30 Nisan 2014 Çarşamba

TTK YA 132 İŞÇİ ALINACAK.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Genel Müdürlüğüne yer altı ve yer üstünde çalıştırılmak üzere daimi olarak nitelikli işçi alınacak. TTK Ya alınacak olan niteli işçi alımı dağılımı şu şekilde 1 demiryolu bakım, 4 mekanizasyon ve pres, 1 elektrik, 2 kaynak, 2 cihaz kullanım bakım, 62 hazırlık, 16 tarama ve söküm, 9 bakım onarım, 30 nakliyat işçisi, 1 şoför, 1 iş makineleri operatörü ve 1 aşçı olmak üzere toplam 132 işçi alacakBaşvurular 6 Mayıstan sonra yapılacak.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan KAYMAKÇI “ YAŞASIN 1 MAYIS “


TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi YK Başkanı Erdoğan Kaymakçı 1 Mayıs Emek ve dayanışma günü nedeniyle açıklama yaparak “Emek, Barış, Özgürlük, Eşitlik ve Adalet için mücadelemiz sürüyor” dedi.
Erdoğan Kaymakçı yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi
“Ülkemizde 1 Mayıs İşçi Bayramları hep gergin geçmiştir. Örgütsüz  ve sendikasız bir emek yapısı amaçlayan  iktidar ve güç odakları  ülkenin büyük bir çoğunluğunu oluşturan  emekçiler üzerinde baskılarını sürekli sürdürmüşlerdir. Emek örgütlerini çeşitli yöntemlerle bölmüşler, sadece sendikaya üye oldukları için  özel sektör tarafından işlerine son verilen işçilerin durumuna seyirci kalmışlardır.

AKP İktidarı işçiden ve onun verdiği emek mücadelesinden korkmaktadır. 1 Mayıs alanlarını uyduruk gerekçelerle işçilere yasaklayarak faşizan tavrını sürdürmekte emekçi kesimi tehdit etmekten çekinmemektedir. İşçilerin mecliste ve yerelde yeterince temsil edilmediği, meydanların yasaklandığı, her an bir emekçinin iş cinayetlerine kurban verildiği,1977 1 Mayıs’ında katledilen  emekçilerin faillerinin bulunmadığı, sendikasız ve örgütsüz bir emek topluluğu amaçlayan bir sistem devam etmektedir.

Ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan emekçiler; sermayenin  her ne pahasına olursa olsun kar elde etme  aracı olarak görülmektedir. Çalışma hayatındaki sorunların baş nedeni olan taşeron firmalar kullanılarak bu alan örgütsüz bir yapıya terk edilmiş ve böylece tamamen emek sömürüsüne dayanan  bir sistem uygulamaya koyulmuştur. Ülkemiz, kapitalist devlet kabul edilen ülkelerde dahi uygulamaları görülmeyen, iş güvenliğini ikinci plana iten sadece kar hırsını temel alan vahşi kapitalizmin uygulama alanı olmuştur.

Tüm bunların sonucu olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı ülkemizde buruk bir şekilde kutlanmaktadır. Emekçilerin  ülke kaynaklarından hakkına düşen karşılığı aldığı, iş güvenliğinin birinci öncelik olduğu günlerin yakın olması dileğimizle, tüm emekçilerin 1 Mayıs  İşçi Bayramını kutluyoruz.

Emek ve meslek örgütleri olarak, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız. Meslektaşlarımızı ve Zonguldak Halkını 1 Mayıs günü Madenci Anıtında buluşmaya ve bu günü coşkuyla paylaşmaya çağırıyoruz.”


BAŞKAN AKDEMİR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. ‘1 Mayıs Dünya Emekçi ve Dayanışma Günü’nü’ kutlayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; 1 Mayıs’ın birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu belirtti.
              Emekçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ın öneminden bahseden Akdemir; “ Beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştirildiği, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan ve hak arayışının simgesi olan 1 Mayıs’ın önemi çok büyük. Çalışanların hak ve taleplerini dile getirdikleri bugün, emeğin değerini ortaya çıkarması yönüyle de toplum hayatında yer edinmiştir. Dünyada pek çok ülkede yüzyılı aşkın süredir, ülkemizde ise 1923 yılından beri 1 Mayıs kutlanmaktadır.
             Güzel bir gelecek için, birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


           

29 Nisan 2014 Salı

ZONGULDAK’I TEMSİL EDECEK OLAN TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI


Türkiye Belediyeler Birliği meclisinde (TBB) Zonguldak’ı temsil edecek olan, belediye başkanları seçimi ve meclis üyeleri seçimi bugün Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda gerçekleştirildi. Toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlık yaparken, Zonguldak ilçe ve belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Yapılan oylama sonucu Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 165 oy,  Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin 164 oy, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı 161 oy, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ise 160 oy alarak, Zonguldak’ı temsilen Türkiye Belediyeler Birliği meclisinde görev almak üzere seçildiler. 

CHP’DEN ÇAĞRI “ 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜNDE ALANLARDA OLALIM “

Cumhuriyet halk Partisi İl Başkanı Halil Furat , 1 Mayıs Emek ve dayanışma günü nedeniyle açıklama yaparak “GMİS’in düzenlediği 1 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 13.00 da Zonguldak İstasyon caddesinden başlayacak yürüyüşe ve sanatçı Edip Akbayram’ın madenci anıtı alanındaki konsere tüm Zonguldak halkını davet ediyoruz “ dedi.Furat’ın açıklaması şu şekilde Çalışanların 1 Mayısı gerçek anlamda bayram olarak kutlamaları emeğin hak ettiği değere kavuşmasından geçer.Hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesin bu kutlamalara katılmaların gerekliliğine inanıyorum.Bizler millet olarak emeği ve alın terini kutsal gören,bütün insanlığa örnek dayanışma kültürünü yaşayarak gösteren büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlayan 1 Mayıs dili,dini ırkı ,ulusu,siyasal ve sosyal düşüncesi ne olursa olsun milyarlarca işçinin dayanışma günüdür.  1 Mayısı anlamlı ve değerli kılan birlik,dayanışma ve mücadele günüdür.
     Bu vesile ile haksızlık ve adaletsizliğin yaşanmadığı,çalışanların ekmekleri kadar önemli olan demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla işlediği,herkesin işe,aşa ve güvenli bir geleceğe sahip olduğu bir Türkiye dilerken tüm çalışanların ve milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor,Zonguldak’ımızın varoluşunda tek etken olan Türkiye Taş Kömürü Kurumunda çalışan işçilerimizin örgütlendiği GMİS’in düzenlediği 1 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 13.00 da Zonguldak İstasyon caddesinden başlayacak yürüyüşe ve sanatçı Edip Akbayram’ın madenci anıtı alanındaki konsere tüm Zonguldak halkını davet ediyoruz”


36 yıllık Emine Bakkal’a teşekkür

Zonguldak’ta ‘Emine Bakkal’ ve ‘Ana’ lakabıyla bilinen 6 çocuk, 10 torun sahibi Emine Doğan(64), 36 yıldır esnaflık yapıyor. Doğan’a yıllardır düzenli olarak vergi ödediği ve dürüst esnaflık yaptığı için Vergi Dairesi görevlilerince teşekkür mahiyetinde Nostaljik Radyo takdim edildi.  
Zonguldaklı Emine Doğan, Tepebaşı Mahallesi Ahmet Galatalı Sokak üzerinde açtığı bakkalda 36 yıldır esnaflık yapıyor. İlk yerleştiklerinde yolu bile olmayan mahallede bakkal açan Doğan, herkesin sevgisini kazanmış. Eşi işe gittiği için kendisi hem çocuklarıyla ilgilenmiş hem de bakkalcılığını başarıyla sürdürmüş. Mahallede herkes ona ‘Emine Bakkal’, ‘Emine Ana’, ‘Vali’ ve ‘Muhtar’ gibi isimlerle hitap ediyor. Mesleğini o kadar seviyor ki her gün sabah 06.30’da açıp 23.00’e kadar çalışıyor.
Mesleğini çok sevdiğini belirten Doğan, “36 senedir bu işi yapıyorum. Emine ana, Emine bakkal, vali, muhtar diyorlar. İsmimi söyleyen pek yok. Günde en az 10 kişi adres soruyor. Buraya ilk geldiğimizde çakal yolu vardı. Hiç ev yoktu. Tırpanla buraları açtık elimiz yara olurdu. Hane sayısı artınca bakkal açalım dedik. Eşim işe gittiği için bakkal işi bana kaldı. Hem 6 tane çocuğuma bakardım hem de bakkalcılık yapardım. Ama mesleğimi çok seviyorum. Sabah 06.30’dan gece 23.00’e kadar bakkaldayım. Allah sağlık verdiği müddetçe mesleğimi yapacağım” dedi.  

MALİYE’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Maliye ekibinin ziyaretinden mutlu olan Doğan, “Resmi görevliler gelince önce korktum. Acaba bir suçum mu var dedim. Onlar teşekkür ettiler. Kaç senelik bakkal olduğumdan ve düzenli olarak vergilerimi ödediğimden dolayı teşekkür mahiyetinde nostaljik radyo verdiler. Ben de onlara evimdeki büyük salon çiçeğini hediye edeceğim.” diye konuştu.

BAKKALDAN ÇOK PİKNİK VE SOHBET MEKANI

Bakkalcılığın kadınlarla sohbet ve piknik yeri gibi eğlenceli geçtiğini ifade eden Doğan, şunları söylüyor: “Günümün büyük bölümü bakkalda geçiyor. Yemeğimizi de burada yiyoruz. Piknik yapar gibi çok güzel oluyor. Sadece namaza eve gidiyoruz. Mahalleli kadınlar geliyor sohbet ediyoruz. Bir bayanın bakkalcılık yapması çok güzel bir şey. Onlara da tavsiye ediyorum.”



Mega star Ergin Erdemden ‘Efsane Fenerbahçe Marşından sonra “ ŞAMPİYON FENERBAHÇE “ marşı

Zonguldak’ın ve ülkenin Megastar’ı Ergin Erdem’in Fenerbahçe aşkı sönmek bilmiyor.Geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe’ye ‘ Efsane Fenerbahçe’ marşını besteleyen Erdem bu kez de “ Şampiyon Fenerbahçe” marşı ile gündeme oturdu.
Bilindiği gibi daha önce Fenerbahçe’nin 2013 -2014 Türksel Süperlik şampiyonluğunun ardından ‘ Efsane Fenerbahçe ‘ marşını bestelemişti
Yaklaşık otuz beş yıldır müzikle iç içe olan ve yaptığı Anadolu rock tarzında besteleriyle Zonguldak’ın mega starı olarak tanınan Ergin Erdem Bu güne kadar söz ve müziği kendisine ait 250 üzerinde bestesi olan erdem’in son olarak da Karadonda meydana gelen grizu faciasının ardından yaşanan olayları anlatan  “ Grizuya Ağıt “ adlı eseri büyük beğeni toplamıştı.
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği  (MESAM) üyesi olan Erdem İlk profesyonel anlamda müzik çalışmasını Rahmetli Cem Karaca’nın katkılarıyla, aranjör Uğur Dikmenle ile Yapan Ergin Erdem, Birçok ulusal TV kanalında da programlar yapmıştı.
Ergin Erdem son bestesi hakkında şunları söyledi. “ ŞAMPİYON FENERBAHÇE marşımın gerekli ilgiyi göreceğine, Fenerbahçeli Taraftarımızla da buluşacağına inanıyorum,  en güzel kararı, taraftarlarımız verecektir. “dedi.
ŞAMPİYON FENERBAHÇE MARŞI
BİNDOKUZYÜZYEDİDE KANARYA DOĞDU
ŞEREFLİ TARİHİMİZ BAŞARI DOLU
ŞÜKRÜSARACOĞLU YUVANIZ OLDU
MİLYONLAR FENERBAHCE SEVGİSİ DOLU
KADIKÖY SARAÇOĞLU CANLAR BİR OLDU
MİLYONLAR FENERBAHÇE SEVGİSİ DOLU

BÜYÜK BAŞKAN BÜYÜK TARAFTAR
DESTAN YAZAN FUTBOLCULAR
ŞAMPİYON ŞAMPİYON FENERBAHÇE
ONURUM GURURUM FENARBAHÇE
SEVDAM YÜREĞİM FENERBAHÇE
ŞAMPİYON ŞAMPİYON FENERBAHÇE

SARI LACİVERT SARI KANARYA
GÖNÜL GÖNÜLE TARAFTARIYLA
YÜRÜYORUZ ATA YOLUNDA
FENERBAHÇE SANCAĞIYLA
KOŞUYORUZ ŞAMPİYONLUKLA
SEVGİ BARIŞ ÇAĞRISIYLA

YÖNETİM TARAFTAR HEP BİRLİKTE
YİĞİTLER SAHADA YENİ ZAFERE
AŞIĞIZ BİZLER BU RENKLERE
ŞAMPİYON ŞAMPİYON FENERBAHÇE
                                                                                           
Söz&Müzik: Ergin Erdem


28 Nisan 2014 Pazartesi

TÜRKİYE KAMU-SEN İL TEMSİLCİLİĞİ GMİS’İ ZİYARET ETTİ “1 MAYIS’TA MADENCİ ANITI’NDA İŞÇİ-MEMUR KARDEŞLİĞİNİ SERGİLEYECEĞİZ


Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile Kamu-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri, 28 Nisan 2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti. Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç da hazır bulundu.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi memur-kardeşliğini göstererek Madenci Anıtı’nda olacaklarını belirterek, “Perşembe günü, ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs.
1 Mayıs Perşembe günü biz Zonguldak’ta işçi kardeşlerimizle birlikte, işçi-memur kardeşliğini göstererek meydanlarda olacağız.
Umuyorum tüm Zonguldak halkı da bayram havasında 1 Mayıs’ı kutlar ve Madenci Anıtı’nı doldurur.
Genel Maden-İş Sendikamızın önderliğinde kutlanan 1 Mayıs’ta Türkiye Kamu-Sen olarak o meydanlarda bulunmak bizlere gurur verecek.
Sizlerle birlikte, işçi kardeşlerimizle birlikte bir bayram havasında 1 Mayıs’ı kutlamak en büyük temennimiz.
Şimdiden tüm işçi kardeşlerimizin, emekçi kardeşlerimizin ve tüm Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’nin Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Kamu-Sen’e verdikleri destek ve katkıdan dolayı teşekkür etti.
Alabaş, “Zonguldak’ta Madenci Anıtı Alanı’nın, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da tüm emek örgütlerinin birlikte olduğu bir alan olmasını istiyoruz.
Türkiye Kamu-Sen gerek geçtiğimiz 1 Mayıslarda gerekse düzenlediğimiz mitinglerde yanımızda olmuştur.
İşçi –memur birlikteliğinde diğer konfederasyonlar nezdinde zaman zaman ayrışmalar olmasına rağmen, Türkiye Kamu-Sen’in Zonguldak’ta bu 1 Mayıs’ta da dayanışmayı sergileyecek Madenci Anıtı’nda olma kararını aldığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Biz ayrışmanın, kavganın değil birlikteliğin ve dayanışmanın hakim olduğu bir bayram tadında 1 Mayıs kutlaması olmasını istiyoruz. Zonguldak’ın o demokrasi kültürü var. Madenci Anıtı’nda olacak insanların da bu bilinçte olacaklarına inanıyoruz.
Ve buradan bir kez daha tüm Zonguldaklıları, işçileri, memurları, işsizleri, emeklileri, tüm emek dostlarını 1 Mayıs’ta Madenci Anıtı’nda beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.


TTK GENEL MÜDÜRÜ BURHAN İNAN’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ


               Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile 3 yıl içerisinde uyum içinde çalıştıklarını belirten TTK Genel Müdürü Burhan İnan; “Sayın Başkanımızı seçilmesinden dolayı kutlamak üzere ziyaret etmiş bulunuyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Onun başarısı, Zonguldak’ın bir adım daha ileri gitmesi anlamına geliyor. Biz Sayın Başkanımız ile bundan önceki dönemde, uyum içinde Zonguldak için çalıştık. Bundan sonra da öyle olması için üzerimize düşen gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.
              Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “ 3 yıl görev sürem içerisinde kendileri ile uyum içerisinde çalıştık. İnşallah, bundan sonrada bu uyum dostluğumuz devam eder. Zonguldak’ın gelişmesi adına sevgi ve saygı içerisinde beraberliğimiz devam edecektir. Zonguldak’ımıza güzel hizmetlerimizi yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu

27 Nisan 2014 Pazar

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SEMİNERİ YARIN BAŞLIYOR

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yarın “ Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Eğitim programları Usul ve Esasları “ çerçevesinde “ Eğiticilerin Eğitimi” semineri verilecek.

Üç gün sürecek olan seminere 200 kişilik katılımcı katılacak.

26 Nisan 2014 Cumartesi

Karaelmas Mensupları Tasarruf Sandı Genel Kurulu yapıldı GÜVEN, GÜVEN TAZELEDİ

 Karaelmas Mensupları Tasarruf Sandığı Genel Kurulu yapıldı.
Öğretmenler evinde yapılan Genel Kurulda seçime tek liste ile girildi.
Divan Başkanlığını Kemal Aksoy’un yaptığı Genel Kurulda konuşma yapan Sandık Başkanı İsmail Hakkı Güven, Sandığın 2013 , 2014 yılı faaliyetlerini anlattı şu ana kadar evlenme,doğum,ölüm ve emekli ayrılış yardımı olarak 386.457.50 Tl yardım yaptıklarını ve bu tür yardımların devam edeceğini söyledi.
Daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda Yönetim kurulu asil üyeliklerine İsmail Hakkı Güven, Fethi Özger, Orhan Ön, Kılıç Ediz İz, Sabahattin Dalkoz, Hüseyin Yakut ve Satı Kalaycı, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Feyyaz Petekçi, Nadir Özsoy, Burak  Kumkapı seçildi

GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİNDEN ‘KUTLU DOĞUM ‘ PROGRAMI

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Gümüşhaneliler Derneği ‘Kutlu Doğum ‘haftası nedeniyle program düzenliyor.
30 Nisan Çarşamba günü saat 20.oo de Yeni yapılan Müftülük binası konferans salonunda gerçekleştirilecek olan programda Konuklara gül takdimi, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Açılış konuşmaları, Slâyt gösterisi, Günün önem ve anlamını belirten konuşmalar, ilahi konseri, şiirlerin ardından da konuklara ikram yapılacak.

Dernek Başkanı Yaşar Köksal,  Dernek tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum ‘ programına Tüm Zonguldaklıların davetli olduğunu belirtti.

25 Nisan 2014 Cuma

EGE DOĞALTAŞ’TA DİRENİŞ ÇADIRI EYLEMİ BAŞLADI


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)’te örgütlendikleri için işten atılan İzmir Kemalpaşa’da kurulu Ege Doğaltaş ve Mermer Sanayii Ltd. Şti. işçilerinin eylemi sürüyor.
Yaklaşık 2 ay önce işten atıldıkları için eyleme başlayan işçiler, işverenin duyarsız tutumu ve iş barışını bozucu yöntemlere başvurması üzerine 24 Nisan 2014 tarihinde,
 işyerinin giriş kapısı önüne Direniş Çadırı kurdular. Gece-gündüz 24 saat aileleri ile birlikte eyleme başlayan işçilere ilk destek ziyaretlerini Türk-İş’e bağlı İzmir’de örgütlü sendikaların şube yöneticileri yaptı.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 2 ay önce başlayan eylemden direniş çadırının kuruluşuna kadar işçilerle birlikte dayanışmayı sürdürüyor. GMİS MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ile birlikte 25 Nisan 2014 tarihinde direniş çadırını ziyaret eden Deriteks İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Teksif İzmir Bölge Temsilcisi Faruk Aksoy ve Çimse-İş İzmir Şube örgütlenme uzmanı Yaşar Çam’ı karşılayan Tutkun, ziyaretçilere verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Tutkun, yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Yaklaşık 2 aydır İzmir Kemal Paşa’da bulunan Ege Doğal Taş Mermer Sanayinde örgütlediğimiz işçileri sendikalı oldukları için işten atan işveren ile mücadele ediyoruz. Basın açıklamamız, Uluslararası Mermer  Fuarı açılışında yaptığımız eylem ve bugün başlattığımız direniş eylemi devam ediyor. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi ve bu arkadaşlarımızın sendikalı olarak iş başı yapmaları için yasal ve demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.  İşvereni aklı selim davranmaya çağıyor ve masa başında bu sorunu çözüme kavuşturalım diyoruz”.


GMİS YÖNETİMİ, KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’e  hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette; GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam hazır bulundu.
GMİS Genel Başkanı Alabaş, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’i seçilmesinden dolayı kutladı ve yeni görevinde başarı diledi.

ZONGULDAK 1 MAYIS’I MADENCİ ANITI’NDA KUTLAYACAK


Zonguldak’ta 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor.
Zonguldak’ta 1 Mayıs Kutlamaları, İstasyon Caddesi’nde saat: 13.00’te toplanmayla başlayacak. Gruplar buradan Madenci Anıtı’na yürüyecek. Saat: 14.00’te Madenci Anıtı’nda 1 Mayıs Mitingi düzenlenecek. 1 Mayıs Kutlamaları çerçevesinde ünlü sanatçı Edip Akbayram, Madenci Anıtı Alanı’nda bir konser verecek.
Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) öncülük ettiği kutlamalarla ilgili 1 Mayıs Tertip Komitesi ve Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partilerin ve sendikaların başkan, şube başkanı ve temsilcileri bir araya geldi.
Toplantıda 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Zonguldak’ta geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tüm emek örgütlerinin ve tüm demokratik kitle örgütlerinin bir arada olduğu bir 1 Mayıs organizasyonu yapma düşüncemiz var.
Ülkemizde özellikle son dönemde gerek demokratik anlamdaki, gerekse siyasal alandaki gelişmeler, ayrışmalar bu yıl ki 1 Mayıs’ı daha da önemli kılıyor.
Zonguldak’ın demokrasi kültürünü yansıtacak, Zonguldak’taki demokratik kitle örgütlerinin, emek ve dayanışma anlamında Türkiye’ye örnek olabilecek, Türkiye’deki diğer emek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ayrı ayrı meydanlarda, ayrı ayrı illerde ve alanlarda kutladığı bir dönemde Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda Türkiye’ye mesaj verebilecek, birleşmemiz gerektiği mesajını verebilecek bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
Bununla ilgili Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, bir işçi örgütü olarak üzerimize düşen çalışmaları yaptık. Başkanlar Kurulumuzu yaptık. Afiş, el ilanı, pankart ve diğer malzemelerle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Arkadaşlarımız, 1 Mayıs ile ilgili çalışmalarına işyerlerinde devam ediyorlar.
Sizlerin de gerek katılımın sağlanması, gerekse yürüyüş ve meydandaki disipline kadar katkılarınız ve neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağız.
Bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyoruz”.
Toplantıda 1 Mayıs kutlaması ile ilgili düzenlemeler ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

MADEN İŞÇİLERİ EĞİTİM VE SPOR VAKFI YÖNETİMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI OSMAN TUTKUN YENİDEN BAŞKAN

Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı’nın 16 Nisan 2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılan 6. Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı’nda seçilen yönetim toplanarak görev bölümü yaptı.
Vakfı Başkanlığına yeniden Osman Tutkun, Vakıf Başkan Yardımcılığına Satılmış Uludağ, Vakıf Muhasipliğine Muharrem Sarıçam, Vakıf Sekreterliğine Behzat Cinkılıç seçildi. Vakıf Yönetim Kurulu üyelikleri ise Eyüp Alabaş, İsa Mutlu ve Seyfi Özkaynak’tan oluştu.


BAŞKAN AKDEMİR ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fidan dikti. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Arif Kaymaz, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek; “Bugün Özel Eğitim Merkezi’mizde destek eğitimi alan çocuklarımızla ağaç dikme etkinliği düzenledik. Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir, bizlere iştirak ettiler. Kendileri, bizler için çok değerli olan fidanları temin ettiler. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
          Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Rehabilitasyon Merkezi eğitim için çok önemli. Yavrularımızı hayata kazandırma ve sosyal yaşama adapte etme anlamında bu tür faaliyetlerin yapılması çok önemlidir. Değerli okul müdürü ve ilgili öğretmen arkadaşlar, ağaç dikilmesi ile ilgili bizlere başvurmuşlardı. Özellikle kızılcık ağacı seçtim. Sağolsun, Tarım Müdürümüz de çok büyük kolaylık gösterdi. İnşallah ağaçlarımızı büyümüş halde de çocuklarımız meyvelerini vermiş şekilde görürüz. İnşallah bu çocuklarımız sosyal yaşamlarında hak ettikleri yerlerini alırlar.” şeklinde konuştu.
          Ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. 

24 Nisan 2014 Perşembe

BKM TİYATRO GRUBU ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ

                 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Belediye Kültür Merkezi (BKM) Tiyatro grubu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kitap okumanın önemini anlatan tiyatro sergiledi. Çocukların aileleri ile birlikte katıldığı etkinlikte, “Sandığın İçindeki Hazine” adlı çocuk oyunu sergilendi.
              Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başkan Danışmanı Erol Yılmaz ve Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır’ın da katılımıyla gerçekleşen tiyatro, keyifli dakikalara sahne oldu. Çocukların yoğun olarak katıldığı etkinlikte, oyun sonrası konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bugün 23 Nisan.. Çocuklarımızın en güzel günlerinden biri… Böyle güzel bir günde kitabın önemini anlatan tiyatro oyunu da gerçekten güzel bir mesaj veriyor. Tüm çocuklarımızı sevgi ile kucaklıyorum. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. Ardından çocuklar oyun sonrası tiyatro grubu ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi

23 Nisan 2014 Çarşamba

Protokol’ün ve Siyasi temsilcilerin yer almadığı 23 NİSAN TÖRENİ SÖNÜK GEÇTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıl dönümü Vilayet binası önünde kutlandı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan tören sönük geçti. Protokol de Vali, Belediye Başkanı ve hiçbir  siyasi particilerin temsilcileri yer almazken protokolde İl milli eğitim Müdürü Turgut Özbek ve halk yer aldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Millieğitim Müdürü Turgut Özbek yaptı. Özbek yaptığı konuşmasında 23 Nisan Çocuk bayramının Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu, Bu bayramı Atatürk’ün çocuklara hediye ettiğini hatırlatarak Gençlerin Atatürk’ün emanetine sahip çıkmasını istedi.
Daha sonra Merkez Anaokulu öğrencisi Serra Şendur’un Atatürk Diyor ki” isimli şiiri törene katılanlar tarafından büyük alkış topladı.
Tören Okulların hazırladığı gösteriler ile son buldu



22 Nisan 2014 Salı

ZONGULDAK DOĞALGAZ’A MERHABA DEDİ !

Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından valilik binası önünde tören düzenlendi. Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktür, Ak Mercan Batı Kır Doğal Şirketler gurubu Genel Müdürü Yunus Keskin,  Eski Bakanlardan Hasan Gemici, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç,CHP İl Başkanı Halil Furat, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Merkez ilçe Başkanı  Cemal Şahin CHP Devrek belediye başkan adayı Songül Malkoç, CHP  ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
MUHAREM AKDEMİR

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de yaptığı konuşmasında Çaydamar Ahmet Taner Kışlalı caddesi, Karaelmas Mahallesi Bülent Şanal Caddesi, ındık suyu sokak,Elvancı sok, Meşrutiyet mahallesi, Gazi paşa caddesi, Uzunmehmet Caddesi, Kadırga istikametine doğalgaz bağlandığını ifade eder doğalgazın bağlanması ile birlikte şehrin hava kirliğinin tamamen yok olacağını iade etti.

ALİ İHSAN KÖKTÜRK

CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk doğalgaz verme töreninde yaptığı konuşmasında Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramına değinerek vatandaşların bayramını kutladı ve Zonguldak’a doğalgaz gelmesinde büyük emeği geçen herkese teşekkür etti.

MEHMET HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal yaptığı konuşmasında , Her ne kadar doğalgaz’ın hava kirliliğini azaltacağını ancak kömürün de hakkını unutmamak gerektiğine iaret ederek “ Zonguldak’ı Zonguldak yapan ve şehrin oluşuna büyük katkısı bulunan kömürün hakkını unutmayalım.Kömürümüze sahip çıkalım. Kömüre sahip çıkalım ki yine Zonguldak eskiden oldğu gibi göç alan bir şehir durumuna gelsin” dedi.

MEŞALE ATEŞLENDİ

Konuşmaların ardından valilik binası önünde oluşturulan platformda Doğal gaz meşalesi yakıldı. Meşalenin ateşlenmesi ile birlikte törene katılanlardan büyük alkış aldı





21 Nisan 2014 Pazartesi

22’Yİ DEVİRDİK !

22’Yİ DEVİRDİK !
                                             
Ahmet ÖZTÜRK

Zaman hızla geçiyor.
Ömür dediğin bir varmış bir yokmuş misali.
Ömür geçtikçe insan geçmişe daha doğru, daha objektif bakıyor.
Acısı ile tatlısıyla geçirdiği ömrün muhakeme ve muhasebesini yapıyor. 
Gazetecilik hayatı ve Önder Gazetesi hayatımın en önemli dönüm noktası oldu.
Önder Gazetesi’nin ilk kurulduğu ve yayın hayatına başladığı ilk günleri bugün gibi hatırlıyorum. Boşkuş Petrol’ün yanında büyük bir binada ‘Basın’ hayatına merhaba demişti. En alt katı Matbaa, üst katları spor muhabirleri ve yazarlar… daha üst katları, haber muhabirleri ve Yazı işleri Müdürü odaları’ndan ibaretti. Yani kısaca anlatmak gerekirse tam Ulusal Basın’ın çalışma sistemi ile donatılmıştı.
Ben o zamanlar, Türkiye Gazetesi’nin Zonguldak Bölge muhabirliğini yapıyordum.
Aynı zamanda  Demokrat Gazetesi’nin  Zonguldak temsilciğini Ali Ayaroğlu ile birlikte yürütüyorduk.. Ama ne yalan söyleyeyim ÖNDER Gazetesi Zonguldak’ta dağılmaya başladığında kapağı ÖNDER’e nasıl atarımın hesaplarını yapıyordum. Çok uzun süre geçmeden kendimi ÖNDER’ de buldum. O gün bugün sizlerle beraberiz.
ÖNDER Gazetesi ile gençliğim geçti ve orta yaş sınıfımı sürdürüyorum. Ama gerçek yaşım ne olursa olsun gazetemiz 22’yi devirdi ve 23 yaşına girdi, hayatımın bir parçası olmaya da devam ediyor. Gazeteniz ÖNDER yaygın düzeyde kazanılan ödüller ve başarıları ile özgür haberciliğin ışığı oldu.
Başta, Gazetenin Kurucusu Celal Boşkuş olmak üzere, gazete’nin sahibi Mehmet Emrah Boşkuş, gazetenin beyin takımlarından olan Eyüp Bektaş, Mustafa Kemal Bektaş, sayfa editörümüz Derya Tetik ve gazetenin görünmeyen kahramanları matbaa servisi ve dağıtım sorumlularını kutluyor, gazetemizde görev yapan ve hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.
Nice senelere Önder ailesi…
Nice senelere Önder okuyucuları…



20 Nisan 2014 Pazar

KASTAMONU YARDIMLAŞMA SANDIĞI GENEL KURULU YAPILDI

 Kastamonu İli Yardımlaşma Sandığı 5.  Genel Kurulu Dernek lokalinde yapıldı.
Divan başkanlığını İsmail Hakkı Güven’in yaptığı genel kurulda seçime tek liste ile girildi.
Kongrenin  açılış konuşmasını yapan Sandık Başkanı Ali İhsan Özdemir, sandığın faaliyetleri hakkında bilgi verirken Zonguldak’ın göç vermesi nedeniyle üye sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını söyledi.
Özdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü “ Şu an 255 üye mevcudumuz vardır. Maalesef hayat şartları ve TTK nın devamlı küçülmesi ve emeklilik nedeniyle üye sayımız 122 lere düşmüştür.” Dedi.
Daha sonra yapılan seçim sonrasında Sandık Yönetim kurulu asil üyeliğine Ali İhsan Özdemir, Mustafa Öztürk,Ramazan Akgül,Mustafa Aklan,Yakup Bozkurt, Kemalettin Karataş ve Kamil Aydın, Denetim kurulu asil üyeliklerine ise İsmail Cebeci, Erdoğan Uzun ve Samet Ata seçildiler

ÖZGÜVAK YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ ALİ KAYA” SOSYAL YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR”


Özel Güvenlik Vakfı (ÖZGÜVAK ) 11. Olağan Genel Kurulunu GMİS Şemsi Denizer küçük toplantı salonunda yaptı.
Genel Kurula CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP İl sekreteri Nurettin Yolcu,  Trabzon İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak ve Vakıf genel kurul delegeleri katıldı.
 Açılış konuşmasını yapan ÖZGÜVAK Genel Başkan Ali Kaya , Vakfın kuruluşundan bu yana amaçlarına  uygun olarak sosyal yardımların sürdüğünü , yeni üye çalışmalarının devam ettiğini ifade etti ve  yapılan yardımlar hakkında şu bilgiyi verdi
“ Vakfımız kurulduğundan bu güne kadar Üyelerimize 9.720.911.42 Tl kredi kullandırdık, üyelerimizin okuyan çocuklarına 511 bin 500 Tl karşılıksız burs, Üyelerimizin ölüm,düğün nişan, tabi afet gibi olaylar için 193.523 Tl karşılıksız yardım, vefat eden üyelerimizin ailelerine gıda,kırtasiye ve giyim yardımı olarak karşılıksız  olarak 32.120 Tl ve son olarak ta Emekli olan üyelerimize 665 bin 189 Tl olmak üzere bugüne kadar Vakfımız 11 Milyon 123 bin 244.06 Tl lik yardımda bulunmuştur. Bu tür yardımlarımız devam edecektir”

YENİ YÖNETİM

Daha sonra yapılan seçimlere geçildi. Yapılan seçim sonrasında Selami Kılıç,Ali Kaya, Fethi Kırömeroğlu, Ertuğrul Çağlar, Halit Danışmaz,  Ömer Bahadır, Recep Haspolat, Feridun Adıgüzel ve Satı Mehmet Bostancı yönetim asil üyeliğine,

DENETLEME KURULU

 Ahmet Bayrak, Hüseyin Bezir ve Kemal Kuzu Denetleme Kurulu asil üyeliğine seçilirlerken

DİSİPLİN KURULU

İbrahim Vatandaş, Mustafa Kılıçarslan ve Süleyman Buldu Disiplin kurulu asil üyeliklerine seçildiler. Yeni yönetime seçilenler önümüzdeki günlerde kendi aralarında bir araya gelerek görev dağılımını gerçekleştirecekler.


ÇATES, HALKINDIR HALKIN KALACAK


Tes-İş Sendikası ile Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmesi girişimlerine tepki için düzenledikleri yürüyüş, mitinge dönüştü.
Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi’nde kurulu bulunan ÇATES için, 19 Nisan 2014 tarihinde Çatalağzı Belediyesi önünde toplanan kalabalık, buradan ÇATES’in bulunduğu Işıkveren’e sloganlarla yürüyüşe geçti.
Eyleme Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş,  GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’e ve Tes-İş Sendikası’na bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, Ankara’da direnişlerini sürdüren Yatağan Enerji ve Maden İşçilerinden bir grup, enerji işçileri, maden işçileri, siyasi partiler ile sivil toplum ve meslek örgütleri, enerji ve maden işçilerinin aileleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Yürüyüşe katılanlar, “ÇATES halkındır halkın kalacak”, “ÇATES’e uzanan eller kırılsın”, “Her yer Yatağan heryer direniş”, “Her yer ÇATES heryer direniş”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sloganları attı.
Yoldan katılımlarla daha da büyüyen kalabalık ÇATES önüne geldi. ÇATES önünde Yatağan Enerji ve Maden işçilerinin andı hep bir ağızdan okundu.
Burada bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Hükümeti, dostu, düşmanı buradan bir kez daha uyarıyoruz. ÇATES ve TTK bir bütündür satılamaz, diyoruz” dedi.
18 Nisan’da Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda direnişlerini sürdüren enerji ve maden işçilerine yapılan müdahaleyi kınadıklarını belirten Alabaş, “Orada arkadaşlarımıza reva görülen zulmü kınıyoruz” dedi.
“Kimse bizim gözümüzü korkutmaya çalışmasın. Ölümden ötesi yok. Biz havza insanı olarak 160 yıldır, grizularda, göçüklerde, yerin yüzlerce metre altında ölümü her gün yaşayanlardanız” diyen Alabaş şöyle konuştu;
ÇATES-TTK BİR BÜTÜNDÜR SATILAMAZ
“Bir maden işçisi olarak, bir Zonguldaklı olarak sizinle gurur duyuyorum.
Emeğin Başkenti’ne yakışan budur. İşimiz, aşımız, geleceğimiz olan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’ne ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na; büyük bir kararlılıkla, disiplinle, coşkuyla, dayanışma içinde sahip çıkıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıkıyoruz.
Hükümeti, dostu, düşmanı buradan bir kez daha uyarıyoruz.
ÇATES ve TTK bir bütündür satılamaz, diyoruz.
ELDE-AVUÇTA NE KALDIYSA SATIYORLAR
ÇATES ve TTK’nın ayrılmaz bir bütün olduğunu, bölgemiz için önemini başta bölge milletvekillerimiz olmak üzere tüm ilgililere anlattık.
Ancak onlar anlamazdan, görmezden geliyorlar. Başka hesaplar peşinde koşuyorlar.
Bu yanlış politikalar sonucu Türkiye, üretim ekonomisinden uzaklaştırıldı. Her alanda ithalat kolaylaştırıldı ve ekonomi borç batağına sürüklendi.
Şimdi borçları kapatacağız diye elde-avuçta ne varsa satıyorlar ve daha büyük bir çıkmaza sürükleniyoruz.
İthalatçı yandaşlar zenginleşiyor ama ülkemiz yoksullaşıyor. İşsizimiz iş bulamıyor.
ÇATES, 1948’DEN BERİ ÜLKEMİZE KATKI VERİYOR
ÇATES, TTK’nın çoğunlukla doğaya bırakılan düşük kalorili atık kömürünü değerlendirmek için 1948 yılında kurulduğunda Türkiye’nin ikinci büyük santraliydi.
Yaklaşık 50 yıl ülke ekonomisine katkı verdi. Sonra ikincisi kuruldu ve 1990 yılından bu yana TTK’nın ayrılmaz bir parçası olarak enerji üretiyor.
ÇATES hiç zarar etmedi. Ama aşırı kâr da etmedi.  ÇATES’in enerjisi ile ülke kalkındı, diğer şirketler ve kurumlar kazandı. TTK’nın kömürü değerlendirildi ve TTK gelir elde etti.
BİZ ÖLÜMÜ HER GÜN YAŞAYANLARDANIZ
Şimdi ÇATES’i başkaları alsın, yandaşlar kazansın isteniyor, Onlar daha çok kazansın diye dışarıdan kömür getirecekler. Maden işçisi işsiz kalacak. Kömürümüz yeraltında kalacak, TTK zarara sürüklenecek, kapanma noktasına gelecek. ÇATES işçisi işini kaybedecek, yeni işçiler köle ücretiyle çalışmaya zorlanacak. Biz bu acı gerçekleri biliyoruz ve buna izin vermeyeceğiz.
Bir kez daha uyarıyoruz. Zonguldak’ın huzurunu bozmayın. Bu yanlıştan vazgeçin.
Bizi daha fazla zorlamayın. Bu mücadeleyi Ankara’ya, hayatın her alanına taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Kimse bizim gözümüzü korkutmaya çalışmasın. Ölümden ötesi yok. Biz havza insanı olarak 160 yıldır, grizularda, göçüklerde, yerin yüzlerce metre altında ölümü her gün yaşayanlardanız”.
Alabaş’ın konuşmasının ardından TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin bir konuşma yaptı.
Türkiye’de bugün bir ateşin yandığını belirten Zengin, “Bu ateş, madenlerin ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinin ateşi. Bu ateş herkesi yakar” dedi.
Zengin şöyle konuştu;
TÜRKİYE’DE BİR ATEŞ YANIYOR
“Türkiye’de bugün bir ateş yanıyor. Bu ateş madenlerin ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinin ateşi. Muğla, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı ayakta. Bir grup işçimiz Ankara’da Özelleştirme İdaresi önünde günlerce nöbet tuttu, özelleştirmeyi protesto etti. Seyitömer özelleşti, işçiler işten çıkarıldı ve Kütahya yanıyor. Çatalağzı Termik santrali için de teklifler 21 Nisan’da alınacak.
Bir ateş de Çatalağzı’na düşüyor. Tamam ateş düştüğü yeri yatar. Ama söndürülmeyen ateş yayılır.
Çatalağzı’na düşen ateş söndürülmezse, yani eğer özelleştirmeden vazgeçilmezse, bilin ki bu ateş bütün bölgeyi yakar.
Çünkü Çatalağzı, TTK ve havza madenciliği bir bütündür. ÇATES, TTK’nın bir parçasıdır ve öyle kalmalıdır. ÇATES’in özelleştirilmesi ve ithal kömür kullanılması halinde bölgede madencilik faaliyeti yapan her kurum zora girecektir. İşten çıkarmalar artacak, bölge insanı göçe zorlanacaktır. Bölgeyi işsizliğe, yoksulluğa ve göçe zorlamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Sizin talebiniz çok masum. Sizin talebiniz iş ve aş. Sizin talebiniz villalar, gemiler, yedi yıldızlı oteller değil, Sıcak bir yuva, sıcak bir sofra. İşte onlar bunu anlamıyor. Çünkü masumiyeti unutmuşlar. Satalım diyorlar, satalım gitsin. Kim çok para verirse, onun olsun. Peki Çatalağzı ne olacak, Zonguldak ne olacak, havza ne olacak, işçi ne olacak, esnaf ne olacak, köylü ne olacak? Kimsenin bunu düşündüğü yok.
İşçilerin, emeği ile geçinenlerin açlığı, yoksulluğu Hükümetin vebalidir. Hak arayan işçilerin seslerine kulak tıkamak Hükümetin vebalidir. Taleplerimizin, itirazlarımızın ve isyanlarımızın tümü bu memleketin onuru, huzuru ve barışı içindir.
Sizlerin mücadelesi bizim mücadelemizdir. Sizlerin mücadelesi tüm emek dostlarının mücadelesidir.
Bu özelleştirme ihaleleri iptal edilinceye kadar mücadelemiz sürecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın”.
Alabaş ile Zengin’in konuşmaları sırasında “Yatağan, ÇATES omuz omuza”, “KİTler halkındır satılamaz”, “ÇATES halkındır halkın kalacak”, “Ölmek var dönmek yok” sloganları attı.