16 Ocak 2015 Cuma

TUNCAY ÖZKAN, GMİS VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

 “İKTİDARIMIZDA TTK VE ZONGULDAK BÖLGENİN YILDIZI OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, beraberinde CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile partinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte 16 Ocak 2015 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun da hazır bulundu.
ÖZKAN; “TTK VE ZONGULDAK, BÖLGENİN YILDIZI OLACAK”
CHP Parti Meclisi Üyesi, Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, “Biz işçimizin hakkını, hukukunu korumada, Zonguldak’ı savunmada hep birlikte yine omuz omuza bir çelik kale gibi duracağız. İktidarımızda TTK ve Zonguldak, bölgenin yıldızı olacak” dedi.
Özkan şöyle konuştu;
“Sayın Genel Başkan, biz sınıfsal olarak birlikteyiz. Bizim birlikteliğimiz sınıf bilincinin bir gereğidir. Bizim partimiz bir sosyal demokrat partidir. Ve sosyal demokrat bir parti olarak işçiyle, işçi örgütleriyle birlikteyiz.
Biz onları, bizim ayrılmaz bir parçamız olarak görmekteyiz. Hem ilde hem de Türkiye’de bu sınıf bilinciyle hareket ettik. Bu sınıf bilinciyle hareketimizin doğal sonucu olarak, sizlerle birlikte olmayı ayrılmaz bir parçamız olarak algılıyoruz. Bu birlikteliği bundan böyle de sürdüreceğiz.
Hem vekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz bu mücadelede her zaman sizlerin yanında oldular. Biz işçimizin hakkını, hukukunu korumada, Zonguldak’ı savunmada hep birlikte yine omuz omuza bir çelik kale gibi duracağız.
HEM CUMHURİYETİMİZ HEM DE ZONGULDAK SALDIRI ALTINDA
Burada temel sorun şudur; Hem Cumhuriyetimiz hem de Zonguldak kenti bir saldırı altında. Bu saldırı Zonguldak’ı küçültmeye, daraltmaya, Zonguldak’ın geleceğini karartmaya dönük bir saldırıdır. Zonguldak’ta çıkartılmayan kömürü, başka yerde taş olarak satın alan bir iktidar iradesiyle karşı karşıyayız.
Bugün Türkiye, dünyadaki terör olaylarında terörü yayan bir ülke olarak algılanmakta ve Türkiye terör listelerine konulmaya çalışılmaktadır.
Bugün Türkiye, işçinin-emekçinin alınterinden çalınanların, yolsuzlukla har vurulup harman savrulduğu ve çürümenin-yozlaşmanın her aşamada hissedildiği bir ülke konumundadır. Bugün Türkiye, geleceği borçlandırılarak devam ettirilmeye çalışılan bir borç ekonomisinin kıskacı altındadır.
Biz Türkiye’ye söz veriyoruz; İşsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ve çürümeyi yok edeceğiz. Bunları yeneceğiz.
Ve Biz Sendikanıza ve size söz veriyoruz ki; Biz varolduğumuz sürece işçi mücadelesi sizinle birlikte, bizimle birlikte devam edecektir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Ancak Zonguldak’ın geleceği karartıldığı için bizim temel mücadelemiz, bu karanlığın ortadan kaldırılmasıdır.
Özgürlüğün ve adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin ayakta kalması mümkün değildir.
Bugün Cumhuriyetimizin üstünde yükseldiği adalet ve özgürlük yok edilmeye çalışıldığı için çok büyük sorun yaşıyoruz.
ZONGULDAK’TAN ÇALINANI ZONGULDAK’A VERECEĞİZ
Bu seçimlerde biz elbirliğiyle yeniden Cumhuriyetimizin Büyük Türkiye idealini gerçekleştireceğimize inanıyoruz.
Biz iktidar olduğumuzda Zonguldak’tan çalınanı Zonguldak’a vermeye söz veriyoruz.
Biz varlık sebebimizi halkın çıkarları üzerine oluşturmuş, halkın çıkarlarını savunmak üzerine oluşturmuş bir partiyiz.
Bizim işçiyle, emekliyle, çalışanla, memurla, gençlerle olmak varlık sebebimiz.
Biz sizlerle dayanışmamızı sonsuza kadar sürdüreceğiz.
Biz söz veriyoruz ki, CHP iktidarında taşkömürünü yeniden hem Zonguldak’ın hem bölgenin ekonomik ve sosyal dengelerini yerine oturtmakta birinci araç olarak kullanacağız.
Sözümüz söz; TTK ve Zonguldak, bu bölgenin yıldızı olacaktır.
Türkiye’de yaşanan artık kazayı aşan iş cinayetlerini sonlandırma sözü veriyoruz.
Kaza olabilir, ama Türkiye’de yaşanan kaza değildir, iş cinayetidir.
Ve biz iktidara geldiğimizde bugün üstü kapatılan tüm iş cinayetlerinin hesabını da soracağız”.

BELEDİYEYİ ZİYARET

              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. CHP Parti meclis üyesi Tuncay Özkan’a, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, İlçe Başkanı Cemal Şahin, 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve partililer eşlik etti.  
             Emeğin ve emekçinin kenti Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2015 yılını umudun yılı, karanlıktan çıkıp, barışın, demokrasinin, yolsuzlukla mücadelenin yılı olarak gördüklerini belirtti. Özkan ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Atatürk’ün çizdiği yoldan, ‘Yurtta barış, dünya da barış’ çizgisinde ilerliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin terör ile anılmasına, yoksullukla, yolsuzlukla anılmasına karşı bir isyan olarak, 2015 yılını bu karanlıktan kurtuluş, umut yılı olarak kabul ettik. Umut yılı olarak kabul etmemizin sebebi; bu yolculuğun umuda, gelecek güzel günlere yapılan bir yolculuk olmasıdır. Biz Türkiye’nin çürüme, yozlaşma bataklığından kurtulup, barışın galip gelmesi için, terörizmin yenilmesi için, dünya ile işbirliği içinde Türkiye’yi kalkındırmaya, Türkiye’yi güzel günlere hazırlamaya kararlıyız. Zonguldak’ta ikinci kez sizinle birlikte oluyorum. Zonguldak beni çok besleyen ve doyuran bir kent. Emekçinin kenti. Emekçinin kokusu bile başka, sevdası başka… Hep beraber, Zonguldak’ın önümüzdeki dönem sorunları kaldıracak politikalar üretmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını gezdik. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hazır. Cumhuriyet Halk Partisi yönetmeye hazır. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak’a bölgenin en büyük en mamur ili yapmaya hazır. Zonguldak’a söz veriyoruz. Gelir gelmez hemen ilk işimiz, 5 bin kadro vereceğiz. İktidarımızın ilk işidir. Türkiye’deki maden cinayetlerinin son bulması için, kılavuz kabul edeceğiz. Zonguldak dışarıdan kömür üretip enerji üretilen bir yer olmaktan çıkacak, kendi kömürü ile Türkiye’de enerji üreten bir yer olacak. Ayrıca biz, liman ve demir çelik işletmeleri ile diğer sanayi kuruluşlarıyla Zonguldak’ın karartılmak istenen geleceğini, aydınlık pırıl pırıl bir hale getireceğiz. Kalkındıracağız. Bunun sözünü veriyoruz.” şeklinde konuştu.
          Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “Bu ziyaretler bizleri mutlu ediyor. Birlik beraberliğimizi daha da çok kuvvetlendiriyor. Partimiz adına çok önemli görevler üstleniyorsunuz. Bu çalışmalar ülkemiz adına, demokrasi adına, cumhuriyet adına da çok önemli. Vatanını seven, milletini seven herkes cumhuriyete sahip çıkmalı. Ne bir karış bir toprağa ihtiyacımız var, ne de bir karış toprağımızı vermeye tahammülümüz var. Bu anlamda herkes buna hassasiyet göstermelidir diye düşünüyorum. Biz de Cumhuriyet Halk Partili olarak da buna ölünceye kadar sahip çıkacağız. Atatürk’ün çizdiği yolu nasıl çocuklarımıza aşıladık, daha da aşılamaya çalışacağız. Ziyaretinizle şeref verdiniz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP PM üyesi Tuncay Özkan’a Devrek bastonu hediye etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz