30 Ağustos 2014 Cumartesi

POZİTİF AJANS AJANS HİZMETE GİRDİ




            Yerel Medya’nın yanı sıra Sosyal Medyada da tanınan Sevcan Özelli’ ye ait Ajans
 “ Pozitif Ajans” hizmete girdi. Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışa Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
            Açılış kordelasını Sevcan Özelli ile birlikte kesen Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Sevcan Özellinin insan ilişkileri bakımından pozitif bir insan olduğunu ve kurduğu işinde başarılı olacağına inandığını söyledi.
            Sevcan Özelli açtığı ajansı ile ilgili bilgiler verirken ilkelerini şu şekilde açıkladı “ Şimdinin değil, geleceğin dilini konuşuyoruz, Kendimiz veya sizin için değil, herkes için çalışıyoruz. Doğrunun ve güzelliğinin evrenselliğine inanıyoruz, İşimizi seviyor olmanın ötesinde her defasında daha iyisini yapmak amacındayız.
            Amacına ulaşmış çalışmaların en iyileri olduğu konusunda hemfikiriz,” dedi.
Özelliye ait Pozitif Ajans, Halkla ilişkiler, Danışmanlık, Araştırma, Organizasyon ve Reklam, hizmetleri verecek.

            

29 Ağustos 2014 Cuma

GMİS GENEL BAŞKANI ALABAŞ "“ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Alabaş’ın mesajı şöyle:
“30 Ağustos 2014 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 92’inci yıldönümü.
Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.
30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir.
Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır.
Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız.
Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz.
Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz”. 

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu yazılı açıklamasında Türkiye Cumhuriyet’inin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, açıklamasında şunları söyledi: “Türk tarihi büyük zaferlerle doludur. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın ve ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte Anadolu'nun kapısı milletimize ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk Milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. 
              Bu düşüncelerle bu mutlu günde tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum. “ şeklinde konuştu.



26 Ağustos 2014 Salı

ATATÜRK'ÜN ZONGULDAK'A GELİŞİ KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83'üncü yılı törenle kutlandı. Atatürk'ün kentte ilk ayak bastığı iskeleden denize karanfil atıldı.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene; Vali Vekili Ekrem Aylanç, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk'ün kente gelişinin 83'üncü yıl dönümünü bir kez daha coşku içerisinde kutladıklarını söyledi. Başkan Akdemir, şöyle dedi:
“Cumhuriyet'in ilanından sonra Zonguldak'ı Türkiye'nin ilk vilayeti olarak ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Zonguldak’ımızı ziyaret etmesiyle ilimiz tarihi günlerden birini yaşamıştır. Atatürk, bu ziyaretinde maden ocaklarının işleyişini incelemiş olup, talimatları ile de havzanın gelişmesinde ve mevcut yapısında büyük değişikliklere yol açılmasını sağlamıştır. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan yeniliğin ardından, yabancıların havzadan çekilmek zorunda bırakılmasıyla maden ocakları tamamen millileştirilmiştir."
Mehmet Çelikel Lisesi öğrencisi Koray Ateş'in, 'Mustafa Kemal'e mektup' adlı şiirini okunmasının ardından Zonguldak Anadolu Folklor Derneği Vakfı'nca halk oyunları gösterisi sunuldu.

Protokol üyeleri daha sora Atatürk'ün Ertuğrul Yatı ile 26 Ağustos 1931'de kente geldiğinde ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Şubesi'nin yanındaki iskeleden denize karanfil attı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Müdürlüğü'ne ait bot ile getirilen Türk bayrağı da Atatürk'ün ayak bastığı yerde Vali Vekili Ekrem Aylanç’a teslim edildi. Bayrağı öperek alan Aylanç, polis memurlarına teşekkür etti. Bayrağı açan Aylanç, "Şanlı Türk bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacak. Türk milletinin bağımsızlığı ilelebet baki kalacaktır. Bu böylece biline" dedi

HABER DALI BİRİNCİSİ KARAPINAR 30 YIL ARADAN SONRA TATİL YAPTI

ZGC ve BİK ortaklığında gerçekleştirilen  eğitim seminerinde ,haber ödülünde birinci olan sürekli basın kartı sahibi Muhammet Karapınar, ödül olarak aldığı tatil hediyesini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi.
Karapınar ailesi ile beraber ,BİK tatil köyünde dört gün tam pansiyon tatil yaptı.
ZGC genel başkanı Derya Akbıyık,yaptığı açıklamada ,Zonguldaklı gazetecileri zaman zaman cemiyetimiz organizasyonunda tatile gönderiyoruz.
Geçen sen başlayan bu çalışma  bu senede devam etmektedir .Muhammet Karapınar ZGC genel kurul üyesidir. Sürekli basın kartı sahibidir. Son yaptığımız eğitim çalışmasında  yaptığı haber ile tarafımızdan ödüllendirilmiştir.
ZGC olarak gazetecilerin her türlü çalışmalarına eğitim ,gezi ,etkinlikler olmak üzere katkı vereceğiz.. Ayrıca il geneli ve ülke geneli  ödül ve  teşvik çalışmalarımız da olacak  dedi.

Karapınar ’’Otuz Yıllık Stresi Attık’’.
Gazeteci Muhammet Karapınar ,yaptığı konuşmada, otuz yıllık çalışma hayatımda ilk defa ailemle tatil yaptım. Otuz yıllık çalışma hayatımın stresini attım. BİK tatil köyü son derece donanımlı ve beş yıldızlı konfora sahip. BİK tatil köyünü tüm gazeteci arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. BİK genel müdürü Mehmet Atalay ,tatil köyünün modernizasyonuna ve yenilenmesine önemli yatırım yapmış. Kendisine bu yönden gazeteciler olarak teşekkür  ediyoruz. BİK tatil köyünde ki müdür, idareciler  ve personelde son derece güler yüzlü ve misafirperver. .Ailem Hülya Karapınar ile geçirdiğim bu tatil ve ödül için başta ZGC başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. BİK Zonguldak şube müdürümüz Özgür Topaloğlu’nun’ da bizleri, ödül olsun ,çalışma olsun , teşvik etmesi ve BİK tatil köyünü bizlere tanıtmasını son derece önemli  ve değerli buluyorum. dedi.

24 Ağustos 2014 Pazar

KASTAMONU KIR ŞENLİĞİ 31 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Soma’da meydana gelen ve 301 kişinin ölümü ile sonuçlanan Maden faciası nedeniyle ertelenen Kır Şenliği 31 Ağustos Pazar günü yapılacak.
Kastamonu İli Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Kır Şenliği 31 Ağustos Pazar günü Saat 10 ile 18 arası Karaman Çamlık Kadı Orman İçi Dinlenme tesislerinde yapılacak
Kır şenliğinde,  Kastamonu’ya ait yöresel Davul zurna ve köçek ekibi şenliğe katılacak olanlara Kastamonu ili yöresinin oyun havaları ile eğlendirirken, Kastamonu yöresine ait ev yemekleri ve geleneksel kıyafetler tanıtılacak.

Kastamonu İli Yardımlaşma Deneği Başkanı Bahattin Şenol  “ Geleneksel olarak düzenlediğimiz 12. kır şenliğimize Tüm Zonguldaklı ve Kastamonu hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi

17 Ağustos 2014 Pazar

BARIŞ GÜLAY’INA KAVUŞTU



  Gazeteci Meslektaşımız Barış Doğan Pazar günü( bugün )  kıyılan nikâh töreni ile dünya evine girdi.
            Halkın Sesi Gazetesi muhabirlerinden Barış Doğan ve Gülay Murat’ın  Zonguldak Belediye nikâh salonunda yapılan nikâh törenine çok sayıda seçkin konuklar katıldı. Nikâhı Zonguldak belediye Başkanı muharrem Akdemir kıyarken nikah şahitliğini ise Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslan Kılıç yaptı.
             ÖZTÜRK HABER67 Haber Sitesi genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diler.

14 Ağustos 2014 Perşembe

MAHALLE ARALARINDA BULUNAN ÇÖP KUTULARI YIKAMA ARACI İLE TEMİZLENİYOR

Zonguldak Belediyesinin almış olduğu çöp konteyneri yıkama aracı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.Zonguldak Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğünce yapılan çalışmalar doğrultusunda daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler tarafından dünde Bahçelievler Mahallesinde bulunan konteynerler son sistem olan yıkama aracı ile yıkanarak ve dezenfekte edilerek halkımızın kullanımına sunuldu.Ekipler çalışmaların tüm mahallelerde süreceğini belirttiler.

13 Ağustos 2014 Çarşamba

ŞOK GELİŞME.TTK GENEL MÜDÜRÜ İLE BELEDİYE BAŞKANI ARASINDAKİ GÖRÜŞMEDEN NE ÇIKTI ?

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay,İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak ve Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürkle beraber TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı Lavuar alanı hakkında görüşmek için makamında ziyaret ettiler.Başkan Akdemir Burhan İnan'a lavuar alanı projesini hızlandırmak istediklerini belirterek bu amaçla ziyarete geldiklerini ve Genel Müdür Burhan İnan'a bu projede her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ettiğini belirtti.Genel Müdür Burhan İnan'da Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i burada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,bu alanın şehrimize lazım olan bir yer olduğunu,yasal mevzuat çerçevesinde elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ve olacağını söyledi. 


TEKİRDAĞ SARAY BELEDİYE BAŞKANINDAN MADENCİYE SELAM VAR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Atatürk Devlet Hastanesi Temsilcisi Seyhan Baş, tatil için gittiği Tekirdağ Saray İlçesinde, Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ı makamında ziyaret etti.
Gittiği her yerde adeta maden işçisinin ve Zonguldak’ın gönül elçisi olan Seyhan Baş, bu yıl yaz tatili için Trakya Bölgesini tercih etti.  Tatilini yaparken tanıştığı Belediye Başkanı Çoban’ı makamında ziyaret eden Baş, Zonguldak’tan getirdiği ve sembol olarak Türkiye’nin her köşesinde tanınan madenci heykeli hediye etti.
Ziyaretten oldukça memnun olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, teşekkür dileklerini iletirken, Saray ilçesinde oldukça yoğun sayıda Zonguldaklı ve Bartınlının yaşadığını söyleyerek; “Zonguldak ve Bartın bizim kardeş kentlerimiz. Sizin aracılığınızla başta maden işçisine ve hemşerilerimize selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Seyhan Baş’ın, başkan Çoban’ı ziyaretinde, Bartın’da öğretmenlik yapan ve Saray Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Osman Bilgen’de katıldı.


HALK SAĞLIĞINDAN BAŞKANA ZİYARET

İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından yürütülen,  “Altın Bebek Dostu İl Programı “ çalışmaları kapsamında, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya, Müdür Yardımcısı Dr.Demet Zengin, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Esin İlhan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren yetkililer, yapılacak olan etkinliklerde Belediye Başkanlığı ile işbirliği içinde çalışmak için görüşmelerde bulundular.Belediye Başkanı Muharrem Akdemirde ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'Şahsım ve Kurumum adına elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız”'dedi.   

TTK ÜTİM’DE YANGIN



Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Üzülmez Taşkömürü İşletme Müessese Müdürlüğünde Binaların yangından korunması ı hakkındaki Yönetmelik gereği Üzülmez Müessesse Müdürlüğü Karo sahasında Yangın tatbikatı yapıldı.
Tatbikatta Yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı ve yangın yerinde yangına nasıl müdahale edileceği  görsel olarak anlatıldı.
Tatbikatta ÜTİM çalışanları katıldı.

12 Ağustos 2014 Salı

AKDEMİR, SGK İL MÜDÜRÜ ACAR’I ZİYARET ETTTİ

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir SGK İl Müdürü Çiğdem Acar'ı makamında ziyaret etti.Muharrem Akdemir SGK İl Müdürü Çiğdem Acar'a yaptığı ziyarette “Sayın Müdürümüze iade-i ziyarette bulunduk.Zonguldak hakkındaki görüşlerimizi paylaştık,çalışmalarımızdan bahsettik ve görevinde başarılar diledik”dedi.
SGK İl Müdürü Çiğdem Acar'da ,Muharrem Akdemir'in ziyaretinden dolayı son derece memnun olduğunu belirterek “ Sayın Başkanımıza çalışmalarımızdan bahsettik ve görevinde başarılar dileyerek kendisine ziyaretinden ötürü teşekkür ettik” dedi

ŞEHİR TEMİZLENİYOR

 

Zonguldak’ta  yağan yoğun yağmurlardan sonra mahallelerde

 toplanan çamur ve moloz birikintileri  Zonguldak Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğünce belirlenen plan doğrultusunda yıkama programlarına alındı.Dün itibari ile Fener Mahallesi Süreyya Aytaç Sokakta yıkama çalışması yapan ekipler yolları ve kaldırımları temizledi.Yıkama programlarını günlük plan dahilinde devam ettiren ekipler daha temiz bir Zonguldak için çalışmaların devam edeceğini belirttiler

8 Ağustos 2014 Cuma

ZONGULDAK BELEDİYE’SİNE KANAL TEMİZLEME ARACI

           Zonguldak Belediyesi aşırı yağan yağmurlar sonucu tıkanan menfezleri ve kanalları temizlemek için on günlüğüne çok fonksiyonlu vidanjör aldı. Doğrudan temin yolu ile on günlüğüne kiralanan aracın tanıtımını Belediye 100.yıl şehirlere arası temrininde, Zonguldak Belediye Başkanı  Muharrem Akdemir yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Zonguldak’ta her yağmurda, çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak, önlemlerimizi alıyoruz. Özellikle mahallelerden gelen çakıl, kum ve benzeri maddeler, kanallarımızı büyük sıkıntıya sokuyordu. Bu anlamda güçlü bir makineye ihtiyacımız vardı. Önümüzdeki yağmurlara karşı önlemlerimizi almamız açısından bu aracı kiraladık. 10 gün içerisinde menfezlerimiz olmak üzere, her yeri temizlemiş olacağız. Zonguldak bundan sonra yağmurlarda ve su baskınlarında sıkıntı yaşamayacak. On gün içinde temizlenen yerlerde, en az bir yıl sıkıntı yaşanmayacak. Doğrudan temin yöntemiyle bu aracı kiralamış olduk.” şeklinde konuştu.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

MEHMET ALI ŞAHİN YARIN ZONGULDAK'TA

11.00 Devrek Sivil Toplum Örgütleri Ve Teşkilatla Buluşma Çay Sohbeti

12.45 Çaydeğirmeni Belediyesi Ziyaret

13.00 Gökçebey Teşkilat Ve Halkla Buluşma (Çay Bahçesi)

13.45 Gökçebey Belediyesi Ziyaret

14.15  Yemek

14.45 Bakacakkadı Belediyesi Ziyaret

15.00 Nebioğlu Belediyesi Ziyaret

15.30 Çaycuma Kaymakamlık Ziyaret

16.00 Çaycuma Çarşı Merkezi Esnaf Gezisi

16.30 Çaycuma Albuzlar Restorant  Sivil Toplum Kuruluşları İle Buluşma

18.00 Zonguldak Merkez Teşkilatla Buluşma Basın Açıklaması(Camlı Köşk)

19.30 Ereğli Belediyesi Ziyaret

20.00 Ereğli Sivil Toplu Kuruluşları İle Akşam Yemeği(Büyük Anadolu Otel)


                                                          
    

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAKUP AKKAYA’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

 
 


           CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi çalışma programı kapsamında Zonguldak’a gelerek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Cemal Şahin ve beraberindekiler katıldı. 30 Mart yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Akdemir’i tebrik eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak’ın emeğin başkenti olduğunu, beş yıl içerisinde Zonguldak’a daha da gelişecek projelerin uygulanacağını belirtti.
           CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi çalışma programı çerçevesinde geldik. Zonguldak emeğin başkenti…Sizinle de biliyorsunuz maden ocağına indik. Sizi 30 Mart’taki başarınızdan dolayı kutluyorum. Gerçekten, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta çok başarılı bir sınav verdi. Ama artık yakanızda rozet yok. Size oy versin vermesin, herkesin belediye başkanısınız. Bunu daha önceki 30 Mart’taki çalışmalardan önce de görmüştük. Halk, o yüzden teveccüh gösterdi. Sizi tekrar belediye başkanı yaptı. Genel Başkanımızın her yerde söylediği demokrasinin önemli uygulamalardan biri de seçimdir. Seçimi kazanıp, halk size bu görevi verdiyse, siyasal kimlik elbette ki kalbimizde vardır. Ama hizmet anlayışında herkese eşit mesafede olacaktır. Siz bunun zaten örneğini verdiniz. Tebrik eder, yenilenen görevinizde başarılar dilerim. Bu beş yıllık süreç içerisinde Zonguldak’a daha da gelişecek projelerin uygulanacağını yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizler partimizin çalışkan, üst düzey yöneticilerindensiniz. Seçim demokrasinin vazgeçilmez ilkelerinden biridir. Halkımıza yaptığımız hizmetler yansıyor. Zonguldak halkı tercihini bu konuda yaptı ve Zonguldak halkı modern çağdaş düşünceye sahiptir.  Bu anlamda bizleri de layık gördüler. İnşallah halkımıza layık olmaya çalışacağız. İnşallah güzel konulara da imza atacağız. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sandığa da olumlu şekilde yansıyacağını umuyorum.” şeklinde konuştu.  

5 Ağustos 2014 Salı

CHP Genel Başkan yardımcısı Akkaya, KGD’yi ziyaret etti

İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Zonguldak’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti.
Ziyarete, Akkaya’nın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer katıldı.
KGD Başkanvekili Mustafa Emen, ziyaretlerinden dolayı CHP’lilere teşekkür ederek, “Zonguldak, bilindiği gibi altı kara, üstü yeşil bir şehir. Güzel bir şehir, fakat her nedense gerek iktidar kanadı, gerekse ziyaretçilerimiz Zonguldak’ın bir kasaba görünümünde olduğunu söylüyor. Bu da bizi son derece üzüyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise, bu sözleri AK Partililerin söylemesinin çok normal olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Zonguldak’ın kasaba gibi olduğunu kim söylüyor? AKP’lilerin söylemesi çok normal… Çünkü onlar halktan yana değil, ranttan yanalar. Zonguldak, tarihi bir dokusu olan bir şehrimiz. Ben Zonguldak’ın bu haliyle çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum, ama AKP’li Bakanlara baktığınız zaman, eğer 25-30 katlı binaların altında binalar varsa, onlara göre şehir değildir. Bakış açısı ranttan yana bir anlayış olduğu için elbette ki onlar bu şekilde görüyorlar. Yerel Yönetimler Yasası’nı değiştirdiler. Bunlar, köye ‘köy’ demekten bile utanan bir anlayıştalar. Bugün Yerel Yönetimler Yasası’yla köyleri mahalle yaptılar. Bunlar ‘vatandaşın derdini ne kadar çözeriz?’ derdinde değiller. Zonguldak’ta da vatandaşımız CHP anlayışından şikayetçi olmuş olsaydı, hem Zonguldak Belediyesi’ni, hem de 12 tane belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi kazanmazdı. Çağdaşlık, sadece binaların çok modern olmasıyla olmuyor. Tabii ki, Zonguldak’ta 21’inci yüzyıla göre yapılması gerekenler var, ama sadece Zonguldak’ta değil, Türkiye’nin her yerinde var. Bugün İstanbul’la övünüyorlar, ama bir yağmur yağdığı zaman sandallarla karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu mu çağdaşlık? Bir olayı sadece makyajlamakla çağı yakalayamıyoruz. Çağı yakalamak; sosyal projelerle, halkın yaralarına derman olmakla olur. Dediğim gibi yapılması gerekenler elbette var. Çünkü Zonguldak, bir emekliler şehrine döndü. Önemli olan üretimi arttıracak yatırımlar yapmaktır. Madenleri eskiden olduğu gibi verimli hale getirecek çalışmalar yapmaktır. 21’inci yüzyılın teknolojisiyle onları donatmaktır. Zonguldak’taki işsizliği önleyici tedbirler almaktır. Esasen Zonguldak’ın ihtiyacı olanlar bunlardır.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Türkiye'de 10 Ağustos'ta bir ilk yaşanacağını anlatarak, "10 Ağustos, parlamenter demokratik sistem ile tek adam hakimiyetindeki diktatörlük yolunun açılacağı bir seçim olacaktır. Halkımız buna karar vermek zorundadır. 10 Ağustos'ta halkımız faşizme 'dur' diyecek ve demokratik parlamenter sistemle Türkiye'nin daha da gelişmesinin yanı sıra refaha ulaşması için bir adım atacaktır. Yargıya güvenin sıfırlandığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, kutuplaşmanın derinleştiği ve dünyayla itibarımızın sıfırlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemi bize yaşatan, Cumhurbaşkanı adayıdır. Biz böyle bir anlayıştaki Cumhurbaşkanı adayının ülkemize yakışmadığını ve böyle bir Cumhurbaşkanı adayının ülkeyi böleceğini, kutuplaştıracağını ve ötekileştireceğine inanıyoruz" dedi.
Akkaya, ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişiliği, duruşu, insanlara bakışı ve kampanya süresince insanları barışa çağıran söylemleriyle takdirle karşılandığını dile getirerek, 10 Ağustos'ta birinci turda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kazanacağını ifade etti.

4 Ağustos 2014 Pazartesi

ZONGULDAK EMNİYET MÜDÜRÜ OSMAN AK’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET



                  Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Osman Ak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. İade-i ziyaret gerçekleştiren Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak’a, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Değerli Emniyet Müdürümüz iade-i ziyaret kapsamında, bizleri makamımızda ziyaret ettiler. Gördüğüm tanıdığım kadarıyla, mesleğinde başarıyı yakalamış, devlet terbiyesi almış bir kişi. Kendisine bundan sonraki çalışma yaşamında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.  

3 Ağustos 2014 Pazar

TUNCAY ÖZKAN ” GEZİ 2.KURTULUŞ SAVAŞIMIZDIR”

 Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde gazeteci Tuncay Özkan'ı konuk etti. ÇGD, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde “Geleceğe Bakış” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Etkinlik öncesi Tuncay Özkan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i, CHP il Başkanı Halil Furat’ı ziyaret etti.
Ziyaretlerin ardından TMMOB Maden mühendisleri Odasında “ Geleceği Bakış” konulu söyleşiye CHP İl başkanı Halil Furat, CHP Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
 Tuncay Özkan söyleşide 23 Eylül 2008 de Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklandığı Silivri cezaevinde geçen günlerini alaylı bir dille anlattı.
Özkan 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek Herkesin sandığa gitmesinin vatandaşlık borcu olduğunu ifade etti ve “ Sandığı mutlaka gidin. Sandıkta da hangi adaya oy vereceğinizi söylemiyorum. Ama üyesi olduğum partinin adayına oy istiyorum” dedi.
Gezi olaylarına da değinin Tuncay Özkan “ Gezi olayları bize yaşam biçimimizi, dayanışma ruhunu, birliğimizi öğretti, en önemlisi gezi olayları 2.Kurtuluş savaşımızdır bezim. Ben gezi olaylarına böyle bakıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu Tuncay Özkan”a Madenci heykeli takdim etti.
Söyleşisinin ardından kitaplarını  imzalayan Özkan hayranları ile bol bol resim çektirdi.


EMRAH FATOŞUNA KAVUŞTU


Zonguldak’ın sevilen esnaflarından Nurşen& Durmuş Demirci’nin oğlu Emrah Fatoşuna kavuştu.
Cumartesi günü akşam Kilise düğün salonunda yapılan düğün törenine Şahazer&Hasan Olguntaş ve Nurşen& Durmuş Demircinin yakınları ile Fatma& Emrah çiftinin arkadaşları ve sevenleri katıldı.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar yapılan düğün töreninde davetliler Doyasıya eğlendiler.
ÖZTÜRK HABER67 genç çiftlere mutluluklar diler.


KURUCAŞİLE YENİKÖYDE MUHTARLIK SEÇİMİ SONRASI KÖY HALKI İKİYE AYRILDI

Bartın’a bağlı Kurucaşile ilçesinin Yeniköy’ünde köylü vatandaşlar muhtarlık yüzünden iki gruba ayrıldı. İki guruba ayrılan vatandaşlar her an patlayamaya hazır barut fıçısı gibiler.
30 Mart yerel seçimlerinden sonra muhtarlığı kazanan Ferhat Karabak ile muhtarlığı kaybeden Bedri Aytaç arasındaki gerginlik köyü endişeli hale getiriyor.
Köy sakinleri Muhtar Ferhat Karabak olayları sakinleştirip ateşin üstüne su ile gideceğine daha da benzin döktüğünü ileri sürerek tepkilerini şu şekilde dile getiriyorlar.
 “Yeniköy muhtarı Ferhat Karabak “mühür bende, ben ne dersem o olur”  diyerek bu tür hareketleri köyü daha da bölüyor.“Ben artık muhtarım” diyerek kendisine oy vermeyenlerin bağ bahçesine izinsiz hayvanlarını da koyarak zarar veriyor. Muhtar köyde birlik beraberliği sağlayacağına köyün huzurunu bozmaktadır. Muhtar köylünün malını mülkünü koruyacağına muhtar aksine köyün malına zarar veriyor. İleride olması muhtemel kötü bir olayın yaşanmaması için Kurucaşile Kaymakamlığının bir an önce soruşturma açıp olaya el koyması bekliyoruz”