepe-Nevzat Kaynar-Selma Peksöz’ den oluştu

2 Şubat 2014 Pazar

ERTAN ŞAHİN“ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM”


AK Parti’nin Kozlu Belediye Başkan adayı Ertan Şahin AK Parti ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Şahin Düzenlediği basın toplantısında gece gündüz çalışarak hizmet yapacağını söyledi
Şahin’in toplantısına AK Parti  Zonguldak Belediye başkan adayı  Ali Bektaş, AK Parti Merkez ilçe başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda partililer katıldı.
Şahin yaptığı konuşmasında “ İlçeye en iyi hizmeti vereceğim. Kozluda hizmeti fazlası ile yapacağım. Halkımızın istediği hizmetleri gece gündüz çalışarak yerine getireceğim. Birlik ve beraberlik içinde partili ,partisiz vatandaşlarımızı gece gündüz çalışarak hizmet yapacağım.”dedi

Daha sonra bir konuşma yapan Ali Bektaş ‘da “ Bugüne kadar yapılan hizmetlerin devamını Ertan Şahin kardeşim yapacaktır. Kendisine desteğim tamdır” diye konuştu.

1 Şubat 2014 Cumartesi

BÜLENT BAHADIR’IN ANNESİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türkiye Taşkömürleri Kurumu(TTK)  Üzülmez Müessesi (ÜTİM) Etüt Tesis Şube Müdürü Bülent Bahadır’ın annesi Nedret Yıldırım Acılık camiinde kılınan cenaze namazına müteakip asri mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze namazına TTK Genel Müdürü Burhan İnam, Genel Müdür yardımcıları, Üzülmez Müessesesi Müdür vekili Ali Hekim, Üzülmez Müessesesi şube müdürleri ve Bülent Bahadır’ın mesai arkadaşları katıldı.
Bülent Bahadır’ın annesi Nedret Bahadır( 83) iki çocuk annesiydi
Merhumeye Allahtan rahmet, Kederli ailesine ve Bülent Bahadır’a başsağlığı dileriz.



CHP DE ÖN SEÇİM İPTAL EDİLDİ

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yerel yönetimler için Cumhuriyet halk partisi (CHP) Belediye başkan adayında olduğu gibi Belediye meclis üyelikleri için de ön seçim yapılacaktı. Ancak CHP Genel Merkez tarafından alınan bir karar ile ön seçim yoklaması iptal edildi.
Bu konuda açıklama yapan CHP Merkez ilçe başkanı alınan kararı şu şekilde duyurdu “ 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yerel Yönetim seçimlerinde 
Zonguldak İli Merkez İlçede İl Genel Meclis üyeliği ve Belediye Meclis üyeliği
 Seçimi için 8 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılacak olan eğilim yoklaması
 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez’inin kararı ile İPTAL edilmiştir.          
          Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “