17 Şubat 2015 Salı

GMİS “ÖZGECAN’IN HUNHARCA KATLİ TOPLUM VİCDANINDA KAPANMASI ZOR BİR YARA AÇMIŞTIR”


 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak Özgecan Aslan’ın hunharca katlini kınadı. Açıklamada; “Özgecan’ın hunharca katli, toplumumuzun vicdanında kapanması zor bir yara açmıştır” denildi.
Açıklama şöyle;
“Henüz 20 yaşında, hayatının baharında, geleceğe yönelik büyük umutları olan Özgecan’ın hunharca katli, toplumumuzun vicdanında kapanması zor bir yara açmıştır.
Bu gözü dönmüş caniler, sadece Özgecan’ı değil aynı zamanda toplumun huzurunu, insanlara ve insanlığa olan güveni de katletti.
Özgecan’ın katlini, karşı karşıya kaldığı vahşeti, insanlık dışı bu olayı tüm kalbimizle ve nefretle kınıyoruz. Suçluların en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyoruz. 
Özgecan; mekanın cennet olsun. Nur içinde yat.
 Temel İnsan Hak ve Özgürlüklerinin korunabildiği bir ülkede yaşama temennisiyle yetkilileri, kalıcı çözümler üretmeleri için daha hassas olmaya davet ediyoruz.
Özgecan’a Allah’tan rahmet, sonsuz acılar yaşadığını bildiğimiz ailesine, yakınlarına ve bu büyük acıyı paylaşan tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz