10 Şubat 2015 Salı

BİLDEF 1. BURSA ANADOLU GÜNLERİNDE ZONGULDAK’IN DA TANITILMASI İSTENİYOR

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF)’nun organize ettiği  “1. Bursa Anadolu Günleri” 16-20 Nisan tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesinin ve Bursa Valiliğinin destek verdiği etkinlik ile ülke renkleri, yöresel tatları ve el sanatı ürünleri sergilenecek.
Bursa Zonguldaklılar Derneği’nin de bu büyük organizasyona katılmak için çalışmalar yaptığı girişimlerde bulunduğu bildirildi. Konu ile ilgili olarak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)’ni ziyaret eden ve Başkan Osman Sav ile Başkan Yardımcısı Mustafa Emen’e bilgiler veren Bursa Zonguldaklılar Derneği yönetim kurulu üyesi Selahattin Yıldırım, fuarda Zonguldak’a özgü her çeşit ürünleri sergilemek için çalışmalar yaptıklarını ve satış yapacaklarını söyledi.
“BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günleri” tanıtım broşürü hakkında şu bilgiler yer arıyor.
“Yüzbinlerce ziyaretçinin beklendiği 1. Anadolu günleri katılımcılarını bekliyor. Toplam stant sayımız 160 olup, her bir stand 3m+3 ebatlarında 9 metrekare olacak. Her stantta 1 masa 2 sandalye ile yeterli sayıda spot aydınlatma olacaktır. Organizasyon öncesi şehrin muhtelif yerlerine bilboard, raket ve afişler asılarak basın bültenleri ile organizasyon tanıtımı yapılacaktır. Organizasyon süresince yöresel halk oyunları, Türk Halk müziği, Türk sanat müziği konserleri ve imza günleri düzenlenerek en yüksek katılım ve ziyaretçi sayısına ulaşılması için gayret edilecektir. Farklı illerden Bursa’ya gelen vatandaşların etkinlikler ile organizasyonlarla uyum sağlamalarına katkıda bulunulacak. Bursa kültürü ile entegre olup, kentlilik bilincini geliştirirken sahip oldukları kültürel değerlerin korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yardımcı olunacak. Birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve kaynaşmalara imkan sağlamak. Sosyal ve kültürel projeler üreterek hem ilimize hem de ülkemize katlı sağlamak. Üye dernekler ile hareket edilerek ülkemiz adına var olan sorunların çözümüne yardımcı olmak.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz