22 Ocak 2015 Perşembe

MADENCİLER İKİ GÜN TATİL YAPACAK


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) resmi internet sitesinden yayınladığı habere göre Maden işçileri günde 7.5 saat. Haftada 37.5 saat çalışmanın karşılığında haftada 2 gün tatil yapacaklarını duyurdu. GMİS in internet sitesinde yayınladığı haber şu şekilde
  Maden işyerlerinde madencilerin günde 7,5 saat haftada 37,5 saat çalışmasıyla ilgili yasal düzenleme “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile 9 Aralık 2014 tarihinde TBMM’ye gönderildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasıyla TBMM’ye gönderilen tasarının 30. Maddesi’nde “4857 Sayılı Kanunun 63’üncü maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok 7,5, haftada en çok 37,5 saattir” denildi.
Tasarının komisyonlara gönderilmesi ve en kısa sürede TBMM Genel Kurul gündemine getirilerek yasalaşması bekleniyor.
Böylece İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikle yeraltı maden işletmelerinde haftalık çalışma süresi 45 saatten 37,5 saate düşürülmüş olacak. Günlük 7,5 saat çalışmayla haftalık izin süresi ise 2 gün olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz