24 Ocak 2015 Cumartesi

Uğur Mumcu Anıldı" UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

KAYMAKÇI “ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

22 Yıl önce evinin önünde alçakça bir saldırıyla katledilen Uğur Mumcu Zonguldak’ta anıldı. Anma törenine GMİS Genel başkanı Eyüp Alabaş, MMO Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP İl Başkanı Ertuğrul koltuk, Merkez ilçe başkanı Cemal şahin, CHP Kozlu ilçe başkanı Yaşar Yolcu, Baro Başkanı Kerem Ertem ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP ve Demokrasi platformunun ortaklaşa düzenlediği anma töreni Madenci anıtı önünde başladı. Madenci anıtı önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Valilik binası önüne kadar geldi. Burada 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Demokrasi platformu adına Konuşmayı Erdoğan Kaymakçı yaptı. Kaymakçı  “ Bugün burada 22 yıl önce evinin önünde alçakça bir saldırıyla katledilen Uğur mumcu ve onun nezdinde faili meçhul cinayetlerde kaybettiğimiz değerlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Cinayetlerin gerçek katilleri aradan geçen yıllara rağmen hala bulunamadı. Bulunmak istenmedi.
Ocak ayı hüzünlü bir ay; Türkiye’de işlenen onlarca ^Aydın cinayeti “ nin bir kısmını içerisinde barındırıyor. Onlar karanlığı aydınlatan birer ışıktılar ve birer birer öldürüldüler. Geçmişten günümüze bir çok aydınız siyasi nedenlerle suikastlara kurban gitti., hapislere atıldı. Linç girişimlerine, sansürlere, karalamalara maruz kaldı.
Türkiye’de aydın cinayetlerinin ortak yönü, bugüne kadar hiç birinin aydınlatılmamış olmasıdır. Her birinde örgütsel bağlar ve açığa çıkmasına ve bu ilişkilerin devletin üst düzeylerine ulaşmasına rağmen kendini bilmez, meczup hassas! Bir kişi bulunup suç üzerine yıkılmıştır. Dönemin emniyet müdürü “ Mumcu “ cinayeti ile ilgili olarak ‘ Bir tuğla çekersek o duvar yıkılır, o duvar çökerse hepimiz altında kalırız’ demiştir. Bu da açıkça cinayetlerin arkasına derin devlet güçlerinin olduğunun itirafıdır.” Diyen Kaymakçı sözlerine şöyle devam etti
“ Zonguldak demokrasi platformu olarak her yıl olduğu gibi, katliamların gerçek sahiplerini ortaya çıkarmak, aydınlarımıza sıkılan kurşunların hesabını sormak için kararlılkla yine meydanlardayız.
Uğur Mumcu’dan Muammer Aksoy’a, Hrant Dink’ten Metin Göktepe’ye Musa Anter’den Gaffar Okkan’a Abdi  İpekçi’den Necip Hablemitoğlu’na ve daha nice aydınlarımıza kadar her biri tarihimizde kara bir leke olarak duran, katliamların, cinayetlerin yalnızca tetikçilerin değil, bu cinayetlerin emrini veren perde arkası ndaki  karanlık güçlerin de ortaya çıkarılmasını  ve sorumluların hesap vermesini talep ediyoruz.
Zonguldak Demokrasi platformu olarak onları saygı ve özlemle anarken karanlık geçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye ‘yi savunma kararlığını bir kez daha ifade ediyoruz. Unutmadık, Unutturmayacağız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz