28 Mart 2015 Cumartesi

AGD ÇANAKKALE “ÜMMET YÜRÜYÜŞÜ “ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI



Anadolu Gençlik Derneği ( AGD ) Çanakkale Zaferinin 100 yıl dönümü nedeniyle Madenci anıtı önünde “ Ümmet Yürüyüşü^konulu basın açıklaması yaptı.
Basın Açıklamasını Üniversite Komisyonu Başkanı Ömer Lütfullah Başaran yaptı. Başara yaptığı açıklamasında 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale zaferinin tarihçesini anlattı ve “ Kültürel işgalin altında büyüyen nesillere neyi kaybettiklerini hatırlatmak zorundayız” dedi
Ömer Lütfullah Başaran sözlerine şöyle devam etti “  Ekonominin küreselleşmesi, uzayın uygularla doldurulması, enformasyonun hayatı kuşatmasıyla savaşlar, işgaller yöntem değiştirdi. Böylece denizden ve karadan işgal edilemeyen çofrafyalar, uydudan kuşatılmakta,özgürlük şarkılarıyla esir kampları kurulmakta, işgalcisine meftun zihinler oluşturulabilmektedir.
:öylece mezhep, etnik hatta yöresel farklıklar devasa kavgalara delil yapılabilmektedir.
Hukuku ve ahlakı ayaklar altına alanlar, sesi en yüksek çıkan mikrofon başına geçmekte ve hukuk ahlak adına nutuklar atmaktadır.
Yer yüzünü talan edenler, insani değerlerin hamisi reklamında başrol oynayabilmektedir.
Netice bu coğrafyanın her bir ferdi bilmelidir ki; ancak Çanakkale’de destan yazan ruh; inancı, iradesi, azmi,yüreği ve feraseti ile yer yüzünde 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz