30 Temmuz 2014 Çarşamba

ZGC, HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERİ KABRİ BAŞINDA ANDI

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti  ramazan bayramında , Zonguldak’ta gazetecilik görevinde bulunmuş ve hayatını kaybetmiş gazetecileri asri mezarlığında kabirlerini  ziyaret ederek, dua ettiler ve onları andılar.
Yapılan kabir ziyaretlerine ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ZGC onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz, ZGC Başkan yardımcısı Seçkin Kıraslan, Orhan Akyüz, ZGC genel kurul üyeleri Ercan Demir ve Süleyman Şen katıldı.
ZGC başkanı Derya Akbıyık merhum gazetecilerin asri Mezarlığı’nda ki  kabir ziyaretlerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Bugün burada Zonguldak ‘ta geçmiş dönemler de görev yapmış ve vefat etmiş  merhum gazeteci büyüklerimizi kabri başında anıyor ve dua ediyoruz “ dedi
Zonguldak gazeteciler cemiyeti ilk başkanı Turhan Tınay ’Çetin Sezgin Şaban Çakır’,Harun Ersoy kabirleri başında dua edilerek anıldı.


TUNCAY ÖZKAN ve MUSTAFA MUTLU MADENCİLERLE BULUŞUYOR

 Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde gazeteciler Mustafa Mutlu ve Tuncay Özkan'ı konuk ediyor.ÇGD, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 17.00’de TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde “Geleceğe Bakış” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.Etkinlik öncesi Tuncay Özkan Genel Maden İşçileri sendikası Genel merkezi’nde Genel Başkan Eyüb Alabaş ve maden işçileri ile görüşecek. Daha sonra beraberindekilerle birlikte saat 14.oo’da Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i, saat 15.oo’da CHP il Başkanı Halil Furat’ı bunların ardından şehit madenci anıtı ziyaret edilecek. Etkinliğe katılacak olan gazeteciler Tuncay Özkan ile Mustafa Mutlu, söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayacak. Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube  Başkanı Ali Ayaroğlu “Tüm Zonguldaklıları etkinliğimize bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu

ZGC’DE BAYRAMLAŞMA

Zonguldak gazeteciler cemiyeti genel merkezinin dini bayramlarda geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma programı ,29/07/2014 günü gerçekleşti. Bayramlaşma töreni saat 13 00 ve 17 00 arasında yapıldı.
Kalabalık bir gazeteci grubunun katıldığı bayramlaşma programında ,gazeteciler birbiri ile sohbet ederek ,hem özlem giderdiler ,hem de fikir alışverişinde bulundular.
Zonguldak’ın ilçelerinden de gazetecilerin katıldığı program akşam saatlerinde sona erdi.
ZGC başkan ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen bayram törenin de gelen gazetecilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Yapılan bayramlaşma törenine ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ZGC Onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz ,ZGC ikinci başkanları Ali Cinal ,Seçkin Kıraslan, (TGF YİK üyesi ) İsmet Keskin ,EGD başkanı ve ZGC genel sekreteri  İ. Necati Günay, KGC Başkanı ve ZGC genel kurul üyesi Tansel Kardeş, Zonguldak il merkezinden  ve Ereğli ,Kozlu ve Kilimli ilçelerinden gazeteciler katıldı.
ZGC Başkanı Akbıyık ,yaptığı konuşmada bayramlar birlik ,beraberlik ve mutlu ,güzel günlerin başlangıcıdır. ZGC olarak il geneli tüm gazetecilerin her türlü sorunları ile birebir ilgileniyoruz. Bizler gazetecilere her zaman sahip çıkar ,onları korur ve kollarız.
Onlarda gazeteciler örgütlerine her zaman sahip çıkarak ,saygılı olmalıdırlar.
ZGC olarak tüm ilçe dernekleri ile işbirliğimiz vardır.
Ve bu işbirliği büyüyerek devam edecektir. Ayrıca ülke geneli tüm kamu ,kurum ve kuruluşlarla diyalog ve temaslarımız sürecektir. dedi.
EGD Başkanı Günay ise, cemiyet bizler için önem arz etmektedir.
Bizi ülkeye açan kapı her zaman ZGC olmuştur.
Bugün EGD ‘de ülke çapında gazeteci  örgütleri ile  işbirliği ve diyalog halindedir İlin en büyük ilçe derneğinin başkanlığı görevini sürdürüyoruz. Gazete sayısı bakımından da en zengin ilçeyiz. dedi.
KGC Başkanı Tansel Kardeş ise yaptığı konuşmada ,ZGC bayramlaşma töreninde bir araya geldik.
Bu birlikteliğin içinde olmaktan mutluyuz. Kozlu ilçemizde yeni kurulan bir cemiyetiz. Bu acıdan yaptığımız çalışmalar daha çok yeni. Önümüzde uzun yol var.
Bu yolda Zonguldak olsun, ilçe gazeteciler dernekleri olsun hep bir arada birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. dedi.
Son olarak ,ZGC onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz yaptığı konuşmada ,Bayramlar birlik ve beraberliklerin pekiştiği zamanlardır.
Biz tüm il geneli görev yapan gazetecilerin cemiyet çatısı altında olmaları gerektiğini söylüyor ve cemiyet bu ilin tek üst gazeteciler örgütüdür.65 yıllık bir süreçten bugünlere gelinmiştir. Herkes bu geçmiş sürece ve bugüne  saygılı ve seviyeli olacak .Tüm camiamızın bayramını kutluyor ve sevgiler, esenlikler sunuyorum .dedi.
Bayramlaşma töreni çekilen fotoğraflarla sona erdi.                                                             



27 Temmuz 2014 Pazar

ZONGULDAK’TA KUTSAL İZDİHAM


Ramazan ayının bitmesine bir gün kala ve Teravi namazının sona erdiği gün camilerde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyenler camilere akın ettiler.
Zonguldak Merkez Yeni camide Teravih namazının sona ermesi ile birlikte camii içinde ve cami avlusunda uzun kuyruklar oluştu. Tekbirler eşliğinde Sakal-ı Şerif görmek ve ona dokunmak için Camide oluşan izdiham nedeniyle Cami imamı sık sık anons yaparak olası ezilmeleri önleme çalıştı.
Sakal-ı şerifi görmek için kuyruk oluşturan cemaatin zaman zaman gözyaşları döktükleri dikkatlerden kaçmadı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, yurt genelindeki 84 bin 684 camiden 1818’inde Sakal-ı Şerif bulunuyor.


26 Temmuz 2014 Cumartesi

BAŞKAN AKDEMİR ZONGULDAK HALKININ RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI


             Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mesajında rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek, bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Bayramların, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın birlikte yaşandığı, küskünlüklerin giderildiği günler olduğunu belirten Başkan Akdemir,  mesajında şu görüşlerine yer verdi:
         “Bayramlar, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir. Bu bayramın da, dargınlıklar ve kırgınlıklar bir yana bırakılarak güzelliklerin paylaşıldığı, sevgi ve saygının arttığı, insanların birbirlerine yakınlaştığı bir ortamda kutlanmasını, eski bayramların coşkusunda geçmesini dilerim. Ramazan Bayramı sevgi ve hoşgörünün yaşandığı, huzur ve paylaşımın en çok hissedildiği günlerdir. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazelemedir. İnanıyorum ki, bu birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenerek gelecek nesillere taşınacak ve daha güzel ve aydınlık yarınlara kavuşacağız. Bizler aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece hep beraber emin adımlarla daha güzel günlere doğru ilerleyeceğiz.
           Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam Âlemi’nin ve değerli Zonguldak halkının Ramazan Bayramını kutlar, mutlulukların paylaşıldığı, kırgınlıkların son bulduğu, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmenizi diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”





25 Temmuz 2014 Cuma

O SES TÜRKİYE YARIŞMASININ ŞAMPİYONU HASAN DOĞRU KGD’NİN İFTARINA KATILDI



 Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) geleneksel iftarı, “Basın Bayramı”na denk gelen 24 Temmuz 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.
Yaman Restoran (Kilise) da gerçekleştirilen iftar yemeğine Yerel ve Ulusal basın temsilcilerinin yanı sıra O Ses Türkiye yarışmasının şampiyonu Hasan Doğru’da iftar yemeğine katıldı. Sempatik ve çekingen davranışları ile Ülkenin bir anda gönlünde taht kuran Hasan Doğru İftar yemeğinde gazeteciler ile uzun uzun sohbet etti ve bol bol resim çekildi.
Dernek İkinci Başkanı Mustafa Emen yemekte kısa bir konuşma yaparak katılanlara teşekkür etti ve Tüm gazeteciler basın bayramını kutladı.


24 Temmuz 2014 Perşembe

GMİS Üzülmez Şube Madenciye İftar verdi

 Genel Maden İşçileri Sendikası  (GMİS)Üzülmez Şube Yönetimi, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)  Üzülmez Müessesesinde çalışan maden işçilerine iftar yemeği verdi. 
Dedeman Otelde verilen iftar yemeğine yaklaşık 400 madenci katıldı.
İftar öncesi, maden şehitleri için Kur-an okutuldu ve dualar edildi.
İftar yemeğine GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Müessese Müdür Yardımcıları Metin Konak, GültekinKara, Ali Hekim, GMİS Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci’de katıldılar.
Yemek öncesi okunan Kur-an ve dualarda ve yemek sırasında maden işçisini dünyaya tanıtan birlik ve dayanışma örneği bir kez daha sergilendi

  

GÜMÜŞHANELİLER İFTAR’DA BULUŞTU


Gümüşhane İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl Ramazan ayında verilen geleneksel iftar yemeği yapıldı.
Fatih Sitesi Elizya Düğün salonunda verilen iftar yemeğine, CHP İl Başkanı Halil Furat, Kilimli Müftüsü Nedim Özkal, Zonguldak müftü yardımcısı Fehmi Malakçı, Ereğli Gümüşhaneliler derneği başkanı Lokman Öztürk,  Dernek yöhnetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemekte konuşan Dernek Başkanı Yaşar Köksal katılanlara teşekkür ederek “ Her sene gerçekleştirdiğimiz iftar yemeğimize teşrif eden sevgili dostlarıma teşekkür ediyorum. Ramazan ayını hayırlısı ile sona erdirirken Filistin’de yaşanan İsrail Katliamını kınıyorum. Mübarek kadir gecemizi idrak ederken ve Mübarek ramazan bayramına girerken, Tüm İslam Alemi’ nin Bayramını kutlar, Katliamların bir an önce son bulmasını arzu ediyorum” dedi.


BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT !

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlarımıza beslenme konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.Dr.Yusuf Kaya yapmış olduğu yazılı açıklmasında şunları söyledi.“Ramazan boyunca değişen beslenme düzeni, ramazan bayramında tüketilen yiyeceklere, miktarlarına ve öğün sayısına dikkat etmeyi gerektirir. Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanın sonucunda; enerjisi yüksek besinler tüketilirse vücut bu besinleri harcayamayarak yağ olarak depolayacaktır. Ayrıca, ramazan bayramında kan şekerini kontrol altında tutmak da önemlidir. Özellikle yağlı ve tatlı besinleri yoğun olarak tüketme, kalp krizinin tetiklenmesi başta olmak üzere kalp, tansiyon ve şeker hastaları gibi kronik hastalarda ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bu sebeple Ramazan Bayramında ve sonrasına sağlıklı beslenmeye önem vermek ve sürdürmek son derece önemlidir.
 Bayramda ve bayram sonrası sağlıklı beslenme önerileri
Özellikle Ramazan Bayramında ve sonraki dönemde öğün atlamamaya dikkat etmek gerekmektedir. Ana ve ara öğünlere dikkat edilmeli 3 ana ve en az 2 ara öğün şeklinde beslenmek gerekmektedir.
Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yenilmemelidir. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal vb. tatlı besinler, yağlı yiyecekler ve hamur işlerinden uzak durulmalıdır.
Çok miktarda şeker ilave edilmiş besinler kan şekerini ani yükselttiği için sağlıklı bir seçim değildir. Bayramda tatlı yenebilir fakat aşırıya kaçmamak ve tüketilecek tatlının türü çok önemlidir.
Kızartma ve hamur tatlıları yerine sütlü tatlı tercih edilmelidir ayrıca bayramda ikram edilen şekerin, çikolatanın yanına fındık, ceviz,  kuru kayısı ve kuru incir ilave edilebilir.
Bayramda makarna, pilav, börek, patates gibi karbonhidratlı yiyecekleri daha çok öğle öğününde ve yine proteinli bir yiyecekle birlikte tüketilmelidir. Bu sayede hem kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçilir hem de daha uzun süre tokluk hissi sağlanır.
Ramazan Bayramında çocukların şeker, çikolata ve şekerli besin tüketimlerine dikkat edilmeli ve bu besinleri tükettikten sonra dişlerini fırçalamaları konusunda gerekli uyarılar yapılmalıdır.
Ramazanda oruç tutulurken gece sahura kalkma alışkanlığı ile birlikte vücudun biyoritmi gece kalkmaya ve gece yemeye alışmış olabilir. Bu alışkanlığın bırakılması gerekir, eğer bu alışkanlık bir süre devam ederse gece kalkıldığında sadece 1 bardak süt içip ya da 1 meyve yiyip yatılmalıdır.
Ramazanın metabolizmaya en önemli etkilerinden biri de sıvı alımının azalmasıdır. Vücudun sıvı tüketimini normal temposuna dönebilmesi için bolca su içilmesi gerekir. Örneğin yenilen her şekerin yanında bir bardak su içilebilir.
Ramazan ayı süresinde oruç tutma nedeniyle yaşanan kabızlık gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından mevsiminde bol sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Yetişkin bireylerin günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeleri önerilmektedir.
Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için hareket edilmelidir. Bu nedenle merdivenleri yürüyerek çıkmak, bayram gezmelerini yürüyerek yapmak fiziksel aktivite alışkanlığını kazanmakta yardımcı olur.
Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaların, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeleri önemlidir. Özellikle yaşlılar ve tansiyon hastalarının gün boyu kahve ve çay tüketimlerine dikkat etmeleri, günde 2 fincandan fazla kahve tüketmekten kaçınmaları önerilmektedir.
        Herkesin sağlıklı, huzurlu, mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmesini dilerim.

    

23 Temmuz 2014 Çarşamba

HARUN AKIN “ UZLAŞMA DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR “

22 NCİ Dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın Partililere ve gazetecilere iftar yemeği verdi.Alaborina restauranta da düzenlenen iftar yemeğine 22.Dönem CHP Balıkesir milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Kilimli ilçe başkanı Filiz Kandemir, partililer, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan CHP 22. Dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu ve Çatı aday konusunda siyasi partilerin bir araya gelmesini Türk Siyasetinde devrim olduğunu söyledi.
Harun Akın “ Biliyoruz ki 10 Ağustos’ta ülkemiz, Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidecek. Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçti. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yaşıyoruz. Bunun değerlendirmesini yapmak için yerel seçim sonuçlarını önümüze koyarak devam etmek istiyorum.
29 Mart yerel seçimlerinde,17 Aralık sürecine rağmen AKP % 45 oy aldı. Bunun yanına Güneydoğu oylarını da koyarsak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ciddi bir blok oy ile karşı karşıyayız AKP ve HDP karşısında olan partilerin yeni stratejiye ihtiyacı Var.Bunun için de çatı aday formülü ortaya konuldu.
Biz CHP olarak, seçmenimize ve tabanımıza, işte bu bizim adayımız diyeceğimiz partimize ait bir aday çıkarabilir miydik? Elbette çıkartabilirdik.
Ben Kemal Kılıçdaroğlun’u tebrik ediyorum. Ülkemizde günümüz siyasetinin gereklilikleri ve seçmenin özellik ve talepleri göz önünde bulundurularak doğru bir değerlendirme yapılmış ve çatı adayı belirlenmiştir.” Diyen Harun Akın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde diğer partilerin çatı aday konusunda uzlaşmaların Türk siyasetinde devrim niteliğinde olduğuna dikkat çekerek
Sözlerine şöyle devam etti “  Çatı aday konusunda uzlaşma içinde olan CHP, MHP, DSP, BTP, DP, BBP, LDP, TSİP, DHP yi genel başkanlarından üyelerine kadar yürekten kutluyorum. Bu uzlaşmaları Türk siyasetinde bir devrim niteliğindedir. İnşallah 10 Ağustos’ta halkımızın büyük uzlaşıya gerekli desteği sağlayacaktır.” diye konuştu
Harun Akın Çatı Aday’ın AKP’nin kimyasını bozduğunu ileri sürerek sözlerini şöyle noktaladı “ Çatı aday çalışmaları AKP’ nin kimyasını bozmuştur. Sayın recep tayip Erdoğan seçim çalışmalarının başlangıcı için, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda başlangıç il niteliği taşıyan Samsun ve Erzurum’u seçmiş ve kendisi planlanan tüm çalışmalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmıştır. Ülkemizi çatışma ve kutuplaşmaya iten siyaset anlayışı büyük bir yara almıştır.”






GMİS “ GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRESE 7.5 SAAT, HAFTALIK 2 GÜNE ÇIKARTILMALI “

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TBMM’de görüşmeleri süren ve torba yasa olarak bilinen KANUN TASARISI’nın Maden işkolundaki çalışma sürelerini düzenleyen maddesi hakkında Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaptı.
Alabaş, maden işkolunda yeraltında günlük çalışma süresinin 6 saat, haftalık çalışma saatinin 36 saat olması ve hergün 1.5 saatin yerüstünde tamamlanarak, haftalık çalışma süresinin 45 saate tamamlanması yerine, günlük çalışma süresinin 7.5 saat, haftalık çalışma süresinin 37,5 saat ve haftada iki gün tatil olmasının en uygun çözüm olacağını söyledi.
Alabaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın, Maden İşkolu için çalışma saatlerini düzenleyen 7. Maddesi’ndeki “Yer altı maden işlerinde çalışan işçiler için yer altındaki çalışma süresi; haftada en çok otuzaltı saat olup günlük altı saatten fazla olamaz” düzenlemesinin bu haliyle Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) uygulanması mümkün değildir.
İş Kanunu’nda haftalık çalışma süresinin 45 saat olarak kalması yeraltı maden işletmeciliğinde haftalık 9 saat boşluk yaratmaktadır. Bunun günlük mesaiye dağıtılması durumunda yerüstünde geçirilen günlük 1.5 saat, 2 vardiya arasında 2 saatlik boşluk bırakmaktadır. Bu 2 saatlik boşluk yeraltında iş güvenliği riski yaratmaktadır. Vardiyadaki tüm işçinin 1.5 saat yerüstünde başka işlerde değerlendirilmesi imkanı da yoktur. Bu nedenle en uygun çözüm yolu, günlük çalışma süresinin 7.5 saat, haftalık çalışma süresinin 7.5x5 = 37.5 saat olarak düzenlenmesi ve haftalık iznin 2 gün olarak kullanılmasıdır.
166 yıllık üretim kültürüne sahip olan ve halen Türkiye’nin en büyük kömür üretim havzası olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda günlük 3 vardiya, haftalık 6 gün çalışma sistemi oturmuştur. Uzun yıllardır maden işçilerinin yaşam planlaması bu doğrultudadır.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği gibi TBMM genel kurulunda kabul edilen bu maddenin yeniden müzakere edilerek, sendikamızın görüşü doğrultusunda değiştirilmesi için başta Türk-İş Yönetimi ve Zonguldak Milletvekilleri olmak üzere, sendika ve işçi kökenli milletvekillerimizin de desteğiyle, TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor.”

BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI KUTLADI

                  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın önemine değinerek, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Basın, yazılı ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.” dedi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, basında sansürün kaldırılışının 106’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayarak, mesajında şu görüşlerine yer verdi: “Basının, doğru, güvenilir, tarafsız ve nitelikli haber yaparak bunu topluma objektif, ilkeli ve tarafsız bir şekilde yansıtmak gibi önemli görevleri vardır. 1908 yılında basında sansürün kaldırılması için verilen mücadelenin yeri ve önemi büyüktür. Tarihte de yer alan bu önem ve sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte ise, basının toplumdaki yerini daha önemli hale getirmiştir. Sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. İletişimin en güçlü kanallarından olan basın; toplumun gerçekleri öğrenmesi, olayları tartışabilmesi ve düşüncelerinin duyurulmasının yanı sıra, yerine getirdiği kamu göreviyle bireylerin bölge, ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkı sağlamakta, halkın yönetimi denetleyebilmesinde etkin bir araç rolü üstlenmektedir.
             Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 106’inci yıldönümünü kutlar, bilginin elde edilmesi, topluma ulaştırılması, yazılı, görsel ve işitsel kamuoyunu bilgilendirme görevini başarıyla yerine getiren basın mensuplarımızın basın bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”





KGD: ‘Basın özgürlüğü, demokrasinin temel şartıdır’

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutladı. Basın Bayramı’nda düzenlenecek geleneksel iftar programı ile gazetecileri bu anlamlı günde bir araya toplayacaklarını belirten KGD’nin açıklamasında, “Basının güçlü ve özgür olmadığı bir yerde bazı gerçeklerin karanlıkta kalmaya mahkûm olur” denildi.
KGD Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:
“24 Temmuz, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümüdür ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gazeteler, televizyon ve radyolar toplumun yararı, gelişmesi için vazgeçilmez unsurlardır. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki engellerden biridir. 24 Temmuz tarihi, 2’nci Meşrutiyet'in ilan edildiği 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. Bürokrasi, siyasi mekanizmalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kamuoyunun tutumu gazeteciliğin daha sağlıklı sürdürülebilmesi için çok önemlidir. Gazetecilerin mesleki sorumluluklarının gereği insan hak ve hürriyetlerine saygı göstermesi ne kadar temel bir gereksinim ise aynı saygının gazeteci arkadaşlarımıza da gösterilmesi gerekmektedir. Aynı anlayışı, hiç kuşkusuz gazetecilerin de birbirlerine karşı göstermeleri durumunda toplumsal duyarlılık daha fazla gelişecek ve toplumsal duyarlılık artacaktır. Bilinmesi gereken önemli bir konu da her vatandaşın yayın çıkarma hakkı olduğu kadar, her gazete çıkaranın gazeteci olmadığıdır. Gazetecilik, halkı bilgilendirme doğrultusunda, farklı düşünce ve görüşlere saygı duymayı, halkın ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık, kentsel sorunlarına ve beklentilerine cevap verecek mücadeleyi sürekli kılmayı ve halk adına denetlemeyi zorunlu kılar. Kamuoyunun bu bağlamda, gazetecilik ilkelerinden uzak, günübirlik çıkarlar adına sürdürülen yayınlara seçici davranmaları gerçek basın emekçilerinin arzusudur. Yerel basında sadece egemen siyasetçiler değil, her ses kendine yer bulabilmeli, yapılanlar ya da yapılamayanlar, tüm olup bitenler daha şeffaf bir şekilde gözler önüne serilebilmelidir. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, basının güçlü olmadığı bir yerde bazı gerçeklerin karanlıkta kalmaya mahkûm olacağını bunun da sansürlemeyi yapanlar başta olmak üzere kimseye yarar sağlamayacağını hatırlatıyor, çok sesliliğin sürdürülmesine herkesin olumlu yönde destek vermesini bekliyoruz. Zor ve adil olmayan şartlarda üstlendikleri kamu görevini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm üyelerimizin ve basın camiasının bu anlamlı gününü kutluyor, basına karşı bu özveriyi gösterenlere teşekkür ediyor ve aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”


BAŞKAN AKDEMİR MÜBAREK KADİR GECESİNİ KUTLADI

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mübarek Kadir Gecesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir birlik ve beraberliğinin Ramazan ayında daha da güçlendiğini, bu ay içerisinde yer alan Kadir Gecesinin ise bin aydan daha hayırlı bir günde yer aldığını belirterek, şu görüşlerine yer verdi: “Kuran’ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kuran-ı Kerim’deki ifade ile bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.
              Bu gece, Allah’ın tüm insanlığa bahşettiği çok yüce bir ikramdır. Ramazan ayının bereketine bereket katan mübarek Kadir Gecesi, dualarla ibadetlerimiz ile daha da anlamlı hale gelecektir. Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşarken, Ramazan ayının sonlarına yaklaşmanın üzüntüsünü de yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla, yapılan ibadetler ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’nin Tüm İslam Alemi başta olmak üzere, Zonguldak halkına hayırlara vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”



SAĞLIK-SEN UYARDI KARA “ ÜST ÖĞRENİM GÖREN PERSONEL ZAMDAN YARARLANIR”

Memur Sen”e bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara
Sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerine ait bir yüksek öğrenimi bitirmeleri halinde, bu bölümden mezun olmanın getirdiği mali haklardan faydalanabilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı duyurusunu açıkladı.
 Mehmet Ali Kara yapmış olduğu yazılı açıklamada şöyle dedi. “ Kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetleri sınıfında  sağlık memuru (toplum sağlığı, laboratuar, röntgen vb.), hemşire, ebe kadrolarında görev yapan ve sağlık hizmetleri sınıfına atanılabilecek herhangi bir ön lisans veya lisans programından mezun olanlara, mezun olunan bölüm için öngörülen zam ve tazminatların ödenmesi için sendikamız tarafından Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler ve yazışmalar yapılmıştı.
Sendikamızın girişimleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’na görüş sorulmuş ve gelen cevabi yazıda sağlık hizmetleriyle ilgili üst öğrenimin bitirilmesinin ibrası halinde bu kazanımların verilmesi gerektiği ifadelerine yer verilmişti.
Maliye Bakanlığı cevabında; teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan personelin söz konusu hizmet sınıfına atanılabilecek herhangi bir üst öğrenimi bitirmeleri halinde, kariyerleri için öngörülen zam ve tazminatı ödenmesinde, bitirilen öğrenimin “kadro göreviyle ilgili olması”, kurumun görev alanıyla ilgili olması” veya “mevcut mesleki öğrenimin program ve bölüm bazında devamı mahiyetinde bir üst öğrenim olması” gibi şartların aranmasına gerek bulunmadığı, sadece hizmet sınıfına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimin bitirilmiş olmasının yeterli görülmesi gerektiği belirtilmiştir.Maliye Bakanlığı’nın bu görüşünün üzerine Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 22.07.2014 tarihli yazıda; sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri ile teknik hizmetler sınıfına dahil kadrolarda görev yapan personelin bitirmiş oldukları üst öğrenimlerin farklı bir programda olmakla birlikte anılan sınıflara dahil kadrolara atanılabilecek mesleki sağlık ve mesleki tekniğe üst öğrenim olması halinde Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi hükmüne istinaden bitirilen üst öğrenim için öngörülen zam ve tazminatın ödenmesi gerektiği tüm teşkilata duyurulmuştur” dedi.



KAFAYI BULDU CAMİ ÖNÜNDE BAYILDI.

Zonguldak’ta sabahın erken saatlerinde kafayı çeken vatandaş, sıcağın ani bastırması nedeniyle fazla dayanamadı ve Merkez Yeni camii önünde bayıldı.
Cami önünde bulunan vatandaşlar E.K isimli vatandaşın hasta olduğunu düşünerek hemen müdahale ederek yüzüne su vurdular.
Yüzünü su vurulunca ayılan E.K. İsimli vatandaş güçlükle konuşarak kendisinin sarhoş olduğunu, hasta olmadığını söyledi. Yoldan geçen polislerin müdahalesi ile yerden kaldırılan E.K. isimli vatandaş olay yerinden uzaklaştırıldı.
Çevrede biriken vatandaşlar ise Sabahın saat 10–11 inde içkili şekilde cami önünde bayılan vatandaşa tepki göstererek “ Hem ramazan ayı hem de mübarek Kadir Günü Allah insanı böyle çarpar “ diyerek tepkilerini dile getirdiler.


22 Temmuz 2014 Salı

GMİS“İSRAİL’İN İNSANLIK DIŞI SALDIRISINI KINIYORUZ”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, İsrail tarafından Gazze’ye yönelik yürütülen insanlık dışı saldırıyı lanetleyerek kınadı. Sivil halkın katledildiği saldırıların bir an önce son bulması için uluslararası kuruluşların acilen devreye girmesi gerektiği belirtilen açıklama şöyle;
 “İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü askeri operasyonda siviller ve çocuklar katledilmekte, saldırılar hastaneleri bile hedef almaktadır. Yaralı sayısının binlerle ölenlerin sayısının yüzlerle ifade edildiği bu saldırıları şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Ölenlere rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz.
Uluslararası kuruluşların ve toplumun bu saldırılara karşı sesini yükseltmemesi ve İsrail’e karşı net bir tavır alınmaması endişe vericidir. Sivil halkın katledildiği bu saldırıların bir an önce son bulması için uluslararası kuruluşlar acilen devreye girmelidir.  Ateşkes kararı bir an önce alınmalı ve uygulanmalıdır.  
Genel Maden İşçileri Sendikası olarak beklentimiz, Ortadoğu’da bir önce barışın kurulmasıdır

21 Temmuz 2014 Pazartesi

BAYRAM ÖNCESİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM

Zonguldak’ta faaliyet gösteren otobüs firmaları Şehirlerarası o5tobüs ücretlerine zam yaptılar.

İstanbul-Ankara- İzmir e yolcu taşıyan otobüs şirketleri ücretlere 5 Tl zam yaptılar
 Buna göre Zonguldak- Ankara 30 Tlden 35 Tlş, Zonguldak-İstanbul 45 Tl den 50 Tl ye ve İzmir 75 Tl den 80 Tl ye çıktı
Otobüs firma yöneticileri zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ederlerken, Vatandaşlar ise bunu fırsatçılık olarak değerlendirdi.

Firma sahipleri” Bu zam uzun zaman gündemdeydi. Ancak kendimizi zorlayarak zam yapmadık. Maliyetlerin artması, Akaryakıta zam gelmesi bizi zam yapmaya mecbur etti” şeklinde konuşurlarken, Vatandaşlar ise “ Her bayram öncesi bu zam olayını yaşıyoruz. Ya bayram öncesi zam yapıyorlar ya da tatil zamanı olan yazı seçiyorlar. Bu fırsatçılık tır. diyerek tepkilerini gösterdiler

19 Temmuz 2014 Cumartesi

GAZETECİLER CEMİYETİNİN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ YAPILDI

 Zonguldak Gazeteciler cemiyetinin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği TTK Memurlar Lokalinde yapıldı.
İftar Yemeğine Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet zafer Alas, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay,Çaycuma Gazeteciler derneği Başkanı Sezai Bilici, Alaplı Gazeteciler derneği Başkanı İbrahim Doğan ve Karaelmas Gazeteciler derneği Yönetim kurulu üyesi Umut Erses, Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Çaycuma da görev yapan yerel ve ulusal gazete temsilcileri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık 2014 yılının kendileri için proje yılı olduğunu, Hedeflenen projeleri teker teker yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve önümüzdeki yıl da meslektaşları için MEGA projeleri hazırladıkları kaydederek şunları söyledi “ Cemiyetimiz üyelerime verdiği sözleri teker teker yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. Bizim öncelikli hedefimiz Meslektaşlarımız arasında Sarı basın kartı olmayan kalmasın dı. Şu anda 80 meslektaşımız sarı basın kartı sahibi oldu. Sarı Basın kartı almak isteyen gazeteci meslektaşlarımızın müracaat etmeleri yeterli. Önemli olan şartları yerine getirerek müracaatını yapsınlar.” Dedi.



18 Temmuz 2014 Cuma

TUGAY VE GARNİZON KOMUTAN’I KÖSE AKDEMİR İ ZİYARET ETTİ

Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Bayram süresi içerisinde, il dışında olacağı için bayram ziyaretini önceden gerçekleştiren Tuğgeneral Necdet Köse, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, nazik ziyareti için Tuğgeneral Necdet Köse’ye teşekkür ederek, kendisinin Ramazan Bayramını kutladı.

GMİS GENEL BAŞKANI ALABAŞ; “Yeraltı kömür madenciliğinde yaşam odası öncelikli planlanamaz

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kamuoyunda son günlerde tartışılan yaşam odaları hakkında Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaptı.
Alabaş, Şili’deki bakır madeni kazasından sonra kamuoyu tarafından duyulan yaşam odalarının Soma Kömür Madeni kazasından sonra Türkiye’de gündeme gelmesinin farklı yorumlara neden olduğunu ve konunun uzmanı olmayanlar tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi.
Bakır Madenciliği ile diğer metalik madenlerle kömür madenciliği arasında önemli farklılıklar olduğunu belirten Alabaş, iş güvenliği önlemlerinin de buna göre alındığını hatırlattığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Kömür madenciliğindeki gaz ve toz patlaması ile kömür yangını olayları büyük facialara neden olur. Önlemler de buna göre alınır. Öncelikle gaz izleme ve havalandırma önlemleri planlanır. Kaçış yolları, havalandırma düzenleri alternatifli olarak projelendirilir.
Yeraltı kömür madenciliği, geniş alanlarda yapılır.  Örneğin Zonguldak Kömür Havzası’nda 1 vardiyada çalışan kişi sayısı göz önünde bulundurulduğunda yaşam odalarını temel alan bir güvenlik önlemi uygulanamaz.
Yeraltı kömür madenciliğinde göçükler genellikle kömürün kazıldığı alanlarda olur. Eğer posta altında kalınmadıysa diğer yöne kaçma imkanı vardır. Kömür kazılan arına da yaşam odası konulması mümkün değildir.
Arındaki kaza anında, ana yollara konulacak yaşam odalarına sığınmak yerine temiz havaya kaçış önceliklidir.
Ana yollardaki göçme durumunda da aksi yöne kaçış önceliklidir. İki göçük arasında kalma durumunda ise eğer arada kalanların göçük açma çalışması yapmasına imkan yoksa o bölgede bulunacak yaşam odası bir anlam ifade eder.
Yeraltı kömür madenciliğinde güvenlik önlemleri yaşam odası öncelikli planlanamaz.
Şili Bakır Madenindeki kazanın gazla, tozla, patlamayla ilgisi yoktur.
Metalik madenlerdeki güvenlik önlemleri kömür madenlerindeki gibi değildir.
Şili’deki bakır madeninin tek girişi vardı, bu büyük bir hataydı.  Yoldaki göçme en büyük risk olduğu için, kaçış yolu da bulunmadığından yaşam odası bir zorunluluktu.
Onlar kendi koşullarına göre önlem almışlardı. Kaldı ki o madenin o şekilde çalıştırılması da yanlıştı.
Yaşam odaları, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın da ifade ettiği gibi “Personel yoğunluğu olmayan, vardiyalarda 30 kişi çalışan yeraltı madenlerinde oluşabilecek riskler için zorunlu hale getirilmelidir”. Burada söz konusu olan kömür madenciliği değildir.

Yeraltı kömür madenciliğinde yine Atalay’ın da ifade ettiği gibi yaşam odaları yerine, yeraltında çalışanları kaza sonrasında en kısa sürede yeryüzüne ulaştıracak, yeterli sayıda yaşam destek malzeme istasyonunun bulunmasının zorunlu hale getirilmesi önemlidir.”

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü organizasyonu tarafından düzenlenen program kapsamında, Zonguldak’a gelen 12 ülkeden yabancı öğrenciler, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Karadeniz Rotary Kulübü Başkan Vekili İskender Özer ziyarette yaptığı konuşmada; “Karadeniz Rotary Kulübü Başkan Vekiliyim. Geçen dönem başkanlık yapmıştım. Rotary Kulübünün iki tane gençlik programı var. Uzun dönem gençlik gelişimi, kısa dönem yaz kampı var. Biz Samsun 19 Mayıs Rotary Kulübü olarak bu çalışmayı ortaklaşa gerçekleştirdik. 1 hafta öğrenciler, Samsun’da kaldılar. 1 hafta ise, Kdz Ereğli’de kalacaklar. Rotarinin bu değişimdeki amacı, sosyal kültürle alışveriş ve tanışma. Ayrıca, Türk kültürünü tüm dünyaya olduğu gibi tanıtmak.” şeklinde konuştu.
           Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, kültürlerarası bağı kuvvetlendirmenin önemine değinerek; “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülkeler arası bağı kuvvetlendirmek, hepimiz için çok önemli. İtalya, Romanya, Slovenya, Belçika, Fransa, Hindistan, Kdz. Ereğli, Litvanya ve Hollanda’dan geldiniz ve ilimizi ziyaret ettiniz. Bilgi ve becerilerinizi geliştirmeniz, aynı zamanda da yeni bir çevre, yeni bir ülke, oranın kendi geleneklerini ve ortamlarını görmeniz sizler için çok büyük bir kazanım ve kazançtır. Bundan sonraki bağımız da hiç kopmadan devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz.Ereğli Rotary Kulübü Başkan Vekili İskender Özer’e günün anısına madenci heykeli armağan etti.




17 Temmuz 2014 Perşembe

Eğitim Sen’den Tepki “Torba Yasa ile Haklarımızın Tırpanlanmasına Sessiz ve Tepkisiz Kalmayacağız! “

Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz Basın açıklaması yaparak Torba yasası  haklarının tırpanlanmasına sesiz kalmayacaklarını açıkladı.
Orhan Yılmaz’ın yaptığı yazılı açıklaması şu şekilde:
“İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı” adı ile anılan Torba Yasa,  15 Temmuz Salı gününden itibaren TBMM genel kurulunda görüşülmeye başlanmıştır.
AKP Hükümeti’nin Soma’da yaşanan işçi cinayetini istismar ederek “taşeron işçilerin sorunlarını çözme iddiası” ile gündeme getirdiği ve 30 Mayıs’ta 60 madde olarak Meclis’e sunduğu torba yasa tasarısı, komisyon aşamalarında yapılan eklemelerle 154 maddeye çıkarılmış, daha önce defalarca emekçilerin haklarını gasp eden torba yasalarda olduğu gibi; söz konusu torba yasa tarsısında da birbiri ile hiç ilgisi olmayan konular birleştirilerek, kamuoyuna “müjde” olarak sunulmuştur.
Hükümet, meclis genel kurulunda görüşülen torba yasa tasarısıyla madencilerin çalışma koşullarını düzenleme görüntüsü altında, işçi cinayetlerini arttıracak taşeron sistemini daha da yaygınlaştırmaktadır. Torba yasada ayrıca sermaye çevrelerinin beklentileri doğrultusunda vergi, sigorta prim afları, sermaye artırımı yoluyla vergi kaçırma ve kara para aklamanın önünün açılması, siyasi iktidara seçim öncesi partizanca kullanacağı çok sayıda üst düzey memur kadrosu ihdas edilmesi vb gibi düzenlemelerin bulunması, yasa tasarısının hangi amaçlar doğrultusunda hazırlandığını açıkça göstermektedir. 
Torba yasa tasarısının 95. Maddesi ile öğretmenleri ve aday öğretmenleri yakından ilgilendiren iki önemli düzenleme yapılmıştır. Daha önce 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan değişiklikle aday öğretmenlerin asaleten atanmak için “yazılı ve sözlü sınava” tabi tutulacağı belirtilirken, torba yasa ile bir değişiklik daha yapılarak “yazılı veya sözlü sınav” ifadesi getirilmiştir. Bunun anlamı, aday öğretmenlerin sözlü sınav ile atanmasının önünün açılması, bu şekilde tıpkı eğitim yöneticilerinde olduğu gibi, öğretmen atamalarında da “siyaseten atama” döneminin başlatılmak istenmesidir.
Aday öğretmenler bir yıl fiilen çalıştıktan sonra “performans” değerlendirmesinde başarılı olmak ve “disiplin cezası almamak” koşuluyla asaleten atanmak için “yazılı veya sözlü” sınava girmek zorunda kalacaktır. İlk sınavda başarılı olamayanlar başka bir il ya da ilçeye sürgün edilecekler ve ikinci sınavda da başarılı olamazlarsa memuriyetle ilişikleri kesilecektir. İlk bakışta, bu düzenlemenin sadece aday öğretmenlere özgü olduğu düşünülse de, asıl hedef eğitim emekçilerinin iş güvencesinin altını oymaktır.
MEB, “Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi” ile öğretmen yetiştirme sistemi ve öğretmen istihdamı günümüzün piyasa değerleri olan “rekabet”, “verimlilik”, “kariyer”, “performans”, “stratejik hedefler” vb gibi kavramlar üzerinden şekillendirmek istemekte, bunun ilk adımını aday öğretmenlerin asli kadrolara atanması ile hayata geçirmek istemektedir. Bu uygulamanın bir sonraki adımı önce eğitim yöneticilerinin, ardından tüm eğitim emekçilerinin iş güvencelerinin kaldırılması ve eğitimde güvencesiz istihdamın hızla yaygınlaşması olacaktır.
Torba yasa tasarısının 95. Maddesinde yer alan bir diğer düzenleme ise, bir süredir kamuoyunda tartışılan ve daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi’nde de yer alan öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon (zorunlu yer değiştirme) düzenlemesidir.
Torba yasa tasarısında konu her ne kadar “isteğe bağlı yer değiştirmeler” ile ilgili olduğu belirtiliyor olsa da, aynı maddede yer alan “hizmet süreleri” ifadesi ile öğretmenlerin aynı işyerinde belli bir hizmet süresini doldurması sonrasında rotasyona tabi tutulacağı anlaşılmaktadır. Bakan Avcı, öğretmenlere rotasyon için öncelikle mevcut öğretmen  atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin MEB’in yeni teşkilat yasasına uygun olarak güncelleneceğini, daha sonra öğretmenlere zorunlu rotasyon konusunun gündeme geleceğini ve nihai kararı verilerek yeni yönetmelikle, eğitim yöneticilerinin ardından öğretmenlere de zorunlu rotasyonun resmen uygulanacağını açıklamıştır. Bu açıklamalar göstermektedir ki, bakanlık öğretmenlere yönelik olarak büyük ve kapsamlı bir operasyona hazırlanmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması halinde tarihte Kavimler Göçünden sonra en büyük yer değiştirme hareketinin yaşanması ve eğitim sisteminin yeni bir kaos ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi son olarak eğitimde 4+4+4 dayatmasında olduğu gibi attığı her adımda, eğitim emekçilerini mağdur etmek değil, onların yaşadığı sorunlara çözüm üretmek, taleplerini dikkate almaktır.
MEB’in zorlamasıyla on binlerce eğitim emekçisinin kendi isteği dışında rotasyona tabi tutulmak istenmesi, her konuda olduğu gibi bu konuda da siyasal referansların, yandaş sendikanın isteklerinin belirleyici olması ihtimalini arttıracak ve bu durum okullarda yeni huzursuzluklara neden olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı, on binlerce öğretmen açısından yeni bir dayatma anlamına gelen,  ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak ve pek çok yönden yeni mağduriyetler yaratması kaçınılmaz olan “öğretmenlere zorunlu rotasyon” uygulamasını aklından bile geçirmemelidir.
Hangi amaçla yapılırsa yapılsın resmen “sürgün” anlamına gelen ve pek çok yönden istismar edilmesi kaçınılmaz olan “öğretmenlere zorunlu rotasyon” uygulaması asla gündeme getirilmemelidir. Öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve tercih esasına dayalı çözümler geliştirilmeli, hiç kimse kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamalıdır.
Eğitim Sen olarak torba yasanın sermaye lehine, emekçiler aleyhine olan bütün maddelerinin geri çekilmesini talep ediyor, öğretmenlere zorunlu rotasyon anlamına gelecek her adımın karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz.”     





16 Temmuz 2014 Çarşamba

“ ZONGULDAK’TA EKMELEDDİN İHSANOĞLU İÇİN BÜYÜK UZLAŞMA

Cumhuriyet halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Milliyetçi Haraket partisi İl Başkanı Hamdi Ayan,Demokratik Sol Parti  İl Başkanı Nedim ünal, Demokrat Parti il başkanı Hamza Kara,Bağımsız Türkiye Partisi İl başkanı Cüneyt Mermer, ve Doğruyol İl başkanı Yakup Abdioğlu , Maden Mühendisleri Odasında ortak basın açıklaması ile 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çatı Aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar.

Açılış konuşmasını yapan CHP İl başkanı Halil Furat, Ülkenin huzurunu, istikrarını, bütünlüğünü, kardeşliğini, vatanını milletini seven insanların bir arada olması gerektiği düşüncesi ile yola çıktıklarını ifade ederek 6 siyasi partinin bir araya geldiği büyük uzlaşma modeli ortaya koyduklarını açıkladı.

Daha sonra ortak basın açıklamasını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan yaptı.
Ayan açıklamasında şu görüşlere yer verdi” Farklı siyasi görüşlerin üzerinde uzlaştığı ve artık halkın Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın İhsanoğlunun devletimizin en yüce makamına seçilmesi için siz Zonguldak halkına çağrımız vardır. Bizler 6 siyasi partinin il başkanları olarak gerek ilimiz Zonguldak’ta, gerek ülkemizde 12 yıllık AKP iktidarının tahribatını çok ağır olduğunu ve bu tahribatın sonuçlarını yine halkımızın çektiğini görmekteyiz ve ülkemizin geleceği için endişe duymaktayız.
Tahrip edilen demokrasi kültürümüzün yeniden yoluna girmesi için son çare Cumhurbaşkanlığı seçimleri olup, bu anlamda kullanacağımız her oy çok önemlidir. Bu seçim geleceğimizin, çocuklarımızın geleceği, vatanımızın geleceğinin oylanacağı bir seçim olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ya bu gidişe dur diyeceğiz. Veya ülkemizin bölünmesine halkımızın ayrıştırılmasına evet diyeceğiz
Devletin Başında kavga ve küfür kültürü egemen olsun istemiyorsan, Yurtaşını hor gören bir cumhurbaşkanı istemiyorsan, Toplumun her kesimini kucaklayan, benden olan olmayan bir cumhurbaşkanı istemiyorsan, Dış politikası iflas etmiş, itibarı sıfır olan mezhepçiliği körükleyen bir dış politika ve komşuları ile kavga eden bir Türkiye istemiyorsan, Ülkende yolsuzluk ve rüşvetin alıp başını gitmesini yapanın ve çalanın yanına kar kaldığı bir yönetim istemiyorsan Sayın Ekmelettin İhsanoğluna Oy ver, Oy verdir.
Demokrasi için yapılan bu büyük uzlaşmanın Zonguldak’takileri siyasi partileri oylan biz il başkanları Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlunu, koşulsuz ve sonuna kadar destekliyoruz” dedi.








KGD Yönetim Kurulu üyeliğine Umut Erses getirildi

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkan Yardımcılığı ve dernek üyeliğinden istifa eden Sermet Aksu’dan boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine; yedek sırada bulunan Barış Doğan’ın da yazılı olarak feragat etmesi nedeniyle yedek sıradaki Umut Erses getirildi.

KGD Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada, “Demir Medya bünyesindeki Yeni Adım Gazetesi’nde görev yapan genç gazeteci Umut Erses’e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyoruz” denildi. 

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET


         Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin İl Emniyet Müdürü Osman Ak”ı geçen hafta İl merkezinde vuku bulan ambulans şoförünün polis ekiplerince gözaltına alınması ile ilgili yaşanan tatsız olaydan ötürü makamında ziyaret ederek endişelerini dile getirdi.
          İl Emniyet Müdürü Osman Ak da vuku bulan bu münferit olay nedeniyle üzüntü duyduğunu, her iki Kamu Kurumunun da amacının vatandaşa hizmet etmek olduğunu, Emniyet ekipleri ile Sağlık ekiplerinin kesintisiz 24 saat esasına göre birlikte vazifeyi ifa ettiklerini ve kamu hizmetinde birbirini tamamlayıcı rolleri olduğunu belirtti.

            Öte yandan Zonguldak Valiliğince olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kent konseyinden Emniyet Müdürüne ziyaret

Zonguldak kent konseyi emniyet müdürü Osman Ak'ı makamında ziyaret etti.Kent konseyi başkanı Yesari Sezgin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Osman Ak'a görevinde başarılar diledi ve kent konseyi ve Emniyet müdürlüğü olarak birlikte gerçekleştirilebilecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.Yapılan görüşmelerde Zonguldak Kent Konseyi bünyesinde Kent Güvenliği Çalışma Grubu kurulması ve bu çalışma grubu içinde Emniyet müdürlüğü personellerinin de yer alması konusun da prensipte fikir birliğine varıldı.Söz konusu çalışma grubu yerel yönetimler ile güvenlik ilişkisi, okul ve çevrelerinin denetimi, doğal afetler ve güvenlik, alt yapı ve güvenlik, kentsel dönüşümlerle güvenli alanlar, sokak insanlarının kontrolü, sokak aydınlatmaları, Milli eğitim ile ortak çalışma, güvenlik personeline vatandaşın yaklaşımı, topluma açık mekanlar ve internet salonları, terk edilmiş araçlar ve evler, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışmalarının tanıtılması ve güvenli yaşam eğitiminin yaygınlaştırılması gibi  konular üzerinde ortak çalışmalar yürütülmesi için değerlendirmeler yapılacak.


AKLIMDAKİ DEMİRPARK RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi ziyaretçileri için sürprizler hazırlamaya devam ediyor.Ramazan Etkinliklerinin yanı sıra Temmuz Pazar günü giriş katında 13.00-18.00 saatleri arasında 03-12 yaş aralığın da 23 çocuğun katıldığı yarışma düzenledi. ‘’Aklımdaki DemirPark’’ başlığı ile yapılan resimler 07 – 10 Temmuz tarihleri arasında DemirPark AVM facebook sayfasında yayınlandı, en çok beğeniyi alan ilk üç resim bizden sürpriz hediyeler kazandı.  Yarışmamızın birincisi 349 beğeni ile Asel Berber, ikincisi 274 beğeni ile Celal Arda Kesen ve üçüncüsü 264 beğeni ile Ecrin Açıkgöz oldu. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerimizde her Salı Ebru Atölyesi, her Çarşamba Meydan Gösterisi, her Cuma Fasıl Programı, Bayramın 1. Günü Kum Sanatı gösterisi,  Ücretsiz Lokma dağıtımı ve her hafta sonu FunCtiy çocuk kulübü ile 10.00 – 22.00 saatleri arasında sizlere hizmet vermeye devam edecek.

13 Temmuz 2014 Pazar

KAPTAN'LARIN ACI GÜNÜ


Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi eski puantörlerinden ve CHP İl Saymanı Ahmet Kaptan’ın 92 yaşında babası Dursun Kaptan evinde hayatını kaybetti.
Dursun Kaptan’ın cenazesi Pazar günü Acılık camiinde kılınan namazın ardından defnedilmek üzere Artvin Borçka’ya götürüldü.
Cenaze törenine CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç,  CHP İl başkanı Halil Furat, merkez ilçe, başkanı, Cemal Şahin, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda Sivil toplum örgütleri ve partililer katıldı.
ÖZTÜRK HABER67 Haber sitesi Merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diler.