3 Ocak 2015 Cumartesi

ÇGD’DEN “BASINDA KIRILMAETKİNLİĞİ

NUR SERTEL VE MERDAN YANARDAĞ ZONGULDAK’A GELİYOR

Çağdaş Gazeteciler Derneği( ÇGD) Basında Kırılma etkinliği düzenliyor. 31 Ocak  Cumartesi günü saat 14boo de Maden Mühendisleri Toplantı salonunda yapılacak etkinlik ile ilgili olarak ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu şu çağrıyı yaptı
“ 24 Ocak 1993'te otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’yu, ölümünün 22’inci yılında sevgi ve özlemle anıyoruz.
 Uğur Mumcu’nün ünlü sözü “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 31 Ocak 2015 cumartesi günü saat 14 00’de Maden Mühendisleri Odası toplantı Salonu’nda başlayacak.
CHP İstanbul Milletvekili Nur Sertel ve Gazeteci-yazar Merdan Yanardağ’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinliğe tüm Zonguldaklıları bekliyoruz.
Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü meslektaşımız Uğur Mumcu’nun yokluğunu, her yıl çok daha fazla hissediyoruz.
Tam yedi yıldır bu ülkede, yazarların, aydınların, askerlerin, sanatçıların ve bilim adamlarının düzmece belge ve yalancı tanık ifadeleriyle cezaevine tıkılmasına itiraz etmeyen, hatta savcılığa soyunup bir tekme de kendileri vuran liboş ve dinciler, şimdi cemaatin kalemşörlerini korumak için “Basına özgürlük” kampanyası düzenliyorlar. Bunların ikisi de suçludur birlikte yargılanmalıdırlar…

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” diyen sevgili Uğur Mumcu, Eğer bugünü yaşamış olsaydı birden çok cepheye karşı mücadele ediyor olacaktı. Pek çok aydının suikastlara kurban edildiği 90'lı yıllar, Türkiye siyasi tarihinin kara sayfalarından biri olarak zihinlerde yer etti. Düşünce ve ifade özgürlüğü, eşitlik, insan hakları ve adalet isteyen, bunu gerçekleştirmek için de üzerlerine düşeni yerine getirmekten kaçınmayan Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu,Turan Dursun, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu  gibi isimlerin ölümlerinin üzerinden yıllar geçti. Uğur Mumcu, dönemin siyasetinin sorunlarına bugünleri görerek eleştiriler ve öneriler getirmişti. Yarına tanıklık edecek olan gazetecilerin düş dünyasına eşsiz bir miras bırakan Uğur Mumcu’yu, ölümünün 22. yılında bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz