8 Ocak 2015 Perşembe

HAMİLE KADININ İMDADINA UMKE EKİPLERİ YETİŞTİ





Zonguldak’ta son günlerde aşırı yağan kar nedeniyle ulaşımın felç olduğu köy yollarında düşük tehlikesi geçiren hamile kadının imdadına UMKE ekipleri yetişti. Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Gücek köyünde yaşayan 30 yaşındaki hamile Gülten Erbay’ın durumu sebebiyle ailesi sağlık ekiplerine haber verdi. Yer yer bölgede kar kalınlığının bir, bir buçuk metreye ulaştığı köy yollarına ulaşım sağlanamadı.
            İhbarı alan İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afet Sağlık Hizmetleri’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri il merkezinden harekete geçti. UMKE aracının yanı sıra paletli ambulansla köye gelen kurtarma ekipleri, hamile kadına önce ilk müdahaleyi yaptı.
            Sedyeye alınan Gülten Erbay, yolları kapatan kar sebebiyle büyük bir güçlükle Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Şaban Erbay ise “Eşim hamile, bulantısı var. Düşük tehlikesi nedeniyle de şikayeti vardı çok zor anlar yaşadık. Sağlık ekipleri imdadımıza yetişti. Sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
            İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise “Müdürlüğümüz Koordinatörlüğünde UMKE ekiplerimiz zor koşullarda ve afet durumlarında her türlü duruma müdahale edebilecek şekilde çalışmaktadır. Son günlerde aşırı yağan kar nedeniyle de ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başındadır. Halkımızın sağlığı için her türlü imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. UMKE aracımızın yanı sıra iki adet paletli ambulansımızda zor kış şartlarında görev yapıyorlar” dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz